• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Τι είναι αυτός ο πόνος στο στήθος;

Mitsos The Great

New member

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 990 μηνύματα.
Λοιπόν θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Μερικές φορές όταν κοιμάμαι αισθάνομαι κάτι σαν να με πλακώνει επάνω μου και δεν μπορώ να πάρω ανάσα και κάποια δευτερόλεπτα(Βράδυ συνήθως). Τι είναι αυτό;;;Ρώτησα γείτονες που είναι παλαιών αρχών και μου είπαν ότι αυτό το πράγμα ονομάζετε 'μόρα
' . 3 φορές την εχω πάθει. Έχει τύχει και σε άλλους;Αν έχει καμία πληροφορία κανείς σχετικά με το θέμα θα χαρώ να με ενημερώσει:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

adespoto

New member

Η adespoto αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Εκπαιδευτικός και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,271 μηνύματα.
Προφανώς είναι ένα σύμπτωμα που σου δημιουργείται από άγχος (βλ. και κρίσεις πανικού, κάτι το οποίο παθαίνει κανείς όταν για μερικά δευτερόλεπτα δεν μπορεί να αναπνεύσει -απ'όσο γνωρίζω κιόλας).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vkey

New member

Η Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 4,179 μηνύματα.
Πάντως σε καμιά περίπτωση μην μπεις στην διαδικασία να πιστέψεις στην Μόρα... Είναι απλά λαική παράδοση και τίποτα περισσότερο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cristina

New member

Η Cristina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Επιστημονικά, τα συμπτώματα είναι ίδια με της υπνοπαράλυσης, μια συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis


Όσον αφορά τη Μόρα, πριν πολλά χρόνια είχα βρει ένα κειμενάκι σε κάποιο site, που δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο είναι, αν υπάρχει ακόμα, για να δώσω την πηγή που το βρήκα.


Η λέξη Μόρα είναι σλαβική «mora» και σημαίνει ερωμένη, πολύ πιστεύουν ότι η καταγωγή της είναι ελληνική και προέρχεται από την «Μορμώ» το θηλυκό μυθολογικό τέρας με το οποίο φόβιζαν τα παιδία οι αρχαίοι. Ούτος ή άλλως η Μόρα είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενούς μύθους του οποίου η ιστορία χάνεται στο βάθος των αιώνων. Παρόλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως η Μόρα δεν είναι μύθος παρά μια ζωντανή πραγματικότητα.

Μπαίνοντας στο θέμα, τι είναι τελικά η Μόρα (ή Μορούζι); Η Μόρα είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές είναι μία γυναίκα μαυροφορεμένη, η οποία εμφανίζεται στον ύπνο κάποιου συνήθως όταν κοιμάται ανάσκελα, του κρατάει τα χέρια και προσπαθεί να του πάρει την ανάσα.

Για την ακρίβεια, δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι και ο πόνος στο στήθος σου όπου κάθεται, σου κόβει την ανάσα σε σημείο που αισθάνεσαι ότι αργοπεθαίνεις και όντως αργοπεθαίνεις, εκτός αν την νικήσεις. Αν την γλιτώσεις, για τις επόμενες περίπου 3 μέρες εξακολουθείς να αισθάνεσαι έναν αρκετά ενοχλητικό οξύ πόνο στο στήθος και δεν μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα. Από τα λεγόμενα ανθρώπων που έχουν σπάσει τα πλευρά τους, υποθέτω ότι το συναίσθημα είναι παρόμοιο.

Εμφανίζεται με πολλές μορφές η πιο συνηθισμένη είναι αυτή της άσχημης γριάς, αλλά πολύ είναι αυτοί που την έχουν δει σαν όμορφη κοπέλα ή ακόμα και με την μορφή φωτεινής σφαίρας ή μικροσκοπικού νάνου κ.α.


Η Μόρα φοράει ένα μαύρο σκουφάκι, ο μύθος λεει πως όποιος καταφέρει να της το πάρει θα έχει τρεις ευχές (κάτι παρόμοιο με τον μύθο των Νεράιδων), στην περίπτωση που η Μόρα καταφέρει να του το ξαναπάρει πίσω τότε αυτός πεθαίνει. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα μόνο ένας είχε καταφέρει να της πάρει το σκουφάκι, η ευχή του ήταν, η Μόρα να γίνει πραγματική γυναίκα. Έτσι κι έγινε, αυτός παντρεύτηκε αυτή την γυναίκα και έκανε παιδία μαζί της. Φρόντισε να κρύψει το σκουφάκι κάπου πολύ καλά. Ώσπου μια μέρα η Μόρα ξαναβρίσκει το σκουφάκι της και μετά εξαφανίστηκε πάλι.

