Του κόσμου τα παράξενα

Guest 874453

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8,935 μηνύματα.
Ένα σκάνδαλο οι ρίζες του οποίου εντοπίζονται στο 2011 έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή των γυναικών στην Ιαπωνία. Όπως αποκαλύφθηκε μια σχολή ιατρικής, συστηματικά παραποιούσε τις βαθμολογίες στα γραπτά γυναικών που ήθελαν να εισαχθούν σε αυτή, προκειμένου να αποκλειστούν και να υπερτερούν οι άνδρες ως φοιτητές και κατά συνέπεια ως μελλοντικοί απόφοιτοι και γιατροί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri η παραποίηση των βαθμών στις εισαγωγικές εξετάσεις ξεκίνησε μετά την διαπίστωση, το 2010, ότι το 38% επί του συνόλου των εισακτέων ήταν γυναίκες. Όπως αναφέρει δε το ιαπωνικό ΝΗΚ οι βαθμολογίες των γυναικών μειώθηκαν κατά 10% τουλάχιστον.

Ποιος όμως είναι ο λόγος για αυτή την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί η σχολή εδώ και επτά χρόνια. Όπως αναφέρει η Washington Post, φαίνεται οι Ιάπωνες, στους οποίους αρέσει να αναλύουν τα πάντα, διαπίστωσαν πως ένας σημαντικός αριθμός γυναικών που ασκούν το επάγγελμα του ιατρού, εγκαταλείπουν το επάγγελμα ή σταματούν να εργάζονται για ένα μεγάλο διάστημα. Αυτό οδηγεί σε ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό. Έτσι, προφανώς σκέφτηκαν πως είναι πιο εύκολο να στερήσουν από τις γυναίκες την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής στο βασανιστικό, για αρκετές, δίλημμα καριέρα ή δουλειά. Πάντα για το καλό του συνόλου.

Το σκάνδαλο με τις παραποιημένες βαθμολογίες βέβαια, ίσως να μην είχε αποκαλυφθεί εάν το ίδιο Πανεπιστήμιο δεν είχε μπει στο μικροσκόπιο και για άλλες μη νόμιμες (και σίγουρα μη ηθικές) «επιλογές» και πρακτικές. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε, ο επικεφαλής του πανεπιστημίου είχε φροντίσει για την εισαγωγή στην ιατρική σχολή σε γιο ισχυρού προσώπου στον χώρο της εκπαίδευσης στην Ιαπωνία, με αντάλλαγμα μια χάρη.

Το Πανεπιστήμιο πάντως δηλώνει έκπληκτο για την αποκάλυψη του Yomiuri και δεσμεύεται να εξετάσει την καταγγελία με τις παραποιημένες βαθμολογίες.

Η δε επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών Ιατρών στην Ιαπωνία, δήλωσε πως είναι ασύλληπτο στις μέρες οι γυναίκες της χώρας να στερούνται του δικαιώματος να εισαχθούν στις ιατρικές σχολές. «Αντί να ανησυχούν πως οι γυναίκες θα εγκαταλείψουν τη δουλειά, θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες θα συνεχίζουν να εργάζονται», δήλωσε η Yoshiko Maeda.
https://www.huffingtonpost.gr/entry...-yenaikon-yiatron_gr_5b633584e4b0de86f49f1177

Πως τι βρίσκετε την τακτική της ιατρικης σχολής στηn Ιαπωνία.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 14,821 μηνύματα.

pluton

Δραστήριο μέλος

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 555 μηνύματα.


Οι συνήθεις λόγοι αλλαγής επιθέτου στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από τη νομολογία και τις σχετικές διοικητικές πράξεις είναι οι παρακάτω:
- Το επώνυμο προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα επειδή είναι κακόηχο ή δυσχερές στην προφορά, ή προκαλεί τη θυμηδία κ.λπ.
- Το επώνυμο συνδέεται με κακή φήμη από πράξεις άλλου προσώπου που το φέρει, (πχ ενήλικας ζητά την αλλαγή του επωνύμου του, καθώς ο γονιός του παρανομούσε, όπως προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται ο ενδιαφερόμενος).
- Ενήλικας που δεν έχει καμία επαφή με τον πατέρα του και ζητά να πάρει το επίθετο της μητέρας του.

