Μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα

DI-hcoac

Member

Ο DI-hcoac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 51 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,938 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,938 μηνύματα.
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

_Σταύρος_

New member

Ο Σταύρος, χωρίς _ _ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 615 μηνύματα.

Μαυρίκιος

Well-known member

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,197 μηνύματα.
Δήλωση Δρίτσα : Γίνονται βιασμοί παιδιών στα hot spot από τους λαθρομετανάστες άλλα όχι πολλοί ένας τον μήνα μέσος όρος, ψιλοπράγματα δηλαδή.
 

epote

Well-known member

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,828 μηνύματα.

grtt

Well-known member

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 355 μηνύματα.
1) ανθρωπισμος, δηλαδη τι θα προτεινες να κανουμε? Εκτελεση? Το νομο εφαρμοζουμε.
2) ειναι καλα μελετημενο φαινομενο το οτι η μεταναστευση προκαλει βραχυπροθεσμα οικονομικα προβληματα μεσο προθεσμα και μακροπροθεσμα ομως ειναι ευεργετικη. Και ειναι λογικο αυτο, περισοτεροι ανθρωποι = περισοτερη καταναλωση και αναγκαστικα περισοτερη παραγωγη. Σε παρακαλω μην αρχισεις να το αμφισβητεις αυτο, εχουν γινει μελετες. Πολλες

Αν και λίγων ημερών η συγκεκριμένη δημοσίευση, και μια και δεν έχω τοποθετηθεί μέχρι σήμερα για το θέμα (καλά όχι ότι περιμένατε με αγωνία να πάρω θέση, λέμε τώρα :P), ας πω κάποια πράγματα:

1) Οποιοσδήποτε άνθρωπος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του, είτε λόγω πολέμου, είτε επειδή διώκεται ή ακόμα και για οικονομικούς λόγους, σημαίνει ότι είναι δυστυχισμένος από τη ζωή του και δε μπορεί να κάνει διαφορετικά. Ακόμα και οι οικονομικοι μετανάστες από το Μπαγκλαντές ή το Πακιστάν, προφανώς δε ζουν ζωή χαρισάμενη εκεί για να θέλουν να φύγουν.

2) Υπό την παραπάνω έννοια για ανθρωπιστικούς λόγους, και ειδικά όσον αφορά τους πρόσφυγες, βοηθούμε όσο μπορούμε

ΑΛΛΑ

1) Ο ανθρωπισμός δυστυχώς έχει κάποια όρια. Για να το καταλάβουμε αυτό ας μιλήσουμε με ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι εγώ είμαι ένας καλός άνθρωπος και έχω 5 διαμερίσματα σε μία πολυκατοικία στα οποία μπορώ να φιλοξενήσω συνολικά 20 άτομα (4 άτομα στο καθένα), και να αναλάβω και τη διατροφή τους. Αν όμως πάρουν χαμπάρι και άλλοι ότι κάποιοι μένουν και τρώνε και πίνουν τσάμπα, μπορεί να αρχίσουν χωρίς την άδεια μου και με το έτσι θέλω να κατοικούν και σε αυτά τα διαμερίσματα. Αν λοιπόν αντί για 20 άτομα βρεθούν 100 ξαφνικά αυτό σημαίνει ότι: α) θα μειωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής όλων, και των αρχικά 20 ωφελούμενων και των υπολοίπων β) θα αρχίσουν προστριβές μεταξύ διαφορετικών και άγνωστων μεταξύ τους ατόμων γ) θα δημιουργηθούν ζητήματα υγιεινής και δ) θα διαμαρτυρηθούν και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας λόγω του υπερβολικού θορύβου, των καυγάδων, τις εστίες μόλυνσης.
Αν αυτό το μεταφέρετε στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα νησιά θα καταλάβετε ότι δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά θέμα ρεαλιστικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Όσο και να θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιους, δε γίνεται να έρχονται επ' αόριστον άτομα εδώ διότι ούτε τις απαραίτητες δομές έχουμε, ούτε τις κοινωνικές αντοχές, ούτε γίνεται συνεχώς να δημιουργούνται νέες δομές ή να επεκτείνονται συνεχώς καθιστώντας όλη τη χώρα ένα απέραντο hot spot. Αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει μια επιλογή ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν..

