Πόσο αριστερή είναι η Αριστερά του κυρίου Τσίπρα;

Great Chaos

Well-known member

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,526 μηνύματα.
Πρόσφατα λοιπόν, πέτυχα τον Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση (πού αλλού;; ), ως καλεσμένο του Κούλογλου, λίγο πριν πάρει κι αυτός πόδι από το κρατικό κανάλι.

Ο δημοσιογράφος έδειχνε στον κύριο Τσίπρα διάφορα βίντεο, σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα που έχουν προκύψει με τα πειρατικά κεφάλαια που ανεβάζουν τις τιμές των τροφίμων στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα πείνας στις φτωχές, αλλά και στις ανεπτυγμένες χώρες.

Ο κύριος Τσίπρας, έκανε γενικά σχόλια επί του θέματος, αποφεύγοντας όμως επισταμένως να πει τη λέξη "Καπιταλισμός" (φτου κακά), αντίθετα έλεγε "Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα". Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ γενικά με τα σχόλιά του, ωστόσο ήταν τόσο "ουδέτερα" δομημένα και γενικόλογα, ώστε να μπορεί ο καθένας να συμφωνήσει μαζί τους.

Στο τέλος και φτάνοντας στο "διά ταύτα", ο δημοσιογράφος τον ρώτησε "Ποια είναι η πρόταση της σύγχρονης Αριστεράς γι' αυτά τα θέματα;". Ο κύριος Τσίπρας απάντησε με σαφήνεια, επιτέλους: "Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης".

Ένα νέο μοντέλο παγκόσμιας διακυβέρνησης;;;:hmm:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ είπατε;; :hmm:

Η Αριστερά που γνώρισα εγώ, μιλούσε γι' αυτοδιάθεση των λαών, για εθνική ανεξαρτησία, επίσης δεν ντρεπόταν να πει τη λέξη "Καπιταλισμός", ούτε ν' αντιπαρατεθεί μαζί του. Η Αριστερά του κυρίου Τσίπρα πάλι, ευαγγελίζεται την "Παγκόσμια Διακυβέρνηση".

Συμφωνείτε λοιπόν με την ιδέα μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης; Είναι αριστερή μια Αριστερά που ονειρεύεται κάτι τέτοιο;

Παρακαλώ, την άποψή σας...
 

borat

New member

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 6,369 μηνύματα.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.
:)

Αν μια χώρα αποκτήσει αριστερή διακυβέρνηση (πραγματικά αριστερή διακυβέρνηση) είναι έτσι δομημένο το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα ώστε να "πνίξει" κάθε προσπάθεια μεταστροφής σε μια εναλλακτική οικονομική διαχείριση χρησιμοποιώντας τρόπους όπως απομόνωση, εμπάργκο, στρατιωτική επίθεση κτλ... Οπότε απλώς αναφέρει ένα ιδανικό και μη πραγματοποιήσιμο στο εγγύς μέλλον στόχο για να θέσει τις καινούριες ιδεολογικές του βάσεις...

Η Αριστερά που γνώρισα εγώ, μιλούσε γι' αυτοδιάθεση των λαών, για εθνική ανεξαρτησία, επίσης δεν ντρεπόταν να πει τη λέξη "Καπιταλισμός", ούτε ν' αντιπαρατεθεί μαζί του. Η Αριστερά του κυρίου Τσίπρα πάλι, ευαγγελίζεται την "Παγκόσμια Διακυβέρνηση".
Η αριστερά συνήθως προτάσσει διεθνισμό. Είναι ιδιομορφία της Ελλάδος η εθνική αριστερά και αυτό φάνηκε αρκετά στο παρελθόν... Το εκλογικό όμως σώμα στο οποίο απευθύνεται δεν έχει τέτοιες πεποιθήσεις.

Ο Τσίπρας είναι μικρός και άπειρος και το κόμμα του είναι επίσης άπειρο σε αυτό που προσπαθεί να κάνει. Έχει καταλάβει όμως ότι με τις αντικαπιταλιστικές κορώνες δεν κερδίζει ψήφους και έγινε περισσότερο πραγματιστικό χωρίς να φτάσει του στο κεντρώο λόγο όμως το άλλο μεγάλο κόμμα της ευρύτερης αριστεράς αν μπορεί κάποιος να το πει τέτοιο (ΠΑΣΟΚ).

Απλώς στοχεύει στο κέντρο. Οπότε θα ακούσεις και άλλα τέτοια. Μην σου προκαλεί έκπληξη...

