• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,634 μηνύματα.
Καταγγελίες πολιτών, έδειξαν παλιά πλάνα από την παραλία της Θεσσαλονίκης.

 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.

Άθελα του είπε πως έλαβε μία πολύ ακριβή θεραπεία η οποία έπιασε...
έχουν δικαίωμα όλοι οι ασθενεις να παίρνουν ανοσοτροποποιητικές θεραπειές και αν ναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε επείγουσα βάση ή μήπως πρέπει να εγκριθεί από ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ πρώτα;

Εχουν δικαίωμα όλοι οι ασθενείς στο δημόσιο σύστημα υγείας να πάρουν το Kevzara;.. και αν ναι σε ποια δόση.. :D ξέρετε παιδιά ποσο κανει αυτή η θεραπεία;

η λαμβάνουν την πιο φτηνή αμφισβητίσιμη Hydroxychloroquine + Αζιθρομυκίνη

Δε θα σας πω γιατι θα σας πιάσει πονοκέφαλος... πάντως αυτή είναι μια καλή θεραπεία για το κορονοιό που πολλοί ψάχνουν αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να την λάβουν οι κοινοί άνθρωποι. Συνεπώς δεν έπρεπε να δοξάζει μόνο τον Θεό αλλά και το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας.

Δε θα ελεγα τπτ ο ίδιος τα είπε στον Ευαγγελάτο. ..ελπιζω να εφαρμοζεται το ιδιο πρωτοκολλο για ολους μας. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,146 μηνύματα.
Κορωνοϊός: Φόβοι στην Κίνα για τα ασυμπτωματικά κρούσματα

Η Κίνα, την ώρα που χαλαρώνει τους αυστηρούς περιορισμούς για την αντιμετώπιση της Covid-19, παρότρυνε τις αρχές να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα ασυμπτωματικά κρούσματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να καθησυχάσει τους φόβους των πολιτών της ότι μεγάλοι αριθμοί φορέων, που μπορούν να μεταδώσουν τον νέο κορωνοϊό, δεν έχουν καταγραφεί.
Η Κίνα χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και επιτρέπει στον κόσμο να επιστρέψει στην εργασία του στην πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα η πρώτη, έπειτα από δύο μήνες αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις του κόσμου και κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού να καταγράφεται για επτά μέρες στην περιοχή αυτή στην οποία πρωτοεμφανίστηκε πέρυσι η Covid-19.

Ωστόσο σε διάφορες μελέτες πιθανολογείται ότι η προσπάθεια αυτή για επάνοδο στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μπορεί να είναι πρόωρη και διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι η άρση των περιορισμών στην Ουχάν τόσο νωρίς θα μπορούσε να οδηγήσει σε δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι και ότι θα εντείνει τους ελέγχους, θα διευρύνει την έκταση των διαγνωστικών τεστ που κάνει και θα διασφαλίσει ότι φορείς του SARS-CoV-2 που δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα θα εντοπίζονται νωρίτερα και ότι η πληροφορία αυτή θα γίνεται αμέσως γνωστή.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 81.518 και οι θάνατοι σε 3.305.

Ωστόσο με την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ να ξεπερνούν τώρα τα 100.000 κρούσματα έκαστη και τον αριθμό των θανάτων σε αυτές να υπερβαίνει αυτόν της Κίνας και να συνεχίζει να αυξάνεται, ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι τα επίσημα στοιχεία από το Πεκίνο μπορεί να μην δίνουν ακριβή εικόνα.