2) Όσον αφορά την εγκληματικότητα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το 95% όσων έρχονται εδώ είναι απολύτως φιλήσυχοι άνθρωποι. Αλλά ακόμα και το 5% να είναι κακοί άνθρωποι, στατιστικά καθόλα λογικό νούμερο, μιλάμε για 3500 εγκληματίες στους 70.000 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και μερικούς ακόμα που "αναγκαστικά" εγκληματούν λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης (κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών κλπ) για να βγάλουν μερικά χρήματα, τότε είναι αρκετό να μιλάμε για εγκληματικότητα η οποία γίνεται πολύ δυσκολότερα ανεκτή λόγω του ότι είναι φιλοξενούμενοι εδώ και όχι γηγενείς.

3) Περί ωφέλειας από τη μετανάστευση. Ναι συμφωνώ πολλές μελέτες καταδεικνύουν θετικές επιπτώσεις από τη μετανάστευση με μια διαφορά, όταν αυτή είναι νόμιμη, συντεταγμένη, με συγκεκριμένους κανόνες. Εδώ όμως έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που ήρθαν στην Ευρώπη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να απορροφηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να ενσωματωθούν. Επιπλέον ο μεγάλος όγκος τους, κάνει ευκολότερη τη γκετοποίηση τους, καθώς συγχρωτίζονται μεταξύ τους, χωρίς ενδιαφέρον αλληλεπίδρασης με το ντόπιο πληθυσμό. Οι περισσότεροι, δε, βλέπουν την παραμονή τους στην Ελλάδα ως προσωρινή και δεν ενδιαφέρονται να ενσωματωθούν στον ντόπιο πληθυσμό.
Αν σε αυτό προσθέσεις το γεγονός ότι δε μιλάμε για Ευρωπαίους (όπως πχ ήταν οι Αλβανοί ή οι Βούλγαροι) αλλά για ανθρώπους με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό, θρησκευτικό και κοινωνικό υπόβαθρο και αντιλήψεις, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη καθίσταται η ενσωμάτωση τους.

Υπάρχει και το γεγονός της άρνησης της ενσωμάτωσης τους από τις τοπικές κοινωνίες, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις δε μπορούμε να τους αδικήσουμε. Σε ένα νησί 1000 κατοίκων δεν είναι λογικό να αναμένουμε να ενσωματωθούν 2000 μετανάστες ή πρόσφυγες. Μιλάμε για πλήρη πληθυσμιακή αλλοίωση καθιστώντας τους ντόπιους μειοψηφία.

Δυστυχώς, μεταξύ άλλων, η μόνη λύση είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απόδοση ασύλου σε όσους το έχουν μέγιστη ανάγκη και ταχεία απέλαση των υπολοίπων, άλλη λύση δεν υπάρχει...
 

epote

Well-known member

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,828 μηνύματα.
υστυχώς, μεταξύ άλλων, η μόνη λύση είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απόδοση ασύλου σε όσους το έχουν μέγιστη ανάγκη και ταχεία απέλαση των υπολοίπων, άλλη λύση δεν υπάρχει...Το κανουμε αυτο εδω και...βασικα απο παντα, η ανθρωπινη ιστορια αυτο ειναι. Το βλεπεις να δουλευει?
 

grtt

Well-known member

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 355 μηνύματα.
Το κανουμε αυτο εδω και...βασικα απο παντα, η ανθρωπινη ιστορια αυτο ειναι. Το βλεπεις να δουλευει?

Μα το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα δε το κάνουμε. Οι αιτήσεις ασύλου καθυστερούν υπερβολικά πολύ και οι επιστροφές είναι ελάχιστες. Αυτόν είναι που πρέπει να αλλάξει
 

paskmak

Well-known member

Ο paskmak αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,219 μηνύματα.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης. Με την καταβολή επιδόματος ενοικίου έως 12 μήνες και έως 630 ευρώ και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύει στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, που θα διευκολύνουν τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην χώρα μας.https://www.google.gr/amp/s/www.pro...eos-1490-gia-prosfuges-meso-programmatos/AMP/


Οι μετανάστες επιβαρύνουν τα ελληνικα και όχι τα ευρωπαϊκά ταμεία Ε.. άλλος ένας ακροδεξιός μύθος που καταρρέει.
 

