Τρελά "θέλω" εργοδοτών/πελατών

nearos

Περιβόητο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 6,036 μηνύματα.
Κοίτα σε αυτό δε φταίνε οι εργοδότες. Οι πτυχιούχοι φταίνε που πηγαίνουν και δουλεύουν για 3 και 60 επικαλούμενοι "ανάγκη βιοπορισμού".

Δε νοείται σε θέση λιγότερο από corporate να ζητείται ως τυπικό προσόν Πτυχίο Πανεπιστημίου. Φταίνε αυτοί που θα πάνε, όχι ο εργοδότης.
Γενικότερα αν και παλεύω να μπω και γω σε ΑΕΙ και ειναι ολιγον υποκριτικο, ειμαι κατα της φιλοσοφίας του "πρεπει να σπουδασουμε ολοι και πρεπει ο καθενας να εχει 2 μεταπτυχιακα κλπ κλπ"
Πριν 60 χρόνια σε θεωρούσαν μορφωμένο αν τελείωνες λύκειο, αμα έμπαινες και σε ΑΕΙ ήσουν θεός, τους θεολόγοςυ και τους φιλολογους τους φιλούσαν τα ποδάρια.

Τωρα στις θετικες επιστήμες και το πτυχίο να πάρεις αμα δε κανεις μεταπτυχιακο η / και διδακτορικό στην Ελλαδάρα του 24 δεν εχεις μοίρα.

Τι φαση;;

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,375 μηνύματα.
τους θεολόγοςυ και τους φιλολογους τους φιλούσαν τα ποδάρια.
Τώρα τους πληρώνουν με 700€ τους εκπαιδευτικούς. Η απόλυτη ξεφτίλα. Διάβαζα στο Τουίτερ έναν φιλόλογο 40-45 χρονών, που αναγκάζεται τα καλοκαίρια να δουλεύει σεζόν για να βγαίνει..

Να είσαι 20 χρόνια φιλόλογος και να σε ξεφτιλίζουν έτσι! Και κανένας να μη μιλάει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανέχονται τέτοια ντροπή. Κάντε ρε μαλάκες κάνα 3μηνο απεργία από τα σχολεία να σου πω γω, να γαμηθεί το σύμπαν μπας και ξυπνήσουν!

nearos

Περιβόητο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 6,036 μηνύματα.
Τώρα τους πληρώνουν με 700€ τους εκπαιδευτικούς. Η απόλυτη ξεφτίλα. Διάβαζα στο Τουίτερ έναν φιλόλογο 40-45 χρονών, που αναγκάζεται τα καλοκαίρια να δουλεύει σεζόν για να βγαίνει..

Να είσαι 20 χρόνια φιλόλογος και να σε ξεφτιλίζουν έτσι! Και κανένας να μη μιλάει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ανέχονται τέτοια ντροπή. Κάντε ρε μαλάκες κάνα 3μηνο απεργία από τα σχολεία να σου πω γω, να γαμηθεί το σύμπαν μπας και ξυπνήσουν!
Τι απεργια οι φιλολογοι? Υπαρχουνε 50 χιλιαδες με τον αριθμο να αυξανεται ετησιως στην αναμονη και δεν ειναι ουτε αναπληρωματικοι ακομα. Θα τους πουν "δε μας χεζεις ρε νταλαρα"

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7,888 μηνύματα.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,375 μηνύματα.

nearos

Περιβόητο μέλος

Όχι, δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν γίνεται να τους πληρώνουν με 700€

Μιλάμε για ανθρώπους σπουδαγμένους και σε μια ηλικία, όχι για πιτσιρίκια..
Γιατι ειναι δικαιο τα σπουδασμενα πιτσιρίκια να τα πληρώνεις 700 ευρώ;;
Και μετά μας λένε για το brain drain. Ε φυσικά, αφου δεν εκτιμάται εδώ πέρα τίποτα απολύτως. Ολοκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα είναι κατεστραμμένο, στους καθηγητές θα αποφάσιζαν να 'ναι ηθικοί;;

Δε ξερω αν με διαψεύδει ο εγκέφαλος μου αλλα νομίζω οτι ο Πάντσερ υπηρετούσε ως αξιωματικός και απο οτι είχε πεί ήτανε σκατά ο μισθος και εκεί. Ακομα και τα στελέχει που υπερασπίζονται την πατρίδα τα χουν χεσμένα ρε μπρο...

