Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,952 μηνύματα.
Στα σπίτια μας οι περισσότεροι έχουμε πολλές παντόφλες και για τους επισκέπτες. Επίσης, προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα με παπούτσια σε ένα σπίτι. Πολύ μεγαλύτερη ελευθερία η ξυποληταρία.
Απαπα...εδώ διες...

One size να υποθέσω ή έχετε και διάφορα μεγέθη ;;

Πέρα απ' την πλάκα, τώρα...Μάλλον έχει να κάνει και με το γεγονός που είπε η Πούπη : ότι είστε πιο κοντά στους "γείτονες" και έχετε περισσότερα κοινά από ό,τι εμείς...

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 3,856 μηνύματα.
Μονο τον χειμωνα που υπαρχουν χαλια

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,128 μηνύματα.
Η Θεσσαλονίκη είχε κάποτε ακμαίο μουσουλμανικό πληθυσμό μέχρι πριν την ανταλλαγή του 1923. Συνήθως αυτό με τα παπούτσια συνέβαινε στους μουσουλμανικούς μαχαλάδες της πόλης και σταδιακά πέρασε και στους χριστιανικούς.

Οι Τούρκοι πάντως φημίζονται ως ένας αρκετά καθαρός λαός και καλό είναι να τους ακολουθούμε ως παράδειγμα σε μερικά ζητήματα.

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,923 μηνύματα.
Πέρα απ' την πλάκα, τώρα...Μάλλον έχει να κάνει και με το γεγονός που είπε η Πούπη : ότι είστε πιο κοντά στους "γείτονες" και έχετε πολλά περισσότερα κοινά από ό,τι εμείς...
Δεν είναι μόνο η γεωγραφική εγγύτητα, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε πάρα πολλοί με καταγωγή από εκεί. Να φανταστείς, όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη, οι Εβραίοι, οι Βούλγαροι και οι Αρμένιοι ήταν περισσότεροι από εμάς. Από τους πρόσφυγες ενισχύθηκε ο πληθυσμός. Ο Γιάννης θα τα ξέρει καλύτερα...

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,096 μηνύματα.
Δε με νοιάζει καν, ετσι κι αλλιώς με δυό γάτες σκουπίζω και σφουγγαρίζω κάθε μέρα(ναι κάθε μέρα!)

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,128 μηνύματα.
Δεν είναι μόνο η γεωγραφική εγγύτητα, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε πάρα πολλοί με καταγωγή από εκεί. Να φανταστείς, όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη, οι Εβραίοι, οι Βούλγαροι και οι Αρμένιοι ήταν περισσότεροι από εμάς. Από τους πρόσφυγες ενισχύθηκε ο πληθυσμός. Ο Γιάννης θα τα ξέρει καλύτερα...
Οι ανατολικές συνοικίες χτίστηκαν από τους πρόσφυγες του 1922 και οι δυτικές από τους παλιννοστούντες εκ Ρωσσίας τη δεκαετία του '90. Το επίθετο σε -ούδης είναι το γνήσιο της Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη είχε μικρό σχετικά χριστιανικό πληθυσμό και κυρίαρχο εβραϊκό (χαρακτηρίζονταν και ως η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων). Με την ανταλλαγή των μουσουλμάνων το 1923 και την μεταφορά των Εβραίων στα στρατόπεδα εξόντωσης το 1943 από τους Ναζί τελειώνει η πολυπολιτισμική της ιστορία και ομογενοποιείται από ντόπιους και πρόσφυγες Έλληνες χριστιανούς.

Isolde75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Isolde75 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 297 μηνύματα.
Δε βγάζω ποτέ χαλιά στο σπίτι, δε κρυώνω τόσο, οπότε δε με ενδιαφέρει καθόλου αν ο άλλος θα βγάλει παπούτσια ή όχι, όπως νιώθει πιο άνετα ο καθένας Σφουγγαρίζεις όταν φεύγει και είμαστε όλοι άνετα

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,447 μηνύματα.
ΝΑΙ...και δεν σηκωνω κουβεντα.
Οτι δηλαδη παταει ο αλλος εξω..παταει ροχαλες...ποντικοσκατα...σκατα πασης φυσεως...λασπονερα ...και αυτα θα πατησουν ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ;;;;;;;;;;;; ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΜΟΥ;;;;;;;;; ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΜΟΥ;;;;;;;;; ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΟΥ;;;;;;;;;

View attachment 134708

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ!

