Τρόπος αγάπης

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,065 μηνύματα.
Σαν γυναίκα είμαι της γνώμης οτι οι γυναίκες αγαπούν πιο δυνατά από τους άντρες (ερωτικά πάντα). Είμαι σίγουρη όμως πως ένας άντρας θα μου έλεγε το ανάποδο. Τελικά άντρες και γυναίκες αγαπούν με διαφορετικό τρόπο; Ποιος αγαπάει πιο πολύ; Αυτός που προσφέρει, αυτός που θυσιάζει πράγματα, αυτός που ανέχεται; Πώς μπορούμε να μετρήσουμε την αγάπη εφόσον όλοι την αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά; Ή μήπως όχι; Υπάρχουν στάνταρ στην αγάπη; Μπορώ να κατηγορήσω κάποιον οτι δεν αγαπάει αν δε φέρεται όπως εγώ θα περίμενα με τα δικά μου στάνταρ; Και κάτι ακόμα που θα με βοηθούσατε αν μου το απαντούσατε οι άντρες: πώς αγαπάει ένας άντρας τη στιγμή που μπορεί να ξοδεύει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ασχολούμενος με πράγματα άσχετα με τη γυναίκα που αγαπάει; Αγαπάει ποιοτικά κι όχι ποσοτικά; Περιμένω σχόλια :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Πολλά τα ερωτήματα και πολύ βαθύ το θέμα, έχω την αίσθηση, ώστε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα ή κάποια στατιστική. Ο καθένας αντιλαμβάνεται και κατα συνέπεια εκφράζει την αγάπη με διαφορετικό τρόπο, οπότε ο αριθμός των απαντήσεων θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ίδιος με τον αριθμό των ανθρώπων που υπάρχουν στον πλανήτη :)

Θα σου πω όμως τις δικές μου σκέψεις, και τη δική μου οπτική σε ό,τι αφορά το θέμα αγάπη.

Κατ αρχάς δεν πιστεύω πως υπάρχει μονάδα μέτρησης της έντασης ενός συναισθήματος όπως η αγάπη, ακριβώς επειδή εμπλέκεται τόσο πολύ το στοιχείο της υποκειμενικότητας. Κάποιος θα μπορούσε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, ισχυριζόμενος ότι η αγάπη που είχε για έναν άνθρωπο και η οποία ήταν χωρίς ανταπόκριση, τον ώθησε σε αυτό. Αυτός αγαπάει περισσότερο ή δυνατότερα, από εκείνον που φέρνει τριαντάφυλλα στη σύντροφό του χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά επειδή σκέφτηκε ότι είναι μία κίνηση που θα την έκανε χαρούμενη; Γνώμη μου είναι πως όχι. :)
Οι άντρες και οι γυναίκες, πιστεύω πως αγαπούν με διαφορετικό τρόπο, επειδή σκέφτονται και δρουν διαφορετικά. Στατιστικά, οι γυναίκες είναι πιο "συνηθισμένες" στο να ανοίγονται και να εκφράζουν με λόγια τα συναισθήματά τους- αυτό το θεωρούν έκφραση της αγάπης τους. Οι άνδρες πάλι, συνηθίζουν να δείχνουν με πράξεις ή κινήσεις αυτά που αισθάνονται. Ούτε σε αυτό υπάρχει μέτρο σύγκρισης επομένως.

Λες ποιος αγαπάει πιο πολύ. Εγώ θα πω ποιος αγαπάει "καλύτερα" :)
Καλύτερα αγαπάει εκείνος που σέβεται και τον εαυτό του αλλά και τον άλλο σε μία σχέση. Εκείνος που είναι διατεθειμένος να προσφέρει στη σχέση και να κάνει θυσίες και συμβιβασμούς, αλλά περιμένει το ίδιο και από το σύντροφό του, γιατί αυτό θα τιμά και τους δύο.
Δεν αγαπάει καλύτερα εκείνος που υποχωρεί συνέχεια και που επωμίζεται όλα τα βάρη, γιατί δεν εκτιμά τον εαυτό του ώστε να δει πως αυτό είναι λάθος. Κι αν δεν εκτιμά τον εαυτό του, τότε δεν τον αγαπά και άρα πώς μπορεί να αγαπήσει ένα άλλο πλάσμα, αν πρώτα από όλα δεν αγαπά και δε φροντίζει και δεν σέβεται τον ίδιο τον εαυτό του;..
Επίσης καλύτερα δεν αγαπά ο αμετακίνητος, εκείνος που δεν κάνει καμία υποχώρηση και που περιμένει από τη σχέση να συμβαδίζει με τα θέλω του και δεν φροντίζει εκείνος να αφουγραστεί και τα θέλω του συντρόφου του, ενώ μπορεί πραγματικά να τον αγαπά και να τον νοιάζεται. :)