Συμφωνείτε λοιπόν με την ιδέα μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης; Είναι αριστερή μια Αριστερά που ονειρεύεται κάτι τέτοιο;
Δνε έχει νόημα να σου πω ναι ή όχι... Συμφωνώ σε μια αταξική κοινωνία αναρχική κοινωνία. Δε σημαίνει ότι πραγματοποιείται κιόλας. Με μια ιδανική μορφή συμφωνώ αν θες απάντηση :D Αλλά το ιδανικό είναι στη σφαίρα της ιδεολογίας και όχι της πραγματικότητας

Υ.Γ. Αριστερά ονομάζω ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και τη διακρίνω από τη κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ
 
Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Well-known member

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,526 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω με την παρατήρηση ότι η αριστερά είναι συνήθως διεθνιστική. Στην Ελλάδα, για λόγους ιστορικούς και κυρίως επειδή γιγαντώθηκε μέσω της αντίστασης στον Γερμανό (και αργότερα στον Βρετανό) κατακτητή, η αριστερά έχει αυτήν την ιδιομορφία, της εθνικής τοποθέτησης. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1940 ο Νίκος Ζαχαριάδης, τότε γ.γ. του Κ.Κ.Ε, μέσα απ' τη φυλακή κάλεσε τους κομμουνιστές να αγωνιστούν υπέρ της πατρίδας, συνδέοντας αυτόν τον αγώνα με τον αγώνα ενάντια στο φασισμό-ναζισμό.

Πράγματι, ο Τρότσκι πίστευε πως δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός σε μία μόνο χώρα, αλλά ότι η επανάσταση θα έπρεπε να "παγκοσμιοποιηθεί". Ο Στάλιν πάλι, για λόγους ιδεολογικής περιχαράκωσης από τον κυριότερο ιδεολογικό του αντίπαλο και κατ' επέκταση υπεράσπισης της δικής του εξουσίας, πρώτος συνέλαβε το δόγμα περί κομμουνισμού σε ένα μόνο κράτος, τη Σοβιετική Ένωση και της μετέπειτα σταδιακής επέκτασής του στις υπόλοιπες χώρες. Πολλοί λένε ότι ο Τρότσκι αδικήθηκε από τη Σταλινική προπαγάνδα, γεγονός όμως είναι πως όταν εξορίστηκε κατέφυγε στις Η.Π.Α., όπου και δολοφονήθηκε από κάποιον απεσταλμένο του Σταλινικού καθεστώτος.

Ήταν προδότης λοιπόν, όπως λέει η επίσημη θέση του Κ.Κ.Ε, έτσι ώστε οι "διεθνιστικές" του θέσεις ήταν υποβολιμαίες κι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του παγκόσμιου καπιταλισμού, για επιβολή μιας παγκόσμιας μορφής εξουσίας, ή ήταν αγνός αγωνιστής κι ιδεολόγος και είχε δίκιο περί παγκόσμιας επανάστασης; Αυτό το ερώτημα δεν θα απαντηθεί ποτέ. Ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικό το να πραγματοποιηθεί μια παγκοσμιοποίηση μέσω μιας ιδεολογικής επανάστασης από το να επιβληθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση μέσω ζυμώσεων εντός κλειστών ομάδων όπως η λέσχη Μπίλτνεμπεργκ. Άλλο πράγμα είναι μια επανάσταση που θα προκύψει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των λαών κι άλλο μία που θα εξυπηρετεί τις νέες ανάγκες του παγκόσμιου κεφαλαίου. Για να είμαι ειλικρινής, ο κύριος Τσίπρας, αμέσως μετά την απάντηση που ανέφερα στο εναρκτήριο ποστ του θέματος, άρχισε να λέει κάτι τέτοια, ότι δηλαδή το νέο μοντέλο παγκόσμιας διακυβέρνησης θα πρέπει να προκύψει μέσα από τα κινήματα, όμως τα μασούσε αρκετά, ενώ προηγουμένως ήταν λαλίστατος, έτσι ώστε περισσότερο μου φάνηκαν ως αριστερός "φερετζές", παρά ως ουσιαστική διαφοροποίηση από τις νεοταξικές επιταγές περί "Παγκόσμιας Κυβέρνησης".

Στα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατο του Τρότσκι ωστόσο, πολλά αριστερά αντάρτικα κινήματα ήταν ταυτόχρονα και εθνικοαπελευθερωτικά, όπως για παράδειγμα των βιετκόνγκ του Βιετνάμ.

Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω κάτι: Όσο διεθνιστικά κι αν ήταν τα αριστερά κινήματα, αυτήν την έννοια την προσέγγιζαν ως αλληλεγγύη και συνεργασία των λαών, πράγμα με το οποίο κι εγώ δεν διαφωνώ κι όχι ως την προοπτική μιας τεράστιας συγκεντρωτικής υπερκυβέρνησης, η οποία θα καταπατούσε τα δικαιώματα αυτοδιαχείρισης των λαών.

Η κουβανική επανάσταση αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα. Ο Κομαντάντε Τσε πίστευε, όπως αποκαλύπτεται στα "Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας", ότι οι νοτιοαμερικάνοι έχουν μια τεράστια παράδοση κοινοκτημοσύνης, κληρονομιά από τις ινδιάνικες καταβολές τους, γι' αυτό θα έπρεπε να βρουν ένα δικό τους ιδιαίτερο μοντέλο κομμουνιστικής κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης. Γύρισε όλη τη Νότια Αμερική με μια μοτοσυκλέτα, στην προσπάθειά του να συνάγει τις βασικές ιδέες του μοντέλου του, μέσω της συλλογής των ανάλογων εμπειριών.

Σίγουρα λοιπόν, αφού η παράδοση των ινδιάνων δεν συμπεριλάμβανε συγκεντρωτικές μορφές πολιτικής διαχείρισης, αλλά μάλλον την ιδέα της χαλαρής συνύπαρξης μικρών αυτόνομων ομάδων (κάτι σαν τις Αρχαίες Ελληνικές πόλεις-κράτη), η τοποθέτηση αυτού του κινήματος, το οποίο είχε τον ίδιο ως ιδεολογικό εμπνευστή, απέναντι στον διεθνισμό, δεν θα μπορούσε να θυμίζει το "Νέο Μοντέλο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης" του κυρίου Τσίπρα.
 

bisbirikos

New member

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 692 μηνύματα.
Eχμ,
δεν ειναι και λιγακι περιεργο που εναν αριστερο τον ζμπρωχνουν τοσο πολυ τα ΜΜΕ?
Τοσα πολλα εχει να πει?
Και δεν ειναι λιγααααακι περιεργο που αυτες τις ιδεες τις προωθουν κι οι Αμερικανοι? Αφου υποτιθεται οτι η Αριστερα ειναι εναντιον των συμφεροντων τους...
 

Rempeskes

New member

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.
όταν εξορίστηκε κατέφυγε στις Η.Π.Α
Στο Μεξικό.


...Ας πω και κάτι επί του θέματος... για αλλαγή. Αριστερά σημαίνει ταξική πάλη.

και για τον τσίπρα... Με γενικολογίες δεν πείθει. Ας πει τουλάχιστον κατάφωρα ψέμματα για να εκλεγεί. :mad:


Μέσα στο γενικό μηδενισμό και την απαξία όμως, όταν το Κεφάλαιο αγοράζει την δεξιά,
όποιος αντιστέκεται -υποστηρίζοντας άλλα συμφέροντα παντα- είναι ο αριστερός.

Δεν ξερω πως τα κατάφεραν οι τελευταίες δύο, τρεις γενιές
και σε θέματα εργατικών δικαιωμάτων, έχουμε επιστρέψει αιώνες πίσω.
Ρωτάω κάποιον "μα δουλεύει η επιχείρηση Πρωτομαγιά?"
"Δε δεχόμαστε πελάτες μα κάνουμε άλλες δουλειές"

Άντε τώρα να τους καταγγείλεις, και να μείνεις ...άνεργος. Σαν κατάρα ακούγεται.
Και τα στόματα κλείνουν.


Οι καιροί είναι χαλεποί γι' αυτή τη χώρα.
Για μια γουλιά βενζίνη οι μπροστά μου πιάστηκαν στα χέρια... Και γιατί?
Ήταν σάββατο και ήθελαν να βγούν έξω το βράδυ... :confused:

Και κοιτάς την αριστερά για μια ελπίδα, μια έμπνευση, μια παρηγοριά... και βλέπεις τα καμπριο του Ψαρριανού.

Ε ρε κατάσταση... Τόσο χάλια που μ' αρέσει.
 

