Οικογενειακή ζωή

underwater

New member

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.
Είδα μια ταινία που στους χαρακτήρες συμπεριλαμβάνονταν γυναίκες 35-40, παντρεμένες, με παιδιά και απολύτως κουρασμένες και αφημένες. Και είδα μέσα σε αυτές πολλές γνωστές ή και γνωστούς μου που είναι σε αυτή την φάση. Μια ζωή ανιαρή, το σεξ ρουτίνα, μόνιμες ενασχολήσεις μαγείρεμα, οικονομική διαχείριση, μια έξοδος αραιά και που η οποία θα είναι ανιαρή.

Εσείς το έχετε σκεφτεί αυτό; Αν η οικογενειακή ζωή θα φέρει σαν αποτέλεσμα χαλάρωση σε πολλά; Αν θα αποδυναμώσει την προσωπικότητα; Εγώ το σκέφτομαι συχνά και λέω πόσο θέλω να αποφύγω να φτάσω σε αυτό το σημείο. Να γίνω άτομο χωρίς ενδιαφέροντα, να χάσω την ομορφιά μου, να γίνει μόνη μου ασχολία ο σύζυγος(όχι άντρας)και τα παδιά. Λέω αποκλείεται, αλλά και πάλι όλοι όσοι είναι σε αυτή την θέση δεν είχαν όνειρα, προσδοκίες, αγάπη προς τον εαυτό τους;

Τι νομίζετε για αυτό; Είναι δύσκολο να αποφευχθεί; Και όσοι παντρεμένοι και βαλμένοι στο "κόλπο" αισθάνεστε πως διατηρείτε την προσωπικότητά σας κι αν ναι με τι τρόπο;
 

Κακή Επιρροή

New member

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.
Νομίζω ότι θα ήταν ανιαρό να φτιαχτεί μια σειρά με γυναίκες ή άντρες που ενώ βρίσκονται στα 40 τους και είναι παντρεμένοι με παιδια, εξακολουθουν και φροντίζουν τον εαυτο τους την διατροφη τους κλπ :P


οχι οτι δεν ειναι ΣΥΧΝΟΤΑΤΟ το φαινομενο που πραγματεύεται η σειρά αλλά θέλω να πιστεύω (ελπίζω) ότι οι νέες γενιές δεν λειτουργουν κατα αυτον τον τρόπο σε αυτό το βαθμό....
Σίγουρα είναι στο χέρι του καθενός το πόσο φροντίζει να βρει τον απαραίτητο χρόνο μέσα στην καθημερινότητα να κάνει και πράγματα που αγαπάει ώστε να μην είναι στα προθυρα του να τινάξει τον γάμο και τα μυαλά του στον αέρα.

Παντως... δεν μπορεί κανενας να τα έχει ολα.... κάπου κάτι θα κόψει για να έχει κάτι άλλο.....
Εκ των πραγμάτων, αν κάποιος υπολογίσει τις ώρες της ημέρας και τις "υποχρεώσεις" του και τα θέλω του, κάπου θα βγει να χρωσταει ώρες :P
 

Γιάννης

New member

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 3,056 μηνύματα.
To ότι αλλάζεις κάποια πράγματα στην ζωή σου, δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να είναι και καταστροφικό για τον ευατό σου.
Σίγουρα οι υποχρεώσεις είναι πολλαπλάσιες αλλα είναι και στο χέρι σου αν έχεις/θέλεις να κάνεις και κάποια πράγματα για εσένα.
Μπορεί ένα παιδί να σου αυξήσει τις υποχρεώσεις αλλα παράλληλα σου δίνει άλλη ικανοποίηση και άλλου τύπου χαρά\
Καλό είναι στην ζωή όχι να φοβόμαστε τις καταστάσεις αλλα να μαθαίνουμε να εξελισόμαστε, ούτε εμένα μου αρέσει η ιδέα ότι κάποια στιγμή θα είμαι 60-70 χρονών και τα πράγματα που θα μπορώ να κάνω να είναι περιορισμένα αλλα ότι και να κάνω δεν μπορώ να το αποφύγω.
Το βασικό δεν είναι σε τι κατάσταση είσαι αλλα πως είσαι μέσα σε αυτή την κατάσταση.
Υπάρχουν γυναίκες με 2-3 παιδιά στα 40+ που ζούν όμορφη ζωή και χαίρονται την κάθε μέρα και άλλες που με λιγότερες υποχρεώσεις ζούν μέσα στην μιζέρια.
Είναι θέμα χαρακτήρα δύσκολα πάντα θα υπάρχουν.
 