Προσωπικά είχα φίλο που το επίθετό του, του δημιουργούσε ψυχολογικά προβλήματα, λόγω του επιθέτου, σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του και στις πιο ανεπίσημες και ιδιωτικές ήταν πάντα με γραβάτα και κοστούμι .... μόλις το άλλαξε ο άνθρωπος σταμάτησε να ντύνεται έτσι...

Όταν λέμε κακόηχο υπάρχει επίθετο Τσιρλίδης, φαντάσου μια κοπέλα να πρέπει να ανέχεται να την φωνάζουν δεσποινίς Τσιρλίδου. Επίσης υπάρχουν επίθετα που προκαλούν τη θυμηδία, υπάρχει επίθετο Ροσπόγλου που σημαίνει ππο@@@@νας γιός....
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,573 μηνύματα.
Ποια ήταν η Amber Hagerman που πήρε το όνομά της η παγκόσμια εφαρμογή εξαφάνισης ανηλίκων και πώς δολοφονήθηκε;


Το απόγευμα της 13ης Ιανουαρίου του 1996, η 9χρονη Amber Hagerman και ο 5χρονος αδελφός της Ricky, κατευθύνθηκαν με τα ποδήλατά τους σ’ ένα εγκαταλελειμένο μπακάλικο στο Arlington του Texas. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ricky επέστρεψε στο σπίτι τους, το οποίο βρισκόταν μόλις ένα τετράγωνο μακριά, μόνος του. Κανείς δεν είδε ξανά την Amber ζωντανή.

O Jim Keil, ένας 78χρονος συνταξιούχος που βρισκόταν στην αυλή του, είχε δει την Amber να ποδηλατεί πάνω-κάτω στον δρόμο. Κάποια στιγμή ένα φορτηγάκι σταμάτησε κι ο οδηγός πετάχτηκε έξω κι άρπαξε την Amber. To κοριτσάκι έβαλε τις φωνές αλλά το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ο Keil ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έφθασε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Keil περιέγραψε το φορτηγάκι σαν ένα σκούρο, πιθανότατα μαύρο αυτοκίνητο. Όσο για τον απαγωγέα είπε ότι ήταν λευκός ή λατίνος.

Στο μεταξύ, ο παππούς της Amber, JimmieWhitson, βλέποντας τον Ricky να επιστρέφει μόνος, ανησύχησε για την εγγονή του και κατευθύνθηκε προς το πρώην μπακάλικο, όπου έπαιζαν τα παιδιά. Όταν έφθασε οι αστυνομικοί ήταν ήδη εκεί.

Οι ειδικοί μαρτυρούν ότι οι απαγωγές από ξένους είναι σπάνιες αφενός, αλλά από τις πιο δύσκολες για να επιλυθούν αφετέρου. Ακόμη και με την παρουσία αυτόπτη μάρτυρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι αρχές δεν βοηθήθηκαν ιδιαίτερα. Κατέληξαν πως η απαγωγή της Amber ήταν ένα ευκαιριακό έγκλημα: ο απαγωγέας την είδε μόνη της και αποφάσισε, παρορμητικά, να την αρπάξει. Το άδειο μαγαζί, στο οποίο συνήθιζαν να παίζουν τα παιδιά της γειτονιάς, βρισκόταν κοντά σε μια τεράστια εγκατάσταση της General Motors, με πάρα πολλούς εργαζομένους. Από την αρχή της έρευνας η αστυνομία είχε καταλήξει ότι ο απαγωγέας ήταν εξοικειωμένος με την περιοχή.