Λίγα λόγια για τον μύθο. Μία εκδοχή είναι ότι η Μόρα είναι η Λίλιθ (Lilith) η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, ή μια από της τρεις κόρες της. Όπως αναφέρουν τα γνωστικά κείμενα και τα απόκρυφα της Παλαιάς Διαθήκης η Λίλιθ αποχώρισε από τον Παράδεισο για δύο πιθανούς λόγους:

1. Ήταν εκείνη που μύησε τον Αδάμ (μετά από προτροπή του Σατανά) στην απόλαυση του σεξ. Ήταν δηλαδή εκείνη που του δίδαξε ότι το σεξ δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση και αυτό εξόργισε τον Θεό και την εξόρισε.
2. Ο Αδάμ προσπάθησε να βιάσει την Λίλιθ, κι εκείνη τρομαγμένη έφυγε από τονΠαράδεισο.

Προσωπικά υποστηρίζω περισσότερο την πρώτη εκδοχή, όπως και να έχει πάντως,η ιστορία συνεχίζεται ως εξής:

Ο Αδάμ, λυπήθηκε για την φυγή της Λίλιθ και ζήτησε από τον Θεό να του τηνφέρει πίσω. Εκείνος έστειλε τους 3 αγγέλους να την βρούν και να την φέρουν πίσω, όπου την βρήκαν κάπου στην Μεσοποταμία. Την παρακάλεσαν επανειλημμένα να επιστρέψει αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τους είπε επίσης ότι για τους αιώνες των αιώνων, θα επισκέπτεται τα μικρά παιδιά στον ύπνο τους και θα τα πνίγει, για να εκδικηθεί. Οργισμένοι οι άγγελοι, την απείλησαν ότι θα ξεσηκώσουν την θάλασσα να την πνίξουν. Η Λίλιθ άρχισε να κλαίει και να τους παρακαλάει να την λυπηθούν. Όντως οι άγγελοι υπέκυψαν στα παρακάλια της και εκείνη για «ανταμοιβή» ορκίστηκε ότι δεν θα πειράζει τα παιδιά που θα έχουν τα ονόματα των 3 αυτών αγγέλων γραμμένα πάνω στην κούνια τους (εξ' ου και το χαρτί/περγαμηνή).


Τώρα, γιατί την άφησαν να φύγει παρόλο που δεν πήρε τον λόγο της πίσω (ότι δηλαδή θα εκδικηθεί), είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση. Αλλά η Βίβλος βρίθει από τέτοια ερωτήματα έτσι κι αλλιώς. Για να ολοκληρώσω την ιστορία, στην συνέχεια λέγεται ότι ο Σατανάς την έκανε γυναίκα του και αρχόντισσα όλων των σκοτεινών υπάρξεων. Λέγεται επίσης ότι η Λίλιθ είναι και το πρώτο Βαμπίρ. Από τότε στοιχειώνει τα όνειρα των ανδρών και κάνει έρωτα μαζί τους, επιτίθεται στις έγκυες γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει. Σύμφωνα με τα κείμενα εμφανίζεται και αυτή μαυροφορεμένη.


Μία πιο ορθολογική εξήγηση είναι πως η Μώρα είναι "ψυχικός βρικόλακας" δηλαδή μια σκεπτομορφή που δημιουργεί κάποιος και την στέλνει στον ύπνό κάποιου άλλου. Μία μορφή ενέργειας που προσπαθεί να πάρει την ενέργεια του θύματος (ή το αίμα του όπως γνωρίζουμε στις γνωστές ιστορίες με του βρικόλακες) και τελικά το θύμα πεθαίνει. Μία μορφή Voodoo ή κάτι τέτοιο.