«Ακόμη κι αν η Κίνα έχει 100 φορές περισσότερα κρούσματα από αυτά που αναφέρθηκαν και πάλι ποσοστό μικρότερο από το 1% του πληθυσμού της έχει προσβληθεί», δήλωσε η Ρέινα Μακεντάιρ, επικεφαλής της έρευνας για την βιοασφάλεια στο Ινστιτούτο Κέρμπι στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Κάτοικοι και ιατρικό προσωπικό στην Ουχάν δήλωσαν στο Reuters ότι τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την εξέταση για τον νέο κορωνοϊό σε ορισμένα νοσοκομεία μπορεί να σημαίνουν ότι ορισμένοι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί δεν έχουν καταγραφεί και ως εκ τούτου δεν έχουν περιληφθεί στα επίσημα στοιχεία.
Συγκάλυψη;
Ωστόσο ανησυχίες έχουν επίσης εκφραστεί για την αποτυχία της Κίνας να περιλάβει τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στους συνολικούς της αριθμούς για τα κρούσματα. Κάποιοι από τους πολίτες που αγωνιούν μεταφέρουν τις ανησυχίες τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αρχές έχουν συγκαλύψει πηγές μετάδοσης.

Στις 12 Μαρτίου, κάτοικος χωριού στην κεντρική Κίνα σημείωνε σε ανάρτησή του που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπήρχαν ορισμένα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη Γουεγιάνγκ, «αλλά ο κατάλογος των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να δείχνει μηδέν!».

Η τοπική κυβέρνηση αποκάλυψε την επόμενη μέρα ότι πέντε κάτοικοι έλαβαν πράγματι επιβεβαιωμένη διάγνωση ότι έχουν προσβληθεί, αλλά ότι επειδή δεν παρουσίαζαν κανένα σύμπτωμα, οι αρχές δεν ήταν υποχρεωμένες να αποκαλύψουν τα στοιχεία αυτά στον κόσμο.

Κάτοικοι της Ουχάν εξέφρασαν επίσης ανησυχία ότι η άρση της καραντίνας θα μπορούσε να πυροδοτήσει την εμφάνιση νέων κρουσμάτων.
«Δεν νομίζω ότι είναι πολύ ασφαλές», δήλωσε καταστηματάρχης που κατονομάστηκε μόνον ως Ζανγκ, αναφερόμενος στο σχέδιο να αρθούν οι περιορισμοί στην πόλη στις 8 Απριλίου.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες στο Ίντερνετ ότι κάποιοι άνθρωποι ανέρρωσαν και τους ήλεγξαν πολλές φορές, αλλά αργότερα πέθαναν;», σημείωσε.
Τον περασμένο μήνα, η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας απέρριψε απόφαση του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών να περιληφθούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς στους απολογισμούς των κρουσμάτων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η μεθοδολογία της Κίνας συμπίπτει με την δική του όταν αφορά τον χειρισμό ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ωστόσο άλλα κρούσματα προέκυψαν στην Χουμπέι και τη γειτονική επαρχία Χενάν από ασυμπτωματικούς και μη διεγνωσμένους φορείς του νέου κορονοϊού που συνεχίζουν να μολύνουν άλλους, συμπεριλαμβανομένων μελών του ιατρικού προσωπικού.

Επικαλούμενη διαβαθμισμένα δεδομένα, η South China Morning Post αναφέρει ότι η Κίνα έχει εντοπίσει περισσότερα από 43.000 κρούσματα φορέων που ήταν ασυμπτωματικοί μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών.

Φύλαγε τα ρούχα σου...
Αξιωματούχοι και υγειονομικοί ειδικοί έχουν υποβαθμίσει τους κινδύνους, με τον κορυφαίο ιατρικό σύμβουλο και ειδικό για τον κορωνοϊό Τζονγκ Νανσάν να δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης χθες, Δευτέρα, ότι η Κίνα δεν έχει μεγάλο αριθμό τέτοιων κρουσμάτων.

Η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Φαν Κέρκχοβε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτοί που μεταδίδουν κυρίως τον νέο κορωνοϊό είναι ασθενείς που έχουν συμπτώματα και σημείωσε επίσης ότι πολλοί από τους ανθρώπους που καταχωρίζονται ως «ασυμπτωματικοί» θα εμφανίσουν στη συνέχεια συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη διάγνωσή τους.

Ωστόσο η Κίνα αποφάσισε τώρα ότι «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά».