_Σταύρος_

New member

Ο Σταύρος, χωρίς _ _ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 615 μηνύματα.
Οι μετανάστες επιβαρύνουν τα ελληνικα και όχι τα ευρωπαϊκά ταμεία Ε.. άλλος ένας ακροδεξιός μύθος που καταρρέει.
Μια μικρή χώρα που βουλιάζει στην κυριολεξία πλέον από τους....αναρίθμητους "μετανάστες", με καμία προοπτική να τελειώσει κάποτε αυτό το αίσχος ή έστω να μειωθεί, το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, θα έπρεπε να μας προβληματίσει (τουλάχιστον) νομίζω γιατί τα σκάνε τα ευρωπαϊκά ταμεία, ώστε να τους στοιβάζουν εδώ.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16,132 μηνύματα.
Βλέπω ως πολύ θετικό βήμα την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων στη χώρα μας, άλλωστε αυτό έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα στο πρόσφατο παρελθόν με τους Αλβανούς το 90' αλλά και άλλους λαούς που έκαναν οικογένεια εδώ και τα παιδιά τους είναι Ελλανάκια. Εγώ χαίρομαι πολύ που οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να βρουν στη χώρα μας ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν, να μορφωθούν, να εργαστούν και να γίνουν μέλη της κοινωνίας μας. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε οτι δε φταίνε οι πρόσφυγες για τα δεινά της πατρίδος μας, στην εγκληματικότητα δρουν και Έλληνες και αλλοδαποί και σίγουρα τα πράγματα στα νησιά είναι άσχημα. Πιστεύω όμως οτι αν ανοίξουμε λίγο τα μυαλά μας και την καρδιά μας, σε 30 χρόνια από τώρα οι πρόσφυγες του σήμερα θα είναι φίλοι μας, συνεργάτες μας, συμφοιτητές μας, οικογένειές μας. Το ελπίζω. Ελπίζω να εξαλειφθεί η κακία κι ο φασισμός.
 

konstantinantia

Active member

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Βλέπω ως πολύ θετικό βήμα την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων στη χώρα μας, άλλωστε αυτό έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα στο πρόσφατο παρελθόν με τους Αλβανούς το 90' αλλά και άλλους λαούς που έκαναν οικογένεια εδώ και τα παιδιά τους είναι Ελλανάκια. Εγώ χαίρομαι πολύ που οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να βρουν στη χώρα μας ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν, να μορφωθούν, να εργαστούν και να γίνουν μέλη της κοινωνίας μας. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε οτι δε φταίνε οι πρόσφυγες για τα δεινά της πατρίδος μας, στην εγκληματικότητα δρουν και Έλληνες και αλλοδαποί και σίγουρα τα πράγματα στα νησιά είναι άσχημα. Πιστεύω όμως οτι αν ανοίξουμε λίγο τα μυαλά μας και την καρδιά μας, σε 30 χρόνια από τώρα οι πρόσφυγες του σήμερα θα είναι φίλοι μας, συνεργάτες μας, συμφοιτητές μας, οικογένειές μας. Το ελπίζω. Ελπίζω να εξαλειφθεί η κακία κι ο φασισμός.
Μακάρι να αντιμετώπιζες το σπίτι σου, όπως αντιμετωπίζεις την πατρίδα σου (αν είναι πατρίδα σου)...
 

paskmak

Well-known member

Ο paskmak αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,219 μηνύματα.
Βλέπω ως πολύ θετικό βήμα την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων στη χώρα μας, άλλωστε αυτό έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα στο πρόσφατο παρελθόν με τους Αλβανούς το 90' αλλά και άλλους λαούς που έκαναν οικογένεια εδώ και τα παιδιά τους είναι Ελλανάκια. Εγώ χαίρομαι πολύ που οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να βρουν στη χώρα μας ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν, να μορφωθούν, να εργαστούν και να γίνουν μέλη της κοινωνίας μας. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε οτι δε φταίνε οι πρόσφυγες για τα δεινά της πατρίδος μας, στην εγκληματικότητα δρουν και Έλληνες και αλλοδαποί και σίγουρα τα πράγματα στα νησιά είναι άσχημα. Πιστεύω όμως οτι αν ανοίξουμε λίγο τα μυαλά μας και την καρδιά μας, σε 30 χρόνια από τώρα οι πρόσφυγες του σήμερα θα είναι φίλοι μας, συνεργάτες μας, συμφοιτητές μας, οικογένειές μας. Το ελπίζω. Ελπίζω να εξαλειφθεί η κακία κι ο φασισμός.