Το να προστατευτεί κάποιος από την Μόρα είναι πολύ δύσκολο. Για προστασία υπάρχουν πολλά ξόρκια, αλλά λέγεται ότι το πιο αποτελεσματικό είναι να γράψεις σε ένα χαρτί τα ονόματα των τριών αγγέλων που έστειλε ο Θεός να την καταδιώξουν (την Λίλιθ) όταν έφυγε από τον Παράδεισο, ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμενγκελάφ. Τα ονόματά τους γράφονται κατά προτίμηση σε ενοχιανή ή αγγελικανή γραφή, με καθαγιασμένη πένα σε παρθένα περγαμηνή. Την περγαμηνή την βάζεις πάνω από το κρεβάτι. Υπάρχει και μία προσευχή που σε προστατεύει. Η προσευχή αυτή δεν έχει γραφτεί σε κανένα βιβλίο και η διάδοσή της γίνετε από στόμα σε στόμα εδώ και πολλούς αιώνες. Η προσευχή είναι η εξής:

Μόρα - Μόρα κακαβού
μέτρα τα'στρα του'ρανού,
την φακή του κιλού,
τα βότσαλα της θαλάσσης
και τις πέτρες της γης
και μετά έλα σε'μένα.

Tην προσευχή αυτή την λες τρεις φορές όταν πέσεις για ύπνο και ως που να τα μετρήσει όλα αυτά η Μόρα, εσύ έχεις ξυπνήσει.


Πάντως, άπαξ και σε επισκεφτεί, κανένα ξόρκι δεν πρόκειται να πιάσει. Το μόνο που θα σε σώσει είναι το θάρρος και το θράσος. Πρέπει να την κοιτάξεις ίσια στα μάτια και να της δείξεις ότι δεν την φοβάσαι.

Η Μόρα δεν εμφανίζεται μόνο μία φορά αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για μια ολόκληρη ζωή. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το φαινόμενο αυτό είναι κληρονομικό και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα της ίδια οικογένειας και στους απογόνους τους.


Μύθος ή πραγματικότητα; Κανείς δεν ξέρει. Εκατοντάδες άτομα τα οποία δεν σχετίζονται καθόλου με τον κόσμο του απόκρυφου έχουν αναφέρει παρόμοια περιστατικά σαν αυτό της Μόρα. Όνειρα γλυκά.
Πάντως και μένα η γνώμη μου είναι πως η φύση του προβλήματος είναι ψυχολογική, παρ' όλ' αυτά δεν απορρίπτω τίποτα επειδή δεν το βλέπω ή δεν μου κάθεται καλά με τη λογική ή δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

New member

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.
Κι εγώ το πάθαινα αυτό πιο μικρή όταν δεν μπορούσα να ρυθμίσω το άγχος μου. Δεν είμαι σίγουρη φυσικά ότι είναι αυτό που απασχολεί και σένα, αλλά το θεωρώ πιθανό. Όσο για την Μόρα, έλεος, τι μου θύμισες κι εσύ τώρα (το κατσικοχώρι μου:D ).

Τώρα που είπα χωριό, η γιαγιά μου κατάγεται από το χωριό σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tanos56

New member

Ο tanos56 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός . Έχει γράψει 182 μηνύματα.
Προτού αναφερθούμε στη "μόρα", να πας να κάνεις εξέταση για διαφραγματοκοίλη, γιατί αυτό που παθαίνεις είναι γαστροοισοφαγική παλιδρόμηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

New member

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.
Ρώτησα γείτονες που είναι παλαιών αρχών


Παλαιών αρχών και παλαιών αντιλήψεων. Φονικός συνδυασμός!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cristina

New member

Η Cristina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Προτού αναφερθούμε στη "μόρα", να πας να κάνεις εξέταση για διαφραγματοκοίλη, γιατί αυτό που παθαίνεις είναι γαστροοισοφαγική παλιδρόμηση.
Τα συμπτώματα της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης δεν θα έλεγα ότι μοιάζουν με ένα πλάκωμα στο στήθος και στιγμιαία διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mitsos The Great

New member

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 990 μηνύματα.
Cristina ναι όντως στο στήθος με πλακώνει αυτό το πράγμα...Για να πω την αλήθεια τις περισσότερες φορές έχω άγχος...Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας@underwater σοβαρά? Απο την λυγιά ή Βαρθολομιό?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

New member

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,570 μηνύματα.
@underwater σοβαρά? Απο την λυγιά ή Βαρθολομιό?

