• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Οκαυ Φόκο, με κάλυψες απόλυτα, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, η οποία είναι σε κοινή θέα όλων :)

όλα τα ποστ μου ειναι στην θέα και πολλές φορές γυρνάω πίσω για να δω τι έλεγα παλιά για τον ιό :) κατά βάση λέω τα ίδια πράγματα εδώ και 2 μήνες.

_____

Στην Ζάκυνθο :D ανακοίνωσαν ότι κάνουν διαλογή στο προαύλιο του νοσοκομείου, σε ένα νοσκομείο που ποτέ δεν έκανε διαλογή έμπαινε ο κόσμος ανεχλότητα στα επείγοντα, έβριζε ήταν αγενής. Σε επείγοντα που δε καλύπτονται από επιμελητή κάθονται και λένε για μέτρα αντιμετώπισης

Οι δημοσιογράφοι στο ionian channel δείχνουν το ερωτηματολόγιο :D
1583074960973.png


μόνο γέλιο τπτ αλλό..... Έψαχναν να βρουν νοσούντες που ταξίδεψαν πρόσφατα σε περιοχες της Κίνας. Δεν γράψανε τπτ για Ιταλία που ειναι δίπλα προφανώς το προσθέσανε μετά. Ηταν λογικό να μη βρεθεί κρούσμα στην Ζάκυνθο παιδιά γιατί ήδη αυτοί οι άνθρωποι είχαν απομονωθεί δε θα κάνανε τουρισμό στην Ζάκυνθο.
Και εκεί φαίνεται η διαογή που κάνουνε και τα λάθη που γίνονται.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Στην αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη Συνδιάσκεψής του προχώρησε το ΚΙΝΑΛ.
Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο σχετικά με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι περιφερειακές προ-συνδιασκέψεις που θα πραγματοποιούνταν στο διάστημα 3-11 Μαρτίου, καθώς και η Συνδιάσκεψη που είχε προγραμματισθεί για 14-15 Μαρτίου. Ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν οι αναβληθείσες εκδηλώσεις θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.
Έχω έγκυρη πληροφόριση ότι η Γεννηματά όσο απίστευτο και αν ακούγεται δεν είδε το θέμα εδώ στο e-steki ,κυρίες και κύριοι επαναλαμβάνω η κυρία Γεννηματά δεν διαβάζει αυτό το θέμα στο e-steki ,οπότε και δεν δικαιολογήται αυτός ο πανικός της για να αναβάλλει τη Συνδιάσκεψη.
Αίσχος !Έπρεπε να πανικοβληθεί απο εδώ!:gamer:

Κοροναϊός : Η «ταυτότητα» των νέων κρουσμάτων – Ανησυχία για την εγχώρια εξάπλωση
Τα επτά έφτασαν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι τρία άτομα σε μια μέρα βρέθηκαν θετικά στον ιό.
...
Ανησυχούν οι εγχώριες μεταδόσεις
Οι ειδικοί ανησυχούν για το γεγονός ότι ο κοροναϊός έχει αρχίσει να μεταδίδεται και εντός Ελλάδος.

Δηλαδή, τα 3 από τα 7 κρούσματα δεν κόλλησαν τον ιό σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό (πχ. στην Ιταλία), αλλά διαδόθηκε με εγχώρια μετάδοση, δηλαδή από κάποιον ασθενή σε υγιές άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή.
...
Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά
«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος σε αυτή την κρίση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στον ΣΚΑΙ τονίζοντας ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση η περαιτέρω διασπορά του ιού απασχολεί τους ειδικούς.

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως πηγή προέλευσης και των 7 κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας είναι οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στη Βόρεια Ιταλία, καθώς και οι επαφές τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος σε αυτή την κρίση».

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος σημείωσε πως τα συγκεκριμένα κρούσματα του κοροναϊού επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε για τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού, από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αυτή τη στιγμή, η γειτονική Ιταλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, ενώ ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς του ιού.

Όσο για τις ευπαθείς ομάδες, διευκρίνισε πως αυτές είναι οι ηλικιωμένοι και αυτοί που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, καθώς και άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, τα οποία μειώνουν την άμυνά τους. Σχετικά με τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό.

Ο καθηγητής προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, ενώ για όσους ήρθαν από την Ιταλία, τους συμβουλεύει να παρακολουθούν την υγεία τους και αν δουν κάτι ύποπτο να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχει ο κόσμος, είναι πυρετός, πονόλαιμος, καταρροή και καταβολή του οργανισμού, ενώ ο κ. Τσιόδρας εφιστά την προσοχή, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και και το στόμα μας, και να εφαρμόζουμε τους κανόνες τήρησης της υγιεινής.

