Ρυζομακάρονα με λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους και σαφράν

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Γκουρμεδιάρικη συνταγή που μόλις έφτιαξα (ιδανική για τραπέζι σε γκόμενο :P) αυτοσχεδιάζοντας, αλλά ολίγον ακριβή (λόγω κάποιων υλικών :P):

Ρυζομακάρονα με λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους και σαφράν:
Υλικά:

-1 κουτί ρυζομακάρονα
- 2 κολοκυθακια
- 1 μεγαλούτσικη μελιτζάνα
- Μισό (περίπου) κουτί μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
- 1 πατάτα
- 2 μικρές ντομάτες
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 φακελάκι σαφράν (κρόκος Κοζάνης, 2,50? τα 4 φακελάκια των 0,25 γρ. :blink: )
- ελάχιστη κρέμα γάλακτος λάιτ
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι

Εκτέλεση:

- Πλένετε και χοντροκόβετε όλα τα λαχανικά (πατάτες, κολοκύθια και μελιτζάνα σε ροδέλες, τα μανιτάρια απλώς τα ξεπλένετε με νερό και τα κομματιάζετε με τα χέρια, τις ντομάτες τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε μεσαία κομμάτια).
- Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα περιχύνετε με λάδι. Ανάβετε το μάτι σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτετε λίγο νερό (να μη σκεπαστούν, απλά να το βλέπετε να υπάρχει γύρω από τα λαχανικά). Ρίχνετε τον κύβο, το σαφράν, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε κάνα μισάωρο να βράσει προσέχοντας να μην εξατμιστεί το νερό και κολλήσουν όλα :P
- Μόλις τα δείτε να έχουν μαλακώσει και να έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό, χαμηλώνετε την φωτιά (ή και την σβήνετε) και ρίχνετε λίγη κρέμα γάλακτος (χοντρικά περίπου 2 σφηνάκια) και ελάχιστο νερό ακόμα (1 σφηνάκι).
- Ρίχνετε τα ρυζομακάρονα σε νερό που βράζει και μόλις μαλακώσουν (2 με 3 λεπτά μετά) τα σουρώνετε (προσοχή μη σας μείνουν παραπάνω, γίνονται λάσπη - έτσι τα κανα εγώ τώρα :P).
- Σερβίρετε και καλή όρεξη! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Ρυζομακάρονα με λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους και σαφράν:
Βρε Καγι, εδώ δεν μπορώ να το πω, πώς περιμένεις να το φάω κιόλας :D

Άσε που για τραπέζι σε ...γκόμενο, αν του πεις ότι έφτιαξες αυτό, μάλλον θα σε κοιτάξει σαν να ήρθες από άλλο ηλιακό σύστεμ
:redface:
Μου θύμισες μια φίλη μου, που παραγγέλνει μονίμως κάτι περίεργα- μακαρόνια κάτι, με σούπα από κάτι άλλο και όλο περιχυμένο με σως από βότανα του δάσους :D εμπνευσμένο μα δεν θα το τρωγα :p


πς. να σαι καλά, με έκανες να χαμογελάσω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Τουλάχιστον μάθαμε -έστω έμαθα!- τι είναι το σαφράν :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Βρε Καγι, εδώ δεν μπορώ να το πω, πώς περιμένεις να το φάω κιόλας :D

κι εδώ κυρίες και κύριοι, βλέπουμε ξεκάθαρα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάσματος των γενεών :P
ναι, στα 19, κάνεις τραπέζι στο γκόμενο με μακαρόνια με κέτσαπ και σου κάνει τεμενάδες
στα 29 χρειάζεσαι κάτι πιο γκουρμεδιάρικο :P
αν μιλήσω δε και για τα 39 που πλησιάζω εγώ... πρέπει να πω ότι σε αυτές τις ηλικίες, έχεις φύγει κι απ το γκουρμέ και λες "μανάρι δεν πάμε να τσακώσουμε κανα παϊδάκι στον Ηλία?"
Με δεδομένο φυσικά ότι η χοληστερίνη το επιτρέπει :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
κι εδώ κυρίες και κύριοι, βλέπουμε ξεκάθαρα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάσματος των γενεών :P
ναι, στα 19, κάνεις τραπέζι στο γκόμενο με μακαρόνια με κέτσαπ και σου κάνει τεμενάδες
στα 29 χρειάζεσαι κάτι πιο γκουρμεδιάρικο :P
αν μιλήσω δε και για τα 39 που πλησιάζω εγώ... πρέπει να πω ότι σε αυτές τις ηλικίες, έχεις φύγει κι απ το γκουρμέ και λες "μανάρι δεν πάμε να τσακώσουμε κανα παϊδάκι στον Ηλία?"
Με δεδομένο φυσικά ότι η χοληστερίνη το επιτρέπει :P

1. Τι λες παιζίμ :P
δεν θα κάνω τραπέζι επ ουδενί με μακαρόνια με κέτσαπ, πρωτίστως επειδή σιχαίνομαι τον συνδυασμό :angel:
2. Αν χρειάζομαι ειδικές μαγειρικές ικανότητες και ευφάνταστες (επιστημονικής φαντασίας θα έλεγα, αλλά άντε, είμαι καλή σήμερα :redface:) συνταγές για να τονε ρίξω, τότε μάλλον έχουμε πρόβλημα...

:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Καλυψούδι πες του απλά πως θα φάτε ρυζομακάρονα με λαχανικά και μανιτάρια και καθάρισες (ή νουντλς με λαχανικά για ακόμα πιο απλά) :P

ΥΓ: Ή απλώς κάτι που κινεζοφέρνει κι έχει και μανιτάρια :lol:
ΥΓ2: Η την σπεσιαλιτέ της Καγίρας (μιας και μόνη μου το σκέφτηκα :redface:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top