crazyhelen

New member

Η crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,646 μηνύματα.
Και πού είναι το κακό να ασχολείσαι με τον άντρα σου και τα παιδιά σου? Γιατί το θεωρούμε μιζέρια? Νομίζω πως θα είμαι πολύ ευτυχισμένη όταν θα ξέρω πως είμαι απαραίτητη για 2-3 ανθρώπους που αγαπώ και μ'αγαπούν (δηλ. στον άντρα μου και στα 1-2 παιδιά μου) και πως η ζωή μου κινείται και περιστρέφεται γύρω από αυτούς που είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ νόημα της ζωής μου.

Παρόλα αυτά, πιστεύω πως ο "μίζερος" και ο "μονοχνωτος" άνθρωπος ξεχωρίζει από πολύ νεαρή ηλικία και δεν το "παθαίνει" απλά επειδή τον πνίγουν οι υποχρεώσεις. Αν έχεις διάθεση και θέλεις, και χρόνο βρίσκεις για να περιποιείσαι τον εαυτό σου, και για να τον διασκεδάσεις και για να μην ρουτινιάζεις.
 

underwater

New member

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.
Και πού είναι το κακό να ασχολείσαι με τον άντρα σου και τα παιδιά σου? Γιατί το θεωρούμε μιζέρια?
Βασικά σε καμία περίπτωση δεν είπα αυτό. Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Τέλος πάντων.
 

crazyhelen

New member

Η crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,646 μηνύματα.
Βασικά σε καμία περίπτωση δεν είπα αυτό. Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Τέλος πάντων.
Μα δεν ρωτάω εσένα! Ούτε αναφέρομαι κατά λέξη σε αυτά που έγραψες. Απλά αναρωτιέμαι.....Γενικά......
 

BReaTHeR

New member

Ο BReaTHeR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 645 μηνύματα.
Πριν 2-3 γενιές, οι γυναίκες από μικρές είχαν κατά πλειοψηφία σαν όνειρο το να κάνουν οικογένεια και παιδιά και να αφιερωθούν σ΄αυτό το έργο.Γι΄αυτές δεν ήταν ανιαρό το να ζούν μια ζωή στο σπίτι χωρίς να δίνουν και πολυ χρόνο στον εαυτό τους. Στις επόμενες γενιές οι γυναίκες έγιναν σχεδόν ισότιμες με τους άντρες (στον τρόπο ζωής εννοώ) με την έννοια ότι πρέπει κι αυτές να δουλέψουν για να επιβιώσουν και συνεισφέρουν το ίδιο με τους άντρες στο σπίτι. Έτσι λογικό ήταν να απαιτούν να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους και να προσπαθούν να περνάνε κι αυτές καλά ως αντάλλαγμα για την προσφορά τους στον εργασιακό χώρο, αλλά και στην οικογένεια. Τώρα οι γυναίκες καλούνται να συνδυάσουν και τα 2 ως δεδομένα ζωής ή έστω να εξελιχθούν και να ζήσουν σ΄αυτή τη νέα ζωή όχι μέσα στη μιζέρια, αλλά μένοντας περισσότερο στα θετικά! Και φυσικά εννοείται (για μένα τουλάχιστον) ότι πρέπει να είναι μεγάλη και η συμβολή των αντρών σ΄αυτή την προσπάθεια.

Γενικότερα πιστεύω ότι στη σύγχρονη οικογενειακή ζωή αν το θέλει και ο άντρας και η γυναίκα μπορούν να κρατήσουν το επίπεδο (ερωτισμό, ενθουσιασμό και όνειρα) ψηλά ώστε να περνάνε καλά και να χαίρονται γι΄αυτό που ζούνε!
 