Κάθε άνθρωπος αγαπά αλλιώς. Και φέρεται αλλιώς... Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που δεν αγαπά όπως θα θελες εσύ να αγαπηθείς, γιατί μπορεί και αυτός που αγαπάς να θέλει να αγαπηθεί αλλιώς. :) Αυτό που έχει σημασία και νόημα, είναι να βρείτε τον δικό σας τρόπο να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, και με αυτόν να είστε ικανοποιημένοι και οι δύο.

Παρότι δεν είμαι άνδρας, θα θελα να σου απαντήσω και στο τελευταίο ερώτημα που θέτεις, γιατί είναι λίγο παγίδα έτσι όπως το σκέφτεσαι. Αγαπάω κάποιον δε σημαίνει περνάω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ασχολούμενος μαζί του ή σκεπτόμενος μόνο αυτόν. :)
Η ζωή μας είναι ένα μεγάλο βιβλίο και ο άνθρωπος που αγαπάμε είναι ένα κεφάλαιο σε αυτό το βιβλίο- για άλλους μικρό σε ένα πολύ μικρό βιβλίο, για άλλους πολύ μεγάλο σε ένα μέτριου μεγέθους βιβλίο, αλλά για κανέναν δεν παύει να είναι σημαντικό...
Καμία σχέση με τον έρωτα- η αγάπη μπορεί να πάρει πολλές μορφές και η ομορφότερη είναι αυτή που ενώ κάθεσαι στο γραφείο και έχεις μία στοίβα χαρτιά δίπλα, σου έρχεται το πρόσωπο του συντρόφου σου στο μυαλό και η σκέψη του και μόνο αρκεί για να χαμογελάσεις και να σκύψεις πάλι στη δουλειά σου. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάνια9018

Νεοφερμένος

Η Τάνια9018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να πω πως κρίνω τον ευατό μου αρκετά μικρό σε ηλικία (ετών 17) για να μπορέσω να απαντήσω απόλυτα έστω αν όχι σε όλα σε μερικά απο τα ερωτήματά σου, λόγω έλλειψης εμπειριών.Έτσι θα προτιμήσω να περιοριστώ και εκφράσω μια δική μου σκέψη αποκλειστικά για το θέμα ποιος αγαπάει πιο πολύ ο άντρας ή η γυναίκα και με διαφορετικό τρόπο;

Ο Φρόιντ είπε πως οι γυναίκες αγαπούν εγκεφαλικά ενώ οι άντρες όχι...

Εγώ τολμώ να αναφερθώ στη βαθειά ριζομένη πεποίθησή μου πως οι άντρες αγαπούν ... και μάλιστα με όλη τους τη ψυχή και όταν αγαπήσουν αλη8ινά δίνονται ολοκληρωτικά σε αυτή τους τη σχέση ό,τι και αν σημαίνει αυτό... Θεωρώ τον ευατό μου τυχερό γιατί έχω το δει και το έχω συναντήσει και ευελπιστώ καποια μέρα να συμβεί και σε μένα!! Απλά νομίζω πως οι άντρες αγαπούν πιο σπάνια και ίσως και πιο δύσκολα...
Βέβαια εννοείται ότι δεν υποτιμώ τα έντονα συναισθήματα των γυναικών!! Ως γυναίκα έχω διαπιστώσει πως ξέρουμε να αγαπάμε και να δίνουμε νόημα σε αυτές τις λέξεις!!!
Η αληθινή αγάπη λοιπόν, δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ απο το φύλο του υποστηρικτή της...κατά τη γνώμη μου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Δεν πιστεύω ότι είναι διαφορετική η αγάπη από φύλλο σε φύλλο, γιατί απλούστατα η αγάπη είναι μία. Πιστεύω όμως κάθετα ότι διαφέρει ο τρόπος μεταδόσεις της από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά κ από ηλικία σε ηλικία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vicki

Νεοφερμένος

Η Vicki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Δε θα παίξω -ακόμα μία φορά- με τις λέξεις έρωτας και αγάπη, παρόλο που συνηθίζω και μου αρέσει να το κάνω. Θα πω όμως πως προσωπική μου άποψη, οι άντρες μπορούν να αγαπήσουν τόσο πολύ, τόσο ολοκληρωτικά, που στο τέλος να μην τολμούν να σε αγγίξουν. Δεν ξέρω αν μία γυναίκα μπορεί να το κάνει αυτό. Εγώ τουλάχιστον νομίζω πως δε θα μπορούσα.

