Πώς τηγανίζουμε πατάτες

Mitsos The Great

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 2,165 μηνύματα.
Επειδή αυριο που θα λείπουν όλη την μέρα οι γονείς μου και δεν θέλω να πεθάνω της πείνας θέλω να μου πείτε τι πρέπει να κάνω να τηγανίσω πατάτες (πως τις κόβω, πόση ώρα αφήνω το λάδι στην φωτιά κτλ) .Δεν ξέρω απο αυτά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Corpse Bride

Διακεκριμένο μέλος

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,595 μηνύματα.
Καθαριζεις τις πατατες (δηλαδη με το μαχαιρι κοβεις τη φλουδα-αυτο το καφε πραμα γυρω γυρω σαν να κοβεις αγγουρι -σαλατα εχεις φτιαξει υποθετω). Τις βαζεις σε ενα μπωλ με νερο για να μη μαυρισουν. Οι καθαρισμενες θα μοιαζουν σαν αυτες μες στην κατσαρολα κι οι "πριν" σαν τις αλλες απο κατω : https://www.cok.net/photos/misc/food/potatoes.jpg
Κοβεις τις πατατες αρχικα στη μεση και μετα ετσι ωστε να κανουν η "δισκους" (αλλα προσεχε να ναι σχετικα λεπτοι) η ριγε, αυτες οι γνωστες οι μακροστενες.
Βαζεις μια κατσαρολα με λαδι στο ματι, στο 3. Τοσο λαδι ωστε να καλυπτει τις πατατες (2 δαχτυλα σχεδον δηλαδη).
Μετα απο 2-3 λεπτα πετας ενα πατατακι μεσα για δοκιμη. Αν αντιδρασει το μειγμα το λαδι εχει καψει και αρα πετας ολο το μπωλακι (χωρις το νερο) μεσα. Οταν γινουν αυτο το γνωστο κιτρινο παιρνεις την κουταλα και τις βγαζεις σε ενα πιατο που εχεις αφημενο διπλα στην κατσαρολα με 2 στρωσεις χαρτι κουζινας για να απορροφησει το λαδι. Πριν βγαλεις την τελευταια τηγανια, κατεβασε το ματι στο 1, και οταν τελειωσεις το κλεινεις εντελως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτε ποτε ΠΟΤΕ δεν βαζουμε στην κατσαρολα με το λαδι νερο. Βγαζεις ενα αλλο τηγανι, του βαζεις νερο και το αφηνεις πανω στο ματι που τηγανιζες.

Αυτια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mitsos The Great

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 2,165 μηνύματα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ:) Να'σαι καλα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Φτιάχνεις μια μακαρονάδα, ναι ναι υπέροχη κλπ, σου μένουν όμως μακαρόνια, τα οποία αν κρυώσουν Δε τρώγονται. Τι κάνεις; Σου έχω λύση!

Ομελέτα με μακαρόνια!

Σπας 3 αβγά σε ένα μπολ, ρίχνεις λίγο γάλα εγώ βάζω και φέτα (εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου) προσθέτεις τα μακαρόνια και τα ανακατεύεις να πάει το αβγό παντού.
Τα βάζεις στο τηγάνι και μετά ξέρεις.. η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της ομελέτας.

Τολμώ να πω ότι είναι μετά τη ζυμαρόπιτα το αγαπημένο μου φαγητό.
Θα με θυμηθείτε!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Δε μου βγαίνουν σωστά οι καταρραμένες τηγανητές πατάτες. Οι μισές είναι καμμένες οι άλλες μισές ωμές, τι στην κόλαση κάνω λάθος :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
βάζεις πολλές στη φριτέζα...

η καλή τηγανητή πατάτα πρέπει να έχει χώρο να ελιχθεί:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Στο τηγάνι :P Βασικά παίζει να 'ναι έτσι, δεν το σκέφτηκα. Αν δεν είναι ομοιόμορφα κομμένα μπαστουνάκια παίζει ρόλο (δεν μπορώ να τα κόψα όλα ίδια!);
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Μήπως βάζεις λίγο λάδι obscura?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,895 μηνύματα.
Obscura πάρε μια φριτέζα. Δεν κοστίζει πολύ και τις κάνει φανταστικές!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Ξέρω ΄γω; Ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού για δύο πατάτες έβαλα. :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
τις κοίταγες? τις γυρνούσες με το πηρούνι? είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή? τι έτσι απλά, ρίχνουμε τη πατάτα στο τηγάνι?:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Obscura πάρε μια φριτέζα. Δεν κοστίζει πολύ και τις κάνει φανταστικές!