Buggs

New member

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.
Συμφωνείτε λοιπόν με την ιδέα μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης; Είναι αριστερή μια Αριστερά που ονειρεύεται κάτι τέτοιο;
Η παγκόσμια διακυβέρνηση θεωρητικά εξασφαλίζει την ειρήνη με την ίδια λογική που η Αθήνα δεν πολεμάει τη Σπάρτη πλέον. Το θέμα είναι ότι αυτό ποιυ παγκοσμίως κυβερνά είναι το ψέμα, και κυβερνά ήδη. Κι άν προκύψει λοιπόν θεωρητικά αυτή η παγκόσμια κυβέρνηση, η Αθήνα μπορει να μήν πολεμά τη Σπάρτη με στρατεύματα, όμως μπορεί να την πολεμά, και οχι μονο, να την κατατροπώνει, στα κεντρα εξουσίας.

Ετσι βρίσκω το ένα ανεξάρτητο απο το άλλο. Μια παγκόσμια κυβέρνηση μπορει να ειναι αριστερή, που σημαίνει , θεωρητικά πάντα, ιδεολογικα προσανατολισμένη, ειλικρινής, δίκαιη, με γνόμωνα την επίλυση των προβλημάτων και όχι την δημιουργία δύο κατηγοριών παγκόσμιων πλέον πολιτών, των προβληματικών που φροντίζουν για την καλοπέραση των απροβλημάτιστων.

Μπορει όμως να είναι η ίδια παγκόσμια κυβέρνηση μια δικτατορία των εντυώσεων (δικτατορία των όπλων πλέον παγκόσμια δεν γίνεται, θα προκύψει εξέγερση) όπου ακριβώς θα ισχύει η πόλωση και όλες οι άθλιες διακρίσεις και όλα τα εγκλήματα του καπιταλισμού θα καλπάζουν ανενόχλητα, μάλιστα με τοιυς περισσότερους να το ονομάζουν αυτό ελευθερία.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για ποιό απο τα δύο μοντέλα παγκόσμιας κυβέρνησης μιλούσε ο κ. Τσίπρας γιατί δεν τον γνωρίζω προσωπικά.
 

Κακή Επιρροή

New member

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.
Στο χωριό μου λένε μια παροιμία
"ο λύκος και τομάρι να αλλάξει, πάλι λύκος θα μείνει"

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ουσιαστικά αυτό έκανε... μια πολύ έξυπνη κίνηση πάνω σε μία πολιτική σκακιέρα
Άλλαξε αρχηγό και είδε τα ποσοστά του να εκσφενδονίζονται στα ουράνια
Λες και ο ίδιος ο Τσίπρας είναι ο Συριζα, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή "απλά" εκπροσωπεί τον σύριζα
ότι έκανε και η Δαμανάκη δλδ πριν γίνει Πασόκα που έφυγε απ το ΚΚΕ
Ο Σύριζα εκτός απ την παροιμία του χωριού μου θυμίζει σταθερά τον Κηλαϊδόνη...

Τα 'φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα
Που τα 'χε με το Δήμο τον τρελό
Χώρισε ο Χρηστάκης με την Τέτα
Και τα 'φτιαξε ξανά με την Ζωζώ

Και τα' φτιαξε η Μάρι με τον Άρη και τον Χάρη
Που τα είχε με την Ρένα και μετά με την Νανά
Κι ο Μιχάλης με την Άννυ που τα είχε με το Γιάννη
Μπερδεύτηκαν και τα φτιάξανε ξανά

Τα 'φτιαξε η Μαίρη ξαφνικά με το Λευτέρη
Που γουστάριζε την Νένα πριν γνωρίσει τη Γωγώ
Που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη
Και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ

Χώρισε ο Θωμάς με την Βαρβάρα
Και ο Νίκος ο ψηλός με τη Φανή
Τα 'φτιαξε ο Κωστάκης με τη Μάρα
Και γνώρισε ο Δημήτρης τη Βιβή

Και τα 'φτιαξε η Αίμη με το φίλο του Αρτέμη
Και τον πήρε από τη Μάνια που κολλούσε στον Τοτό
Που φλερτάριζε τη Βάσω που τα είχε με τον Τάσο
Πριν τον κάνει με την Ράνια τσακωτό

Χώθηκε η Τασία στον Νικήτα και τη Σία
Που γουστάριζε τον Στάθη που αγαπούσε τη Γωγώ
Που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με τη Μάρη
Και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ

Χώρισε ο Λουκάς με τη Μαρίνα
και γύρισε ξανά στην Αθηνά
ψωνίστηκε ο Αντώνης με τη Ντίνα
που τα 'χε με ένα φίλο του Μηνά

και τα 'φτιαξε η Γκέλη ξαφνικά με το Βαγγέλη
που τα είχε με τη Τζίνα και παλιά με την Ηρώ
που αγαπούσε τον Ηλία που τα είχε με την Λία
λίγο πριν να του την πέσει η Αργυρό