Αν και είμαστε off-topic, από Λυγιά.:P Δεν πηγαίνει όμως πια, κι εγώ έχω πάει μόνο καναδυό φορές.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bonbonaki

New member

Η bonbonaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται Φιλόλογος . Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Μου έχει συμβεί πολλές φορές,αν και σπανίως κοιμάμαι ανάσκελα.Ίσως να μου έχει μείνει τραυματική εμπειρία και γι'αυτό όταν κοιμάμαι ανάσκελα νιώθω ότι κάτι θα με πλακώσει:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

steki365

New member

Ο steki365 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Καταπληκτική αναφορά για τον πόνο στο στήθος. Το έχω πάθει και γω και είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι είναι η "Μώρα", αλλά δεν ήξερα τόσα στοιχεία.

Ευχαριστώ

Επιστημονικά, τα συμπτώματα είναι ίδια με της υπνοπαράλυσης, μια συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis


Όσον αφορά τη Μόρα, πριν πολλά χρόνια είχα βρει ένα κειμενάκι σε κάποιο site, που δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο είναι, αν υπάρχει ακόμα, για να δώσω την πηγή που το βρήκα.Πάντως και μένα η γνώμη μου είναι πως η φύση του προβλήματος είναι ψυχολογική, παρ' όλ' αυτά δεν απορρίπτω τίποτα επειδή δεν το βλέπω ή δεν μου κάθεται καλά με τη λογική ή δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

New member

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.
Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τη Μόρα, μπορείτε να δείτε κι εδώ: Υπνοπαράλυση, η Μόρα στον ύπνο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

steki365

New member

Ο steki365 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Βρε τη Μώρααα... Χαμός!!! Τελικά όλους μας, μας έχει επισκευτεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prinCess.

Well-known member

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,886 μηνύματα.
Ο πόνος στη καρδιά πρέπει να' ναι ανησυχτικός; :|
Σε φάση δηλαδή σήμερα, όποτε παίρνω βαθιές ανάσες σα να με τσιμπάει κάτι αριστερά. Για τον ίδιο λόγο ξύπνησα και το πρωί. Μήπως είναι κρυώμα και να μην ανησυχώ; Ή φταίει που κοιμάμαι με ανοιχτό το παράθυρο; Ή το άγχος; Ή είναι κάτι καρδιακό; (από τέτοια ηλικία;;; :Ο)
Το' χει πάθει κανείς;
Έχω κάνει εξετάσεις πρόσφατα, δεν υπήρχε κάτι.
Να κλάψω τώρα ή μετά; :'(


δεν ήξερα πού να ρωτήσω, και δεν ήθελα να ανοίξω νέο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

New member

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.
δεν ήξερα πού να ρωτήσω


και διαλεξες το κατάλληλο μέρος.τεσπα. να πίνεις πολύ νερό, να αερίζεις το δωμάτιο που κοιμάσαι, να μην τρως κρέας Μεγάλη Παρασκευή
και κατά τα άλλα, εαν συνεχίσει ο πόνος, να πας σε έναν γιατρό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

Η Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,669 μηνύματα.
Ρε παιδιά, τώρα τελευταία νιώθω έντονους πόνους στο στήθος, όχι ακριβώς στο στήθος, λίγο πιο πάνω στο θώρακα.
Νιώθω σαν να με τρυπάει κάτι και με βαράει μέχρι πίσω στη πλάτη, δεν το έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αλλά σήμερα με έπιασε ξαφνικά, πονούσα αρκετά, είχα ταχυκαρδία και δε μπορούσα να πάρω εύκολα ανάσα, όχι ότι μου κόπηκε, απλά όταν έπαιρνα ανάσα, ταααακ κατευθείαν ο πόνος γινόταν έντονος, θέλω να πάω να το κοιτάξω, αλλά δε ξέρω σε τι γιατρό να πάω, δε μπορώ να καταλάβω αν σχετίζεται με τη καρδιά ή με τους πνεύμονες.. επίσης παρατήρησα όταν γενικά οι αντοχές μου έχουν μειωθεί πάρα πολύ, ενώ παλιότερα περπατούσα κανένα 3ώρο τη μέρα πλέον στο πρώτο τέταρτο τα φτύνω, και με πιάνει έντονος πόνος στα πόδια σε σημείο να σταματάω, να κάθομαι να ξεκουραστώ και μετά συνεχίζω, εχθές μάλιστα μόνο που δε σύρθηκα στα 4 μέχρι το παγκάκι, ένιωσα τα πόδια μου να μουδιάζουν από το πόνο και με έπιασε και ο πόνος στο στήθος... :/:
Καμιά ιδέα του τι μπορεί να είναι και σε τι γιατρό πρέπει να πάω; (τουλάχιστον για αρχή;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

