Mitsos The Great
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Κοβεις τις πατατες αρχικα στη μεση και μετα ετσι ωστε να κανουν η "δισκους" (αλλα προσεχε να ναι σχετικα λεπτοι) η ριγε, αυτες οι γνωστες οι μακροστενες.
Βαζεις μια κατσαρολα με λαδι στο ματι, στο 3. Τοσο λαδι ωστε να καλυπτει τις πατατες (2 δαχτυλα σχεδον δηλαδη).
Μετα απο 2-3 λεπτα πετας ενα πατατακι μεσα για δοκιμη. Αν αντιδρασει το μειγμα το λαδι εχει καψει και αρα πετας ολο το μπωλακι (χωρις το νερο) μεσα. Οταν γινουν αυτο το γνωστο κιτρινο παιρνεις την κουταλα και τις βγαζεις σε ενα πιατο που εχεις αφημενο διπλα στην κατσαρολα με 2 στρωσεις χαρτι κουζινας για να απορροφησει το λαδι. Πριν βγαλεις την τελευταια τηγανια, κατεβασε το ματι στο 1, και οταν τελειωσεις το κλεινεις εντελως.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτε ποτε ΠΟΤΕ δεν βαζουμε στην κατσαρολα με το λαδι νερο. Βγαζεις ενα αλλο τηγανι, του βαζεις νερο και το αφηνεις πανω στο ματι που τηγανιζες.
Αυτια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mitsos The Great
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Ομελέτα με μακαρόνια!
Σπας 3 αβγά σε ένα μπολ, ρίχνεις λίγο γάλα εγώ βάζω και φέτα (εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου) προσθέτεις τα μακαρόνια και τα ανακατεύεις να πάει το αβγό παντού.
Τα βάζεις στο τηγάνι και μετά ξέρεις.. η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της ομελέτας.
Τολμώ να πω ότι είναι μετά τη ζυμαρόπιτα το αγαπημένο μου φαγητό.
Θα με θυμηθείτε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος
η καλή τηγανητή πατάτα πρέπει να έχει χώρο να ελιχθεί
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Obscura πάρε μια φριτέζα. Δεν κοστίζει πολύ και τις κάνει φανταστικές!
Δεδομένου ότι μπορούν να γίνουν ωραίες και με τον παραδοσιακό τρόπο, θα επιμείνω προς το παρόν σ'αυτόν!
τις κοίταγες? τις γυρνούσες με το πηρούνι? είχες ψηλή φωτιά στην αρχή, να τσιτσιρίζει η πατάτα και μετά χαμηλή? τι έτσι απλά, ρίχνουμε τη πατάτα στο τηγάνι?
Τις γυρνούσα κάπως μπακάλικα είναι η αλήθεια. Πιο πολύ τις ανακάτευα μάλλον (...) Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα") Ουφ, θα δοκιμάσω ξανά σήμερα με αυτές τις βελτιώσεις και θα δώσω αναφορά (RIP λάδι, είναι και ακριβό).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος
Και αυτό με τη φωτιά δεν το ήξερα, δεν το έγραφε το βιβλίο (="φοιτητής και στην κουζίνα")
Αυτό το βιβλίο ανατρέφει γενιές και γενιές.
Εγώ 1 φορά έχω τηγανίσει πατάτες. Ήθελα να ρωτήσω, η φριτέζα είναι για να τηγανίζουμε πατάτες ή έχει κι άλλες χρήσεις?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος
5 κανόνες για τηγανιτές πατάτες.Δε μου βγαίνουν σωστά οι καταρραμένες τηγανητές πατάτες. Οι μισές είναι καμμένες οι άλλες μισές ωμές, τι στην κόλαση κάνω λάθος
1) τα μπαστουνάκια πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.
2) ρίχνουμε στο λάδι όλη τη δόση μαζί, και όχι σταδιακά.
3)το λάδι πρέπει να είναι πολύ ζεστό, αλλιώς οι πατάτες απορροφούν περισσότερο.
4) το λάδι πρέπει να σκεπάσει τις πατάτες σε όλη την διάρκεια του τηγανίσματος.
4*)αν οι πατάτες είναι πάρα πολλές στο τηγάνι, βράζουν, δεν τηγανίζονται.
5) οι πατάτες είναι έτοιμες όταν παίρνουν ένα χρώμα χρυσαφί, ελάχιστα ροδοκοκκινισμένες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
(RIP λάδι, είναι και ακριβό).
το λαδάκι δεν το πετάμε μετά από μία φορά που τηγανίζουμε πατατούλες
μπορούμε να το φυλάξουμε και να τηγανίσουμε τουλάχιστον 2-3 φορές ακόμα τηγανητές πατάτες
Μπορούμε επίσης στο τέλος να τηγανίσουμε κοτόπουλο ή κεφτεδάκια ή μελιτζάνες που χρωματίζουν και μυρίζουν το λάδι και μετά να το πετάξουμε
Το λάδι πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει τις πατάτες
Το ανακάτεμα τους γίνεται καλά κι όμορφα με τρυπητή κουτάλα
Δοκίμασε αντί για τηγάνι κατσαρολάκι για να μην σου πετάγεται και πολύ το λάδι έξω, κάνεις τη δική σου οικιακή φριτέζα χωρίς την σήτα εσωτερικά
Η θερμοκρασία πρέπει να παραμένει σταθερή καθ όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος κι όχι να ανεβαίνει - κατεβαίνει συνεχώς όπως κάνει η δική μου ηλίθια κουζίνα για οικονομία και δεν μπορούμε να φάμε πατάτα της προκοπής από τηγάνι , γιατί τελικώς αντί για τηγανητή, γίνεται βραστή
Αν θες να έχουν αυτό το περίεργο κρατσανιστό απ έξω και μαλακές μέσα, πρέπει κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος να τις τρυπας με πιρούνι ώστε να μπαίνει μέσα το λάδι
Καλό είναι πριν τις φας να τις στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.