Έχω και σε αυτή την περίπτωση έγκυρη πληροφόριση ότι ο κύριος Τσιόρδας δεν διαβάζει e-steki.
Ξαναλέω ο κυριος Τσιόδρας δεν διαβάζει e-steki over.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,795 μηνύματα.
88369645_2747994341980618_7007508124340846592_o.jpg
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
εγω βλεπω ενα αρθρο του CNN οχι καποια ανακοινωση του WHO.

epote
Ότι πιο χαζό για να μην δέχεσαι σαν αληθές τίποτα άλλο παρά μόνο αυτά που λες εσύ.
Σε όλα τα ειδησιογραφικά πρακτορεία είναι ακριβώς η ίδια ανακοίνωση του ΠΟΥ ,με το ονοματεπώνυμο δε αυτού που τα λέει.
Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η σημερινή δήλωση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος χαρακτήρισε «ολέθριο λάθος» για οποιαδήποτε χώρα να υποθέσει ότι δεν θα πληγεί από τον νέο κοροναϊό, ενώ προειδοποίησε τις πλούσιες χώρες που ενδεχομένως πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστερες, ότι θα πρέπει να αναμένουν εκπλήξεις.

«Καμία χώρα δεν πρέπει να εικάζει ότι δεν θα έχει κρούσματα, αυτό θα ήταν ολέθριο λάθος, στην κυριολεξία» υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Και να προσθέσω, πάρτε την περίπτωση της Ιταλίας, ενός κράτους μέλους της G7, ήταν πραγματικά μια έκπληξη. Επομένως, ακόμα και σε πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες, θα δείτε επίσης κάποιες εκπλήξεις, θα πρέπει να αναμένετε κάποιες εκπλήξεις».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος επειγουσών αναγκών του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν, το Ιράν, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι εκτός της Κίνας, ενδέχεται να βρίσκεται αντιμέτωπο με μια επιδημία που είναι χειρότερη απ’ ότι είχε γίνει κατανοητό.
Επιπλέον, σημείωσε ότι συζητήσεις διεξάγονται με τους διοργανωτές σχετικά με την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο στην Ιαπωνία.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διατύπωσε την εκτίμηση ότι η επιδημία του κοροναϊού βρίσκεται σε
«κρίσιμο σημείο», απευθύνοντας έκκληση προς τις χώρες να ενεργήσουν «ταχέως» για να περιορίσουν αυτόν τον «πολύ επικίνδυνο ιό».
Όσο παίζεις αλέν ντελόν και παραποιείς τα γραφόμενα τόσο θα βάζω την ανακοίνωση του ΠΟΥ.

'Οταν βέβαια ο ΓΓ του ΠΟΥ μου την δώσει σε κείμενο ,με την σφραγίδα του και τον αριθμό πρωτοκόλλου και όλα τα συναφή θα στην προωθήσω σίγουρα.
:whatever:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Θεάρας είσαι!:lol:
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
4 κλινικες δοκιμες ειναι για τα εμβολια ΑΦΟΥ δοκιμαστει in vitro και μετα in vivo σε ζωα. Καποια εμβολια πηδανε ορισμενες φασεις αν ειναι βασισμενα σε καποιο υπαρχoν με μικρες αλλγες σε καποιο αντιγονο.
3 ειναι για να βγει το φαρμακο στην αγορα, η 4η γινεται αφοτου εγκριθει το φαρμακο.

Dunning - Kruger...

Η εκθεση που παραθετεις υπολογιζει (το λεει και ξεκαθαρα γαμω το χριστουλη μου μεσα) το CFR η CASE FATALITY RATE που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ποσοστο θνησιμοτητας. Αυτο υπολογιζεται αργοτερα, χρησημοποιοντας περισοτερα στοιχεια και στατιστικα μοντελα για τον τροπο εξαπλωσης του ιου που συνηπολογιζουν και τις μη επιβεβαιωμενες περιπτωσεις.

Για παραδειγμα, χρησμοποιοντας στοιχεια του CDC στην αμερικη το CFR της γριπης την σεζον 18-19 ειναι καπου 7%.

(https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html)

οσο περναει ο καιρος το CFR μειωνεται, παρεθεσα μελετη την οποια προφανως αγνοησες, στην οποια βασιμενοι σε μεγαλυτερο δειγμα το CFR παει στο 1%, και το τελικο ποσοστο θνησημοτητας θα ειναι ακομα χαμηλοτερο.

(https://www.imperial.ac.uk/media/im...ial-College-2019-nCoV-severity-10-02-2020.pdf)

Να τονισω εδω οτι ο COVID 19 προσβαλει τους υποδοχεις του μετατρεπτικου ενζυμου αγγειοτενσινης 2 που εκφραζεται πολυ περισοτερο σε καπνιστες κανοντας τους πιο ευπαθεις σε μολυνση και επιβαρυνοτνας την πορεια της νοσου.