Τα 'φτιαξε κι η Ρέα τελικά με τον Ανδρέα
που τον ήθελε και η Νίνα πριν γνωρίσει το Θαλή
που τα είχε με τη Λόλα και φλερτάριζε τη Στέλλα
λίγο πριν να γνωριστούν με τη Λιλή

Έφαγε η Μαρούλα τον Μανώλη από τη Ρούλα
που του άρεσε και η Μίνα που του γνώρισε η Γωγώ
που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη
και που ίσως να την πήδηξα κι εγώ

[FONT=andale mono,times][/FONT]
Αφιερωμένο στον Τσίπρα στην Δαμανάκη και τον Σύριζα....
προσωπικά δεν ξεχνώ πως προκάλεσαν διάσπαση στο 15% των αριστερών δυνάμεων για να γίνουν δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ
ήμουν αρκετά μεγάλη για να δω το ξεπούλημα της Δαμανάκη και να το θυμάμαι

Το ότι άλλαξε ο αρχηγός ενός κόμματος, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά άλλαξε και η πορεία του
κάτι που οι συμπολίτες μας δείχνουν να αγνοούν
Το ότι τα ΜΜΕ του κάνουν απίστευτη διαφήμιση είναι γεγονός, αλλά δε μου λέει και κάτι...
Εδώ ο κόσμος ψήφισε ότι κάνει αντιπολίτευση ο Καρατζαφέρης.... μιας που αυτόν βλέπουν
Εδώ ο κόσμος νομίζει ότι ο Ψωμιάδης είναι ο νέος σούπερμαν υπερνομάρχης...
Στον Τσίπρα θα μασήσουν?
 

Buggs

New member

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.
Εμένα αυτό που μου προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι όχι μονο ο Τσίπρας, αλλά όλοι οι υποτιθέμενα αριστεροί-προοδευτικοί-ακτιβιστές κλπ παγκοσμίως δεν αναφέρουν ότι οι ψεύτες, έχουν ήδη συγκροτήσει την παγκόσμια κυβέρνησή τους εδώ και κάποια χρόνια.

Ποιός είπε ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι αμερικανικη υπόθεση;Είναι πραγματικά μια νέα τάξη την οποια, αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, όλες, ή τουλάχιστον οι περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου, υποστηρίζουν στην καθημερινή τους πρακτική
(έντιτ)
Έτσι
  • Ενώ υπάρχει εδώ και χρόνια η τεχνολογία ενεργειακής απεξάρτησης οι κυβερνήσεις "ρολάρουν" με πετρέλαιο
  • Ενώ κατακρινουν τις αμερικάνικες στρατιωτικές παρεμβάσεις, όλο και στέλνουν δυναμεις τους μαζί τους,και ποτέ δεν καταδικάζονται στον ΟΗΕ
και πολλές άλλες παρόμοιες κινήσεις που δείχνουν ότ τα κράτη έχουν πάψει να εχουν σημασία, αλλά υπάρχουν μονο οι μέσα και οι έξω απο το παιχνιδι που ειναι παγκόσμιο
 
Τελευταία επεξεργασία:

bisbirikos

New member

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 692 μηνύματα.
https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A5-2002-0183+0+DOC+XML+V0//EL

//
Κατά την τελευταία ως άνω συνεδρίαση, η επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο νομοθετικού ψηφίσματος ομόφωνα.
//
Ήσαν παρόντες κατά την ψηφοφορία οι βουλευτές: Vasco Graça Moura (ασκών την προεδρία), Cristina Gutiérrez Cortines (εισηγήτρια), Αλέξανδρος Αλαβάνος, Pedro Aparicio Sánchez, Juan José Bayona de Perogordo (αναπλ. Francis Decourrière), Christopher J.P. Beazley, Janelly Fourtou (αναπλ. Marielle de Sarnez), Marie-Hélène Gillig (αναπλ. José María Mendiluce Pereiro), Lissy Gröner, Ruth Hieronymi, Ulpu Iivari, Renzo Imbeni, Lucio Manisco, Maria Martens, Antonio Mussa, Gérard Onesta, Barbara O'Toole, Doris Pack, Christa Prets, Gianni Vattimo, Sabine Zissener και Μυρσίνη Ζορμπά (αναπλ. Giorgio Ruffolo).
//


Ιδιωτικά πανεπιστήμια
23. πιστεύει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του. Ωστόσο, πιστεύει ότι αυτά τα ιδρύματα πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφανή διαχείριση και να υποβάλλονται στις διαδικασίες αξιολόγησης της ποιότητας της διδακτέας ύλης και των αποτελεσμάτων·

Οι αγωνες μας για το αρθρο 16 ε?
 

io-io

New member

Η io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,841 μηνύματα.
ΚουΕ, γενικα ψιλοσυμφωνω, αλλα δεν νομιζω οτι ο Τσιπρας και ο Συριζα προκαλεσαν διασπαση του 15% της Αριστερας....
 

