• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 177)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,907 μηνύματα.
εκλογές δε νομίζω να γίνουν πριν το 2023
Με τέτοιο έλλειμα που έχουμε δεν υπάρχουν περιθώρια. Θα δώσει ότι είναι να δώσει για να πάρει άλλη μια 4ετία και μετά ακολουθούν νομοσχέδια που θα μοιάζουν με τα μνημόνια μόνο που τώρα θα τα εφαρμόσουμε.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 23,595 μηνύματα.
Ενα περιεργο συναισθημα με διακατεχει.Εκλεισα το ραντεβου για την τριτη δοση εμβολιου..και ενιωσα μεγαλη ικανοποιηση.Ελα παναγια μου!:jumpy::jumpy::jumpy:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 23,595 μηνύματα.

Νέα έρευνα για τον κορονοϊό με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα – Είναι αρκετή η τήρηση απόστασης δύο μέτρων;

Μία νέα έρευνα για τον κορονοϊό, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Βρετανία που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο κανόνας της τήρησης απόστασης δύο μέτρων για λόγους προφύλαξης, εν μέσω πανδημίας, είναι ένας μάλλον αυθαίρετος και τυχαία επιλεγμένος αριθμός, παρά κάποιο σαφές μέτρο ασφάλειας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή εφαρμοσμένης θερμοδυναμικής Επαμεινώνδα Μαστοράκο του Τμήματος Μηχανικών -και με τη συμβολή ενός ακόμη Έλληνα ερευνητή στην ίδια σχολή, του μηχανολόγου-μηχανικού Σάββα Γκαντώνα, απόφοιτου του ΑΠΘ- έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Φυσικής των Ρευστών “Physics of Fluids”. Χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα και προσομοιώσεις για να μελετήσουν πώς εξαπλώνονται τα σταγονίδια του βήχα.


Βρήκαν ότι, χωρίς τη χρήση μάσκας, ένας άνθρωπος με Covid-19 που βήχει, μπορεί να μολύνει έναν άλλον άνθρωπο σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων ή και περισσότερο, ακόμη και σε ανοικτό χώρο. Διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος βηξίματος διαφέρει σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, με συνέπεια η “ασφαλής” απόσταση να είναι από ένα έως τρία μέτρα, ανάλογα με το πόσο ανεκτική στον κίνδυνο θέλει να είναι μια αρχή δημόσιας υγείας.


Τα ευρήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνουν ότι από μόνη της η τήρηση σωματικής απόστασης δεν συνιστά αποτελεσματικό μέτρο προστασίας, γι’ αυτό συνεχίζουν να είναι σημαντικοί οι εμβολιασμοί, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων και η χρήση μάσκας, ιδίως καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο (όπου και η Ελλάδα).


Παρά την εστίαση της προσοχής στο πλύσιμο των χεριών και στον καθαρισμό των επιφανειών κατά την αρχική φάση της πανδημίας, γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι ο κορονοϊός πρωτίστως εξαπλώνεται αερογενώς, όχι μόνο μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος, αλλά και της απλής ομιλίας, ακόμη και της εκπνοής.


Ο Επαμεινώνδας Μαστοράκος είναι ειδικός στη μηχανική των ρευστών και στη διάρκεια της πανδημίας, μαζί με τους συνεργάτες του, έχει αναπτύξει διάφορα μοντέλα για τον τρόπο που εξαπλώνεται η Covid-19. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο όριο εξάπλωσης των δυνητικά μολυσμένων σταγονιδίων. Όταν κάποιος βήχει και δεν φοράει μάσκα, τα περισσότερα σταγονίδια μεγαλύτερου μεγέθους και βάρους γρήγορα πέφτουν στις κοντινές επιφάνειες. Όμως τα μικρότερα και ελαφρύτερα σταγονίδια αιωρούνται στον αέρα για περισσότερη ώρα και μπορούν να εύκολα να εξαπλωθούν πέρα από τα δύο μέτρα.

Τι δήλωσε ο Έλληνας επιστήμονας​


“Ακόμη κι αν αποβάλω τον ίδιο αριθμό σταγονιδίων κάθε φορά που βήχω, επειδή η ροή είναι ταραγμένη, υπάρχουν διακυμάνσεις. Αν βήχω, οι διακυμάνσεις στην ταχύτητα, στη θερμοκρασία και στην υγρασία σημαίνουν ότι η ποσότητα που κάποιος στέλνει σε απόσταση δύο μέτρων, μπορεί να είναι πολύ διαφορετική κάθε φορά”, ανέφερε ο Μαστοράκος.