(https://www.preprints.org/manuscript/202002.0051/v1)

Τα ιδια φυσικα ισχυουν και για τη νοσηροτητα του ιου (νοσηροτητα = αυτο που λες σαν severe η critical, οτι κανει επιπλοκες σαν πνευμονια κτλ)



Διαβασε τι γραφω παραπανω σε παρακαλω. Για να σε γλιτωσω, αν υπολογισουμε τους νεκρους τη γριπης οπως του covid η γριπη βγαινει ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ θανατηφορος. Η διαφορα βρισκεται στο οτι για τη γριπη υπολογιζουμε το mortality rate ενω για αυτο εδω υπολογιζουμε το case fatality rate, πραγματα διαφορετικα.



Oποτε, για να καταλαβω, δεν ξερεις τι ειναι το CFR, δεν ξερεις τροπους υπολογισμου της θνησιμοτητας, δεν εχεις διαβασει καμια μελετη, δεν ξερεις τα στατιστικα που δινουν οι διεθνεις οργανισμοι, δεν ξερεις πως υπολογιζεις η με τι παραμετρους τη συναρτιση πυκνοτητας πιθανοτητας απο το χρονο εμφανισης συμπτωματων μεχρι το θανατο, τον υπολογισμο ηπιων/νοσηρων/θανατηφορων περιστατικων βαση της καμπυλης μεταδωσης κλπ κλπ αλλα

Το μικρο και ασημαντο CFR της ισπανικης γριπης (2-3%) καταφερε να σκοτωσει εκατομμυρια.


Αφου θελεις να συγκρινουμε ομοιες παραμετρους, η πανδημια Η1Ν1 τους πρωτους μηνες το 2009 ειχε CFR γυρω στο 0.5% ο COVID-19 ειναι γυρω στο 3%. https://www.mja.com.au/journal/2009/191/3/swine-flu-update-bringing-home-bacon

Κατα τα αλλα συμφωνω οτι θα πεσει το ποσοστο, εκτος αν μολυνθουν εκτεταμενα υποαναπτυκτες περιοχες με ανυπαρκτα συστηματα υγειας.
Συμφωνω και για τις μασκες σε αυτη την φαση, γιατι ουσιαστικα αυξανεις τον κινδυνο φορωντας μασκα (πιανεις πιο συχνα το προσωπο σου για να την κανεις adjust). Εξω στον δρομο δεν εχει νοημα να φορας μασκα. Η μοναδικη περιπτωση που θα φορουσα μασκα θα ηταν μεσα σε αεροπλανο σε διεθνη πτηση και θα συνεχιζα να την φοραω μεχρι να φτασω στον τελικο προορισμο και για 2 βδομαδες για να μην κολλησω αλλους σε περιπτωση που ερχομαι απο χωρα με πολλα κρουσματα και εχω κολλησει.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Επι το έργον πάλι . :lol:
Σε 60 χώρες εξαπλώθηκε ο κορονοϊός, κλειστό και το Λούβρο
Παγκόσμια ανησυχία δημιουργεί η συνεχής εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19), καθώς κρούσματα εμφανίζονται καθημερινά σε νέες χώρες, ενώ ο αριθμός των θυμάτων εξακολουθεί την ανοδική του πορεία.

Σήμερα, Κυριακή, ανακοινώθηκε ότι η επιδημία έχει εξαπλωθεί σε 60 χώρες, με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 3.000 και τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 87.000. Σχεδόν 80.000 κρούσματα και 2.870 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Κίνα, όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει παραλύσει από τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Μοιραία, ο ιός έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα ολόκληρων περιοχών του πλανήτη. Το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, το Λούβρο, έκλεισε σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοί του επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν εξαιτίας του κοροναϊού.

«Το Λούβρο είναι ένας περιορισμένος χώρος, που υποδέχεται περισσότερους από 5.000 επισκέπτες την ημέρα, επομένως υπάρχει μια πραγματική ανησυχία εκ μέρους των εργαζομένων» τόνισε ο Κριστιάν Γκαλανί, μέλος του προσωπικού του Λούβρου. Σε κάθε περίπτωση, δεν διευκρινίστηκε εάν το μουσείο θα είναι ανοιχτό τις επόμενες ημέρες.