New member

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.
Ρε παιδιά, τώρα τελευταία νιώθω έντονους πόνους στο στήθος, όχι ακριβώς στο στήθος, λίγο πιο πάνω στο θώρακα.
Νιώθω σαν να με τρυπάει κάτι και με βαράει μέχρι πίσω στη πλάτη, δεν το έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αλλά σήμερα με έπιασε ξαφνικά, πονούσα αρκετά, είχα ταχυκαρδία και δε μπορούσα να πάρω εύκολα ανάσα, όχι ότι μου κόπηκε, απλά όταν έπαιρνα ανάσα, ταααακ κατευθείαν ο πόνος γινόταν έντονος, θέλω να πάω να το κοιτάξω, αλλά δε ξέρω σε τι γιατρό να πάω, δε μπορώ να καταλάβω αν σχετίζεται με τη καρδιά ή με τους πνεύμονες.. επίσης παρατήρησα όταν γενικά οι αντοχές μου έχουν μειωθεί πάρα πολύ, ενώ παλιότερα περπατούσα κανένα 3ώρο τη μέρα πλέον στο πρώτο τέταρτο τα φτύνω, και με πιάνει έντονος πόνος στα πόδια σε σημείο να σταματάω, να κάθομαι να ξεκουραστώ και μετά συνεχίζω, εχθές μάλιστα μόνο που δε σύρθηκα στα 4 μέχρι το παγκάκι, ένιωσα τα πόδια μου να μουδιάζουν από το πόνο και με έπιασε και ο πόνος στο στήθος... :/:
Καμιά ιδέα του τι μπορεί να είναι και σε τι γιατρό πρέπει να πάω; (τουλάχιστον για αρχή;)

μηπως καπνιζεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Well-known member

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,240 μηνύματα.
διαθήκη έχεις κάνει; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pupilloscope

New member

Ο Σουβλειμαν ο Μεγαλομπεκρης. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Σκηνοθέτης και μας γράφει απο Ραπτόπουλο (Ευρυτανία). Έχει γράψει 790 μηνύματα.
Οι πονοι στο θωρακα σχετιζονται ειτε με τους πνευμονες ειτε με την καρδια ειτε με τον οισοφαγο(λιγοτερα συχνα,αλλα συμβαινει)
Τα συμπτωματα,οπως τα περιγραφεις αν και λιγο δραματοποιημενα (:P ) δειχνουν οτι πρεπει να επισκεφθεις εναν καρδιολογο.Θα σου κανει ενα ΗΚΓ αρχικα,να διαπιστωσει τυχον αρρυθμιες και επιπλεον αν δει κατι υποπτο μπορει να κανει ενα τεστ κοπωσεως.

Εαν σε διαβεβαιωσει πως ολα πανε καλα και τα συμπτωματα δεν υποχωρουν,θα μπορουσες να επισκεφθεις εναν πνευμονολογο.Εξ'αλλου μια παθηση της καρδιας μπορει να προκαλεσει μεσω της κυκλοφοριας μια παθηση του πνευμονικου παρεγχυματος.Δεν ειναι τοσο σαφη τα ορια.

Αυτος ο πονος στα ποδια που λες ειναι συνεχης ή σε ανακουφιζει οταν σταματας να ασκεισαι;Καθε ποσα μετρα σε πονανε;Σε αρτηριοπαθειες εμφανιζεται, καλειται διαλειπουσα χωλοτητα αλλα το νεαρον της ηλικιας σου με κανει να σκεφτω πως μαλλον προκειται για μυικους πονους λογω ελλειψης γυμναστικης :P Η διαλειπουσα χωλοτητα οφειλεται σε ισχαιμια των κατω ακρων κατα τη διαρκεια της ασκησης.

Υγ:Δεν ξερω αν οντως ειναι ετσι τα συμπτωματα ή εχεις τρομαξει,αλλα σε καθε περιπτωση πρεπει να το κοιταξεις.Μην περιμενεις να σου κανω διαγνωση μεσω νετ καθως αυτο απαιτει ιστορικο πληρες,κλινικη εξεταση κλπ :P Το γοργον και χαριν εχει παντως.Καλυτερα,λοιπον,να το κοιταξεις συντομα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top