Όπως τόνισε, μολονότι ο κανόνας των δύο μέτρων είναι ένα αποτελεσματικό και εύκολο να απομνημονευτεί μήνυμα για το κοινό, δεν σηματοδοτεί μια πραγματική ασφάλεια, δεδομένου του μεγάλου αριθμού παραμέτρων που σχετίζονται με έναν ιό που μεταδίδεται αερογενώς. Γι’ αυτό, όπως είπε, τα εμβόλια, ο αερισμός και οι μάσκες – μολονότι δεν είναι αποτελεσματικά 100% – είναι ζωτικά για τον περιορισμό του κορονοϊού.


“Όλοι απεγνωσμένα περιμένουμε να δούμε το τέλος της πανδημίας, όμως απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους ανθρώπους να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες στους κλειστούς χώρους, όπως στα γραφεία, στις τάξεις και στα καταστήματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκθέτει κάποιος τον εαυτό του σε τέτοιο κίνδυνο, όσο ο ιός είναι ακόμη μαζί μας”, πρόσθεσε ο Έλληνας ερευνητής, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, από όπου πήρε και το διδακτορικό του (1993), ενώ στο Κέιμπριτζ είναι καθηγητής από το 2000.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Chem2000

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 1,163 μηνύματα.
Ρε διαβάστε κανένα βιβλίο,βγείτε με το αγόρι,κοπέλα σας,ακούστε μουσική,κάντε κάτι τέλος πάντων και σταματήστε να είστε όλη μέρα σε αυτό το θέμα...Μερικοί κιόλας υποτίθεται δουλεύουν..Αλλά μάλλον μας δουλεύουν ψιλό γαζί :laugh: Να ναι καλά το σπιτικό σας
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,532 μηνύματα.
Ενα περιεργο συναισθημα με διακατεχει.
Εκλεισα το ραντεβου για την τριτη δοση εμβολιου..και ενιωσα μεγαλη ικανοποιηση.
Ελα παναγια μου!:jumpy::jumpy::jumpy:
e-steki 2045:
Ενα περιεργο συναισθημα με διακατεχει.
Εκλεισα το ραντεβου για την εβδομηκοστή τρίτη δοση εμβολιου..και ενιωσα μεγαλη ικανοποιηση.
Ελα παναγια μου!:jumpy::jumpy::jumpy:
:cool:
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,117 μηνύματα.
από εδώ και πέρα είναι ξεκάθαρα θέμα ατομικής ευθύνης του εμβολιασμένου να τηρεί από μόνος του τα απαραίτητα μέτρα και να διενεργεί κάποια τεστ ο ίδιος, αυτοβούλως.
Όχι μόνο από εδώ και πέρα, πάντα έτσι ήταν. Ξέρω πάρα πολλούς εμβολιασμένους που προσέχουν περισσότερο από τους ανεμβολίαστους επειδή, you know, έχουμε πανδημία.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,114 μηνύματα.
Τι να μας πει η Γερμανία και ο Βελόπουλος, μία είναι η ένδειξη ότι έρχεται λοκντάουν.


Όλοι ξέρουμε ότι δέντρο στολίζεις αφού περάσει η 6η Δεκέμβρη.
Τι ξέρουν φέτος και το άναψαν νωρίτερα;!12
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 14,859 μηνύματα.
Nεκροί ανα εκατομμύριο στην Ευρώπη - 25η η Ελλάδα.

Βέβαια η Ελλάδα έχει κάνει 33 εκατομμύρια τεστ ενώ η Σουηδία μόνο 13 εκατομμύρια. Η Βουλγαρία που έχει τους περισσότερους νεκρούς έχει κάνει μόνο 6 εκατομμύρια τεστ.
1637701298264.png

1637701381636.png
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,117 μηνύματα.
Ε ναι, μην τρελαθούμε κιόλας ότι είμαστε πρώτοι σε θνησιμότητα στην Ευρώπη!

Ας είναι καλά το πρώτο lockdown βέβαια...
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 14,859 μηνύματα.
H Γερμανία που έχει κανει 81 εκατομμύρια τεστ είχε σήμερα 52 χιλιάδες κρούσματα και 340 νεκρούς.
1637702285669.png


Eμεις σαν να ξυπνάμε από λήθαργο. 57 χιλιάδες εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης σε μια μέρα.
1637702433953.png
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 997 μηνύματα.
@juste un instant Αυτοί όμως έχουν διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ;
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 14,859 μηνύματα.
Διακομίζουν τους ασθενείς τους ακόμη και στην Ιταλία...
«Οι εντατικές είναι γεμάτες, δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο κρεβάτι εντατικής στο Μόναχο και στα περίχωρα, για αυτό και ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία ή διάφορες επεμβάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν λόγω του ότι δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια. Έχουν διακομισθεί κάποιοι ασθενείς ακόμη και στην Ιταλία», αναφέρει Έλληνας γενικός χειρούργος στο Μόναχο.
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 997 μηνύματα.
Διακομίζουν τους ασθενείς τους ακόμη και στην Ιταλία...
https://www.bloomberg.com/news/arti...-coronavirus-crisis-is-getting-out-of-control

"Across the country, Germany currently has about 31,700 ICU beds, including 9,400 emergency reserves. That’s about 5,000 fewer than the same time last year, according to DIVI-Intensivregister. Available beds are currently at less than half the capacity of a year ago."

Εμπιστεύομαι περισσότερο το Bloomberg. Δεν μπορώ να βρω άλλη ιστοσελίδα που να διασταυρώνει την είδηση του σκαι, πέραν του ότι η Ιταλία προσφέρει ΜΕΘ (καλώς).

Ακόμη όμως και έτσι να είναι, αυτό δεν απαντά στο ερώτημά μου. Για το εάν στη Γερμανία διασωληνώνονται εκτός μεθ.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 14,859 μηνύματα.

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 997 μηνύματα.
https://www.cnn.gr/kosmos/story/290...aferei-astheneis-me-covid-19-sti-germania/amp

"Στα όριά τους βρίσκονται τα ολλανδικά νοσοκομεία, τα οποία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των νοσηλευόμενων. Προκειμένου να περιοριστεί η πίεση, η Ολλανδία άρχισε σήμερα, Τρίτη, να μεταφέρει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία."
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 14,859 μηνύματα.
To λέει εδώ για μεταφορά των Γερμανών στην Ιταλία και Αυστρία και ετοιμάζονται για Γαλλία επισης. Τεράστιο πρόβλημα έχει η Βαυαρία και η Σαξωνία.
1637708196213.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 14,859 μηνύματα.

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,117 μηνύματα.
https://www.cnn.gr/kosmos/story/290...aferei-astheneis-me-covid-19-sti-germania/amp

"Στα όριά τους βρίσκονται τα ολλανδικά νοσοκομεία, τα οποία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των νοσηλευόμενων. Προκειμένου να περιοριστεί η πίεση, η Ολλανδία άρχισε σήμερα, Τρίτη, να μεταφέρει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία."
Ναι, γιατί η μεταφορά γίνεται στο κοντινότερο νοσοκομείο. Από την Ολλανδία λογικά θα μεταφέρουν ασθενείς στην περιοχή της Κολωνίας ή του Dortmund, ενώ από το νότο (εκεί που είναι το Μόναχο) τους πάνε Ιταλία. Η απόσταση από το Μόναχο στη βόρεια Ιταλία είναι σχεδόν μισή (3 ώρες) από την απόσταση Μόναχο-Κολωνία (6 ώρες). Το σίγουρο είναι πως υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας νοσοκομειακών κρεβατιών στη χώρα με τις περισσότες ΜΕΘ στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν μας λέει κάτι, τίποτα δεν θα μας πει κάτι.

Ένα στα 3.500 χιλιάδες παιδιά (που νοσούν) δεν το λες και σπάνιο...
Και σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να γελάσει με αυτό, γιατί σιγά, τι είναι 1 στα 3500 παιδιά; Μήπως θα είναι το δικό του;

Εδώ υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι 10% είναι ένα μικρό ποσοστό.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 14,859 μηνύματα.
Και σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να γελάσει με αυτό, γιατί σιγά, τι είναι 1 στα 3500 παιδιά; Μήπως θα είναι το δικό του;
Nαι, τσίριζαν για το 1 προς 200 χιλιάδες αλλά είναι αμελητέο το 1 στα 3,5 χιλιάδες...
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,117 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top