Οι Αλβανοί ειναι ένας γειτονικός βαλκανικός λαός με παρομοια νοοτροπία. Η ενσωμάτωση τους επι το πλείστον μπορούσε να ολοκληρωθεί γι αυτο τον λογο.

Το ιδιο μπορεί να συμβαινει( και συμβαίνει) με ανθρώπους της Μ.Ανατολης, ομως η διαδικασία παρακωλύεται λόγω τον αριθμό τους κυρίως, ανεξάρτητα από τις εθνικιστικές μπούρδες περί αλλοίωσης του ελληνικού dna και λοιπά, η ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων πρέπει να γινει σταδιακά και ελεγχόμενα( και προφανως, με αποπομπή από την χώρα άτομα μ εγκληματικά στοιχεία).
 

Μαυρίκιος

Well-known member

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,197 μηνύματα.
Οι Αλβανοί ειναι ένας γειτονικός βαλκανικός λαός με παρομοια νοοτροπία. Η ενσωμάτωση τους επι το πλείστον μπορούσε να ολοκληρωθεί γι αυτο τον λογο.

Το ιδιο μπορεί να συμβαινει( και συμβαίνει) με ανθρώπους της Μ.Ανατολης, ομως η διαδικασία παρακωλύεται λόγω τον αριθμό τους κυρίως, ανεξάρτητα από τις εθνικιστικές μπούρδες περί αλλοίωσης του ελληνικού dna και λοιπά, η ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων πρέπει να γινει σταδιακά και ελεγχόμενα( και προφανως, με αποπομπή από την χώρα άτομα μ εγκληματικά στοιχεία).

Οι Αλβανοί έχουν καταρχήν συγγενικές σχέσεις με τους Έλληνες (βλέπε Αρβανίτες). Οι Αλβανοί που ήρθαν και έγιναν Έλληνες δήλωσαν υποταγή στο Ελληνικό κράτος και τους νόμους, δεν ενοχλούνται καθόλου από την Ορθοδοξία, υπηρετούν τον Ελληνικό στρατό, πληρώνονται με την εργασία τους όχι τσάμπα επιδόματα και σπίτια και πολλά άλλα. Έχουν κάποια μεγαλύτερη εγκληματικότητα, αποδεκτό αλλά εφαρμόζεται ο νόμος και τιμωρούνται, όσοι δεν προσαρμόστηκαν την κοπάνησαν. Δεν προσαρμόζονται όμως όλοι, οι γύφτοι παράδειγμα που είναι από την Ινδία βρίσκονται 500 χρόνια στην Ελλάδα, έχουν ασπαστεί την Ορθοδοξία αλλά συμπεριφέρονται σαν κράτος εν κράτη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

epote

Well-known member

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,828 μηνύματα.
Οι Αλβανοί ειναι ένας γειτονικός βαλκανικός λαός με παρομοια νοοτροπία. Η ενσωμάτωση τους επι το πλείστον μπορούσε να ολοκληρωθεί γι αυτο τον λογο.

Ποσο χρονων εισαι? Σε βλεπω 25 αρα γεννηθικες το 94, συνεπως οι αναμνησεις σου ειναι αρκετα προσφατες, ας πουμε απο το 2003 και μετα.

Οντας μεγαλυτερος σου, θυμαμαι οταν ανοιξαν τα συνορα με την αλβανια.

Λεγαμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πραγματα. Μηδεν διαφορα. Ειναι μουσουλμανοι, δεν προκειται να ενσωματωθουν, μας στελνουν τους εγκληματιες τους, εχουν διαφορετικη κουλτουρα, ειναι ολοι μαφιοζοι, εχουν το εγκλημα στο αιμα τους μπλα μπλα μπλα. Ολα ενα προς ενα, τα ιδια. Ειχαν τις ιδιες δουλειες που εχουν οι τωρινοι προσφυγες, φαναρια, οικοδομες. Ρατσισμος απιστευτος βεβαια σε ολα τα επιπεδα.