Στη Γαλλία, επίσης, απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων σε κλειστό χώρο, ματαιώθηκε η τελευταία ημέρα της Αγροτικής Έκθεσης στο Παρίσι και αναβλήθηκε ο ημιμαραθώνιος που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα. Μέτρα προστασίας λαμβάνονται και στα τεμένη. Συνολικά 100 άνθρωποι έχουν προσβληθεί και οι δύο από αυτούς πέθαναν.
Νταξ εδώ ακυρώθηκε το καρναβάλι της Πάτρας τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 5.000 ανθρώπων σε κλειστό χώρο θα σκεφτούμε τώρα ή μήπως είναι πιο σημαντικό το Λούβρο ,η Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι ή ο ημιμαραθώνιος στο Παρίσι απο το καρναβάλι της Πάτρας;

Ελληνάρες ρε τι συζητάμε ;
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.
  • 1694 κρούσματα και 34 νεκροί στην Ιταλία
  • Πρώτος νεκρος στην Ταϊλάνδη
  • Πρώτος νεκρος στην Αυστραλία
  • 2 νέα κρούσματα στην Washington
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
1694 κρούσματα και 34 νεκροί στην Ιταλία
Πρώτος νεκρος στην Ταϊλάνδη
Πρώτος νεκρος στην Αυστραλία
2 νέα κρούσματα στην Washington
Αλήθεια την Ιταλία ας πάρουμε που είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα σύγχρονη με αυτά τα δηλωμένα κρούσματα (Ούτε στη γρίπη καταγράφονται όλα,μην πετάξει κανείς την γνωστή μαλακία ),τι ποσοστό θανάτων έχουμε ;Ας κάνει κάποιος την μαθηματική πράξη :music2:
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Εγώ θα ακούω ΠΟΥ
Δεν διαβάζεις ΠΟΥ, διαβάζεις άρθρα από κερδοσκοπικά blogs, πoυ αναπαράγουν μεμονομένα σημεία των θέσεων του ΠΟΥ με σκοπό να προκαλέσουν τρόμο.

To ΠΟΥ έτσι και αλλιως δεν ειναι επιστημονικό site. Απευθύνεται στον απλό κόσμο.

Επαγγελματίες υγείας όπως ο Paskmak και ο fockos γνωρίζουν λεπτομέρειες που ο ΠΟΥ παραβλέπει σκόπιμα εξαιτίας του κόσμου που απευθύνεται.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Δεν διαβάζεις ΠΟΥ, διαβάζεις άρθρα από κερδοσκοπικά blogs, πoυ αναπαράγουν μεμονομένα σημεία των θέσεων του ΠΟΥ με σκοπό να προκαλέσουν τρόμο.

To ΠΟΥ έτσι και αλλιως δεν ειναι επιστημονικό site. Απευθύνεται στον απλό κόσμο.

Επαγγελματίες υγείας όπως ο Paskmak και ο fockos γνωρίζουν λεπτομέρειες που ο ΠΟΥ παραβλέπει σκόπιμα εξαιτίας του κόσμου που απευθύνεται.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;
Χάσιμο χρόνου ,αλλά να είσαι καλά ξεράθηκα στα γέλια. :lol:

Ας δούμε και την Γερμανία .

Ψυχραιμία και επαγρύπνηση για τον κορωνοϊό
Στη Γερμανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 66. «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας επιδημίας» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Υγείας. Περισσότερο έχει πληγεί η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Περισσότερο από όλους έχει πληγεί ο δήμος του Χάινσμπεργκ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων του γερμανικού κοινοβουλίου. «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας επιδημίας στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γεγονός απαιτεί κοινή αντιμετώπιση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Υγείας. Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση των υπουργών υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ τέσσερα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό σταθμό βρέθηκαν σήμερα θετικά στον ιό. Ο βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται και αυτός στον δήμο του Χάινσμπεργκ. Ακόμη στη Βόννη θα παραμείνει κλειστό ένα δημοτικό σχολείο από την ερχόμενη Δευτέρα και για δυο εβδομάδες. Οι 185 μαθητές εξετάζονται τώρα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στον ιό.

Ματαιώνονται μεγάλες διοργανώσεις

Ως συνέπεια της διάδοσης του κορωνοϊού, η ITB η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο, ματαιώθηκε. Επίσης ματαιώθηκε η απονομή των περίφημων βραβείων μαγειρικής για εστιατόρια Michelin που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη στο Αμβούργο. Τέλος, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εάν θα πραγματοποιηθεί η διεθνής έκθεση κρασιών Pro Wein στο Ντίσελντορφ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως η καγκελάριος Μέρκελ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, συνιστά ψυχραιμία και δεν κρίνει απαραίτητο να ανασταλεί η διεξαγωγή των όλων των μεγάλων εκθέσεων και διοργανώσεων.

Δυσεύρετα είναι πάντως τα αντισηπτικά για τα χέρια ενώ καταγράφεται αυξημένη ζήτηση σε τρόφιμα και ποτά στα σουπερμάρκετ. Εκπρόσωπος πάντως εμπόρων τροφίμων στη Βαυαρία δήλωσε πως υπάρχει επάρκεια και ο κλάδος είναι προετοιμασμένος για αυξημένη ζήτηση.