Σε συνεδρίασή της χθες, Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, ειδική δύναμη κρούσης της κεντρικής κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι η χώρα πρέπει να δώσει προσοχή σε δυνητικές «διαρροές» στον έλεγχο και την πρόληψη της Covid-19.

Χρειάζεται μεγαλύτερος έλεγχος, που θα είναι επικεντρωμένος στις περιπτώσεις των ασυμπτωματικών φορέων και των ανθρώπων με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή, σημείωσε η ειδική αυτή δύναμη κρούσης της κεντρικής κυβέρνησης.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας μπορεί επίσης να αρχίσει σύντομα να αποκαλύπτει τον αριθμό των εντοπισμένων ασυμπτωματικών ασθενών, έγραψε το υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση της Σανγκάης επιχειρηματικό περιοδικό Yicai.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ειδική αυτή δύναμη κρούσης της κινεζικής κυβέρνησης δεσμεύτηκε επίσης για «αποφασιστική πρόληψη της καθυστέρησης στην καταγραφή και των εσφαλμένων αρνητικών διαγνώσεων» και για την εξέταση αντιπροσωπευτικών δειγμάτων από περιοχές που θεωρούνται «κλειδιά» προκειμένου να εξακριβωθεί πόσο διαδεδομένα είναι τα ασυμπτωματικά κρούσματα.

Η Μακεντάιρ δήλωσε ότι η αύξηση των τεστ διάγνωσης που γίνονται αποτελεί απαραίτητο βήμα.

«Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ευάλωτο, άρα απαιτείται εξέταση σε εύρος και ισχυρή επίβλεψη για τον εντοπισμό από νωρίς νέων ξεσπασμάτων» της Covid-19, υπογράμμισε.


 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,773 μηνύματα.

Άθελα του είπε πως έλαβε μία πολύ ακριβή θεραπεία η οποία έπιασε...
έχουν δικαίωμα όλοι οι ασθενεις να παίρνουν ανοσοτροποποιητικές θεραπειές και αν ναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε επείγουσα βάση ή μήπως πρέπει να εγκριθεί από ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ πρώτα;

Εχουν δικαίωμα όλοι οι ασθενείς στο δημόσιο σύστημα υγείας να πάρουν το Kevzara;.. και αν ναι σε ποια δόση.. :D ξέρετε παιδιά ποσο κανει αυτή η θεραπεία;

η λαμβάνουν την πιο φτηνή αμφισβητίσιμη Hydroxychloroquine + Αζιθρομυκίνη

Δε θα σας πω γιατι θα σας πιάσει πονοκέφαλος... πάντως αυτή είναι μια καλή θεραπεία για το κορονοιό που πολλοί ψάχνουν αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να την λάβουν οι κοινοί άνθρωποι. Συνεπώς δεν έπρεπε να δοξάζει μόνο τον Θεό αλλά και το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας.

Δε θα ελεγα τπτ ο ίδιος τα είπε στον Ευαγγελάτο. ..ελπιζω να εφαρμοζεται το ιδιο πρωτοκολλο για ολους μας. :)
To είδα και εγώ και μου έκανε εντύπωση.
Είναι μια θεραπεία που έχει προταθεί ήδη από Κίνα και αξιολογείται και σε ελλάδα και σε εξωτερικό. Τώρα σε ποιος το δοκιμάζουν και αν φτάσει ποτέ στους κοινούς θνητούς είναι άλλο θέμα...
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,773 μηνύματα.

Άθελα του είπε πως έλαβε μία πολύ ακριβή θεραπεία η οποία έπιασε...
έχουν δικαίωμα όλοι οι ασθενεις να παίρνουν ανοσοτροποποιητικές θεραπειές και αν ναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε επείγουσα βάση ή μήπως πρέπει να εγκριθεί από ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ πρώτα;

Εχουν δικαίωμα όλοι οι ασθενείς στο δημόσιο σύστημα υγείας να πάρουν το Kevzara;.. και αν ναι σε ποια δόση.. :D ξέρετε παιδιά ποσο κανει αυτή η θεραπεία;

η λαμβάνουν την πιο φτηνή αμφισβητίσιμη Hydroxychloroquine + Αζιθρομυκίνη

Δε θα σας πω γιατι θα σας πιάσει πονοκέφαλος... πάντως αυτή είναι μια καλή θεραπεία για το κορονοιό που πολλοί ψάχνουν αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να την λάβουν οι κοινοί άνθρωποι. Συνεπώς δεν έπρεπε να δοξάζει μόνο τον Θεό αλλά και το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας.

Δε θα ελεγα τπτ ο ίδιος τα είπε στον Ευαγγελάτο. ..ελπιζω να εφαρμοζεται το ιδιο πρωτοκολλο για ολους μας. :)
Το έψαξα παραπάνω, βάση των θεραπευτικών οδηγειών το φάρμακο είναι το ROACTEMRA. Η όση που χορηγούν με τις τιμές του Γαληνός είναι κοντά στα 200Ε. Χορηγείται σε και στους κοινούς θνητούς όταν έχουν παρόμοια εικόνα.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Το έψαξα παραπάνω, βάση των θεραπευτικών οδηγειών το φάρμακο είναι το ROACTEMRA. Η όση που χορηγούν με τις τιμές του Γαληνός είναι κοντά στα 200Ε. Χορηγείται σε και στους κοινούς θνητούς όταν έχουν παρόμοια εικόνα.
200 χ 7 = 1400ευρώ x 3 = 4200 ευρώ
200 χ 15 - 3000 ευρώ μεταξύ = 9000 ευρώ
συνεπώς η θεραπεία κυμένεται μέχρι 4200 μέχρι 9000 ευρώ

χαίρομαι πως αποτελεί επίσημο πρωτόκολλο του κράτους και αυτο σημαίνει ότι μπορεί να δοθει σε όλους.

1585684820483.png


με τον περιορισμένο αριθμό που έχουμε ακόμα σε ΜΕΘ μπορεί να δοθεί θεραπεία σε όλους. Αν όμως γίνουμε Ιταλία , Ισπανία δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Ενας ακομα λόγο για το #μένουμεσπίτι.
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,773 μηνύματα.
200 χ 7 = 1400ευρώ x 3 = 4200 ευρώ
200 χ 15 - 3000 ευρώ μεταξύ = 9000 ευρώ
συνεπώς η θεραπεία κυμένεται μέχρι 4200 μέχρι 9000 ευρώ

χαίρομαι πως αποτελεί επίσημο πρωτόκολλο του κράτους και αυτο σημαίνει ότι μπορεί να δοθει σε όλους.

View attachment 68928

με τον περιορισμένο αριθμό που έχουμε ακόμα σε ΜΕΘ μπορεί να δοθεί θεραπεία σε όλους. Αν όμως γίνουμε Ιταλία , Ισπανία δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Ενας ακομα λόγο για το #μένουμεσπίτι.
Η δοσολογία και τα μαθηματικά σου αναφέρονται στη χορήγηση anakinra. Ο κέλλας πήρε αναστολέα της IL-6, άρα όχι anakinra. Η δοσολογία της τοσιλιζουμαμπης αναφέρεται πιο κάτω στο πινακάκι.
1585685457038.png
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,444 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,556 μηνύματα.
Yπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι στη Βρετανία σε μία μέρα...
Όπως μεταδίδει η Sun, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) επιβεβαίωσε ότι οι τελευταίοι άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού ήταν - μέχρι εκείνη τη στιγμή- μεταξύ 19 και 91 ετών, με 28 από αυτούς να μην έχουν υποκείμενα νοσήματα.

https://www.ethnos.gr/kosmos/97451_koronoios-bretania-nekro-13hrono-agori-sto-londino
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Εδω λενε οτι αν συνεχισουμε ετσι θα χαλαρωσουν τα μετρα το καλοκαιρι, αλλα περιμενουν 2ο κυμα. Ειλικρινα, μεχρι να βγει εμβολιο δεν πιστευω οτι θα χαλαρωσουμε. Ελπιζω στο mRNA εμβολιο της moderna. Αν οι δοκιμες πετυχουν υπολογιζουν να κυκλοφορησει σε εργαζομενους του τομεα υγειας το φθινοπωρο.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,634 μηνύματα.
Αναστολή πληρωμών ΔΕΚΟ εδώ και τώρα για να μην υπάρχει συνωστισμός ηλικιωμένων στις τράπεζες, να βγει να το πει ο ίδιος ο Μητσοτάκης.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,556 μηνύματα.
Έχοντας συμπληρώσει ένα και πλέον μήνα από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος είναι μέχρι σήμερα ξεκάθαρη διαφορά της καμπύλης των κρουσμάτων, των σοβαρών περιστατικών και των θανάτων σε σχέση με την αντίστοιχη καταγραφή σε άλλες χώρες.

Μετά και την χθεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία της επιδημίας, στη χώρα πλέον έχουμε 1.314 συνολικά κρούσματα, διπλάσια μέσα σε μια βδομάδα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 49 περίπου τριπλάσιοι σε σχέση με μια βδομάδα πριν. Βλέπουμε όμως ότι το ποσοστό θνητότητας, είναι σχετικά χαμηλό στο 3,7%, όταν σε άλλες χώρες είναι σημαντικά μεγαλύτερο.
https://www.news247.gr/koinonia/kor...-kampyli-kroysmaton-kai-thanaton.7613623.html
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,146 μηνύματα.
Πολύ σημαντικό

Κορονοϊός: Ο ρόλος των γονιδίων στο πόσο σοβαρά θα αρρωστήσει κανείς
Η πανδημική νόσος Covid-19 που προκαλείται από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, είναι παράξενα "επιλεκτική". Μερικοί μόνο άνθρωποι που κολλάνε τον ιό, αρρωσταίνουν και, από αυτούς, λίγοι έχουν σοβαρά συμπτώματα. Οι περισσότερες σοβαρές περιπτώσεις είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά παραδόξως -και άκρως τραγικά- σε όλο τον κόσμο ανάμεσα στους σοβαρά άρρωστους και στα θύματα της νόσου συγκαταλέγονται σχετικά νεαρής ηλικίας και κατά τα άλλα υγιείς άνθρωποι.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν αυτή την "ιδιοτροπία" της νόσου και αναπόφευκτα αναζητούν τη λύση του γρίφου και στο γονιδίωμα. Πέρα από τις όποιες διαφορές στο ανοσοποιητικό σύστημα μεταξύ των ανθρώπων, τα γονίδια είναι ο δεύτερος βασικός παράγοντας που μπορεί να εξηγήσει γιατί κάποιοι περνάνε τη νόσο ξώφαλτσα, ενώ για μερικούς συνομηλίκους τους αποβαίνει μοιραία. Οι γενετικές έρευνες που ξεκίνησαν, ελπίζεται ότι θα αποκαλύψουν ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο, ανάλογα με το γενετικό υπόβαθρό τους. Αυτό ίσως ανοίξει και νέους δρόμους θεραπείας για την Covid-19.
Οι μελέτες εκτείνονται από ευρισκόμενες ήδη σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας έρευνες ανάλυσης DNA σε πολλές χιλιάδες άτομα (μερικά από τα οποία πλέον αρρωσταίνουν από τον κορονοϊό) μέχρι νέες πρωτοβουλίες συλλογής DNA από ασθενείς με Covid-19 σε χώρες, όπως η Ιταλία. Σε όλες τις περιπτώσεις, στόχος είναι να γίνει σύγκριση ανάμεσα στο DNA αυτών που αρρωσταίνουν λόγω του νέου ιού με ήπια έως μηδενικά συμπτώματα και εκείνων με σοβαρά συμπτώματα.