Corpse Bride

New member

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,086 μηνύματα.
Εμενα θα μου αρεσε παρα πολυ να φτασω σε ηλικια που θα χω οικογενεια, και θα με ενδιαφερει περισσοτερο το να μαθω στο παιδι μου την αλφαβητο απ'το να παω για ποτο. Υποθετοντας παντα μιλαω, δεν μπορω να ξερω αν τοτε θα θελω να του βαρεσω τη "γλωσσα" στο κεφαλι. Τα παντα σχετιζονται με το ποσο ολοκληρωμενος νιωθεις σε καθε στιγμη της ζωης σου. Υπαρχουν ανθρωποι που το να εχουν την ασφαλεια και τη "ζεστασια" της οικογενειας τους τους αρκει, και αναλογη ζωη κανουν. Δεν εχει νοημα να κρινω αν ο ταδε οικογενειαρχης ειναι μιζερος η οχι, αν ο ιδιος ειναι ικανοποιημενος απ'τον τροπο ζωης τους εμενα μου περισσευει. Παρ'ολ'αυτα νομιζω οτι ενα ατομο με ενδιαφεροντα και στοχους, δε θα "κατσει" μολις πατησε τα 50, γιατι θα συνεχισει να εχει ορεξη για μια βολτα, μια εκδρομη κτλ, ενω καποιος ετσι κι αλλιως βαρεμενος σιγουρα θα επαναπαυτει στη θεση του βαλτωμενου οικογενειαρχη γιατι "ετσι πρεπει".
 

roumana

New member

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2,122 μηνύματα.
Αν έχεις διάθεση και θέλεις, και χρόνο βρίσκεις για να περιποιείσαι τον εαυτό σου, και για να τον διασκεδάσεις και για να μην ρουτινιάζεις.
Αν δεν είσαι υπερβολικά κουρασμένη απο το να φροντίζεις όλη μέρα την οικογένεια,[FONT=&quot] [/FONT]που έχει αμέτρητες ανάγκες, αν δεν έχεις πέσει ψυχολογικά επειδή ξεχνάς τον εαυτό σου, διότι δεν συνδυάζεται και καλοπέραση και θυσία, θα βρεις διάθεση για ολα αυτα που ειπες.:)
 

crazyhelen

New member

Η crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,646 μηνύματα.
Αν δεν είσαι υπερβολικά κουρασμένη απο το να φροντίζεις όλη μέρα την οικογένεια,που έχει αμέτρητες ανάγκες, αν δεν έχεις πέσει ψυχολογικά επειδή ξεχνάς τον εαυτό σου, διότι δεν συνδυάζεται και καλοπέραση και θυσία, θα βρεις διάθεση για ολα αυτα που ειπες.:)

Εννοείται πως ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος αποκλείεται να είναι ίδιος με εκείνον που έχουμε όταν είμαστε ελεύθεροι, όμως επιμένω ότι αν θες όλα μπορείς να τα προλάβεις. Όσο για το ψυχολογικό "πέσιμο" λόγω ευθυνών, δεν διαφωνώ (άλλωστε και τώρα που είμαι ελεύθερη παρατηρώ ότι από το άγχος και το στρες πέφτω ψυχολογικά, πόσο μάλλον μέσα σε μια οικογένεια), όμως αυτό ίσως να σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καλός διαχωρισμός των ευθυνών μεταξύ του ζευγαριού. Δεν γίνεται να τα φορτώνεται όλα ένας και ο άλλος να είναι ζαμανφου! Ή ότι έχουν πέσει πάρα πολλές ευθύνες στην οικογένεια και θα πρέπει να αρχίσουν να "κόβουν" πράγματα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αν υπάρχει καλή διάθεση, όλα γίνονται.
 

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.
Είναι πολύ δύσκολο να τα προλάβεις όλα.. Μακάρι να μπορέσω να τα καταφέρω, αλλά ειδικά αν δουλεύεις κιόλας (που είναι το συνηθέστερο), είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις χρόνο να φροντίσεις τον εαυτό σου με τόσες υποχρεώσεις να τρέχουν.. Φυσικά όταν θες, όλα γίνονται, αλλά ισχύει αυτό που είπε η Κουέ πιο πάνω: από κάπου θα κόψεις. Και τότε τίθεται θέμα επιλογών: είναι καλύτερα να μη μαγειρέψεις για να βάψεις τα νύχια σου, να κάνεις μάσκα και να ξυριστείς;
 

crazyhelen

New member

Η crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,646 μηνύματα.
Και τότε τίθεται θέμα επιλογών: είναι καλύτερα να μη μαγειρέψεις για να βάψεις τα νύχια σου, να κάνεις μάσκα και να ξυριστείς;

