• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τον Harari, στους FT: click
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Οι ειδικοί προειδοποιούν: Σταματήστε να φοράτε φακούς επαφής

Την ανάγκη να αφήσουν τους φακούς επαφής τους στο συρτάρι για χάρη των γυαλιών τους προκειμένου να σταματήσουν τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού επισημαίνουν πολλοί επιστήμονες, εξηγώντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τη χρήση τους.
Όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας η χρήση φακών επαφής αναγκάζει τους χρήστες τους να αγγίζουν πολύ πιο συχνά το πρόσωπό τους, ένα βασικό μέσο μετάδοσης κάθε ιού, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού.

Γιατί οι φακοί επαφής;
Οι χρήστες των φακών επαφής όχι μόνο αγγίζουν τα μάτια τους για να βάλουν και να βγάλουν τους φακούς τους δύο ή περισσότερες φορές τη μέρα, αλλά ακουμπούν τα μάτια και το πρόσωπό τους πολύ πιο συχνά από εκείνους που δεν φορούν, λέει ο δρ. Τόμας Στάινεμαν, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

«Πρώτα αγγίζεις τα μάτια σου και στη συνέχεια αγγίζεις άλλα σημεία του σώματός σου», λέει ο Στάινεμαν, οφθαλμίατρος ο ίδιος σε ιατρικό κέντρο του Κλίβελαντ, στο Οχάιο.

«Τρίβεις τα μάτια σου, μετά τρίβεις το πρόσωπό σου, ξύνεις το πρόσωπό σου, βάζεις τα δάχτυλά σου στο στόμα, βάζεις τα δάχτυλά σου στη μύτη σου», προσθέτει. «Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι πολύ φαν της υγιεινής και ίσως έχουν ξεχάσει να πλύνουν πρώτα τα χέρια τους».

Τα γυαλιά οράσεως μπορούν επίσης να προσφέρουν μία μικρή προστασία από τα σωματίδια του ιού που βρίσκονται στον αέρα, λέει ο γιατρός, αν και είναι πιο πιθανό να μολυνθεί κανείς μέσα από το στόμα ή τη μύτη του παρά από τα μάτια.

Ακόμη πιο πιθανό όμως από το μεταδώσει τον ίδιο τον ιό, είναι να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα, μια εξαιρετικά μεταδοτική κατάσταση γνωστή ως «ροζ μάτια». Πρόκειται για μια φλεγμονή του λεπτού, διαφανούς στρώματος ιστού που ονομάζεται επιπεφυκότα, που καλύπτει το λευκό τμήμα του ματιού και το εσωτερικό του βλέφαρου.

Τα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας περιλαμβάνουν δάκρυσμα, κνησμό ή κάψιμο, θολή όραση, πύον, βλέννα ή κίτρινη εκκένωση που μπορεί να γίνει κρούστα πάνω από τις βλεφαρίδες.

Αναφορές από την Κίνα και όλο τον κόσμο δείχνουν ότι περίπου το 1% με 3% των ασθενών του κορωνοϊού, είχαν επίσης επιπεφυκίτιδα.

Αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό καθώς ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αγγίγματος υγρού από τα μάτια ενός μολυσμένου ανθρώπου ή από αντικείμενα που άγγιξε ένα άτομο και τα οποία μεταφέρουν αυτά τα υγρά.

Τα στοιχεία αυτά ανάγκασε περισσότερους από δέκα οφθαλμολογικούς οργανισμούς των ΗΠΑ να δώσουν οδηγίες στους οφθαλμίατρους να σταματήσουν να βλέπουν ασθενείς για οποιαδήποτε άλλη εργασία πέρα από τις επείγουσες ή τις υποχρεωτικές, όπως τις εγχειρίσεις.

Μία πρόσφατη μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας κατέληξε στο ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι άνθρωποι με τον Covid – 19 μεταδίδουν τον ιό μέσω των δακρίων. Ωστόσο κανείς από όσους έλαβαν μέρος δεν είχε επιπεφυκίτιδα, οπότε παραμένει άγνωστο αν ο νέος ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω δακρύων.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Κορωνοϊός: «Πάρτι» από fake news στο Διαδίκτυο - Καθηγήτρια πνευμονολογίας εξηγεί τι ισχύει

Τι τελικά ισχύει σε σχέση με δημοφιλείς αναρτήσεις στα social media, αλλά και αποκλίνουσες επιστημονικές απόψεις που έχουν εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό; Η επίκουρη καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και συντονίστρια της Ομάδας Λοιμώξεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Παρασκευή Κατσαούνου διευκρινίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ την αλήθεια πίσω από τα fake news και τα διάφορα μαντζούνια που συστήνονται από «ειδικούς αναρμόδιους».