Μια τεράστια, ενδελεχής έρευνα άρχισε. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πλαισιώθηκαν τόσο από το FBI, όσο και από μια στρατιά εθελοντών πολιτών. Υπήρξαν μαρτυρίες ότι ένα φορτηγάκι, σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή της Amber, είχε γίνει αντιληπτό έξω από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, αλλά οι ερευνητές δεν το εντόπισαν ποτέ. Τέσσερις μέρες αργότερα, ένας άνδρας που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του έξω από το μπλοκ διαμερισμάτων Forest Hill, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο αρπαγής της Amber, εντόπισε το πτώμα ενός παιδιού σ’ ένα χαντάκι. Η Amber Hagerman είχε βρεθεί. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Amber είχε κρατηθεί ζωντανή δυο ημέρες πριν δολοφονηθεί, κατά την διάρκεια των οποίων είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Η αστυνομία του Arlington και το FBI σχημάτισαν μια κοινή ομάδα έρευνας για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη. Ακολούθησαν χιλιάδες ενδείξεις, μαρτυρίες και ίχνη χωρίς, όμως, να καταφέρουν να πλησιάσουν –έστω- στον δράστη. Το 1999, τρία χρόνια μετά την αρπαγή και την δολοφονία της Amber, η ομάδα αυτή διαλύθηκε και η υπόθεση πάγωσε. Παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα, 19 χρόνια μετά. Ο ντετέκτιβ Jim Ford, του τμήματος του Arlington, δήλωσε πρόσφατα ότι τίποτα δεν θα ήταν πιο σημαντικό και παρηγορητικό από την επίλυση της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς η απαγωγή, η σεξουαλική κακοποίηση και, εν τέλει, η δολοφονία ενός παιδιού είναι από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα.

H Glenda Whitson, γιαγιά της Amber, εύχεται να συλληφθεί ο δολοφόνος της, αν και δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. «Δεν έχουν σχεδόν τίποτα για να προχωρήσουν», λέει, «παρά μόνο λίγες ίνες υφάσματος που βρέθηκαν στο σώμα της. Εξακολουθούν να ψάχνουν, μας φωνάζουν από καιρού εις καιρόν για να μας πουν ότι δεν έχουν βρει ακόμη κάτι, λένε ότι δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια ποτέ. Αλλά μετά από τόσα χρόνια, χάνεις κάθε ελπίδα ότι θα τον ανακαλύψουν».

Λίγες εβδομάδες μετά την δολοφονία της Amber, η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα το προφίλ του δολοφόνου. Δυστυχώς τα στοιχεία ήταν ελάχιστα, οπότε το προφίλ του ήταν πολύ γενικό. Νεαρός άνδρας, τουλάχιστον 25 ετών, εξοικειωμένος με την περιοχή, ζούσε ή εργαζόταν σ’ αυτήν και κάτι πυροδότησε την ενέργειά του. Καθώς αποδείχτηκε ότι κράτησε την Amber ζωντανή για δύο ημέρες μετά την απαγωγή, έπρεπε να διαθέτει κάποιο σχετικά ασφαλές μέρος για την κράτησή της.

Από το 1996 ένας δολοφόνος διαφεύγει. Κράτησε κάποιο «τρόπαιο» από το θύμα του, ώστε να μπορεί να ξαναζεί το έγκλημά του; Έχει σκοτώσει πριν ή μετά από αυτό; Είναι ελεύθερος ή βρίσκεται στην φυλακή για κάποια άλλη αιτία; Η Amber Hagerman δικαιούται δικαιοσύνη και ο δολοφόνος της τιμωρία.

Το Amber Alert

Λίγο μετά την απαγωγή της Amber, ένας ακροατής του ραδιοφώνου του Dallas, έθεσε μιαν απλή ερώτηση: γιατί η αστυνομία δεν συνεργαζόταν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε η πληροφόρηση του κοινού και, κατά συνέπεια, η παροχή τυχόν πληροφοριών από αυτό, να είναι άμεση, σε περιπτώσεις απαγωγής παιδιού. Η ιδέα του βρήκε απήχηση και, έτσι, γεννήθηκε το AMBERALERT. Ξεκίνησε τοπικά, σαν Dallas Amber Alert, στην συνέχεια έγινε πολιτειακό και, κατόπιν, εθνικό. Από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, το Amber Alert έχει συμβάλει στον εντοπισμό και την διάσωση πάνω από 400 παιδιών, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής. Στις μέρες μας το Amber Alert έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Αν και επίσημα το όνομα AMBER είναι το ακρωνύμιο για το America’s Missing Broadcast Emergency Response (άμεση ανταπόκριση μέσω ΜΜΕ για εξαφανισμένα παιδιά στην Αμερική), είναι σαφές ότι ονομάστηκε έτσι στη μνήμη της Amber. Οι ειδοποιήσεις Amber Alert μεταδίδονται, τόσο στην Αμερική όσο και στις υπόλοιπες χώρες, μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καλωδιακής τηλεόρασης, διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πινακίδων ενημέρωσης κυκλοφορίας, μέσων κοινωνικής δικτύωσης –όπως το facebook και οι εφαρμογές του Google-, συσκευασίες τροφίμων κ.λ.π.