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.
Eχμ,
δεν ειναι και λιγακι περιεργο που εναν αριστερο τον ζμπρωχνουν τοσο πολυ τα ΜΜΕ?
Τοσα πολλα εχει να πει?
Και δεν ειναι λιγααααακι περιεργο που αυτες τις ιδεες τις προωθουν κι οι Αμερικανοι? Αφου υποτιθεται οτι η Αριστερα ειναι εναντιον των συμφεροντων τους...
Κοίτα, το πιο πιθανό εάν ποτέ βγει το ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση οι Αμερικάνοι να κάνουν ότι κάνουν και στο Τσάβες... Οι Η.Π.Α. ενδιαφέρονται πάνω από όλα για τη σταθερότητα του κεφαλαίου. Και κακά τα ψέματα το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάει πολύ στο κέντρο. Όσο περισσότερο κέντρο βλέπει τόσο περισσότερο αριστερά χάνει... Αν γίνονταν κυβέρνηση ποτέ ή θα ήταν ένα νέο ΠΑΣΟΚ ή θα ήταν ένα αριστερό κόμμα και θα έπεφτε 6 μήνες μετά με μια γενική απεργία...

Οι καιροί είναι χαλεποί γι' αυτή τη χώρα.
Για μια γουλιά βενζίνη οι μπροστά μου πιάστηκαν στα χέρια... Και γιατί?
Ήταν σάββατο και ήθελαν να βγούν έξω το βράδυ... :confused:

Και κοιτάς την αριστερά για μια ελπίδα, μια έμπνευση, μια παρηγοριά... και βλέπεις τα καμπριο του Ψαρριανού.

Ε ρε κατάσταση... Τόσο χάλια που μ' αρέσει.
Οι καιροί είναι χαλεποί και τα περισσότερα κόμματα έχουν σαν στόχο τη συσσώρευση ψήφων. Το κακό για μένα όμως είναι ότι οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν αυτή τη light αριστερά και γοητεύονται από το αυτοκίνητο του Ψαρριανού. Ποιος φταίει πιο πολύ; Αυτοί ή εμείς; Στο κάτω-κάτω γιατί να μη κάνει αυτή τη στροφή; Να μείνει στην παλιά του ιδεολογία; Αφού δεν το ψηφίζουμε. Δυστυχώς η ανταπόκριση στον κόσμο είναι (αρχικά) υψηλή και αυτό είναι ανησυχητικό για το μέλλον της αριστεράς γενικά. :/:
 

Κακή Επιρροή

New member

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.
ΚουΕ, γενικα ψιλοσυμφωνω, αλλα δεν νομιζω οτι ο Τσιπρας και ο Συριζα προκαλεσαν διασπαση του 15% της Αριστερας....
ο Τσίπρας τότε ήταν παιδάκι :P
εγώ ήμουν 19 χρονών κι αυτός 16 :P
Η Δαμανάκη κι ο Αλαβάνος όμως δεν ήταν...
Λίγα λόγια για την ιστορία του Συνασπισμού από πηγή
Ο Συνασπισμός ιδρύθηκε το 1989 από το ΚΚΕ, την ΕΑΡ και άλλες αριστερές και οικολογικές οργανώσεις και πήρε για πρώτη φορά μέρος σε εκλογές τον Ιούνιο του 1989. Απέσπασε το 13,1% των ψήφων, ερχόμενο τρίτο κόμμα και καθώς κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είχε αυτοδυναμία βρέθηκε σε ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Επέλεξε το σχηματισμό κυβέρνησης με τη ΝΔ και πρωθυπουργό το Τζαννή Τζανετάκη. Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που αριστερό κόμμα συμμετέχει στην κυβέρνηση. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του ιδίου χρόνου συγκεντρώνει ποσοστό ψήφων 10,97% και συμμετέχει στην « Οικουμενική » κυβέρνηση με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Ξενοφών Ζολώτα.
Στις εκλογές του Απριλίου του 1990 συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στις μονοεδρικές περιφέρειες και συγκεντρώνει ποσοστό10,28%. Το ΚΚΕ αποχωρεί από τον Συνασπισμό. Την 1η Ιουλίου του 1991, νέα πρόεδρος του ΣΥΝ εκλέγεται η Μαρία Δαμανάκη.
Στις εκλογές του 1993 ο ΣΥΝ αποτυγχάνει να μπει στη βουλή, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 2,9% και δεν πιάνει το όριο του 3%, που απαιτείται από τον εκλογικό νόμο. Η Μαρία Δαμανάκη παραιτείται από πρόεδρος και στη θέση της εκλέγεται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στις Ευρωεκλογές του 1994, ο ΣΥΝ εκλέγει δύο ευρωβουλευτές με ποσοστό 6,3%.
Το 1996, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΝ επανέρχεται στη βουλή, αφού συγκεντρώνει το 5,1% των ψήφων και στις ευρωεκλογές του 1999 επανεκλέγει δύο ευρωβουλευτές με ποσοστό 5,17%.