Βάζεις το φαϊ στον φούρνο και μέχρι να γίνει (επιλέγεις κάποιο φαγητό που θέλει κάμποση ώρα) ξεκλέβεις χρόνο για νύχια-μάσκα-ξύρισμα!!!!!
 

roumana

New member

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2,122 μηνύματα.
Βάζεις το φαϊ στον φούρνο και μέχρι να γίνει (επιλέγεις κάποιο φαγητό που θέλει κάμποση ώρα) ξεκλέβεις χρόνο για νύχια-μάσκα-ξύρισμα!!!!!
Λατρεύω την διάθεση σου, και θα ήθελα πάρα πολύ να είναι έτσι όπως τα λες. Δυστυχώς γλυκιά μου, δεν είναι εύκολο να γίνει. Αν όμως θέλει κανείς, καταφέρνει που και που να κοιτάξει και τον εαυτό του. Όταν είσαι υπεύθυνος, δεν μπορείς να το κάνεις συχνά. (Βεβαίως, υπάρχουν και οι περιπτώσεις οπου η φιλιπινεζα κάνει τις δουλειές και εσύ απλά έχεις να αποφασίζεις το μενού ή το πρόγραμμα της ημέρας, που θα βγείτε το βράδι, κτλ…:) Τοτε εχεις χρονο για σενα.)
 

MANINA27

New member

Η MANINA27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οικονομολόγος . Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Πάντα υπάρχει η καλή διάθεση για να κάνουμε πράγματα. Όταν υπάρχει βοήθεια απο την οικογένεια στο μεγάλωμα των παιδιών και φυσικά αν υπάρχει οικονομική ευμάρεια τότε η καλή διάθεση αυξάνεται. Να θυμάστε όμως πάντα κάτι: οταν αποκτάς ένα παιδί χάνεις την ανεμελειά που είχες μέχρι τότε. Γιατι μπορεί να πάς στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου άλλα πάντα θα υπάρχει στο μυαλό σου το παίδι, αν είναι καλά, αν σε ζητάει....
Κάθε πράγμα χρειάζεται την κατάλληλη χρονική στιγμή. Όταν κάποιος βαρεθεί την αδέσποτη ζωή καταλήγει και παντρεύεται. Οταν ζήσει αρκετά με τον συντροφό του κάνει ένα παιδί. Η έκάστοτε χρονική στιγμή έχει τη δική της μαγεία και της δική της ευτυχία.Μη λυπάστε και μη κρίνετε κανένα απλά να εύχεστε να ζήσετε όλες τις στιγμες....
Φιλικά :D :D
 

mindcircus

New member

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,622 μηνύματα.
Εμενα μου αρεσει παρα πολυ η οικογενειακη ζωη και η οικογενεια..
Μπορει καποια πραγματα που εκανες πριν, να μην τα κανεις πια και καμμια φορα να τα αναπολεις αλλα δε φταιει το οτι εκανες οικογενεια σε αυτο... Και μονη σου να ησουν παλι θα αναπολουσες και κατι... Αντιθετως, εχοντας οικογενεια και μοιραζοντας ολα ειναι πολυ πιο ομορφα! Τα παντα μπορεις να κανεις, κανεις δε σε περιοριζει... Πιστευω οποιος σκεφτεται πως με την οικογενεια περιοριζεται, δεν ειναι ακομα ετοιμος να μπει σε αυτη... Η οικογενεια δεν ειναι φυλακη! Ειναι μια υπεροχη δεσμευση, ενα δουναι και λαβειν, ειναι το ομορφοτερο στην ζωη! Δε λεω, να ζησεις και μονος να δεις πως ειναι αλλα αιωνιως? Υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει να ζουν μονοι.
Ασε που η οικογενεια, οπως λενε οι παλαιοι, ειναι και λαχειο.. Γιατι το να παντρευτεις και να κανεις ενα παιδι ειναι το πιο ευκολο! Το να κρατησεις το σπιτι σου, ειναι το δυσκολο αλλα παραλληλα το πιο ωραιο, το πιο δημιουργικο!
Οποτε μη χανομαστε σε λεπτομερειες τυπου, ουφ εχω να μαγειρεψω δε με γεμιζει τιποτα... δεν προλαβαινω κλπ.. Φυσικα κι αυτα θα τα αισθανθεις αλλα... τελικα...η ουσια ειναι αυτη που μετραει!
Σκεφτειτε το! ;)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top