Μαρία Ρηγούτσου /DPA/tageschau.de
Επίσης
...
Όμως, ενώ η επιδημία της ασθένειας COVID-19 διαπιστώνεται πως επιβραδύνεται στην Κίνα, όπου τα δρακόντεια μέτρα καραντίνας αφορούν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλές άλλες χώρες.

Στην Ιταλία, καταγράφηκαν περί τα 500 νέα κρούσματα χθες Κυριακή, θεαματική αύξηση που ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων σε περίπου 1.700 στη χώρα αυτή της νότιας Ευρώπης. Οι ιταλικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για πέντε νέους θανάτους, με τον απολογισμό στη χερσόνησο να φθάνει πλέον τους 34 νεκρούς σε τρεις βόρειες περιφέρειες (Λομβαρδία, Εμίλια Ρομάνα, Βένετο).


Στη Νότια Κορέα, δεύτερη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας στον κόσμο μετά την Κίνα, ανακοινώθηκε σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο επαληθεύτηκαν σχεδόν 500 επιπλέον κρούσματα και τέσσερις νέοι θάνατοι, με το σύνολο των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 4.000, από τα οποία 22 ήταν θανατηφόρα.
Ο δήμος της Σεούλ κατέθεσε μήνυση εναντίον ηγετικών στελεχών θρησκευτικής αίρεσης που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης, στην οποία προσάπτει ότι δεν έλαβε μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Το 60% των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα συνδέεται με αυτή την πανίσχυρη, μυστικοπαθή εκκλησιαστική οργάνωση, που οι επικριτές της θεωρούν σέκτα.

Στη Γαλλία, άλλη εστία του κορονοϊού όπου η κατάσταση οξύνεται, καταγράφονται 130 κρούσματα του SARS-CoV-2 και δύο θάνατοι. Το Μουσείο του Λούβρου, μαγνήτης για τους τουρίστες στη Γαλλία, που προσέλκυσε 9,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, παρέμεινε κλειστό χθες Κυριακή.

Στη Γερμανία καταγράφονται 129 κρούσματα, με περισσότερα από τα μισά να εντοπίζονται στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία (δυτικά), όπου μολυσμένο ζευγάρι πήγε σε καρναβαλική εκδήλωση στα τέλη Φεβρουαρίου.
Το Ιράν ανακοίνωσε χθες 11 νέους θανάτους, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό της επιδημίας σε 54 νεκρούς. Η υπηρεσία της βρετανικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του BBC, στη γλώσσα φαρσί μεταδίδει πολύ βαρύτερο απολογισμό, κάνει λόγο για τουλάχιστον 210 νεκρούς, αριθμό που έχουν διαψεύσει οι ιρανικές αρχές.
Η επιδημία προκαλεί φόβους για οικονομική κρίση παγκόσμιας κλίμακας. Οι αγορές υπέστησαν την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη πτώση τους από την οικονομική κρίση του 2008. Ωστόσο, τα κινεζικά χρηματιστήρια ανέκαμπταν σήμερα.

Ορισμένες εταιρείες και όμιλοι αισθάνονται ήδη τις συνέπειες της επιδημίας στους τζίρους τους. Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να απολύσει 1.000 από τους 6.000 υπαλλήλους της εξαιτίας των ζημιών που της προκαλούν οι ακυρώσεις πολλών πτήσεων εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Ιταλία, έχουν ήδη αναγγείλει τη λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης τομέων που πλήττονται.

Ο δεύτερος θάνατος ανακοινώθηκε εξάλλου στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα, στα οποία προστίθενται 47 ασθενείς που επαναπατρίστηκαν. Αρκετά κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν είχαν καμία σύνδεση με κάποια από τις εστίες στο εξωτερικό, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι ο ιός πλέον εξαπλώνεται στην επικράτεια των ΗΠΑ, χώρας που μέχρι τώρα είχε μείνει συγκριτικά αλώβητη.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) ανέβασε το επίπεδο της απειλή σε «πολύ υψηλό», στο μέγιστο, και προειδοποίησε πως το να νομίσει οποιαδήποτε χώρα ότι είναι προφυλαγμένη από την ασθένεια COVID-19 θα ήταν «μοιραίο σφάλμα». Ο δείκτης θνησιμότητας του ιού SARS-CoV-2 μοιάζει να κυμαίνεται μεταξύ του 2% και του 5%, πρόσθεσε ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.
Η επιδημία θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις φτωχότερες χώρες, τα συστήματα υγείας των οποίων δεν έχουν τις δυνατότητες να εντοπίσουν ή να καταπολεμήσουν τον ιό.


Η Δομινικανή Δημοκρατία, που μοιράζεται τη νήσο Ισπανιόλα με την Αϊτή, την πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, έγινε η τέταρτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που πλήττεται: το πρώτο κρούσμα, που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή, είναι ένας ταξιδιώτης από την Ιταλία.

Ο Ισημερινός ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν πέντε νέα κρούσμα, μία ημέρα αφότου εντοπίστηκε το πρώτο. Κρούσματα έχουν επίσης καταγραφεί στο Μεξικό (5) και στη Βραζιλία (4).
Στην Ινδονησία, ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ανακοίνωσε τα δύο πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στο πολυπληθέστερο κράτος του μουσουλμανικού κόσμου.
Η Ταϊλάνδη επίσης ανακοίνωσε νέο κρούσμα σήμερα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τα 43.
Δύο νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στην Αλγερία, που έχει καταγράψει 3, ενώ ένα νέο κρούσμα αναφέρθηκε στην Αίγυπτο.

 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,203 μηνύματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Επιτέλους βαλανε οδηγια να μην πηγαίνουν στα επείγοντα ... καιρός ήταν να το καταλάβουν, πλέον οποίος εχει υποψία κλείνεται στο σπίτι του αν ανοίκει στο πληθυσμό που πρεπει να εξεταστεί κάνει το τεστ και το στελέει στο Pasteur.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,795 μηνύματα.
Έστειλε η ΑΑΔΕ ενημερωτικό e-mail σε όλους τους πολίτες:
Αγαπητή Κυρία / Αγαπητέ Κύριε,

Το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα αποστέλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την ενημέρωσή σας.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ




Ε ν η μ έ ρ ω σ η

Τι είναι COVID-19 και τι SARS–CoV-2;
Ο νέος κορωνοϊός-2019 ονομάζεται τώρα SARS-CoV-2, ενώ η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται COVID-19. O ιός ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και έκτοτε έως σήμερα έχει διασπαρεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που μέχρι τότε δεν είχε απομονωθεί στον άνθρωπο.

Ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης του ιού;
Παρόλο που ο ιός προέρχεται από τα ζώα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μετάδοση θεωρείται ότι γίνεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή.

Πότε μια περίπτωση της νόσου θεωρείται περισσότερο μεταδοτική;
Ένα περιστατικό θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό όταν εμφανίζει συμπτώματα, αλλά θα μπορούσε να είναι μεταδοτικό και στην ασυμπτωματική φάση. Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων, ούτε τον ακριβή ρόλο που παίζουν στη μετάδοση του SARS-CoV-2, πιθανολογείται όμως πως είναι μικρότερο από αυτό των συμπτωματικών περιπτώσεων της νόσου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της COVID-19 λοίμωξης;
Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν τα κατωτέρω: Πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή.

Πόσοι ασθενείς εμφανίζουν σοβαρή νόσο;
Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει σοβαρή πνευμονία και να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Ποια άτομα κινδυνεύουν περισσότερο;
Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες) είναι πιθανότερο να εμφανίσουν σοβαρή νόσο.

Πότε πρέπει κάποιος να ελεγχθεί για COVID-19;
Εάν έχει:

Οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό, βήχα, δύσπνοια), με ή χωρίς ανάγκη νοσηλείας
ΚΑΙ
Τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω επιδημιολογικά κριτήρια, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων:
• Στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2
ή
• Ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες από SARS-CoV-2 περιοχές με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κάθε ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλεται ΑΜΕΣΑ σε εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό SARS-CoV-2.
Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ τηλ: 210.52.12.054 και όχι επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε δικτυακό τόπο: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/02/2019-ncov-orismos-kroysmatos-2.pdf

Σε ποιες περιοχές του κόσμου υπάρχει διάδοση στην κοινότητα;
Κίνα, Ιαπωνία, Χόνκ Κόνγκ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ιράν και Ιταλία (οι περιοχές/επαρχίες Emilia-Romagna, Lombardy, Piedmont και Veneto).

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί κρούσματα COVID-19;
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC (Situation update worldwide, March 1, 2020) έχουν αναφερθεί κρούσματα σε 29 Ευρωπαϊκές χώρες, με 4 επαρχίες της Βόρειας Ιταλίας να έχουν συνεχιζόμενη μετάδοση στην κοινότητα. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 7 έως σήμερα κρούσματα όλα με ιστορικό ταξιδιού στις πληττόμενες περιοχές/επαρχίες της Ιταλίας.

Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει τόσο γρήγορα;
Οι δύο βασικές αιτίες για την ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι έχει βελτιωθεί η δυνατότητα ανίχνευσής του.

