Υγιεινή διατροφή

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,415 μηνύματα.
Είναι σοκαριστικο το ότι έχεις περιορίσει την ζάχαρη σε τέτοιο βαθμό από επιλογή, αλήθεια! Εγώ εδώ και χρόνια έχω αντικαταστησει την ζάχαρη με το μέλι, δεν την χρησιμοποιώ πουθενά μα πουθενά. Βέβαια όταν βγαίνω και θέλω να φάω κάτι γλυκό, δεν θα πω όχι :angelnot: αλλά μέχρι εκεί.


Και πώς πίνεις τον καφέ σου;!;
 
Τελευταία επεξεργασία:

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,768 μηνύματα.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 14,727 μηνύματα.
Πάντως μου φαίνεται περίεργο που ο κόσμος μετρά σε γραμμάρια το φαγητό που τρώει,στα όρια του ψυχαναγκασμού..Εκτός και αν κάποιος είναι πολύ χοντρός ξέρω γω και ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα δίαιτας.


Δεν το μετράει απαραιτητα ο κοσμος το μετράνε οι συσκευασιες. Εγω ειχα πάρει 4 κομμάτια φιλέτο κοτοπουλο. Ηταν περιπου 450γρ χθες έφαγα τα 2 σημερα έφαγα τα άλλα 2 για αυτο και εγραψα οτι έφαγα τοσο. Επισης ενα πακετάκι κουάκερ των 500γρ το κρατάω 5 μέρες αρα την ημέρα τρωω περιπου 100γρ.


Επισης οταν έχεις ζυμαρικο 400γρ και ψηνεις σχεδον το μισο ξέρεις οτι έβαλες περιπου 150. Κοιτα αυτα οταν φτιάχνεις εσυ ο ιδιος το φαγητο σου ειναι λογικο να τα ξέρεις. Και μενα οταν έρχεται η μάνα μου εδω και μένει κάποιο καιρο δεν ξέρω τι τρώω απο ποσοτητες γιατι μαγειρευει αυτη αν και στο περιπου πάντα ξέρω πάνω κάτω λογω ματιου πλέον.
 

Panos188

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ριχάρδος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,052 μηνύματα.
πίνω μόνο τσάι :hehe: στο οποίο παλιότερα έβαζα μέλι, τώρα δεν βάζω πια εκτός κι αν είμαι κρυωμένη.

Το τσάι δεν είναι εντελώς άνοστο χωρίς κάποια γλυκαντική ουσία; Κάθε φορά που θα πιώ κάποια αφέψιμο, σχεδόν κάθε μέρα εδώ και 2 μήνες, πρώτα δοκιμάζω λίγο χωρίς μέλι, βλέπω ότι δεν αξίζει, και ύστερα προσθέτω την ελάχιστα δυνατή ποσότητα ώστε να αποκτήσει το ενδιαφέρον που θέλω. Ενώ η οσμή του τσαγιού είναι πολύ ωραία, η γεύση είναι αδιάφορα προς κακή χωρίς γλυκαντικό. Αισθάνομαι πώς η γλυκήτητα "ξεκλειδώνει" τη γεύση.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,493 μηνύματα.
Πίνεις σωστά το τσάι σου, μπράβο Μανταλενα. Το τσάι, όπως και ο καφές, δεν είναι γλυκά στην γεύση τους. Έχετε συνηθίσει να τα πίνετε γλυκά για αυτό σας φαίνονται άνοστα σκέτα. Αν ξεκινήσετε να τα πίνετε σκέτα θα το ξεσυνηθίσετε. Το μόνο γλυκό που βάζω καμιά φορά στο τσάι μου είναι μαρμελάδα, κυρίως όταν είμαι άρρωστος, για να του δώσω μια πιο γλυκιά και φρουτώδη γεύση.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Πίνεις σωστά το τσάι σου, μπράβο Μανταλενα. Το τσάι, όπως και ο καφές, δεν είναι γλυκά στην γεύση τους. Έχετε συνηθίσει να τα πίνετε γλυκά για αυτό σας φαίνονται άνοστα σκέτα. Αν ξεκινήσετε να τα πίνετε σκέτα θα το ξεσυνηθίσετε. Το μόνο γλυκό που βάζω καμιά φορά στο τσάι μου είναι μαρμελάδα, κυρίως όταν είμαι άρρωστος, για να του δώσω μια πιο γλυκιά και φρουτώδη γεύση.
Μαρμελάδα στο τσάι; Έχω πάθει μεγάλο σοκ αυτή τη στιγμή. :|
 

Zilda

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Zilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Είναι σοκαριστικο το ότι έχεις περιορίσει την ζάχαρη σε τέτοιο βαθμό από επιλογή, αλήθεια! Εγώ εδώ και χρόνια έχω αντικαταστησει την ζάχαρη με το μέλι, δεν την χρησιμοποιώ πουθενά μα πουθενά. Βέβαια όταν βγαίνω και θέλω να φάω κάτι γλυκό, δεν θα πω όχι :angelnot: αλλά μέχρι εκεί.