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,145 μηνύματα.
παντως δεν ξερω αμα προτιμαγατε ολοι ενα 8ωρο σε μια καφετερια ή ενα 8ωρο σε μια εφημερια του ΕΣΥ ή ενα 8ωρο στη deloite. :prettyplz: Εκμεταλευση πεφτει παντου

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Γιατι ειναι δικαιο τα σπουδασμενα πιτσιρίκια να τα πληρώνεις 700 ευρώ;;
Όχι. Πιτσιρίκια εννοώ αυτά που δουλεύουν για το χαρτζιλίκι. Μόνο εκεί μπορώ να δεχτώ τα 700€

Και όχι σε πεπειραμένους καθηγητές! Πραγματικά, ΑΗΔΙΑ.

Μήπως τελικά συμφέρει περισσότερο να ανοίξεις κάτι δικό σου; Δύσκολο πολύ, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις κεχαγιά στο κεφάλι σου..

Phoenix_

Νεοφερμένος

Η Phoenix_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 112 μηνύματα.

Πολύ απλά γιατί η πλειονότητα προτιμά τη σιγουριά του δημοσίου (με ο,τι αυτό συνεπάγεται, όπως ένα κάρο άδειες κτλ) από τη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,015 μηνύματα.
Καλά προφανώς δεν περιμένουν εμένα😂 Πρέπει να έχεις μια ηλικία (50+) και μια καριέρα πίσω σου..

Αλλά δεν ζητάνε μαλακίες που είναι ΑΣΧΕΤΑ με τον χώρο. Αυτό στο λέω γιατί και στο εθνικό θέατρο να σπουδάσεις και στις θεατρικές σχολές, ποτέ δεν θα σου ζητάνε άσχετα!

Και ως ηθοποιός να πας να δουλέψεις σε μια αξιοπρεπή παράσταση, το μόνο που θα σου ζητήσουν είναι το πτυχίο της δραματικής σχολής. Ούτε προϋπηρεσία ζητάνε (πλέον προτιμάνε και ανερχόμενους), ούτε ξένες γλώσσες ζητάνε λες και θα δουλέψεις στον ΟΗΕ ούτε τίποτα. Θέλουν κάποια skills ηθοποιού! (φωνή, ταλέντο, κίνηση, παρουσία αυτά).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ε δεν μπορώ να δεχτώ ότι για ένα ΤΕΤΟΙΟ επάγγελμα αρκεί μόνο το ταλέντο σου και για να γίνεις σερβιτόρος σου ζητάνε την Άρτα με τα Γιάννενα..
Όλο αυτό το κατεβατό για να μας πεις ότι «αρκεί το ταλέντο» για να γίνεις ηθοποιός;
Δηλαδή η Βάνα Μπάρμπα π.χ. με το «ταλέντο» της έγινε;:rolleyes:
Το αστείο είναι ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που εξυπηρετούν μιλάνε άθλια αγγλικά. Πού σκατά το πήραν το proficiency που δηλώνουν;🥲

Η άλλη χθες σε γνωστή αλυσίδα καφέ μιλούσε στην τουρίστρια με παντομίμα να πούμε😂
Προφανώς δεν έχεις ταξιδέψει πολύ και ειδικά σε γειτονικά μας κράτη που έχουν τουρισμό συγκρίσιμο με το δικό μας (ή και μεγαλύτερο π.χ. Τουρκία) να δεις πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα από πλευράς (ξενο)γλωσσομάθειας...
Ρε δεν πάνε..