Δεδομένου ότι μπορούν να γίνουν ωραίες και με τον παραδοσιακό τρόπο, θα επιμείνω προς το παρόν σ'αυτόν!

τις κοίταγες? τις γυρνούσες με το πηρούνι? είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή? τι έτσι απλά, ρίχνουμε τη πατάτα στο τηγάνι?:P

Τις γυρνούσα κάπως μπακάλικα είναι η αλήθεια. Πιο πολύ τις ανακάτευα μάλλον (...) Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα") :mad: Ουφ, θα δοκιμάσω ξανά σήμερα με αυτές τις βελτιώσεις και θα δώσω αναφορά (RIP λάδι, είναι και ακριβό).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioakos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
με το ματι το λαδι να καλυπτει τις πατατες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Δοκίμασε να μην της γυρίζεις με πηρούνι αλλά με μία τρυπητή κουτάλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα") :mad:

Αυτό το βιβλίο ανατρέφει γενιές και γενιές.:P

Εγώ 1 φορά έχω τηγανίσει πατάτες. Ήθελα να ρωτήσω, η φριτέζα είναι για να τηγανίζουμε πατάτες ή έχει κι άλλες χρήσεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,923 μηνύματα.
Δε μου βγαίνουν σωστά οι καταρραμένες τηγανητές πατάτες. Οι μισές είναι καμμένες οι άλλες μισές ωμές, τι στην κόλαση κάνω λάθος :(
5 κανόνες για τηγανιτές πατάτες.
1) τα μπαστουνάκια πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.
2) ρίχνουμε στο λάδι όλη τη δόση μαζί, και όχι σταδιακά.
3)το λάδι πρέπει να είναι πολύ ζεστό, αλλιώς οι πατάτες απορροφούν περισσότερο.
4) το λάδι πρέπει να σκεπάσει τις πατάτες σε όλη την διάρκεια του τηγανίσματος.
4*)αν οι πατάτες είναι πάρα πολλές στο τηγάνι, βράζουν, δεν τηγανίζονται.
5) οι πατάτες είναι έτοιμες όταν παίρνουν ένα χρώμα χρυσαφί, ελάχιστα ροδοκοκκινισμένες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
(RIP λάδι, είναι και ακριβό).

το λαδάκι δεν το πετάμε μετά από μία φορά που τηγανίζουμε πατατούλες
μπορούμε να το φυλάξουμε και να τηγανίσουμε τουλάχιστον 2-3 φορές ακόμα τηγανητές πατάτες
Μπορούμε επίσης στο τέλος να τηγανίσουμε κοτόπουλο ή κεφτεδάκια ή μελιτζάνες που χρωματίζουν και μυρίζουν το λάδι και μετά να το πετάξουμε

Το λάδι πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει τις πατάτες
Το ανακάτεμα τους γίνεται καλά κι όμορφα με τρυπητή κουτάλα
Δοκίμασε αντί για τηγάνι κατσαρολάκι για να μην σου πετάγεται και πολύ το λάδι έξω, κάνεις τη δική σου οικιακή φριτέζα χωρίς την σήτα εσωτερικά
Η θερμοκρασία πρέπει να παραμένει σταθερή καθ όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος κι όχι να ανεβαίνει - κατεβαίνει συνεχώς όπως κάνει η δική μου ηλίθια κουζίνα για οικονομία και δεν μπορούμε να φάμε πατάτα της προκοπής από τηγάνι :mad:, γιατί τελικώς αντί για τηγανητή, γίνεται βραστή :mad:
Αν θες να έχουν αυτό το περίεργο κρατσανιστό απ έξω και μαλακές μέσα, πρέπει κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος να τις τρυπας με πιρούνι ώστε να μπαίνει μέσα το λάδι
Καλό είναι πριν τις φας να τις στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Eννοείται πως το τηγάνι πρέπει να είναι σχετικά βαθύ, όχι σαν αυτά που ψήνουμε τις μπριζόλες :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioakos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
για τηγανητα ειναι κεφτεδακια πατατουλες τετοια πραγματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Α και (ψιλοάσχετο με το θέμα) το λάδι στο οποίο έχουμε τηγανίσει, καλό είναι όταν θέλουμε να το πετάξουμε να μη το χύνουμε στον νεροχύτη ή την λεκάνη, αλλά να το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και να το πετάμε στα σκουπίδια, γιατί αλλιώς μολύνει πολύ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top