Τράπεζα

Stelios

Νεοφερμένος

Ο Stelios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα. Θέλω να δανείσω ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σε έναν γνωστό μου μέσω τράπεζας. Γνωρίζει κανείς αν η τράπεζα κρατάει κάποιο μερίδιο από τα χρήματα? Αν τα χρήματα αυτά που θα τα λάβει ο φίλος μου, θεωρούνται ως χρηματικό εισόδημα οπότε θα χρειαστεί να πληρώσει φόρους για αυτά τα χρήματα?
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατί μέσο τράπεζας και όχι απλά μέσο συμβολαίου? Το δάνειο δεν νομίζω πως θεωρείται εισόδημα. Φόρο πληρώνει ο πάροχος του δανείου καθώς οι τόκοι θεωρούνται κέρδος και άρα φορολογούνται. Ο δανειολήπτης δεν νομίζω πως πληρώνει φόρο, καθώς το δάνειο είναι liability.
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Καλησπέρα. Θέλω να δανείσω ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σε έναν γνωστό μου μέσω τράπεζας. Γνωρίζει κανείς αν η τράπεζα κρατάει κάποιο μερίδιο από τα χρήματα? Αν τα χρήματα αυτά που θα τα λάβει ο φίλος μου, θεωρούνται ως χρηματικό εισόδημα οπότε θα χρειαστεί να πληρώσει φόρους για αυτά τα χρήματα?
Το χρηματικό ποσό το έχεις σε ποια Τράπεζα και σε ποια Τράπεζα θέλεις να το μεταφέρεις;

Διαφορετικές τράπεζες διαφορετικές χρεώσεις.
Σίγουρα, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις, στην τράπεζά σου.

Το πού βρήκε ο φίλος σου τα χρήματα, φαίνεται από την κατάθεση (από εσένα δηλαδή).

ΥΓ. Κάτι ανάλογο κάνω χρόνια με μεταφορές χρημάτων εσωτερικού-εξωτερικού δεν είχα θέμα ποτέ στην εφορία...

ΥΓ2. Στην Ελλάδα οι τράπεζες είναι ..... (άστα βράστα).
 
Τελευταία επεξεργασία:

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Αρχικά, θες να δανείσεις ή να δωρίσεις; Γιατί, αν μιλάμε για δάνειο, πιο λογικό μου φαίνεται ένα συμφωνητικό.

Τώρα, κατά τα άλλα, αν υπάρξει μεγάλη μεταφορά κεφαλαίου έχε κατά νου ότι - με μικρή πιθανότητα - μπορεί να χρειαστεί να εξηγήσεις από πού τα βρήκες εσύ (σε περίπτωση που δεν είναι τεκμαρτό εισόδημα αυτά τα λεφτά που θα μεταφέρεις). Κατά τα άλλα, οι προμήθειες αλλάζουν από τράπεζα σε τράπεζα, αλλά, αν θυμάμαι καλά, από κάποιο ποσό και πάνω είναι σταθερές, χωρίς κλιμάκωση - τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.
 

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Λοιπόν,

Εξαρτάται από το ποσό καταρχήν. Αν κάνεις τη μεταφορά μέσω διαδικτύου, συνήθως για ποσά κάτω των 10.000 Ευρώ, το ποσό που θα κρατήσει η τράπεζα είναι αμελητέο. Από ένα ποσό και πάνω δε θα μπορείς να το κάνεις on line και ίσως σου κρατήσει κάτι παραπάνω η τράπεζα, αλλά μιλάμε για μερικές δεκάδες ευρώ το πολύ.
Το θέμα είναι αν εμπιστεύεσαι αυτόν που του δανείζεις τα χρήματα, πώς θα αποδείξεις ότι αυτό ήταν δάνειο, και όχι για παράδειγμα δωρεά (υπόψην ότι και οι δωρεές φορολογούνται), να εξετάσεις αν πρέπει να κάνετε κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό κλπ (αναλόγως με τον τύπο του εγγράφου μπορεί να υπάρχουν διάφορα έξοδα).
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top