Οφθαλμικές επεμβάσεις με laser

Resident Evil

New member

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.
Kαλημέρα.

Οι τυχεροί μη γνωρίζοντες θα αναρωτηθούν τι είναι η εγχείρηση. I call u the lucky ones :P

Έχει κάνει κανείς την εν λόγω εγχείρηση? Σε τι επίπεδα μυωπίας; Τι αποτελέσματα είχε; Πως νιώθουν σήμερα (μετά από πόσο καιρό?).


Έχω διαβάσει ΑΠΕΙΡΑ στο διαδίκτυο, απλά ψάχνω κάποιον που να την έχει actually κάνει και κυρίως την καθημερινότητα του. Διορθώθηκε πλήρως; Είχε επιπλοκές;

Ξέρω ότι σε χαμηλότερες μυωπίες ή/και με κατάλληλο πάχος ματιου μπορεί να γίνει και άλλου τύπου εγχείρηση (LASIK), αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτή η μέθοδος.

Αν κάποιος έχει/ θέλει να μου πει την προσωπική του γνώμη/άποψη επι του θέματος μπορεί είτε να τη γράψει εδώ είτε να τη στείλει με pm, αν θεωρεί (όπως εγώ:)) ότι είναι προσωπικό του και δεν θέλει να το συζητήσει δημοσίως.
Προφανέστατα με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η συγκεκριμένη εγχείρηση, οπότε οποιαδήποτε προσωπική εμπειρία θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα :)

όχι που ότι συνέβη σε σας θα συμβεί σε μένα απλά λέω :)

Ευχαριστώ
 
Τελευταία επεξεργασία:

Resident Evil

New member

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.
Pm
 
Τελευταία επεξεργασία:

underwater

New member

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.
Πολύ καλό που άνοιξες το θέμα XRZ, με ενδιαφέρει και μένα πολύ. Αν και ο γιατρός μου θεωρεί ρίσκο να την κάνω, οπότε μάλλον περισσότερο θα τσιτωθώ, τέλος πάντων!
 

Palladin

New member

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,606 μηνύματα.
Εγώ έκανα πριν μία εβδομάδα ακριβώς, σε αυτό
το οφθαλμολογικό κέντρο. Αλλά να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν έκανα PRK ή LASIK:redface:. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν δύο μέθοδοι.
Είχα 4,75 στο ένα μάτι και 0,75 στο άλλο. Από την επόμενη της εγχείρησης έβλεπα τέλεια.

Συμβουλή: Να πας σε σύγχρονο κέντρο με τελευταίας γενιάς μηχανήματα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η συνολική παραμονή μου στο κέντρο, που συμπεριέλαβε εξέταση αμφιβληστροειδούς, κερατοειδούς (νομίζω), και την επέμβαση, διήρκησε μιάμιση ώρα, και μετά πήγα σπίτι μου. Σε άλλο κέντρο που είχα πάει πριν δυο μήνες για να εξεταστώ και να κάνω επέμβαση, κράτησε 2 ώρες μόνο η προετοιμασία του ματιού για να γίνει εξέταση αμφιβληστροειδούς, και αυτό γιατί είχε προηγούμενης γενιάς μηχανήματα.

Επίσης για 20 μέρες τουλάχιστον πριν την επέμβαση απαγορεύεται να φοράς φακούς επαφής.

Ό,τι άλλο θέλεις ρώτα:)

έντιτ: πόση μυωπία έχεις; νομίζω πάνω από 10 βαθμούς δεν ενδείκνυται
 

Niyia

New member

Η Niyia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Χορευτής . Έχει γράψει 842 μηνύματα.
Λοιπόν, τη συγκεκριμένη επέμβαση ξεκίνησα να την κάνω κ εγώ. Ωστόσο, υπάρχει μια διαδικασία μέχρι το τελικό στάδιο (δλδ την ίδια την επέμβαση με λέιζερ) κ αυτή περιλαμβάνει εξονυχιστικό έλεγχο του αμφιβληστροειδούς κ εξέταση του βυθού του οφθαλμού. Η προκαταρκτική εξέταση γίνεται για να διαπιστωθεί η κατάσταση του οφθαλμού κ η καταλληλότητα του κάθε ασθενή για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Υπάρχουν όντως 2 είδη σε αυτήν την επέμβαση, προς το παρόν τουλάχιστον. Το PRK ειναι η παλιά μέθοδος στην οποία ναι μεν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αλλά η επούλωση είναι πιο αργή (μετά από μήνα σταθεροποιείται η όραση). Το LASIK είναι η τελευταία μέθοδος που χρησιμοποιείται κ την ίδια μέρα βλέπεις κανονικά ενώ μέσα στην 1η βδομάδα η όραση αποκαθίσταται πλήρως.