Όχι παιδιά, εγώ δεν ασχολούμαι με Έλληνες εργοδότες. Καλύτερα να κάνω τον αρλεκίνο σε παιδικά πάρτυ (μου αρέσει κιόλας🥺) παρά να έχω τέτοια πράγματα πάνω από το κεφάλι μου..
Μην αγχώνεσαι, ούτε κι αυτοί θ' ασχολούνταν μαζί σου γιατί πάντα ψάχνουν γι' άτομα που 'χουν ανάγκη για δουλειά!;)
Μήπως τελικά συμφέρει περισσότερο να ανοίξεις κάτι δικό σου; Δύσκολο πολύ, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις κεχαγιά στο κεφάλι σου..
Θα έχεις άλλους «κεχαγιάδες» (πελάτες, προμηθευτές, τράπεζες, εφορίες κ.λπ.) κι άλλα ρίσκα...διαλέγεις και παίρνεις!
Όλοι έτσι.. η μόνη που ξέρω που άντεξε ΕΝΑΝ χρόνο στις πωλήσεις είναι αυτή η φίλη που ζήτησε απόλυση και μόνο που δεν την έβρισαν!
Αν δεν έχεις συμπληρώσει χρόνο σε μια δουλειά δε δικαιούσαι αποζημίωση απόλυσης έτσι κι αλλιώς (και προφανώς γι' αυτό την έδιωξαν τότε, για να μη χρειαστεί να την αποζημιώσουν αν την έδιωχναν αργότερα)...
Σιγα μωρε παπάρα, επιδοτηση απο τη ΔΥΠΑ για καφετερια πήρες και θα το κλείσεις μολις ρουφηξεις κανα εσπα κανα οτι άλλο και φτου κι απο την αρχή.
Οι καφετέριες συνήθως είναι «εργαλεία» ανακύκλωσης/ξεπλύματος μαύρου/βρώμικου χρήματος (με Μ.Ο. «ζωής» αν δεν κάνω λάθος τα 3 χρόνια περίπου), τα Ε.Σ.Π.Α. κ.λπ. τα παίρνουν άλλοι...
Το τι κατάρες έχω ρίξει για να τους κλείσει το κωλομάγαζο, αχ...
«Μαγκιά» είναι να σηκωθείς να φύγεις με συνοπτικές διαδικασίες πολιτισμένα και κυρίως επικοινωνώντας λέξη προς λέξη τους λόγους της παραίτησης (μπας και φιλοτιμηθούν και δεν τα κάνουν στον/στην επόμενο/η)...με κατάρες που δεν τις ακούει/διαβάζει κανείς εμπλεκόμενος ή δηλώσεις εκ του ασφαλούς σαν της @Εριφύλη δε βγαίνει κάτι!
Όχι, δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν γίνεται να τους πληρώνουν με 700€

Μιλάμε για ανθρώπους σπουδαγμένους και σε μια ηλικία, όχι για πιτσιρίκια..
«Σπουδαγμένους» σε τι;
Τι θέση και τι μισθό (νομίζεις ότι) μπορεί να έχει κάποιος/α ως φιλόλογος στην Ιδιωτική οικονομία;

Τελευταία επεξεργασία:

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7,888 μηνύματα.
«Μαγκιά» είναι να σηκωθείς να φύγεις με συνοπτικές διαδικασίες πολιτισμένα και κυρίως επικοινωνώντας λέξη προς λέξη τους λόγους της παραίτησης (μπας και φιλοτιμηθούν και δεν τα κάνουν στον/στην επόμενο/η)...με κατάρες που δεν τις ακούει/διαβάζει κανείς εμπλεκόμενος ή δηλώσεις εκ του ασφαλούς σαν της @Εριφύλη δε βγαίνει κάτι!
Δεν έχεις άδικο αλλά το θέμα είναι ότι δεν επέλεξα εγώ να φύγω. Και ποτέ δεν υπήρξαν 100% ξεκάθαροι μαζί μου.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

ούτε κι αυτοί θ' ασχολούνταν μαζί σου
Δεν με αφορά ο Έλληνας εργοδότης λέμε, οπότε σκασίλα μου..

Και ξανά λέω, δεν κουράζομαι εγώ σωματικά και ψυχικά κάθε μέρα, για να γίνω το κωλομπότσι του καθενός μπαστουνόβλαχου. Ευχαριστώ.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,015 μηνύματα.
Δεν έχεις άδικο αλλά το θέμα είναι ότι δεν επέλεξα εγώ να φύγω. Και ποτέ δεν υπήρξαν 100% ξεκάθαροι μαζί μου.
Πάντοτε όταν πηγαίνουμε σε μια δουλειά (όσο καλή κι αν φαίνεται πριν την ξεκινήσουμε) υπάρχει το ενδεχόμενο να βρούμε αλλιώς κάποια πράγματα σε σχέση με όσα πληροφορηθήκαμε ως τότε, να μην τηρηθούν τα συμφωνηθέντα κ.λπ. οπότε πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε ακόμη κι από την πρώτη μέρα αν χρειαστεί...το «πως» θα φύγουμε όμως είναι το Α και το Ω και δυστυχώς η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού δεν έχει τα στοιχειώδη resolution skills για ν' αντιμετωπίσει όπως αρμόζει τον εργοδότη!