Ατομικά μιλώντας, για να συμβάλλω στα στατιστκά, μου αρέσει να δείχνω το ενδιαφέρον μου (ερωτικό ή μη) με δώρα και όχι με λόγια. Την όλη διαδικασία αναζήτησης δώρου, προσμονής μέχρι να το προσφέρω, αντιδράσεων έκπληξης αλλά και ευχαρίστησης την απολαμβάνω πολύ περισσότερο από μία "έκθεση συναισθημάτων".

Δεν υπάρχει μέτρο στην αγάπη. Τη διακρίνεις, τη νιώθεις και την προσφέρεις. Σε κάθε της μορφή. Ακόμα και αυτή που αποκαλείς ερωτική. Θα συμφωνήσω με την kalypso, μπορείς να συγκρίνεις ποιος αγαπάει καλύτερα, μα όχι περισσότερο. Καλύτερα για τον άλλον, καλύτερα ίσως και για τον ίδιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
αγαπη:

οικοιοτητα
παθος
δεσμευση

δεν εχουν φυλο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Estartu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 169 μηνύματα.

λυπάμαι αλλά διαφωνώ

το πάθος και η δέσμευση μπορεί να είναι απόρροια της αγάπης αλλά η οικειότητα όχι
(γιατί μπορεί να αγαπάς κάποιον/α απο του μακρόθεν) ;)κατά τα άλλα διαφωνώ επίσης και με τον κο Φροϋντ - η δύναμη των συναισθημάτων δεν νομίζω ότι είναι
κάτι που μπορεί να μετρηθεί και σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να μπει σε σύγκριση ούτε έχει σχέση με
το φύλο μας


για να κάνεις σύγκριση , χρειάζεσαι όμοια πράγματα

όμως λόγω της διαφορετικότητας στη προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του καθένα μας, βιώνουμε,
αντιδρούμε και εκφράζουμε αυτό που αισθανόμαστε διαφορετικά - πως μπορούμε να διακινδυνεύσουμε το
να μπούμε στη λογική των συγκρίσεων βασισμένοι σε ανούσιες καθημερινότητες όπως πχ. πόσες φορές την
ημέρα μπορεί να με πάρει τηλέφωνο ο καλός μου ή αν θυμάται τη γιορτή/τα γενέθλια μου ή αν με κακομαθαίνει
με μικροδωράκια ή αν μου ικανοποιεί όλα μου τα χατήρια ??

δεν είναι πολύ επιπόλαιος (και επικίνδυνος) τρόπος "επιβεβαίωσης" των συναισθημάτων του άλλου ??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mania

Επιφανές μέλος

Η mania αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 12,972 μηνύματα.
Η αγάπη δεν έχει μέτρο, δεν έχει στάνταρ και δεν μπαίνει σε καλούπια, η απάντηση σε όλα όσα ρώτησες Himela είναι απλή δεν υπάρχουν άνρωποι που αγαπούν λιγότερο ή περισσότερο αλλα άνθρωποι που ξέρουν αν πράγματι αγαπούν ή νομίζουν ότι αγαπούν, υπάρχουν άνθρωποι που λένε πώς μια αγγαλιά ή ένας καλός λόγος είναι αγάπη περισσότερη απο κάποιον που δεν σηκώνει κακή κουβέντα για αυτόν που αγαπά ή και άλλος που δεν κάνει τίποτε απο τα παραπάνω αλλα θεωρεί πώς αγάπη είναι να δουλέυει όλη μέρα για να καλύπτει τις ανάγκες του ανθρώπου που αγαπά, το θέμα είναι ποιός απο αυτούς είναι ερωτευμένος, ποιός απλά βολεμένος ποιός είναι κορόιδο και ποιός αγαπάει...

Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, η αγάπη δεν μπορεί να αλλάξει, δεν μπορεί να γίνει κάτι απλό, η αγάπη παραμένει η κρυφή συνταγή της ευτυχίας κάθε ανθρώπου με τον δικό του τρόπο, το μέτρο για όλα τα παραπάνω είναι ένα παραμύθι που επλάσαν οι άνθρωποι για να πάρουν απλά αυτά που δίνουν στους άλλους, τίποτε παραπάνω... οπότε όποτε ακούς το μέτρο της απλά μην το πιστέυεις;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
λυπάμαι αλλά διαφωνώ

ωραια διαφωνεις με τους miller, bloom και salovey και βασικα με ολη την συγχρωνη ψυχολογια για το τι συνηστα εναν δεσμο αγαπης.

αγαπη = οικοιτητα, παθος, δευσμευση
best friend = οικοιτητα, δευσμευση
ερωτας με τη πρωτη ματια = παθος
ερωτας = οικοιοτητα, παθος
κτλ κτλ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Estartu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 169 μηνύματα.
ωραια διαφωνεις με τους miller, bloom και salovey και βασικα με ολη την συγχρωνη ψυχολογια για το τι συνηστα εναν δεσμο αγαπης.

αγαπη = οικοιτητα, παθος, δευσμευση
best friend = οικοιτητα, δευσμευση
ερωτας με τη πρωτη ματια = παθος
ερωτας = οικοιοτητα, παθος
κτλ κτλ
γιατί ακριβώς θα έπρεπε να συμφωνήσω μαζί τους ??

γιατί θα πρέπει να δεχθώ έναν συγγραφέα ή έναν ψυχολόγο να μου ορίσουν τι αυτοί θεωρούν ότι
συνιστά ένα δεσμό αγάπης (ή οποιοδήποτε άλλο δεσμό) ??

δεν μπορώ να το ορίσω μόνη μου ?? σύμφωνα με τα δικά μου θέλω και ανάγκες??
πρέπει ακόμα και γι αυτό να καταναλώσω μασημένη τροφή ??

:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
γιατί ακριβώς θα έπρεπε να συμφωνήσω μαζί τους ??

γιατι ειναι εξυπνοι και εκατσαν και μελετησαν χιλιαδες ανθρωπους για το πως λειτουργουν.

παρεπιπτοντος το ξερω οτι εισαι διαφορετικη απο ολους τους υπολοιπους.

oh no wait...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Αχ βρε επότε, εσύ κι η ισοπέδωσή σου.. δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο :)
Κατά τα άλλα.. εγώ πιστεύω πως οι άντρες αγαπούν πιο αγνά και πιο ανιδιοτελώς από τις γυναίκες. Οι γυναίκες αγαπούν πιο εγωιστικά και είναι πιο απαιτητικές. Οι γυναίκες θα πουν πολλά και θα κάνουν πολλά για όποιον αγαπούν. Οι άντρες θα δείξουν και θα περιμένουν να δεις. Οι γυναίκες θα φύγουν πιο εύκολα αν δεν είναι ικανοποιημένες και θα ξεπεράσουν τον χωρισμό πιο εύκολα. Οι άντρες μπορεί να αγαπήσουν μια φορά και να μην ξεπεράσουν ποτέ αυτό το συναίσθημα - κι έτσι να "μένουν πίσω" με κάθε επόμενη σχέση.
(Φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, η πλειοψηφία που έχω δει εγώ όμως έτσι λειτουργεί)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
ισοπεδοση ειναι το οτι ολοι νομιζουμε οτι ξερουμε καλυτερα, οι ανθρωποι εργαζονται πανω στον τομεα τον μελετουν 10 ωρες τη μερα 6 μερες τη βδομαδα αλλα εμεις "ξερουμε καλυτερα γιατι εχουμε διαφορετικα θελω και αναγκες"

(παρεπιπτοντος η φραση "τα θελω μου" ειναι νομιζω στο τοπ δυο των χειρωτερων πιο big brother argot φρασεων εβερ, αυτο και το "καποια ατομα εδω μεσα", δεν υπαρχει το "τα θελω" υπαρχουν *επιθυμιες*)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Estartu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 169 μηνύματα.