Η απολυτη βρωμια λεμε....:sick:

Πατάει στα σκατά από τα ...πεζοδρόμια του Μπακογιάννη...ωπ, τι δεν υπάρχει ο μεγάλος περίπατος; :lol:

Συν ότι πολλοί βρωμύλοι τους αρέσει να κάθονται με το παπούτσι στον καναπέ, να πατάνε πάνω στο χαλί της μαμάς και να χαϊδεύουν ασυναίσθητα τη σόλα από το παπούτσι και μετά, να σε χαιρετάνε ή να αυτο-πασπατεύονται. Πιάνουν αυτί, μύτη, μέτωπο, κωλοχαράδρα με το μπιχλοχέρι. Να χαίρονται πολύ που σε γνώρισαν ενώ η παλάμη τους έχει όλη την μικροβιακή αποικία Βαλκανίων και του μισού πλανήτη.

Δε βγάζω ποτέ χαλιά στο σπίτι, δε κρυώνω τόσο, οπότε δε με ενδιαφέρει καθόλου αν ο άλλος θα βγάλει παπούτσια ή όχι, όπως νιώθει πιο άνετα ο καθένας Σφουγγαρίζεις όταν φεύγει και είμαστε όλοι άνετα

Πολλά μπιχλοσκατά δεν φεύγουν με το σκούπισμα. Θέλει απολύμανση με ειδικό χημικό δαπέδου. Δεν ξέρεις ο καθένας τι κατσαρίδες έχει πατήσει και φέρνει το μικροβιακό φορτίο τους από το χλάααατςςς λιώσιμο...στο σπίτι. :shifty:

Isolde75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Isolde75 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 297 μηνύματα.
Πολλά μπιχλοσκατά δεν φεύγουν με το σκούπισμα. Θέλει απολύμανση με ειδικό χημικό δαπέδου. Δεν ξέρεις ο καθένας τι κατσαρίδες έχει πατήσει και φέρνει το μικροβιακό φορτίο τους από το χλάααατςςς λιώσιμο...στο σπίτι. :shifty:
Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτήτρια ακόμα, είχαμε έναν στην ευρύτερη παρέα που παρακάλαγες να μη κάνει κίνηση να αγγίξει κορδόνια. Έβλεπες αποτύπωμα ιδρωτίλας στο πάτωμα και η μυρωδιά μετά έμενε και για ώρες στο χώρο.

cat-smell.gif

Γενικά, δε ξέρεις τι κουβαλάει και ο καθένας οπότε τι κάλτσα, τι παπούτσι, εγώ το σφουγγαρισματάκι μου θα το ρίξω μετά. Στη τελική πάρε μια λάμπα UV και τελείωσες :P

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 30,677 μηνύματα.
Δεν είναι θέμα υποχώρησης. Είναι θέμα τακτ. Σ
Aκριβως.Αλλα αντιστροφα.Ειναι θεμα τακτ..αυτου που εισβαλλει στον χωρο του αλλου.Εγω το προτεινω ΠΑΝΤΑ, να βγαλω τα παπουτσια μου οταν ειναι να μπω σε σπιτι ξενου.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.Οι επισκεπτες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να λενε να βγαλουν τα παπουτσια τους.Το θεωρω απολυτη ''γαιδουρια'' να μπαινεις σε ενα σπιτι και να μην προτεινεις να βγαλεις τα παπουτσια σου.

teacher_40

Νεοφερμένος

Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ αυτό το θέμα μέχρι που έκανα παιδί και άρχισε να μπουσουλάει. Την έβγαζα βόλτα με το καρότσι και ξαφνικά συνειδητοποίησα τι παταμε και τι κουβαλάμε μέσα στα καθαρά χαλιά μας. Και το μπεμπέκι μπουσουλάει παντού και βάζει τα χεράκια στο στόμα. Αλλά κι εμείς μπορει να παταμε μετά ξυπόλιτοι στα χαλιά με τις καθαρές μας καλτσούλες και μετά να ακουμπάμε τα σεντονάκια μας...συνεπώς από τότε τα βγάζω. στους επισκέπτες δεν το επιβάλω, αν το κάνουν καλώς...αν όχι δεν πειράζει.τι να κάνουμε

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,943 μηνύματα.
Ναι. Με τα παπούτσια πατάμε όλες τις βρωμιές του κόσμου που υπάρχουν στον δρόμο. Δεν υπάρχει λόγος να τα μεταφέρουμε και μέσα στο σπίτι. Ο μπαμπάς μου μπαίνει αρκετές φορές με τα παπούτσια στο σπίτι όταν είναι να φύγει και ξεχνάει κάτι. Με στέλνει στα όρια νευρικού κλονισμού 🥲