Τυροπιτάκια πορτοκαλιού

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,748 μηνύματα.
Τα δοκίμασα στο σπίτι μιας φίλης που τα έκανε, όταν τα δοκίμασε κι αυτή σε φιλικό σπίτι που ήταν καλεσμένη...
Ενθουσιάστηκε και την επόμενη μέρα τα ετοίμασε....
Με τη σειρά μου τα ετοίμασα κι εγώ...
Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3/4 ποτηριού αραβοσιτέλαιο
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
3 ποτήρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Τα ανακατεύετε όλα μαζί, τα ζυμώνετε, βάζετε τη ζύμη για μισή ώρα το ψυγείο και μετά πλάθετε 40 μπαλάκια σαν να φτιάχνετε κιοφτεδάκια...
Ανακατεύετε τυρί φέτα ή ανθότυρο με ένα αυγό και αρχίζετε να γεμίζετε τα μπαλάκια στη μέση με τη γέμιση...πατάτε τη ζύμη να κλείσει μέσα της τη γέμιση και έτοιμα για τηγάνισμα...

Καλύτερα να τηγανιστούν σε αραβοσιτέλαιο για να μην γίνουν βαριά...
Θα πρέπει να κάψει καλά το λάδι πρώτα.....
IMG_0694.JPG
λαχταριστό τυροπιτάκι πορτοκαλιού
IMG_0695.jpg
 

IreneGr

New member

Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 541 μηνύματα.
Έχω μια απορία. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με χυμό λεμονιού αντί πορτοκαλιού;
 

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,748 μηνύματα.
Έχω μια απορία. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με χυμό λεμονιού αντί πορτοκαλιού;
Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί μην ξεχνάμε ότι το λεμόνι είναι ξινό.....Μια δοκιμή θα σε πείσει αν είναι νόστιμο....;)
Απλά αν τα έκανα με λεμόνι τότε θα έβαζα ανθότυρο και μια πρέζα δυόσμο....για να υπάρχει ισορροπία στη γεύση
 
Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

New member

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.
Μπορούν άραγε να ψηθούν στο φούρνο;

Μέχρι εδώ μοσχομύρισαν!!! :inlove:
 

love_angel

New member

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.
Τι ωραία που φαίνονται! Θέλω και εγώ να τα δοκιμάσω! ^_^

βββ έχουμε το ίδιο πιατάκι! ♥
 

Alejandro Papas

New member

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.
βρηκα το νεο φαγητο της παρεας!!! τερμα οι πιτσες και τα σουβλακια τωρα τρωμε πορτοκαλιου τυροπιτακια:clapup:
 

Πατρεύς

New member

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.
Ἀναρωτιέμαι τὶ πραγματικὰ εἶναι πιο λαχταριστό: Ἡ ὑπέροχη συνταγὴ μὲ τὰ πορτοκαλένια τυροπιτάκια ἢ ὁ τρόπος μὲ τὸν ὁποῖον μᾶς τὰ παρουσίασες Venividivici;
 

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,748 μηνύματα.
Το δεύτερο Πατρεύς μην γελιόμαστε είναι ηλίου φανερότερο...:P
Αλλά δοκίμασε τα πρώτα για να είσαι σίγουρος ...μην μένεις μόνο στην εικόνα;)
 

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.
Από μυρωδιά σκίζουν. Από γεύση ..θα σας πω σε λίγο, γιατί τα ψήνω ακόμα (έβαλα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και δεν κολλήσανε..)

ΥΓ. Κερνάω όποιον θέλει, βγήκαν αρκετά και είμαι μόνη! :P

Edit: Κι απο γεύση σούπερ, απλώς έπρεπε να τα κανω πιο λεπτά και μικρά.. :D
 

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,748 μηνύματα.
Περιμένουμε να μας πεις γευστικές εντυπώσεις......;)
και να βάλεις και φωτογραφία αν θέλεις....:P
 

Boom

New member

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,123 μηνύματα.
kajira, εγώ θέλω. :redface:

Όχι φωτό. Ανοίγει η όρεξη με τη φαντασία, αρκεί. :hungry:
 

Isiliel

New member

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.
Από μυρωδιά σκίζουν. Από γεύση ..θα σας πω σε λίγο, γιατί τα ψήνω ακόμα (έβαλα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και δεν κολλήσανε..)
Άμα γίνονται χωρίς λάδι στο τηγάνι, ακόμη καλύτερα να μην ανάβουμε και φούρνο... Δεν έχω πορτοκάλια αλλιώς θα τα είχα ήδη δοκιμάσει. :inlove:
 

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.
Δεν βάζω φώτο, δεν είναι τόσο ωραία όσο τα δικά σου. Βασικά δεν έχω φτιάξει πολλές φορές ζύμες και τα έκανα χοντρούλια, όποτε έμειναν άψητα σε κάποια σημεία - αλλά που θα πάει, την επόμενη φορά θα βγουν καλύτερα :redface: Από γεύση σκίζανε πάντως!
 

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,748 μηνύματα.
Να συμπληρώσω ότι αν βάλετε αλευρι για όλες τις χρήσεις καλό είναι να βάλετε ενα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ....αλλιως χρησιμοποιήστε το κλασικο αλεύρι φαρίνα απ που φουσκώνει μόνο του.....;)
 

Isiliel

New member

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.
Απ' αυτό που κάνουμε το κέικ; Δηλαδή αν πάρουμε κι εκείνο με τη γεύση πορτοκάλι ακόμη καλύτερα σαν να λέμε; :P
 

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.
Α δεν παίζωωωωωωωωωωω, δεν μας τα είπες αυτά εγκαίρως! :cry_x::baby:
 

Άγγελος

New member

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,647 μηνύματα.
δεν γλυκιζουν?

ψητα γινονται?

για να διατηρουνται καλυτερα..

(παντως με χυμο πορτοκαλι αντι για γαλα ,γινεται τελειο κεικ και ταρτα και κουλουρακια,,μυρωδατα και δεν χαλανε ..και διατηρουνται ιδια..
 

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.
Δεν γλυκίζουν καθόλου, είναι πάρα πολυ ωραία, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
 

Isiliel

New member

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.
tyropitaki.jpg
Τα έκανα στο φούρνο και η οικογένεια τα κατευχαριστήθηκε. :D:yahoo:
Εγώ, να πω την αμαρτία μου, έφαγα δύο ζεστά, μόλις βγήκαν απ' το φούρνο και μου έκατσαν βαριά στο στομάχι. :/:
Είναι πάντως πεντανόστιμα και λαχταριστά!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top