Μην νομιζεις οτι το τωρα εχει κατι διαφορετικο απο το παρελθων. Οι ανθρωποι οταν στρεσαρονται οικονομικα γινονται ξενοφοβικοι και συσπειρονονται γυρω απο απλοικες, λαικιστικες, συντηρητικες ιδεες και αννοητους δημαγωγους.

Ναι ΚΑΠΟΙΟΙ απο τους μεσανατολιτες ειναι δυσκολοι και δυσκολα θα ενσωματοθουν, και ερχονται απο περιοχες χειροτερες απο την αλβανια, αλλα οχι ολοι, αρκετοι, αν οχι οι περισοτεροι ενσωματονονται. Αλλα παιρνει καιρο, γενιες.

Μα το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα δε το κάνουμε. Οι αιτήσεις ασύλου καθυστερούν υπερβολικά πολύ και οι επιστροφές είναι ελάχιστες. Αυτόν είναι που πρέπει να αλλάξει

Το κανουμε οσο ρεαλιστικα μπορει να γινει. ΟΣΟ γρηγορα και να γινονται οι αιτησεις ασυλου υπαρχει μια γραφειοκρατια απο πισω και δεν παιζει να ανταπεξελθουν στους αριθμους. Τα συνορα δεν ειναι δυνατον να τα φυλας συνεχεια και παντου. Αυτο κανουμε απο παντα.

Πως θα εκανες τις αιτησεις να κουνιουντε πιο γρηγορα? Πως θα απετρεπες τους λαθραιους? Λες κανενας να μην τα εχει σκεφτει αυτα? Δεν δουλευουν. Ο μονος τροπος ειναι να τους δωσουμε τη δυνατοτητα να κατσους στη χωρα τους, γιατι οπως ειπες ποιος ανθρωπος θελει να φυγει με μια αλλαξια ρουχα απο το τοπο του. Δυστυχως η ελλαδα δεν ειναι στη θεση να κανει κατι τετοιο, το μονο που μενει ειναι να προσπαθησουμε ολοι μαζι να τους ενσωματοσουμε οσο ειναι αυτον δυνατον.

Οι Αλβανοί έχουν καταρχήν συγγενικές σχέσεις με τους Έλληνες (βλέπε Αρβανίτες).

Ενω με τους μεσανατολιτες τιποτα. Λολ, εγινε τζερζελο προχθες οταν τρωγαμε μπακλαβα μετα απο κατι κεμπαμπ γιαουρτουλου γαματα.

Αλλα ναι καμια σχεση.
 

konstantinantia

Active member

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Οι Αλβανοί έχουν καταρχήν συγγενικές σχέσεις με τους Έλληνες (βλέπε Αρβανίτες).

Μέγα ιστορικό σφάλμα το οποίο δίνει πάτημα σε κάτι <<γιατρούς χωρίς σύνορα>>! Οι Αρβανίτες είναι αμιγώς ελληνικό φύλο, οι οποίοι εκδιώχθησαν από τους Τουρκαλβανούς (έτσι ονομάζονταν οι σημερινοί Αλβανοί αν ψάξεις σε παλαιά κείμενα).

Αναφορικά με τους Αλβανούς του σήμερα δεν έχουν ουδεμία σχέση ούτε με την Ιλλύρια φυλή, που τόσο καίγονται να καπηλευτούν για να 'χουν άλλοθι να σφετερίζεται η σημερινή χώρα <<τους>> ευρωπαϊκά εδάφη, ούτε κανένα άλλο ελληνικό φύλο. Οι Αλβανοί είναι Ασιάτες από την περιοχή του Καυκάσου , συγκεκριμένα το σημερινό Νταγκεστάν. Εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη περί τον 12ο αιώνα.

