Πίτες με κοτόπουλο και μυρωδικά - εύκολη συνταγή

Katerina192

New member

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 266 μηνύματα.
Αυτη τη συνταγη τη σκεφτηκα μια μερα που πειναγα και ημουν μονη μου στο σπιτι....Και τελικα δεν ετυχε...Πετυχε!!

Τα υλικα που χρειαζομαστε ειναι:

Πιτες για σουβλακια(οσες θέλουμε)
1 στηθος κοτόπουλου ή αλλιως φιλετο συσκευασμενο(αν σιχαινεστε να βγαζετε την πετσα)
1 μεγαλο κρεμμυδι
μερικα καρφακια γαρυφαλλο
2 χουφτες καρυδια
1 σκελιδα σκορδου(ή περισσότερες αν σας αρεσει η εντονη γευση)
μοσχοκαρυδο σε σκονη ή αλλιως μιγμα μυρωδικων για κοτοπουλο με μοσχοκαρυδο
παπρικα
λαδι(κατα προτιμηση ελαιολαδο)
μαϊντανο(γυρω στη μια χουφτα)
150γρ. κεφαλοτυρι ή οτι αλλο τυρι σας αρεσει που λιωνει ευκολα όχι ομως σαν αυτο του τοστ

Παίρνουμε το κοτοπουλο και αφου αφαιρεσουμε την πετσα του,κοβουμε στη μεση το στηθος(αν δεν ειναι το συσκευασμενο) και το βαζουμε σε μια κατσαρολα.Καθαρίζουμε το κρεμμυδι και οπως ειναι ολοκληρο καρφωνουμε πανω του το γαρυφαλλο.Γεμιζουμε την κατσαρολα με νερο,τοσο ωστε να σκεπασει το κοτοπουλο,για να βρασει.Πριν το βρασμο στην επιφανεια του νερου θα εμφανιστούν καποιοι αφροι.Αφαιρουμε τους αφρους για 3-4 λεπτα και αφήνουμε το κοτοπουλο να βρασει για 15 λεπτα ή όσο χρειαστει(εξαρτάται απο το μεγεθος και το πάχος των κομματιων).Αφου βρασει το αφαιρουμε απο το νερο και το αφηνουμε να στραγγισει και να κρυωσει λιγο εχοντας το κρεμμυδι πανω απο τα κομματια.

Στη συνεχεια παίρνουμε το μπλεντερ και ριχνουμε μεσα το σκορδο,το μαϊντανο και λιγο λαδι, περιπου 4 κουταλιες της σουπας.Χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθει.Υστερα βαζουμε στο μπλεντερ και τα καρυδια και ξαναχτυπαμε.

Υστερα παίρνουμε τις πιτες και στην καθεμια αλειφουμε λαδι στη μια πλευρα(περιπου ενα κουταλακι του γλυκου).Μετα αλειφουμε πανω τους το μειγμα του μπλεντερ.Κοβουμε το κοτοπουλο σε κομματακια,οχι πολυ μεγαλα,και το βαζουμε στο μισο της πιτας.Απο πανω ριχνουμε το μοσχοκαρυδο,την παπρικα και τελος κοβουμε πολυ λεπτα κομματια απο το κεφαλοτυρι και τα βαζουμε απο πανω.Κλεινουμε την πιτα στη μεση και ψηνουμε για λιγο στην τοστιερα,μεχρι να πατηθει και να μην ανοιγει τοσο ευκολα...Και μετα το τρωμε!!


Μπορει τα υλικα να φαινονται αταιριαστα αλλα οι γευσεις δενουν τοσο πολυ μεταξυ τους που το αποτελεσμα ειναι τελειο...
Η προετοιμασια κραταει περιπου 20 λεπτα,αφου τη μιση δουλεια την κανει το μπλεντερ(οταν λεω μπλεντερ εννοω αυτο με τις λεπιδιτσες μεσα,με τα μαχαιρακια...το multi τελοσπαντων!)


Απολαυση...και με λιγες θερμιδες!!!! :P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top