ένας ψυχολόγος για να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για συγκεκριμμένο ερώτημα αρκεί να έχει ικανό
αριθμό δείγματος και να είναι σε θέση να καταγράψει και να κατατάξει τις απαντήσεις του
(αναρωτιέμαι πάντως πως είναι δυνατόν "διάσημοι" ψυχολόγοι να καταλήγουν σε εκ διαμέτρου αντίθετα
συμπεράσματα για το ίδιο θέμα)
...:hmm:

απαραίτητο στοιχείο για έναν συγγραφέα είναι το να είναι καλός παραμυθάς


μπορεί να είναι έξυπνοι μπορεί και όχι - μπορεί να είναι εξυπνότεροι από εμένα μπορεί και όχι

η δική τους "επωνυμία" έναντι της δικής μου ανωνυμίας (τη δεδομένη) στιγμή, δεν είναι κριτήριο σύγκρισης
(τουλάχιστον όχι σοβαρό )


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


κατά τα άλλα , λυπάμαι, αλλά δεν είμαι διαφορετική από τους άλλους

είμαι ακριβώς αυτό που συναντάς στην καθημερινότητα σου - απλή, προβλέψιμη, συνηθισμένη, μ έναν σκασμό κουσούρια και αδυναμίες , με τις δικές μου απόψεις για το
τι είναι αγάπη και έρωτας και φιλία και το πως εκφράζονται και χωρίς να περιμένω από
κανέναν ψυχολόγο (επαγγελματία ή ερασιτέχνη) να μου πει πως είναι "σωστό" να τα
βιώνω ...


:)


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,992 μηνύματα.
περιγραφουν δεν υποδηκνειουν

τον συγκραφεα δεν ξερω που το βρηκες, ποιοι ειναι οι αντιδιαμετρικα αντιθετοι ψυχολογοι?

Ερωτηση:

που ακριβως διαφωνεις στο οτι η αγαπη συνησταται απο οικοιοτητα, παθος και δεσμευση? Τι ακριβως σε ενοχλει σε αυτη την *περιγραφη*
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,065 μηνύματα.
Ερώτηση-προβληματισμός: μπορείς να "πείσεις" κάποιον να δείξει την αγάπη του με διαφορετικό τρόπο από ό,τι ήδη το κάνει αν αυτός ο τρόπος δε σε "πείθει" ή δε σε καλύπτει;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν αρέσκονται στο να δείχνουν την αγάπη τους, να την εκφράζουν ανοιχτά; Σημαίνει οτι αγαπούν λιγότερο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Ερώτηση-προβληματισμός: μπορείς να "πείσεις" κάποιον να δείξει την αγάπη του με διαφορετικό τρόπο από ό,τι ήδη το κάνει αν αυτός ο τρόπος δε σε "πείθει" ή δε σε καλύπτει;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν αρέσκονται στο να δείχνουν την αγάπη τους, να την εκφράζουν ανοιχτά; Σημαίνει οτι αγαπούν λιγότερο;


οταν ειχα κανει παραπονα για αυτο το λογο στον τοτε φιλο μου η απαντηση του ηταν:

''εγω ετσι ειμαι, ετσι μπορω. αν δε το καταλαβαινεις οτι σε θελω δε μπορω να κανω κατι. βρες καποιον που να στο δειχνει καλυτερα.'':/:

δε μπορουμε να αλλαξουμε τους ανθρωπους. εδω τους ευατους μας δε μπορουμε να αλλαξουμε καλα καλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 24,065 μηνύματα.
οταν ειχα κανει παραπονα για αυτο το λογο στον τοτε φιλο μου η απαντηση του ηταν:

''εγω ετσι ειμαι, ετσι μπορω. αν δε το καταλαβαινεις οτι σε θελω δε μπορω να κανω κατι. βρες καποιον που να στο δειχνει καλυτερα.'':/:

δε μπορουμε να αλλαξουμε τους ανθρωπους. εδω τους ευατους μας δε μπορουμε να αλλαξουμε καλα καλα.

Αχ βρε κοριτσάκι, με πιάνεις τελικά αμέσως. ;)

Κι εγώ αυτήν την ατάκα άκουσα. :(

Αν δε δείχνει όμως ο άλλος οτι σε θέλει και σε αγαπάει - κι όχι μόνο στο κρεβάτι που αναγκαστικά θα στο δείξει - πώς στο καλό θα το καταλάβεις;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Αν δε δείχνει όμως ο άλλος οτι σε θέλει και σε αγαπάει - κι όχι μόνο στο κρεβάτι που αναγκαστικά θα στο δείξει - πώς στο καλό θα το καταλάβεις;:hmm:
Μα εδώ είναι το θέμα: Εάν δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπου κάποιος κρύβει εσκεμμένα τα συναισθήματά του, τότε το πιθανότερο είναι αυτός που περιγράφεις να πιστεύει ότι δείχνει την αγάπη του και ο δέκτης δεν την αντιλαμβάνεται. :worry: ...μπλέξιμο.
Σκεφτείτε την απογοήτευση που νιώθει αυτός που νομίζει ότι εκφράζει την αγάπη του, απέναντι σ' αυτόν που του δηλώνει ότι δεν την αντιλαμβάνεται... :/:

Ο τρόπος που αγαπάμε και που εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας, πιστεύω πως είναι κάτι που μαθαίνουμε από τη βρεφική μας ηλικία, μέσα από τη στοργή και την αγάπη που δεχόμαστε, ή ακόμη και από την έλλειψή τους.

Ο ψυχίατρος κ. Γιωσαφάτ λέει χαρακτηριστικά:

«Οι περισσότεροι μεγαλώνουμε με μαμάδες που δεν είναι επαρκείς, με μαμάδες που δεν έχουν μάθει να προσφέρουν αγάπη, να καταλαβαίνουν τις ανάγκες του μωρού», μας λέει ο κ. Γιωσαφάτ. «Και το μωρό επικοινωνεί με μη λεκτική συμπεριφορά για να ζητήσει αυτά που του λείπουν, κλαίει, αρρωσταίνει, γρατσουνάει, κλοτσάει κ.λπ. Στα ζευγάρια είναι πολύ έντονη αυτή η μεταβίβαση της πρώτης σχέσης, των πρώτων μη λεκτικών φόβων και συναισθημάτων. Γι' αυτό και τα ζευγάρια μαλώνουν, ιδιαίτερα αν ο πρώτος χρόνος δεν ήταν καλός, αν ήταν στερημένος από ζεστασιά, χάδια, αγκαλιές. Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να χαϊδέψουν τρυφερά ο ένας τον άλλο;». Η επιλογή λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις κουβαλά πάρα πολλά πράγματα που δεν έχουν λυθεί μέσα μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

italian

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο italian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 150 μηνύματα.
Γενικά είμαι κατά των γενικεύσεων αλλά αν έπρεπε να αποδεχθώ τον σαφή χωρισμό σε δύο στρατόπεδα ένα μόνο με άντρες και τ'άλλο εξ'ολοκλήρου με γυναίκες θα έλεγα πως:

Σαν άντρας είμαι της γνώμης πως οι γυναίκες τείνουν να αγαπούν πολυπλοκότερα, μην με ρωτήσετε να το αναλύσω πρόκειται για εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα αν επιμένετε ξεκινήστε από την αποσαφήνιση του λήμματος "γοητεία", από τους άντρες. Συνεπώς δεν θα υποστηρίξω ούτε το καλό ούτε το ανάποδο.

Από εκεί και πέρα ωραία θα'ταν να'χαμε ένα αγαπόμετρο ή ακόμα καλύτερα ερωτόμετρο το οποίο να το ερωτάς και να σου λέει ποιος είναι πιο ερωτευμένος από τον άλλο. Αλλά...και να το ξέραμε τι θα κερδίζαμε ? Τίποτα. Γιατί πολύ απλά η αγάπη δεν μετριέται. Προσφέρεται ανιδιοτελώς. Και από τις δύο πλευρές όμως. Ειδάλλως είναι σαν την βάρκα που τραβάει κουπί ένας μόνο. Δεν προχωρά εμπρός παρά μόνο γυρνάει γύρω από τον άξονα της άσκοπα, ε λογικό είναι κάποια στιγμή να κουραστεί ο κωπηλάτης και να σταματήσει...Ούτε και ο έρωτας μετριέται. Δεν υπάρχει λίγο και πολύ ερωτευμένος. Για μένα το ζητούμενο είναι να εισπράττει ο καθένας την αγάπη και τον έρωτα που χρειάζεται ώστε να αισθάνεται πλήρης στην σχέση του. Αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να απαιτηθεί πρέπει να συμβαίνει αυθόρμητα. Και δεν είναι θέμα φύλου αλλά συνδιασμός ανθρώπων. Ταιριαστών, συμβατών αγαπημένων, ερωτευμένων και μη. Όσον αφορά στα στάνταρ αυτά δεν υπάρχουν ούτε στο Προπό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top