Το κόστος των παραπάνω επεμβάσεων κυμαίνεται από περίπου 1500? για κάθε μάτι (διακυμάνσεις πάντα υπάρχουν, ξέρετε γτ) ενώ η πιο παλιά μέθοδος είναι ελάχιστα πιο οικονομική.

Προσωπικά, είμαι ακόμα με τα γυαλάκια μου κ δεν πρόκειται να την κάνω, αν κ η μυωπία μου είναι μέτρια (κ όχι χαμηλή, δλδ μέχρι 3 βαθμούς). Με τρομοκράτησε λίγο ο γιατρούλης που με εξέτασε κ προτίμησα να μην το ξανασκεφτώ για την υπόλοιπη ζωή μου. Εξάλλου μάτια είναι αυτά (πώς λέμε "να το προσέχεις, σαν τα μάτια σου"? ε αυτο :P).
 

fielda

New member

Η fielda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 479 μηνύματα.
Κι εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα από άτομα που έχουν κάνει την επέμβαση. Δυστυχώς έχω πολλούς βαθμούς μυωπίας και τελευταία ανέβηκε κι άλλο στο ένα μου μάτι :(:(:( Ξέρω ότι πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί για αρκετό καιρό για να προχωρήσεις στην επέμβαση. Εγώ δεν το πολυσκεφτόμουν γιατί δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αλλά η μαμά μου επιμένει να κάνω. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας πει. Ευχαριστώ :)
 

Niyia

New member

Η Niyia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Χορευτής . Έχει γράψει 842 μηνύματα.

Chimera

New member

Η Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Ας ανοίξουμε πάλι το θέμα :). Σκέφτομαι να κάνω. Ο γιατρός μου πρότεινε PRK γιατί έχω σχετικά λίγη μυωπία, 3,5 και 1.5. Τι εμπειρίες έχετε ;
 

Resident Evil

New member

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.
Ακολουθεί ΜΕΓΑΛΟ ποστ :P


Καταρχάς μου κάνει εντύπωση που ο γιατρός σου σου είπε για PRK λόγω μικρής μυωπίας. Οι περισσότεροι γιατροί καταφεύγουν σε αυτή για λόγους ασφάλειας όταν το μάτι είναι λεπτό. Τι εννοώ:

Για κάθε βαθμό προβλήματος η μέθοδος LASIK "τρώει" περίπου 10 μm από το κολαγόνο του ματιού ενώ η PRK περίπου 5μm. Υπάρχει επίσης ένα όριο ασφαλείας για το κολαγόνο του ματιού, αν το θυμάμαι καλά δεν πρέπει να μείνει λίγοτερο από 420μm σε πάχος. Έτσι πχ. αν κάποιος έχει 5 βαθμούς μυωπία και ένα βαθμό αστιγματισμό και αρχικό πάχος ματιού 480μm με τη μέθοδο LASIK θα πέσει στα 480-(5+1)*10=420μm, νούμερο απολύτως οριακό, οπότε ενδέχεται ο γιατρός να προτιμήσει την PRK για λόγους ασφάλειας. Το κόστος? Βραδύτερη επούλωση και μεγαλύτερος πόνος.

Εμπειρία:
Με μια φίλη μου κάναμε εγχείρηση την ίδια μέρα στον ίδιο γιατρό (για την ακρίβεια με μισή ώρα διαφορά :P). Οι μυωπίες μας ήταν εξίσου υψηλές (με τη δική μου λίγο μεγαλύτερη από τη δική της), αλλά λόγω διαφορετικών παχών στα μάτια μας, εγώ έκανα LASIΚ και η φίλη μου PRK.
Oι εγχειρήσεις έγιναν Παρασκευή.

Εμπειρία 1, LASIK
Έφτασα στο κέντρο στις 8 το πρωί. Στις 10.15 ήμουν ήδη στο αμάξι για το σπίτι. Ηεπέμβαση αυτή καθε αυτή, λόγω και του ηρεμιστικού που μου είχαν δώσει ήταν πολύ απλή διαδικασία, δεν με πόνεσε, έβλεπα καθόλη τη διάρκεια και το μοναδικό μου άγχος ήταν μήπως μετακινήσω την κόρη του ματιού μου (που δεν έγινε).'Εντονη ξηροφθαλμία τις πρώτες στιγμές μετά την εγχείρηση και μια ενόχληση σαν να με έκοβε ο φακός αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τον βγάλω. Γύρισα σπίτι και κοιμήθηκα όλη μέρα, ξυπνώντας μονάχα για να βάλω κολλύρια και δάκρυα (τις πρώτες μέρες το μάτι είναι πολύ στεγνό και πρέπει να βάζεις κολλύρια και δάκρυα συνεχώς). Το Σάββατο κυκλοφορούσα άνετα μέσα στο σπίτι αν και με ενοχλούσε πολύ ο ήλιος, ενώ εξακολουθούσα να θέλω συνεχώς δάκρυα. Επίσης ένιωθα έντονη ευαισθησία σε πράγματα όπως ο καπνός. Πχ. είχε έρθει ένας γνωστός στο σπίτι, βγήκε στο μπαλκόνι να καπνίσει και κατά λάθος μπήκε λίγος καπνός μέσα... Κατευθείαν κολλύριο γιατί με τσάκισε.
Την Κυριακή, παρόλο που είχα ακόμα έντονη εξάρτηση από το κολλύριο ήμουν μια χαρά, πήγα και για καφέ (αλλά κάθησα έξω :P). Δευτέρα βράδυ είδα για πρώτη φορά τηλεόραση και μπήκα και λίγο στο ιντερνετ. Από την Τρίτη και προοδευτικά ως το τέλος της εβδομάδας είχα επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντα μου, τηρώντας με .. θρησκευτική ευλάβια τις οδηγίες για συχνή χρήση δακρύων. Μου ήταν λίγο δύσκολο μόνο να δω πχ τηλεόραση το βράδυ και μερικές στιγμές χρησιμοποιούσα γυαλιά ηλίου στο σπίτι (με ενοχλούσαν τα φώτα).
Στην περίοδο που ακολούθησε η ανάγκη για κολλύριο και δάκρυα μειώθηκε σταδιακά μκαι μερικές μέρες δεν νιώθω καθόλου την ανάγκη.
Αυτές τις μέρες που ο καιρός έχει ζεστάνει και η ατμόσφαιρα καμιά φορά γίνεται αποπνικτική νιώθω συχνότερα την ανάγκη να βάλω δάκρυα.
2+ μήνες μετά, η όραση μου είναι 12/10 χωρίς ανάγκη βοηθημάτων και χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Αν με ρωτήσεις σχετικά το μόνο που θα σου πω είναι ότι αναρωτιέμαι γιατί φοβόμουν και δεν είχα ξεκουνηθεί να την κάνω νωρίτερα. :)

Εμπειρία 2, ΡΡΚ
Η εγχείρηση έγινε αμέσως μετά τη δική μου και κράτησε λίγο λιγότερο. Στις 10.15 μπήκαμε στο ίδιο αυτοκίνητο για να γυρίσουμε σπίτια μας. Την Παρασκευή κοιμήθηκε επίσης όλη μέρα και είχε ίδια συμπτώματα με εμένα. Το Σάββατο ένιωθε κάποιες μικρές ενοχλήσεις (σαν φακός που ενοχλεί) αλλά παρόλαυτα μέσα στο σπίτι ήταν μια χαρά. Σάββατο βράδυ ξεκίνησε ο πόνος. Επί 24 συνεχόμενες ώρες δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια της, την έτσουζαν πάρα πολύ και με το ζόρι τα άνοιγε για 1-2 δευτερόλεπτα για να βάλει τα κολλύρια. Παρά το γεγονός ότι πήρε ηρεμιστικά δεν κοιμήθηκε και δεν ηρέμησε καθόλου. 24 ώρες μετά, ως δια μαγείας... Ήταν μια χαρά. Σαν να μην είχε περάσει το προηγούμενο 24ωρο. Δευτέρα κυκλοφόρησε γύρω από το σπίτι της, Τρίτη χρησιμοποίησε και ΜΜΜ μόνη της, και την Τετάρτη που πήγε στο γιατρό για να βγάλει τους προστατευτικούς φακούς ένιωθε άψογα.
Όραση μετά την εγχείρηση 11/10.
Η εξάρτηση από τα κολλύρια και τα δάκρυα υποχώρησε με τους ίδιους ρυθμούς με έμενα, αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα ξηροτητας με εμένα και 2+ μήνες μετά λέει ότι κι εγώ. :)

Αυτά. :)

Για ότι άλλο θέλεις, ρώτα :)
 

Chimera

New member

Η Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ Resident Evil :). Μάλλον σε έναν μήνα θα την κάνω κι εγώ!
 

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.
Παιδιά, μία απορία για άσχετη:
Δεν είναι λίγο... κάπως, που κόβουν μέρος του κερατοειδούς;;
 

Chimera

New member

Η Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 298 μηνύματα.

Resident Evil

New member

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.
Παιδιά, μία απορία για άσχετη:
Δεν είναι λίγο... κάπως, που κόβουν μέρος του κερατοειδούς;;
αν εννοείς σαν αίσθηση στον ασθενή (ψυχολογικά κυρίως) well, i suppose ειναι... Αλλά είναι τόσο όσο και η διαπίστωση (Στις περιπτώσεις παθογενούς μυωπίας).... "γεννήθηκες με μάτι μεγαλύτερο από το φυσιολογικό" (δλδ τι? είμαι ζαβό? :blink: )
:P
 

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.
ΛΟΛ!
Πάντως προσπαθώ να πείσω τον ιχλίμπεντιχ να κάνει (έχει 7) και του ξυνίζει πολύ αυτή η αφαίρεση...
 

Resident Evil

New member

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.
ντάξυ δεν είναι και παράλογο... όπως και να το δεις σου ... ανοίγουν το μάτι και... κάτι κάνουν αυτοί εκεί :P... Και οι φοβίες είναι φοβίες [προσωπικά το προηγούμενο βράδυ δεν μιλιόμουνα, άσε που αν δεν ήταν πρωί η εγχείρηση --με πιάσαν στον ύπνο κατάλαβες? :P-- παίζει και να είχα αλλάξει γνώμη !]...

Από την άλλη βέβαια, είναι και θέμα "εμπιστοσύνης" στην επιστήμη. Τυχαίνει και ασχολούμαι με laser στη δουλειά μου/διδακτορικό [βιοϊατρική] οπότε ήξερα ακριβώς τι κάνει και πως το κάνει κάθε στιγμή και... i chose to take my chances.

Στην ερώτηση προς το γιατρό μου πάντως σχετικά με το worst case scenario η απάντηση ήταν "τύφλωση", αλλά όπως μου είπε πρέπει να πετύχω "3πλο jack-pot στην ατυχία" και να γίνει μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες... Να μην προσέξει ο βοηθός-νοσοκόμος, να μην προσέξει αυτός και να μην προσέξω και εγώ και να μολυνθεί ανεπονόρθωτα η ανοικτή πληγή [κίνδυνος που απομακρύνεται οριστικά μετά τις 10 μέρες περίπου]. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι αντιμετωπίσιμο οτιδήποτε προκύψει.
 

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.
Οκ, καταλαβαίνω...
Πόσο καιρό τώρα γίνεται αυτή η επέμβαση;
 

Resident Evil

New member

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.
Tότε το είχα ψάξει αρκετά, αλλά δεν τα βρίσκω πρόχειρα τα στοιχεία οπότε με κάθε επιφύλαξη σου λέω ότι η lasik γίνεται εδώ και μια 10ετία περίπου ενώ η prk είναι λίγο παλαιότερη...

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι η μέθοδος "διόρθωση μυωπίας με laser" δεν έχει κλείσει 20ετία...

Με κάθε επιφύλαξη όμως.
 

Chimera

New member

Η Chimera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 298 μηνύματα.
Tότε το είχα ψάξει αρκετά, αλλά δεν τα βρίσκω πρόχειρα τα στοιχεία οπότε με κάθε επιφύλαξη σου λέω ότι η lasik γίνεται εδώ και μια 10ετία περίπου ενώ η prk είναι λίγο παλαιότερη...

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι η μέθοδος "διόρθωση μυωπίας με laser" δεν έχει κλείσει 20ετία...

Με κάθε επιφύλαξη όμως.
Η PRK γίνεται 15 χρόνια νομίζω. Η Lasik δε θυμάμαι ακριβώς, καμιά δεκαριά περίπου.

Κι εγώ με επιφύλαξη.

Ας αλλάξουμε τον τίτλο σε κάτι πιο γενικό ώστε να αφορά και το Lasik :).
 
Τελευταία επεξεργασία:

roulal

New member

Η roulal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα!Σκέφτομαι να κάνω laser στα μάτια και ψάχνω ένα κέντρο στην Αθήνα που να έχει σύμβαση με το δημόσιο ταμείο.Γνωρίζει κανείς και σε τι τιμές κυμαίνεται;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top