Άλλο είναι π.χ. να του φεύγουν 5 υπάλληλοι στη σειρά λέγοντάς του στα μούτρα «η θέση εργασίας που προσφέρεις είναι χάλια γι' αυτούς και γι' αυτούς τους λόγους, οπότε φεύγω και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση», να του κοπανάνε (επώνυμα) κι έναν άσο στις αξιολογήσεις στο Google ή κι αλλού περιγράφοντας επακριβώς την κατάσταση κ.λπ. κι άλλο να του φεύγουν π.χ. ξεσπώντας σε πελάτες, κάνοντάς του ghosting (όπως αντίστοιχα κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν resolution skills στα προσωπικά τους) κ.λπ.

Στην πρώτη περίπτωση τον θέτεις προ των ευθυνών του, στη δεύτερη χάνεις το δίκιο σου και του δίνεις πάτημα να μιλάει για «απροσάρμοστους νέους» που «δε θέλουν να δουλέψουν γιατί είναι τεμπέληδες» κ.ο.κ.

Και ξανά λέω, δεν κουράζομαι εγώ σωματικά και ψυχικά κάθε μέρα, για να γίνω το κωλομπότσι του καθενός μπαστουνόβλαχου. Ευχαριστώ.
Αυτό το εμπεδώσαμε, δε σε αφορά ο Έλληνας εργοδότης, σε αφορά ο Έλληνας σκηνοθέτης, θεατρικός παραγωγός κ.ο.κ. (που θέλει μόνο «ταλέντο»:rofl:)...εφόσον όμως «δε σε αφορά» όπως εμφατικά δηλώνεις ξανά και ξανά για ποιο λόγο το συζητάς και τροφοδοτείς το thread με posts;

Τελευταία επεξεργασία:

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,952 μηνύματα.

Έτσι είναι. Ή μάλλον έτσι πρέπει να είναι...

Αλλά έχεις και την πολυτέλεια να το κάνεις. Παίζει κι αυτό τεράστιο ρόλο...

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Αλλά έχεις και την πολυτέλεια και το κάνεις. Παίζει κι αυτό τεράστιο ρόλο...
Καμία πολυτέλεια δεν έχω, δεν είμαι ο Ωνάσης! Κάθομαι φτιάχνω δικά μου πράγματα πλέον, δόξα τον Θεό βγάζω κάποια ικανοποιητικά χρήματα, άρχισα να τα πουλάω σε κοσμηματοπωλείο από δω κι από κει κάτι βγαίνει.. Τώρα και με παραγγελίες από ιδιώτες μου πληρώνουν και τα υλικά οπότε δεν έχω θέμα.

Από το να έχω όλη μέρα έναν μαλάκα πάνω από το κεφάλι μου καλύτερα να κουράζω τα χεράκια μου🥺 και δεν είναι θέμα εγωισμού ότι αξίζω επειδή σπουδάζω, αλλά είναι ψυχολογικό. Δεν αντέχω τέτοιες καταστάσεις στην παρούσα φάση μου!

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Άλλο είναι π.χ. να του φεύγουν 5 υπάλληλοι στη σειρά λέγοντάς του στα μούτρα «η θέση εργασίας που προσφέρεις είναι χάλια γι' αυτούς και γι' αυτούς τους λόγους, οπότε φεύγω και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση», να του κοπανάνε (επώνυμα) κι έναν άσο στις αξιολογήσεις στο Google ή κι αλλού περιγράφοντας επακριβώς την κατάσταση κ.λπ. κι άλλο να του φεύγουν π.χ. ξεσπώντας σε πελάτες, κάνοντάς του ghosting (όπως αντίστοιχα κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν resolution skills στα προσωπικά τους) κ.λπ.
Δεν επέλεξα να φύγω.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Αλλά έχεις και την πολυτέλεια να το κάνεις. Παίζει κι αυτό τεράστιο ρόλο...
Δεν έχει να κάνει με το πόσο άνετα οικονομικά είναι η οικογένεια κάποιου/ας...προσωπικά π.χ. ξέρω βιομήχανους που τζιράρουν δεκάδες κι εκατοντάδες εκατομμύρια € αλλά στέλνουν τα παιδιά τους από μικρά να δουλέψουν σε χειρωνακτικές εργασίες π.χ. ως βοηθοί δίπλα σε μάστορες τα καλοκαίρια (για να «ψηθούν» στην καθημερινότητα και να ζήσουν εκτός της «φούσκας» τους, να εκτιμήσουν την εργασία, να καταλάβουν την ψυχοσύνθεση του εργαζόμενου κ.λπ. ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν σωστοί εργοδότες κι άνθρωποι), ξέρω κι ανθρώπους χαμηλόμισθους που είναι μέσα στα χρέη αλλά έχουν τον κανακάρη ή/και την παινεμένη τους μη βρέξει και μη στάξει γιατί «εγώ το παιδί μου δεν το μεγάλωσα σπούδασα κ.λπ. για να γίνει το Α ή το Β και να τον/την εκμεταλλεύονται»!
Δεν επέλεξα να φύγω.
Αυτό τι σχέση έχει μ' αυτά που έγραψα;