Ερώτηση: Διαβάζουμε στα social media ότι «τα ζεστά υγρά εξουδετερώνουν τον ιό, ο οποίος δεν αντέχει στη θερμότητα και πεθαίνει αν εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες 26-27 βαθμούς. Καταναλώστε ζεστά ροφήματα μέσα στην ημέρα ή απλά ζεστό νερό με λεμόνι και μην πίνετε παγωμένα».

Απάντηση: Σαφώς τα ζεστά ροφήματα βοηθάνε τις φαρυγγίτιδες και στην καλύτερη έκβαση κάποιων λοιμώξεων του αναπνευστικού, όμως κάνουν συμπτωματική ανακούφιση και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορούν να προλάβουν τη νόσηση, ή να οδηγήσουν σε καλύτερη έκβαση της. Τα παγωμένα δεν απαγορεύονται.

Ερώτηση: Επίσης, διαβάζουμε «Μπορείτε να κάνετε γαργάρες με ένα απολυμαντικό στοματικό διάλυμα που εξαλείφει ή ελαχιστοποιεί την ποσότητα του ιού που μπορεί να εισέλθει στο λαιμό έτσι ώστε να τον εξουδετερώσετε προτού πέσει στην τραχεία και στη συνέχεια στους πνεύμονες. Γαργάρες μπορείτε να κάνετε και με αλατόνερο».

Απάντηση: Δεν έχει αποδειχτεί κάτι σχετικό. Άλλωστε συνέχεια του φάρυγγα είναι το στομάχι και όχι πνεύμονας.

Ερώτηση: Και οι «συμβουλές» στο facebook συνεχίζονται: «Κρατήστε την αναπνοή σας για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Αν το κάνετε αυτό χωρίς να βήξετε ή να έχετε αίσθημα πίεσης στο θώρακα, δείχνει ότι δεν υπάρχει ίνωση στους πνεύμονες και υποδεικνύει την απουσία μόλυνσης».

Απάντηση: Ο βήχας είναι ένα σύμπτωμα που χαρακτηρίζει πολλά νοσήματα του αναπνευστικού. Η περιγραφόμενη τακτική δεν αποτελεί διαγνωστικό κριτήριο για κανένα από αυτά τα νοσήματα.

Ερώτηση: Τώρα, όσον αφορά τα αντιυπερτασικά τελικά τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς; Σε πρόσφατο άρθρο στο «Lancet Respiratory Medicine», διατυπώθηκε η υπόθεση ότι ενδεχομένως κάποιες φαρμακευτικές αγωγές της αρτηριακής υπέρτασης μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη σοβαρής ή/και θανατηφόρου λοίμωξης Covid-19.

Απάντηση: Σύμφωνα με το Κολλέγιο Υπέρτασης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η χρήση φαρμάκων για την υπέρταση μπορεί δυνητικά να επηρεάσει δυσμενώς την πανδημία του COVID-19. Επομένως συνιστούμε στους ασθενείς να συνεχίσουν κανονικά τη λαμβανόμενη αντιυπερτασική αγωγή, χωρίς τροποποίηση.

Ερώτηση: Το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου προστατεύει από την ανάπτυξη πνευμονίας Covid - 19;

Απάντηση: Σύμφωνα με τις συστάσεις τόσο από το Harvard όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εμβόλιο δεν προστατεύει από πιθανή πνευμονία από τον κορωνοϊό. Όμως, συστήνεται να έχει γίνει σε ομάδες υψηλού κινδύνου και σε καπνιστές, χωρίς άλλο νόσημα. Αν όμως δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί, όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου οφείλουν να το κάνουν έστω και τώρα.

Ερώτηση: Η χορήγηση βιταμίνης C, ή η πρόπολης προλαμβάνει τη νόσηση;

Απάντηση: Όχι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι προλαμβάνουν τη νόσηση ή να βελτιώνουν την έκβαση αυτής.

Ερώτηση: Όσον αφορά τα αντιπυρετικά, έχει καταλήξει η ιατρική κοινότητα τι να προτιμάμε;

Απάντηση: Από τα αντιπυρετικά συστήνεται μόνο η παρακεταμόλη. Αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αναφορές για την κακή επίδραση της χρήσης μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών, στην πρόοδο της νόσησης, ας αποφεύγονται, μέχρι να αποσαφηνιστεί η πιθανή επίδρασή τους στη νόσηση από COVID-19.

Ερώτηση: Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή έχουν κάνει το εμβόλιο της γρίπης έχουν κάποιου είδους προφύλαξη. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Απάντηση: Όχι. Η προφύλαξη αφορά τον ιό της γρίπης και μόνο.

Ερώτηση: Επειδή πολλά έχουν γνωστοποιηθεί για την επιβάρυνση που κάνει στον οργανισμό το κάπνισμα. Πολλοί αναρωτιούνται αν το κόψουν τώρα έστω και αργά, υπάρχει περίπτωση να έχουν κάποιο όφελος;

Απάντηση: Το κάπνισμα έτσι κι αλλιώς δημιουργεί ευαλωτότητα στον οργανισμό από τις λοιμώξεις. Ειδικά στη λοίμωξη από τον Covid-19, έχει βρεθεί ότι οι καπνιστές είναι ακόμη πιο ευπαθείς. Ως εκ τούτου ποτέ δεν είναι αργά για να το κόψει κάποιος και πάντα έχει όφελος.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.


Για να μη ξεχνιόμαστε. Καλή δουλειά κατά τα άλλα επειδή στέλνουμε sms για να πάμε σούπερ μάρκετ.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.
Θεία Δίκη.Γιατί ήθελε την τακτική της ανοσίας της αγέλης.
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι θετικός στον κορονοϊό! Αυτό μόλις είπαν στο Open. :P

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Μπόρις Τζόνσον
Θετικός στον κορονοϊό είναι και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Θετικός στον κορονοϊό είναι ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με ανακοίνωση από την κυβέρνηση.
Να σημειωθεί πως η σύντροφός του είναι έγκυος. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το πρόβλημα της υγείας δεν δημιουργήθηκε το 2008 με την οικονομική κρίση. Την περίοδο των παχέων αγελάδων το Δημόσιο θύμιζε μαγαζί υπό διάλυση.
Εάν το 2004 χτυπούσε αντίστοιχη πανδημία με τον κορονοϊό, πάλι θα βλέπαμε σκηνές απείρους κάλους, όπου η 41χρόνη που πέθανε μόνη της στο σπίτι.
Εκτός εάν κάποιος νομίζει ότι το νοσοκομείο έπαιζε το μπαλάκι ευθύνης με τον ΕΟΔΥ λόγω της υποβάθμισης των δημόσιων παροχών και ότι τέτοια σκηνικά δεν γίνονταν προ του 2010 ή και προ το 2000. Τότε πάσο...

Το Δημόσιο είναι ένα ξέφραγκο αμπέλι, σε όλες του τις διαστάσεις και σε όλες τις εκφάνσεις. Κάποιοι στρουθουκαμηλίζουν με την εκάστοτε Μπλέ, Πράσινη, Κόκκινη Κυβέρνηση και απλά ζητάνε να πέσουν λεφτά στην Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη κτλπ.

Αλλά, όταν πάει να γίνει οποιοσδήποτε εξορθολογισμός, οι ίδιοι βγαίνουν σε διαδηλώσεις. Η τωρινή Κυβέρνηση δεν είναι η Αγία Παρθένα, αλλά το πρόβλημα πάει πιο βαθειά.
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
O Till των Rammstein πάσχει επίσης από κορονοϊό.

από την Bild
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.
Θεία Δίκη.Γιατί ήθελε την τακτική της ανοσίας της αγέλης.
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι θετικός στον κορονοϊό! Αυτό μόλις είπαν στο Open. :P
Ενταξει ρε συ δεν ειναι και για να χαιρεσαι κιολας
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,772 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Ασχολίαστο ότι το ζητούν και οι ιδιωτικοί γιατροί που λέει δίνουν συμβουλές απο το τηλέφωνο σε όλους, ξέχασαν όμως να πουν πως τόσα χρόνια δεν κόβουν ούτε μια απόδειξη!
Και μην ξεχάσουμε και τους λατρεμένους αστυνομικούς που το ζητούν και αυτοί και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί; Επειδή κάνουν ελέγχους; Ναι και αυτοί ξέχασαν να μας πουν ότι η πλειοψηφία δεν έκανε ποτέ ελέγχους.

Όμορφη γλυκιά Ελλάδα.:clapclap:
Δεν έχεις αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις στην μετά Κορωνοιό εποχή. Η αστυνομία όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι όπως οι ιατροί του ΕΣΥ θα πάρουν το μισθό τους. Δεν έχουν κανένα λόγο να πάρουν επιδότηση γιατί δεν επηρεάστηκαν από την κρίση

Οι ιδιώτες ιατροί, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι καταστρέφονται αυτή τη στιγμή και η κυβέρνηση απλώς μου επιδοτεί με .... σεμινάρια.