Κοίτα, το πιο πιθανό εάν ποτέ βγει το ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση οι Αμερικάνοι να κάνουν ότι κάνουν και στο Τσάβες... Οι Η.Π.Α. ενδιαφέρονται πάνω από όλα για τη σταθερότητα του κεφαλαίου. Και κακά τα ψέματα το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάει πολύ στο κέντρο. Όσο περισσότερο κέντρο βλέπει τόσο περισσότερο αριστερά χάνει... Αν γίνονταν κυβέρνηση ποτέ ή θα ήταν ένα νέο ΠΑΣΟΚ ή θα ήταν ένα αριστερό κόμμα και θα έπεφτε 6 μήνες μετά με μια γενική απεργία...
ναι αλλά ξεχνάς ότι το κέντρο ήταν κάποτε κυβέρνηση και μάλιστα για πολλά συνεχόμενα έτη...
η αριστερά δεν ήταν ποτέ
ένα κεντρίζον κόμμα, σαφώς και έχει βλέψεις για κυβέρνηση...
ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΚΚΕ να μιλάει για "επανάσταση"
δλδ το να κερδίσει τους κεντρώους δεν είναι κακό ακόμα κι αν χάσει κάποιους αριστερούς
απλά θα παραγκωνιστεί το ΠΑΣΟΚ, κάτι που ήδη ανησυχεί τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και για αυτό εμέσως πλην σαφώς πρότειναν και συνεργασία στον ΣΥΡΙΖΑ
 

Buggs

New member

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι ο Συριζα δεν ειναι αριστερά και ο κ. Τσίπρας το αποδεικνύει. Τυχοδιωκτες είναι όλοι τους την πολιτική την έχουν για φορεσιά... Θα βάλω το κόκινο λέει η μιά, τραβάει πολύ τους γκόμενοοιυς, όχι θα βάλω το πράσινο λέει η άλλη, ή μήπως το μπλέ που τελευταία είναι της μόδας;
 

io-io

New member

Η io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,841 μηνύματα.
Παντως, ολοι φαινεται να ξερουν τι δεν ειναι Αριστερα, και κανεις δεν ξερει τι ειναι.

Τι ειναι Αριστερα τελος παντων?

Και μη μου δωσετε ορισμο της δεκαετιας του '70.

Οποιος δεν εκσυγχρονιζεται, παραμενει γραφικος, και κολλαει στα 4-5-6%. Δεν μπορει καποιος, τη στιγμη που βρισκομαστε στο 2008, να ζητησει ας πουμε να βγουμε απο την Ε.Ε. και να τον παρουν στα σοβαρα. Αυτα ανοικουν στην (αρχη της) δεκαετια του '80.

Δεν κανω τον δικηγορο του Τσιπρα, και ουτε ξερω αν ο Τσιπρας ειναι Αριστερα. Αλλα εχω την εντυπωση οτι κανεις δεν θα ειναι ποτε ικανοποιημενος απο την Αριστερα, ουτε αν αλλαξει, ουτε αν μεινει η ιδια. Δεν ξερουμε τι θελουμε.
 