Ιστορικά πρωτοαναφέρονται στο σύγγραμμα <<Αλεξάνδρου ανάβασις>> του Αρριανού, όπου αναφέρει πως κατά την διάρκεια της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου ήταν ένας εχθρικός λαός ο οποίος βρίσκεται στην δυτική όχθη της Κασπίας.
Κατὰ δὲ τὸ δεξιὸν οἵ τε ἐκ Κοίλης Συρίας καὶ οἱ ἐκ τῆς μέσης τῶν ποταμῶν ἐτετάχατο, καὶ Μῆδοι ἔτι κατὰ τὸ δεξιόν, ἐπὶ δὲ Παρθυαῖοι καὶ Σάκαι, ἐπὶ δὲ Τόπειροι καὶ Ὑρκάνιοι, ἐπὶ δὲ Ἀλβανοὶ καὶ Σακεσεῖναι, οὗτοι μὲν ἔστε ἐπὶ τὸ μέσον τῆς πάσης φάλαγγος. κατὰ τὸ μέσον δέ, ἵνα ἦν βασιλεὺς Δαρεῖος, οἵ τε συγγενεῖς οἱ βασιλέως ἐτετάχατο καὶ οἱ μηλοφόροι Πέρσαι καὶ Ἰνδοὶ καὶ Κᾶρες οἱ ἀνάσπαστοι καλούμενοι καὶ οἱ Μάρδοι τοξόται.
Ὡς δὲ ὁμοῦ ἤδη τὰ στρατόπεδα ἐγίγνετο, ὤφθη Δαρεῖός τε καὶ οἱ ἀμφ' αὐτόν, οἵ τε μηλοφόροι Πέρσαι καὶ Ἰνδοὶ καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Κᾶρες οἱ ἀνάσπαστοι καὶ οἱ Μάρδοι τοξόται, κατ' αὐτὸν Ἀλέξανδρον τεταγμένοι καὶ τὴν ἴλην τὴν βασιλικήν. ἦγε δὲ ὡς ἐπὶ τὸ δεξιὸν τὸ αὑτοῦ Ἀλέξανδρος μᾶλλον, καὶ οἱ Πέρσαι ἀντιπαρῆγον, ὑπερφαλαγγοῦντες πολὺ ἐπὶ τῷ σφῶν εὐωνύμῳ.
Παρθυαίους δὲ καὶ Ὑρκανίους καὶ Τοπείρους, τοὺς πάντας ἱππέας, Φραταφέρνης ἦγεν. Μήδων δὲ ἡγεῖτο Ἀτροπάτης. ξυνετάττοντο δὲ Μήδοις Καδούσιοί τε καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Σακεσῖναι. τοὺς δὲ προσοίκους τῇ ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ Ὀροντοβάτης καὶ Ἀριοβαρζάνης καὶ Ὀρξίνης ἐκόσμουν.
Παρόμοιες πληροφορίες μπορείς να αντλήσεις και από τον Πλούταρχο στους Βίους παραλλήλους.
Καταλιπὼν δὲ φρουρὸν Ἀρμενίας Ἀφράνιον αὐτὸς ἐβάδιζε διὰ τῶν περιοικούντων τὸν Καύκασον ἐθνῶν ἀναγκαίως ἐπὶ Μιθριδάτην. Μέγιστα δὲ αὐτῶν ἐστιν ἔθνη Ἀλβανοὶ καὶ Ἴβηρες, Ἴβηρες μὲν ἐπὶ τὰ Μοσχικὰ ὄρη καὶ τὸν Πόντον καθήκοντες, Ἀλβανοὶ δὲ ἐπὶ τὴν ἕω καὶ τὴν Κασπίαν κεκλιμένοι θάλασσαν. Οὗτοι πρῶτον μὲν αἰτοῦντι Πομπηΐῳ δίοδον ἔδοσαν·
τον Στράβωνα στα Γεωγραφικά
ἐν αὐτῇ δὲ τῇ Ἀρμενίᾳ πολλὰ μὲν ὄρη πολλὰ δὲ ὀροπέδια, ἐν οἷς οὐδ' ἄμπελος φύεται ῥᾳδίως, πολλοὶ δ' αὐλῶνες οἱ μὲν μέσως οἱ δὲ καὶ σφόδρα εὐδαίμονες καθάπερ τὸ Ἀραξηνὸν πεδίον, δι' οὗ ὁ Ἀράξης ποταμὸς ῥέων εἰς τὰ ἄκρα τῆς Ἀλβανίας καὶ τὴν Κασπίαν ἐκπίπτει θάλατταν, καὶ μετὰ ταῦτα ἡ Σακασηνὴ καὶ αὐτὴ τῇ Ἀλβανίᾳ πρόσχωρος καὶ τῷ Κύρῳ ποταμῷ, εἶθ' ἡ Γωγαρηνή·

Προσάρκτια δέ ἐστι τὰ ὑπερκείμενα τῆς Κασπίας θαλάττης ὄρη τὰ τοῦ Παραχοάθρα καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Ἴβηρες καὶ ὁ Καύκασος ἐγκυκλούμενος τὰ ἔθνη ταῦτα καὶ συνάπτων τοῖς Ἀρμενίοις, συνάπτων δὲ καὶ τοῖς Μοσχικοῖς ὄρεσι καὶ Κολχικοῖς μέχρι τῶν
τον Στέφανο Βυζάντιο
Ἀλβανία χώρα πρός τοῖς ἀνατολικοῖς Ἴβηρσιν. Ἐκεῖ δέ καί τό ἔθνος οἱ Ἀλβανοί, ποιμενικοί καί μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ἰβήρων καί Κασπίας. Ὑπόκειται δέ τῆ Σαρματία πρός μέν τῶ Πόντω ἡ Κολχική πρός δέ τῆ Κασπία ἡ Ἀλβανία.
τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο κ.α. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε πιο σύγχρονες αναφορές όπως αυτής της γαλλικής εγκυκλοπαίδειας του D'Arteau, του Νίκολα Πάσιτς, του Κ. Μπίρη κλπ.Τέλος, οι σημερινοί ασιατοαλβανοί-αλβανοί δεν έχουν αφομοιωθεί. Υπάρχει μια καταναγκαστική συμβίωση που εξυπηρετεί οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και τίποτα παραπάνω. Και προσωπικώς τους βγάζω το καπέλο, διότι η πλειονότητά τους -μέχρι σήμερα τουλάχιστον-, απορρίπτει την επιμειξία της φυλής τους με την ελληνική ή άλλες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Well-known member

Ο paskmak αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,219 μηνύματα.
Οι Αλβανοί έχουν καταρχήν συγγενικές σχέσεις με τους Έλληνες (βλέπε Αρβανίτες). Οι Αλβανοί που ήρθαν και έγιναν Έλληνες δήλωσαν υποταγή στο Ελληνικό κράτος και τους νόμους, δεν ενοχλούνται καθόλου από την Ορθοδοξία, υπηρετούν τον Ελληνικό στρατό, πληρώνονται με την εργασία τους όχι τσάμπα επιδόματα και σπίτια και πολλά άλλα. Έχουν κάποια μεγαλύτερη εγκληματικότητα, αποδεκτό αλλά εφαρμόζεται ο νόμος και τιμωρούνται, όσοι δεν προσαρμόστηκαν την κοπάνησαν. Δεν προσαρμόζονται όμως όλοι, οι γύφτοι παράδειγμα που είναι από την Ινδία βρίσκονται 500 χρόνια στην Ελλάδα, έχουν ασπαστεί την Ορθοδοξία αλλά συμπεριφέρονται σαν κράτος εν κράτη.

Προφανως και η συγγένεια (μερικών) Ελλήνων-δλδ ορθοδόξων πρώην Αλβανών/αρβανιτων- και Αλβανών, συνέδραμε σ αυτο καθώς όπως προείπα μιλαμε για γειτονικούς βαλκανικούς λαούς.

Οι τσιγγάνοι ειναι μια κατηγορία από μόνοι τους , αν και μερικοί έχουν «σπιτωθεί» και αφομοιωθεί, πολλοι προτιμούν ακομα την νομαδικοί ζωή και τους καταυλισμούς. Η γκετοποίηση ειναι ενα πανευρωπαϊκά φαινόμενα σ αυτους.
 

konstantinantia

Active member

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 330 μηνύματα.
Δυστυχως η ελλαδα δεν ειναι στη θεση να κανει κατι τετοιο, το μονο που μενει ειναι να προσπαθησουμε ολοι μαζι να τους ενσωματοσουμε οσο ειναι αυτον δυνατον.

Ξεκίνα εσύ παίρνοντας καμμιά 10αριά σπίτι σου λοιπόν!
 

Averkina

Well-known member

Η Averkina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,275 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top