Η ξεφτίνα είναι ότι το διαφημίζει...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θεία Δίκη.Γιατί ήθελε την τακτική της ανοσίας της αγέλης.
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι θετικός στον κορονοϊό! Αυτό μόλις είπαν στο Open. :P
Ο Τζόνσον είναι ο κακός και οι δικοί μας είναι οι κάλοι... Δες τα μέτρα του κακού Τζόνσον https://www.bbc.com/news/business-52052123 και σύγκρινε τα με τα σεμινάρια που δόνουν οι δικοί μας. Αυτός αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και προσπαθεί να προστατέψει την οικονομία της χώρα του.

Το πάρτυ έχει να γίνει μετά το καλοκαίρι με μηδενικό τουρισμό που το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σε 40% και πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο...
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,772 μηνύματα.

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,355 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,772 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,477 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,841 μηνύματα.
Εντωμεταξύ έχουν βγεί μερικοί φιλελέδες στο φβ, ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που ξαναμπήκα, και αναρρωτιούνται περί του διλήμματος:

Λίγες ζωές παραπάνω από κορονοϊό ή μια γκρεμισμένη οικονομία.

Να ψοφήσουν λέει μερικοί, προκειμένου να μη σταματήσει να κινείται η οικονομία.

Η κατσίκα μας, κλασσικά. Μου ρθε να του πω αυτουνού που το γραψε "Ωραία, ξεκίνα, ψόφα πρώτος να σωθεί η οικονομία, που τόσο αγαπάς, γραναζάκο".

Ναι, υπάρχει το επιζήμιον, αλλά υπάρχει και το ανήθικο.

Αν θυσιάζουμε την ηθική μας προκειμένου να ελαχιστοποιούμε τις ζημιές, τότε δεν είμαστε καθόλου καλύτεροι από τους επικίνδυνους "ηγέτες" του παρελθόντος τους οποίους απορρίψαμε ως είδος.

Αλλά μαντεύω κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό, ναι;

Ο ιός είναι η φύση, είναι ανεξέλεγκτος αν αφεθεί. Η οικονομία αν αλλάξουν τακτικές κάποιοι διορθώνεται έστω κι αργά.

Guess I'm a f... naive idealist huh?
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Εντωμεταξύ έχουν βγεί μερικοί φιλελέδες στο φβ, ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που ξαναμπήκα, και αναρρωτιούνται περί του διλήμματος:

Λίγες ζωές παραπάνω από κορονοϊό ή μια γκρεμισμένη οικονομία.

Να ψοφήσουν λέει μερικοί, προκειμένου να μη σταματήσει να κινείται η οικονομία.

Η κατσίκα μας, κλασσικά. Μου ρθε να του πω αυτουνού που το γραψε "Ωραία, ξεκίνα, ψόφα πρώτος να σωθεί η οικονομία, που τόσο αγαπάς, γραναζάκο".

Ναι, υπάρχει το επιζήμιον, αλλά υπάρχει και το ανήθικο.

Αν θυσιάζουμε την ηθική μας προκειμένου να ελαχιστοποιούμε τις ζημιές, τότε δεν είμαστε καθόλου καλύτεροι από τους επικίνδυνους "ηγέτες" του παρελθόντος τους οποίους απορρίψαμε ως είδος.

Αλλά μαντεύω κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό, ναι;

Ο ιός είναι η φύση, είναι ανεξέλεγκτος αν αφεθεί. Η οικονομία αν αλλάξουν τακτικές κάποιοι διορθώνεται έστω κι αργά.

Guess I'm a f... naive idealist huh?
Γιατί να πας τόσο μακριά μέχρι το φβ, όταν έχεις τον @akikos εδώ;
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,841 μηνύματα.
Γιατί να πας τόσο μακριά μέχρι το φβ, όταν έχεις τον @akikos εδώ;

Κι εγω πολλές φορές είμαι κυνικός εδω μέσα.
Αλλά είναι μερικές κόκκινες γραμμές που αρνούμαι να τις ξεπεράσω...

Μάλλον γι αυτό δεν έγινα ποτέ επιτυχημένος οικονομολόγος και πιθανότατα ούτε πρόκειται. Ένα ηθικό ρεμάλι...

Κάποτε ο πιο σημαντικός πλουτοπαραγωγικός πόρος τους, θα ξαναγίνει ο άνθρωπος. Θα είμαστε τόσο σπάνιοι και τόσο λίγοι, που θα ψάχνουν άνθρωπο με το κυάλι και ακόμα και ο ένας που θα σώζουν θα έχει τεράστια σημασία.

Δεν έχουν δει extinction event να ρθουν στα ίσια τους. Εκεί να δω την πουτάνα την οικονομία πόσο θα μας σώσει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top