Τι σημαίνει έχω έρθει σε επαφή με τον ιό;
«Επαφή», ως προς τον COVID-19, είναι ένα άτομο που δεν παρουσιάζει συμπτώματα ενώ μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με περιστατικό νοσούντος ή και ασυμπτωματικού ατόμου από τον COVID-19. Ο κίνδυνος μόλυνσης εξαρτάται από τον βαθμό έκθεσης στον ιό και για να προσδιορισθεί χρειάζεται συγκεκριμένη διερεύνηση από το προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Πώς μπορώ να προφυλαχθώ από το COVID-19;
Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, στο περιβάλλον των εκπαιδευτικών μονάδων αναφέρονται κατωτέρω:
Οδηγίες ατομικής υγιεινής:
• Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
• Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
• Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
• Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
• Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Τι να κάνω εάν έχω στενή επαφή με κάποιον που υποψιάζομαι πως έχει COVID-19;
Επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ στο τηλ: 210.52.12.054 και μην πραγματοποιήσετε επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς πρότερη ενημέρωση του ΕΟΔY.

Μπορεί η μάσκα να με προστατεύσει αποτελεσματικά από το COVID-19;
Η χρήση μάσκας εμποδίζει τη μετάδοση της νόσου από αυτούς που είναι άρρωστοι στους υπόλοιπους. Η μάσκα χρησιμοποιείται για την προστασία των επαγγελματιών υγείας και δεν συστήνεται η χρήση της στον υγιή πληθυσμό.

Υπάρχει εμβόλιο για το COVID-19;
Δεν υπάρχει προς το παρόν διαθέσιμο εμβόλιο για το COVID-19, γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη διάγνωση και η εφαρμογή μέτρων πρόληψης διασποράς της νόσου. Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ www.eody.gov.gr
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Φρέσκα φρέσκα νεα !

Κορωνοϊός: Κλειστά 28 σχολεία από αύριο για τον περιορισμό της νόσου – Αναλυτική λίστα
Σχολεία, οι μαθητές των οποίων είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, ή κάποιο ή κάποια μέλη της μαθητικής κοινότητας ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, θα παραμείνουν κλειστά για πολλές ημέρες. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και μετά από σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19 αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας σχολείων που έχουν ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από οργανωμένες σχολικές εκδρομές σε περιοχές με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Τα σχολεία και το χρονικό διάστημα που θα ανασταλεί η λειτουργία τους είναι τα εξής:

  • 4ο ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Τα παραπάνω σχολεία θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 13.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19. 2.

Επίσης αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων:

  • 5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
Τα παραπάνω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 17.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19. 3.

Αποφασίστηκε, επίσης, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για τα ακόλουθα αναλυτικά αναφερόμενα χρονικά διαστήματα:

  • του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. ΚΑΡΡΑΣ», από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 2ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 6.3.2020
  • του 1ου ΕΠΑΛ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020
  • του 8ου ΕΚ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020
  • του 37ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
  • του 64ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
  • του 17ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
  • του 17ου ΓΕΛ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020.
Μέτριος προς υψηλός ο κίνδυνος επιδημίας στη χώρα μας - Ποια στοιχεία συνεκτιμήθηκαν, ώστε να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σχολείων

Μετά την τελευταία εκτίμηση κινδύνου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC, 2/3/2020), εκτιμάται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης επιδημικών εξάρσεων της νόσου COVID-19 είναι στη χώρα μας μέτριος προς υψηλός, λόγω:

α) της πρόσφατης σημαντικής αύξησης κρουσμάτων με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία

β) της υψηλής πιθανότητας για ταχεία μετάδοση της νόσου, με την εισαγωγή της σε χώρες που έχουν λίγα κρούσματα χωρίς τοπική μετάδοση της νόσου

γ) της πιθανότητας μετάδοσης της νόσου από περιπτώσεις με ήπια συμπτωματολογία, οι οποίες δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια

δ) των ήδη γνωστών πολλαπλών εξαγωγών της νόσου από την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η επίπτωση παρόμοιων επιδημιολογικών εξάρσεων θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα εάν αυτές συμπεριλαμβάνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ή αφορούν νοσοκομεία, επαγγελματίες υγείας ή νοσηλευόμενους.

Επιπρόσθετα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αύξησε σε παγκόσμιο επίπεδο, το βαθμό επικινδυνότητας για τη μετάδοση και τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19 σε πολύ υψηλό.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Αλήθεια την Ιταλία ας πάρουμε που είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα σύγχρονη με αυτά τα δηλωμένα κρούσματα (Ούτε στη γρίπη καταγράφονται όλα,μην πετάξει κανείς την γνωστή μαλακία ),τι ποσοστό θανάτων έχουμε ;Ας κάνει κάποιος την μαθηματική πράξη :music2:
στην γρίπη καταγράφεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γιατί και το τεστ μπορεί να γίνει παντού και είναι φτηνό ...Παίρνεις το κιτ παίρνεις το δείγμα το στέλνεις στο εργαστήριο και τέλειωσε....έχουμε τύπου α και τύπου β γρίπη και μέσα σε 20 λεπτά το πολύ έχεις το αποτέλεσμα.

Υπάρχει και αντίστοιχο τεστ για τον κλασικό κορονοιo αυτόν που δεν φοβόσαστε... και μάλιστα ένας ασθενής μπορείς να έχει ταυτόχρονα και γρίπη και κορονοιό (συνεπώς καποιος με γρίπη μπορεί να έχει και τον νέο Κορονοιό :D).

Το τεστ για τον 2019-nCoV είναι πανάκριβο και γίνεται επιλεγμένα (δε μπορεί πρακτικά ένας να το πληρώσει και να το κάνει γιατί ειναι ακριβό). Όταν εγώ είμαι βέβαιος πως έχω τον νέο κορονοιό (το μάθαινα ας πούμε από έναν προφήτη) μέχρι και προχθές να πήγαινα στα επειγοντα και έλεγα να μου κάνουν το τεστ δε θα μου το κάνανε ότι και να τους έκανα. Θα μου το κάνανε είτε αν ηρχόμουνα από περιοχή της Κίνας ή της Ιταλίας με επιδημία ή αν ερχόμουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αν η θνητότητα είναι 1% είναι πάρα πολύ μεγάλη..... αλλά δεν είναι τόση ...είναι πολύ μικρότερη.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
στην γρίπη καταγράφεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γιατί και το τεστ μπορεί να γίνει παντού και είναι φτηνό ...Παίρνεις το κιτ παίρνεις το δείγμα το στέλνεις στο εργαστήριο και τέλειωσε....έχουμε τύπου α και τύπου β γρίπη και μέσα σε 20 λεπτά το πολύ έχεις το αποτέλεσμα.

Υπάρχει και αντίστοιχο τεστ για τον κλασικό κορονοιo αυτόν που δεν φοβόσαστε... και μάλιστα ένας ασθενής μπορείς να έχει ταυτόχρονα και γρίπη και κορονοιό (συνεπώς καποιος με γρίπη μπορεί να έχει και τον νέο Κορονοιό :D).

Το τεστ για τον 2019-nCoV είναι πανάκριβο και γίνεται επιλεγμένα (δε μπορεί πρακτικά ένας να το πληρώσει και να το κάνει γιατί ειναι ακριβό). Όταν εγώ είμαι βέβαιος πως έχω τον νέο κορονοιό (το μάθαινα ας πούμε από έναν προφήτη) μέχρι και προχθές να πήγαινα στα επειγοντα και έλεγα να μου κάνουν το τεστ δε θα μου το κάνανε ότι και να τους έκανα. Θα μου το κάνανε είτε αν ηρχόμουνα από περιοχή της Κίνας ή της Ιταλίας με επιδημία ή αν ερχόμουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αν η θνητότητα είναι 1% είναι πάρα πολύ μεγάλη..... αλλά δεν είναι τόση ...είναι πολύ μικρότερη.
Στην Ιταλία μεγάλη φαίνεται η θνησιμότητα man. Μην τα πετάς έτσι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Άλλο ρώτησα εγώ.Μαθηματική πράξη ανάλογα με τα δηλωμένα κρούσματα και τους νεκρούς πόσα πάει %
Κανείς δεν ξέρει να κάνει αυτή την πραξούλα ;:happy:
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Στην Ιταλία μεγάλη φαίνεται η θνησιμότητα man. Μην τα πετας έτσι.
:superman:Στην Ιταλία
νόσησαν 1.694
πέθαναν 34

Αυτοί που νόσησαν στην πραγματικότητα ήταν πάρα πολλοί περίσσοτεροι ενώ ενδέχεται ότι έχουμε ελαχιστα λίγο περισσότερους
Δεν αντικατροπτίζει την πραγματικότητα η διαίρεση.

Ευτυχώς τα γραπτά μένουν και θα καταλάβεις τι εννοώ όταν ανακοινωθεί μια θνητότητα πολύ μικρότερη του 0,5%
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
:superman:Στην Ιταλία
νόσησαν 1.694
πέθαναν 34

Αυτοί που νόσησαν στην πραγματικότητα ήταν πάρα πολλοί περίσσοτεροι ενώ ενδέχεται ότι έχουμε ελαχιστα λίγο περισσότερους
Δεν αντικατροπτίζει την πραγματικότητα η διαίρεση.
Ναι δες παραπάνω επι % πόσο είναι το ποσοστό;
Άσε είπαμε τα ψόφια για παραπάνω και στην γρίπη είναι απείρως παραπάνω λέμε ,ίσα ίσα τώρα είναι πιο υποψιασμένοι και πάν για εξέταση.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top