Η απόφαση για να εκδοθεί μια ειδοποίηση Amber Alert, λαμβάνεται πάντα από την τοπική αστυνομία, η οποία έχει την ευθύνη για την έρευνα της εξαφάνισης. Οι ειδοποιήσεις συνήθως περιλαμβάνουν το όνομα και την φωτογραφία του εξαφανισμένου παιδιού, περιγραφή υπόπτου για την απαγωγή αν υπάρχει καθώς και στοιχεία του οχήματος αρπαγής (όπως αριθμός πινακίδων), αν είναι διαθέσιμα. Για να αποφευχθούν τυχόν φάρσες ή κακόβουλες ενέργειες, οι προϋποθέσεις για την έκδοση ενός Amber Alert είναι αρκετά αυστηρές: οι αστυνομικές αρχές πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται περί απαγωγής, να υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζωή του παιδιού ή η υγεία του κινδυνεύει, να υπάρχει σαφής περιγραφή του παιδιού και του απαγωγέα ή/και του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε (όπου αυτό είναι δυνατόν) και, τέλος, το παιδί να είναι κάτω των 18 ετών.

Σ΄αυτές τις βασικές προϋποθέσεις του Amber Alert, έχουν επέλθει διαφοροποιήσεις σε διάφορες χώρες. Για παράδειγμα, άλλες δεν θεωρούν υποχρεωτική την αναφορά στον απαγωγέα, καθώς αυτό το στοιχείο δεν είναι πάντα διαθέσιμο αφενός, αλλά κάποιος μπορεί να έχει εντοπίσει το παιδί αφετέρου. Σε άλλες χώρες δεν θεωρείται αναγκαία συνθήκη για την έκδοση Amber Alert ο κίνδυνος για την ζωή ή την υγεία του παιδιού, κι αυτό γιατί –σε κάποιες περιπτώσεις- ο απαγωγέας είναι ένας εκ των γονέων, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με τον άλλον για την επιμέλεια του παιδιού. Το απήγαγε μεν, δεν θα το βλάψει δε κ.λ.π.

Να σας υπενθυμίσω πως το Amber Alert έχει εφαρμογή μόνο σε εξαφανίσεις ανηλίκων. Για ηλικίες πάνω από τα 18 χρόνια εκδίδεται Silver Alert.
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,415 μηνύματα.
Στο mute θα έχουν τη δυνατότητα να βάζουν τους οδηγούς πλέον οι πελάτες της Uber.

lifo
guardian

Μία αμφιλεγόμενη κίνηση από την εταιρεία, η οποία δίνει δύο νέες δυνατότητες στους πελάτες της: Την επιλογή σίγασης του οδηγού, ή την επιλογή "happy to chat".
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 23,595 μηνύματα.
Εκ πρώτης όψεως ίσως αυτή η είδηση δεν θα έπρεπε να γραφτεί εδώ ,με λίγο περισσότερη σκέψη μάλλον στου κόσμου τα παράξενα πρέπει να γραφτεί.
Δείτε τους υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης.
'' Νόμπελ Ειρήνης: Γκρέτα, ΝΑΤΟ και ο «λαός του Χονγκ Κονγκ» στους υποψήφιους ''
Όλο το άρθρο παρακάτω
Η είδηση είναι για το ΝΑΤΟ.:jumpy: Για Νόμπελ Ειρήνης !
Οι άλλες υποψηφιότητες αιτιολογούνται στο άρθρο ,για το ΝΑΤΟ γράφει απλά αυτό

Τρία μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου, από την άλλη, πρότειναν να δοθεί το Νόμπελ στο ΝΑΤΟ, που πέρσι γιόρτασε τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του.
Εμ...:whatever:
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εδώ πήρε Νόμπελ ειρήνης ο Ομπαμα που σε όλη τη θητεία γαμηθηκε στο πόλεμο το ΝΑΤΟ μας πείραξε.

Το Νόμπελ ειρήνης πάντως δεν ξέρω γιατί υπάρχει.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,573 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,573 μηνύματα.
:cray:
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,573 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,573 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,573 μηνύματα.
Πολύ δικός μου άνθρωπος αυτή:
:hehe:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top