Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με λαχανικά

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Νομίζω ότι στα ψητά τα καταφέρνω αρκετά καλά. Εκεί που είμαι τελείως μα τελείως άσχετος είναι σε ότι έχει να κάνει με την κατσαρόλα. Όσπρια, λαχανικά, αλλά και βραστά γενικότερα. Δεν έχω ιδέα


Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με λαχανικά :)
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα (ή και περισσότερα άτομα αν υπάρχει κι άλλο συνοδευτικό)

  • περίπου 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα (Είναι πιο μαλακό) κομμένο σε κομματάκια (τας κεμπαπ)
  • 1 μεγάλο κουτι τεμαχισμένα μανιτάρια
  • 4 μεγάλα καρότα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπεικιν πάουντερ ή αλεύρι (όχι απαραίτητο)
  • πιπέρι - ρίγανη
  • (εντελώς προαιρετικά, το δοκίμασα κι εγώ μία φορά, μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένεις τα μανιτάρια και τα βάζεις στην άκρη
- Καθαρίζεις τα καρότα και τα κόβεις σε μικρες ροδέλες και στην άκρη
- αν βάλεις τελικα τις πιπεριές τις πλενεις και τις κοβεις κι αυτες σε μικρά κομματια στην άκρη
- Στιβεις τα 2 λεμόνια και στην άκρη


- Καθαρίζεις το κρεμμύδι, το ψιλοκόβεις και το βάζεις στην κατσαρόλα με το λάδι να τσιρτσιρίσουν
- Προσθέτεις τα κομμάτια κρέατος και τσιγαρίζεις μέχρι πλέον να μην φαίνεται άλλο κόκκινο απο κανενα κομμάτι αλλά ναείναι όλα καφετιά :P
- Προσθέτεις τόσο νερό όσο να σκεπάσει το κρέας και αφήνεις να βρασει
(θα βραζει για πολληηηηηηηηηη ώρα εκτός αν έχεις χύτρα :P)
- όταν θα είναι μισοέτοιμο, όταν δηλαδή το πιρούνι θα μπαινει σχετικά εύκολα να τρυπίσει το μοσχάρι, προσθέτεις τα
Μανιτάρια, καρότα, χυμό λεμονιού, (πιπεριές), αλάτι, λίγο ρίγανη, λίγο πιπέρι.
-τσεκάρεις το νερό να υπέρκαλύπτει το φαγητό σου και αφήνεις να συνεχίζει να βραζει

Οταν δοκιμάσεις και είναι εντελώς έτοιμο το κρέας και τα λαχανικά το βγαζεις απ τη φωτιά.

Για να δεσει το ζουμακι σου, διαλύεις το μπεικιν πάουντερ ή το αλέβρι σου σε ένα ποτηράκι με λίγο ζεστό νεράκι και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το φαγητό όπου και ανακατευεις έντονα και για λιγη ώρα ώστε να απλωθεί πολύ πολύ καλά το νέο μιγμα μιας που ειναι λιγο!


tip καλό είναι να έχεις συνεχώς το νου σου στο νερο
το νερό πρέπει να είναι πάντα οριακα πάνω απ το κρεας ώστε να μην βγει νερουλό αν ειναι παραπάνω ή να μην μισομαγειρευτεί αν είναι παρακάτω

Συνοδευται πάρα πολύ ωραία με το ρυζάκι το απαγορευτικό :P


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
(δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως νομίζεις... εγώ το έχω για απ τα εύκολα φαγητά μου :P)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top