"Βλέπουμε τεράστιες διαφορές στα κλινικά συμπτώματα, καθώς και από χώρα σε χώρα. Κατά πόσο αυτό εξηγείται από γενετικούς παράγοντες, αποτελεί ένα πολύ ανοικτό ερώτημα", δήλωσε στο 'Science' ο ιταλικής καταγωγής γενετιστής Αντρέα Γκάνα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, ο οποίος ηγείται μεγάλης διεθνούς πρωτοβουλίας για να συλλεχθούν, να αναλυθούν και να συγκριθούν δείγματα DNA από ασθενείς με Covid-19 ανά τον κόσμο.

Ήδη έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος Covid-19 Host Genetics Initiative, όπου οι τράπεζες γενετικών δεδομένων σε όλο τον κόσμο και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έλθουν σε επαφή για να συμβάλουν με γενετικά στοιχεία. Τουλάχιστον 11 ιταλικά νοσοκομεία αναμένεται να συλλέξουν δείγματα ασθενών τους (μετά από έγκριση των τελευταίων) και να τα αποστείλουν. Ο δρ Γκάνα ευελπιστεί ότι μέσα σε περίπου δύο μήνες θα υπάρχουν τα πρώτα γενετικά ευρήματα σχετικά με τη νόσο Covid-19.

Άλλες γνωστές και μεγάλες βάσεις γενετικών δεδομένων, όπως η βρετανική UK Biobank και η ισλανδική deCODE Genetics, θα κάνουν κάτι ανάλογο, προσθέτοντας γενετικό υλικό από ασθενείς με Covid-19. Παρόμοια προσπάθεια ξεκίνησε ο γνωστός Αμερικανός γενετιστής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Τζορτζ Τσερτς, επικεφαλής του προγράμματος Personal Genome Project.

Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα προκύψει από τις γενετικές αναλύσεις. Πιθανώς, σύμφωνα με τον ανοσολόγο Φίλιπ Μέρφι του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, σε μερικούς ανθρώπους να υπάρχουν μεταλλάξεις που διευκολύνουν τον ιό να προσδένεται και να εισδύει στα κύτταρα των πνευμόνων. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ορισμένες μεταλλάξεις επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τον τρόπο που το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου αντιδρά στους ιούς και στα βακτήρια.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,556 μηνύματα.
Αυτή η παράξενη επιλεκτικότητα του ιού είναι ένα μεγάλο αίνιγμα...

 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Αν δεν γίνουν μαζικά τεστ να δούμε που έχει κρούσματα και που όχι τι στο διάολο γίνεται με τη διασπορά αυτό το lockdown της πλάκας που γίνεται αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα.
Η Γερμανία σε αυτό το θέμα τους έχει κατουρήσει όλους, σαν τις κατσαρίδες επιβιώνουν οι πούστηδες. :look:
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,556 μηνύματα.
150 νεκροι σε μια μερα στην Γερμανια. Ωσπου να γραψω το μηνυμα εγιναν 800 οι νεκροι... Η θνητότητα τριπλασιάστηκε σε λιγες μερες... Αρχιζει και εκει. Φανταστείτε πια χωρα ακολουθεί...
Φανταστείτε να μην ειχε μπει σε καραντινα εδω και 20 μερες... τη στιγμη που η Γαλλια διεξήγαγε εκλογές δημοτικες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Αν δεν γίνουν μαζικά τεστ να δούμε που έχει κρούσματα και που όχι τι στο διάολο γίνεται με τη διασπορά αυτό το lockdown της πλάκας που γίνεται αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα.
Η Γερμανία σε αυτό το θέμα τους έχει κατουρήσει όλους, σαν τις κατσαρίδες επιβιώνουν οι πούστηδες. :look:
Συμφωνώ απόλυτα όλα τα άλλα να'χαμε να λέγαμε
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Συμφωνώ απόλυτα όλα τα άλλα να'χαμε να λέγαμε
Κυρίως χωρίς αριθμό που να αγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα δεν γίνεται να ξέρουν πότε είναι σωστό να αρχίσουν σιγά σιγά να ανοίγουν δουλειές, μαγαζιά κτλ. Ας περάσει και το Πάσχα να δούμε τι θα γίνει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top