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Αυτό τι σχέση έχει μ' αυτά που έγραψα;
Λέω πως ουσιαστικά με απέλυσαν και ποτέ δεν ήταν ξεκάθαροι στο γιατί, ήταν με τις συμπάθειές τους εκεί μέσα, δηλ. άλλοι μπορεί να έκαναν σοβαρά λάθη αλλά επειδή για τον X Y λόγο τους συμπαθούν δεν τους «καρφώνουν» στο αφεντικό. Εν πάση περιπτώσει, δεν κατάλαβα γιατί μου έγραψες πως πρέπει να γίνεται σωστά η παραίτηση γιατί δεν αφορούσε παραιτήσεις το μήνυμά μου. Εγώ τις κατάρες τις έριχνα μόνη μου όταν με έδιωξαν πάνω στην εβδομάδα για πράγματα τα οποία ήταν δεδομένα ότι μπορεί να συμβούν σε έναν πρωτάρη.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Λέω πως ουσιαστικά με απέλυσαν και ποτέ δεν ήταν ξεκάθαροι στο γιατί, ήταν με τις συμπάθειές τους εκεί μέσα, δηλ. άλλοι μπορεί να έκαναν σοβαρά λάθη αλλά επειδή για τον X Y λόγο τους συμπαθούν δεν τους «καρφώνουν» στο αφεντικό. Εν πάση περιπτώσει, δεν κατάλαβα γιατί μου έγραψες πως πρέπει να γίνεται σωστά η παραίτηση γιατί δεν αφορούσε παραιτήσεις το μήνυμά μου. Εγώ τις κατάρες τις έριχνα μόνη μου όταν με έδιωξαν πάνω στην εβδομάδα για πράγματα τα οποία ήταν δεδομένα ότι μπορεί να συμβούν σε έναν πρωτάρη.
Το post μου αφορά οποιουδήποτε είδους εργασιακό «ξεκαθάρισμα», είτε παραίτηση (με προειδοποίηση ή χωρίς), είτε απόλυση (με προειδοποίηση ή χωρίς)...οκ σ' έδιωξαν έτσι στην ψύχρα χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αιτιολόγηση, από εκεί και πέρα εσύ τι έκανες;
Τους έστειλες π.χ. κάποιο mail ζητώντας να μάθεις τους λόγους της απόλυσης (κι ας μην απαντήσουν);
Τους κατήγγειλες στην επιθεώρηση εργασίας μπας και το 'χουν σύστημα το φύγε εσύ έλα εσύ κάθε βδομάδα;
Τους άφησες μια αρνητική αξιολόγηση χωρίς κατάρες κ.λπ. αλλά περιγράφοντας επακριβώς τι συνέβη;

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,145 μηνύματα.
Τους έστειλες π.χ. κάποιο mail ζητώντας να μάθεις τους λόγους της απόλυσης (κι ας μην απαντήσουν);
Τους κατήγγειλες στην επιθεώρηση εργασίας μπας και το 'χουν σύστημα το φύγε εσύ έλα εσύ κάθε βδομάδα;
Τους άφησες μια αρνητική αξιολόγηση χωρίς κατάρες κ.λπ. αλλά περιγράφοντας επακριβώς τι συνέβη;
η τζοτζι δουλεψε 2 εβδομαδες σε ενα εστιατοριο μπουρδελο ισα ισα για να βγαλει κανα χαρτζηλικι. Σιγα μην ασχοληθει με τα σκουπιδια για μια σκατοδουλεια 2 εβδομαδων.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια