Πότε πρέπει να σπάσει η σιωπή;

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,754 μηνύματα.
Πότε πρέπει να σπάσει η σιωπή απέναντι στη βία;;;;;
Βία κατά της γυναίκας.....
Η πιο διαδεδομένη και πιο αποσιωπημένη μορφή βίας, σε όλο τον πλανήτη...

"Δεν ήρθε η στιγμή κάποιος να πει CUT;"

Βία κατά του παιδιού...


Σεξουαλική βία
Οικονομική βία

Σωματική βία


Ψυχολογική βία
Συναισθηματική βία
Λεκτική βία

Σχολική βία

 

tsarachaf

Well-known member

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.
Δεν πιστευω οτι μπορω να το πω πιο απλα...

Χθες...
 

eumorfia95

New member

Η eumorfia95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
ολοι πρεπει να κανουμε κατι για την βια και δεν εννοω μονο την σωματικη βια αλλα και καθε ειδους βια οπως ειναι η λεκτικη γιατι οπως λενε η γλωσσα κοκκαλα δεν εχει και κοκκαλα τσακιζει!!! ολο αυτο πρεπει να σταματησει...οι ανθρωποι δεν πρεπει να στεναχωρουν ο ενας τον αλλο και πρεπει να σκεφτονται πριν μιλησουν γιατι χωρις να το καταλαβουν εχουν πληγωσει καποιον με τον τροπο τους!!!!!
 

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,754 μηνύματα.
Καταπολεμώντας τη Βία κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που όμως παραμένει συνήθως από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά. Η εν λόγω βία εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, η συνηθέστερη των οποίων είναι η ενδοοικογενειακή. Οι γυναίκες-θύματα βίας προέρχονται απ’ όλους τους κοινωνικούς χώρους και από όλες τις οικονομικές τάξεις. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και σοβαρή αιτία θανάτου ή αναπηρία για γυναίκες από 16 έως 44 ετών.
Το ντοκιμαντέρ “Καταπολεμώντας τη βία κατά των γυναικών”, παρουσιάζει την κατάσταση στη χώρα μας, κυρίως όσον αφορά στην ενδοοικογενειακή βία και στην παράνομη διακίνηση γυναικών. Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις υφιστάμενες κρατικές δομές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και την υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων, αλλά και στη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι σε αυτό το φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας. Την ίδια ώρα, το ντοκιμαντέρ απαντάει στο ερώτημα πώς μπορεί ο καθένας από εμάς, ως ενεργός πολίτης, να συμβάλει στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, αλλά και να βοηθήσει μία γυναίκα που υφίσταται βία.
πηγή
 

kit-kat

New member

Η kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.
η ενδοοικογενειακή βία (κατά των γυναικών αλλά και παιδιών) αποτελεί καταπάτηση των δικαιωμάτων τους!δυστήχως υπάρχει ένας τεράστιος σιωπηλός αριθμός που βιώνουν τη βία χωρίς να το παραδέχονται ή και χωρίς να το αντιλαμβάνονται ως βία. μεγάλη εντύπωση μου έκανε μια έρευνα που έγινε για τη βία και στην ελλάδα έχει επικρατήσει η άποψη ότι ένα χτύπημα στη πόρτα ή καποιες βρισιές,υποβίβασεις δεν δηλώνουν βια.το χτύπημα της πόρτας ή του τραπεζιού ή βρισιές που θίγουν το θυμα υπάγονται σε ψυχολογική και λεκτική βια, δυστηχως όμως από πολλούς αυτό δεν είναι σημαδι βιας και κάθονται και τα υπομένουν. καταγράφουν ως βία μονο τα περιστατικά ξυλοδαρμού στην οικογένεια και αυτά συνήθως από καταγγελίες γειτόνων καθώς το ίδιο το θύμα φοβάται ή και ντρέπεται να απευθυνεί σε κάποιο ειδικό κέντρο. υπαρχουν πολλά κέντρα που μπορει να απευθυνθεί κάποια γυναίκα....
 

Panos__

Well-known member

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,067 μηνύματα.
Το εντυπωσιακό είναι πως η ενδοοικογενειακή βία η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία έχει θύματα γυναίκες γίνεται από άνδρες όλων των κοινωνικό-οικονομικών προφίλ.Μάλιστα σε διεθνές επίπεδο έχει φανεί πως σχεδόν τα ίδια ποσοστά ανδρών με ανώτατη μόρφωση καταφεύγουν σε ενδοοικογενειακή βία εναντίον των γυναικών σε σχέση με λιγότερο καταρτισμένους και χαμηλότερου κοινωνικό-οικονομικού προφίλ άνδρες . It really transcends everything
 

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Η Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.
Κι όμως, πόσες γυναίκες κάθε φορά φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους βίαιους συζύγους.
Είναι λες και είναι το ομερτά της κάθε οικογένειας.
 

Backdrop

New member

Η Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.
Το θέμα δεν είναι πότε πρέπει να σπάσει η σιωπή....
Το θέμα είναι πότε πρέπει να υπάρξει η φυγή!!

Οι περισσότερες μορφές βίας παρουσιάζουν τα πρώτα "συμπτώματα" απο πολύ νωρίς στην πλειοψηφία των σχέσεων. Όμως το μεγαλύτερο μερίδιο κακοποιημένων ανθρώπων στην αρχή εθελοτυφλεί , έπειτα κάνει υπομονή, στην συνέχεια ελπίζει και τέλος "δέχεται" (για πολλούς και διάφορους λόγους) αυτήν τη συμπεριφορά.
Θελεί πολύ κουράγιο να ξεφύγεις και να βγεις αλώβητος από τέτοιες καταστάσεις!

Οι ενήλικοι άνθρωποι βάζουν τα όρια τους και δρούν αναλόγως... ¨ομως δεν ισχυεί και το ίδιο για τα παιδιά όπου είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένα!
Το Σάββατο που μας πέρασε στην ήσυχη κατα τα άλλα γειτονιά μας, ένας άνδρας θεώρησε τι πιο φυσιολογικό να σαπίσει τη γυναίκα του στο ξύλο μέσα στη μέση του δρόμου, η γυναίκα να φωνάζει βοήθεια ,η γειτονιά να τρέχει να τη βοηθήσει και το παιδί τους να είναι θεατής.......

Η σιωπή θεωρώ πως θα υπάρχει πάντα, όσο θα υπάρχουν πολιτικές κοινωνίες.....
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,166 μηνύματα.
Όσο πιο γρήγορα "μιλήσεις" τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσεις να υποφέρεις τόσο εσύ όσο και κάποιος άλλος άνθρωπος που είναι θύμα βίας. Κάποιες φορές πρέπει να σπάσουμε την σιωπή μας όταν είναι η ώρα, ποτέ δεν είναι αργά, αλλά όσο πιο πολύ καθυστερείς τόσο πιο επιζήμιο είναι, και σε τόσο μεγαλύτερο αδιέξοδο καταλήγεις :(
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top