Κακή Επιρροή

New member

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.
Τι ειναι Αριστερα τελος παντων?
δεν ξέρω αν είναι ο ορισμός του '70 αλλά αυτό που εγώ υποστηρίζω ως αριστερά, έχει να κάνει με το κοινό καλό και την μη ιδιωτικοποίηση
Θεωρητικά πάντα έτσι?
Για να μην επεκταθούμε γενικά τόσο πολύ και γίνει άλλο το θέμα μας
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει τόσο αριστερά όσο κάποτε δήλωνε και το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου
Μιλάει για Σοσιαλισμό κι όχι Κομμουνισμό
Αυτό θα ήταν ιδεώδες ΑΝ ήταν και αλήθεια
 

borat

New member

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ερμιόνη (Αργολίδα). Έχει γράψει 6,369 μηνύματα.
Όντως, εν τέλει κρίνουμε την αριστερά του με βάση αυτό που έχουμε μάθει πως σημαίνει αριστερά ή κρίνουμε τον Τσίπρα σαν αριστερό με την εκσυχρονιστική έννοια;
 

Buggs

New member

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.
Πιστεύω οτι η αριστερά σήμερα θεωρειται η φιλοσοφική ροπή πρός το καλό. Είναι το αντίρροπο του κακού,της ιδιοτέλειας, της αδιαφορίας πρός όλους και όλα πλήν εαυτού, της ματαιοδοξίας, και ολων των παρελκυόμενων κακών απο αυτά.

Ειναι η πίστη στην ανθρωπότητα αντί η πίστη στον εαυτό, η οικολογία αντί το ξεπούλημα του πλανήτη (κι εμείς κάπου θα φτιάξουμε με τα άπειρα λεφτά μας τον δικο μας παράδεισο μετα που θα έχουνμε διαλύσεδι τα πάντα).

Είναι η διέξοδος σε όσα βοηθάνε το ανθρώπινο είδος αντί να ειναι η εκμετάλλευση των προβλημάτων του τα οποία όμως βοηθάνε εμάς να πλουτίσουμε.

Αυτό μου έρχονται στο νου εμένα σήμερα σκεφτόμενος την αριστερά και όποιον θέλει να λέγεται αριστερός. Και η δεξιά παραμένουν τα καθάρματα. Απλά σήμερα είναι καλύτερα ντυμένοι και έχουν πιο ψαγμένους επικοινωνιακούς μάνατζερ για την προπαγάνδα τους
 

Κακή Επιρροή

New member

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.
Πιστεύω οτι η αριστερά σήμερα θεωρειται η φιλοσοφική ροπή πρός το καλό. Είναι το αντίρροπο του κακού,της ιδιοτέλειας, της αδιαφορίας πρός όλους και όλα πλήν εαυτού, της ματαιοδοξίας, και ολων των παρελκυόμενων κακών απο αυτά.

Ειναι η πίστη στην ανθρωπότητα αντί η πίστη στον εαυτό, η οικολογία αντί το ξεπούλημα του πλανήτη (κι εμείς κάπου θα φτιάξουμε με τα άπειρα λεφτά μας τον δικο μας παράδεισο μετα που θα έχουνμε διαλύσεδι τα πάντα).

Είναι η διέξοδος σε όσα βοηθάνε το ανθρώπινο είδος αντί να ειναι η εκμετάλλευση των προβλημάτων του τα οποία όμως βοηθάνε εμάς να πλουτίσουμε.

Αυτό μου έρχονται στο νου εμένα σήμερα σκεφτόμενος την αριστερά και όποιον θέλει να λέγεται αριστερός. Και η δεξιά παραμένουν τα καθάρματα. Απλά σήμερα είναι καλύτερα ντυμένοι και έχουν πιο ψαγμένους επικοινωνιακούς μάνατζερ για την προπαγάνδα τους
εντάξει είναι λιγάκι ισοπεδοτικό αυτό
δεν είναι όλοι οι δεξιοί καθάρματα ούτε όλοι οι αριστεροί καλά παιδιά
αν μιλήσουμε όμως σε επίπεδο ιδεολογίας, τότε θεωρητικά πάντα, ναι... η αριστερά κοιτάζει το καλό όλων και η δεξία το καλό της τσέπης της
από διαφόρους δε, ο Χριστός έχει χαρακτηριστεί για το έργο του, κομμουνιστής
 

Buggs

New member

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.
.........αν μιλήσουμε όμως σε επίπεδο ιδεολογίας, τότε θεωρητικά πάντα, ναι... η αριστερά κοιτάζει το καλό όλων και η δεξία το καλό της τσέπης της
από διαφόρους δε, ο Χριστός έχει χαρακτηριστεί για το έργο του, κομμουνιστής
Ιδεολογικά μιλούσα, πως το εκλαμβάνω εγώ προσωπικά σαν ιδέα. Χαίρομαι που το βλέπεις με τον ίδιο τρόπο
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top