Ναι και εγώ έχω αντικταστησει τη ζάχαρη με μέλι. Επίσης, τέλεια είναι και η μελασα. Πολύ αγνή, πηγή σιδήρου και τόσο φυσική και γλυκιά που αν φας μια κουτάλια μετά θα σου φύγει κάθε ορεξη για γλυκο με νουτελα :P


Όσον αφορά τον καφέ που λέτε μερικοί, ο καπουτσίνο είναι τόσο γευστικός που πίνεται και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Επίσης, στο τσάι πάντα βάζω μέλι. Δίνει μια γλυκιά γευση που μου αρέσει πολύ.

Τι να την κάνουμε την ζάχαρη; Εξ άλλου όλα τα πράγματα έχουν ζάχαρη. Ακόμα και τα φρούτα έχουν φυσικά σάκχαρα απαραίτητα για τον οργανισμό, το ψωμί, οτιδήποτε. Οι επιπρόσθετες (προσθήκες σε γλυκα) μόνο κακό κάνει.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,493 μηνύματα.

Mhtrogoal

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
Ο καφές με ζάχαρη δεν είναι καφές.
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Βέλγιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,031 μηνύματα.
Μαρμελάδα στο τσάι; Έχω πάθει μεγάλο σοκ αυτή τη στιγμή. :|


Κι όμως :P Στο εξωτερικό είχε τύχει να μου φέρουν μαρμελάδα μαζί με το τσάι και εγώ ήμουν σε φάση...τι να την κάνω αυτή τώρα; :hehe: Αλλά πάει. Και εγώ ειμαι της άποψης ότι σε τέτοια ροφήματα είναι κριμα να βάζουμε τόση ζάχαρη, όχι επειδή είναι «κακή», αλλά επειδή αλλοιώνει την γεύση του ροφήματος. Ειδικά στον καφέ. Δεν μπορώ να πιω καφε με ζάχαρη :look:
Κατά τ’αλλα ειμαι της άποψης ότι όλα χρειάζονται με μέτρο, και ότι πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές τύπου κόβω οτιδήποτε έχει ζάχαρη, ή όλους τους υδατάνθρακες κτλ κτλ. Είναι ψυχαναγκαστικό και αν δεν είναι, γίνεται στο τέλος. Κανένα φαγητό δεν είναι «κακό» ή «καλό».
 

CiNeFiL

Διακεκριμένο μέλος

Η CiNeFiL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,229 μηνύματα.
Πίνεις σωστά το τσάι σου, μπράβο Μανταλενα. Το τσάι, όπως και ο καφές, δεν είναι γλυκά στην γεύση τους. Έχετε συνηθίσει να τα πίνετε γλυκά για αυτό σας φαίνονται άνοστα σκέτα. Αν ξεκινήσετε να τα πίνετε σκέτα θα το ξεσυνηθίσετε. Το μόνο γλυκό που βάζω καμιά φορά στο τσάι μου είναι μαρμελάδα, κυρίως όταν είμαι άρρωστος, για να του δώσω μια πιο γλυκιά και φρουτώδη γεύση.


και μολις αποδειχθηκε οτι το μπερδευτηκα σαν αντιδραση ειναι τελειως φειλ
πρωτη φορα στη ζωη μου οντως το εβαλα γι αυτο που ειναι
γουατ δε φοοοοοκ
εχω ακουσει για βουτυρα στον καφε και τετοια και γαλα στο τσαι που παει στο διαολο αλλα η μαρμελαδα με ξεπερασε
 

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Διαβάζω μέλια,μαρμελάδες....Ρε ταχίνι έχετε δοκιμάσει να βάλετε?
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Κι όμως :P Στο εξωτερικό είχε τύχει να μου φέρουν μαρμελάδα μαζί με το τσάι και εγώ ήμουν σε φάση...τι να την κάνω αυτή τώρα; :hehe: Αλλά πάει. Και εγώ ειμαι της άποψης ότι σε τέτοια ροφήματα είναι κριμα να βάζουμε τόση ζάχαρη, όχι επειδή είναι «κακή», αλλά επειδή αλλοιώνει την γεύση του ροφήματος. Ειδικά στον καφέ. Δεν μπορώ να πιω καφε με ζάχαρη :look:
Το ζεστό τσάι δεν με αρέσει καθόλου, πίνω μόνο αναγκαστικά με μέλι όταν είμαι άρρωστη και ο λαιμός χάλια. Αλλά μαρμελάδα ρε φίλε; :hehe: Για τον καφέ συμφωνώ δεν μπορώ να βάλω ζάχαρη με φαίνεται αηδία. Αν και η μετάβαση δεν είναι εύκολη όταν πίνεις γλυκό καφέ (τότε με φαινόταν πικρός ακόμα και με 2-3 κουταλιές ζάχαρη) σταδιακά άρχισε να με αρέσει περισσότερο η γεύση του καφέ παρά της ζάχαρης μέχρι που από τη μείωση σταμάτησα να βάζω τελείως. Και κάπου εκεί άρχισα να εκτιμώ την πικρή σοκολάτα. :look:
Κατά τ’αλλα ειμαι της άποψης ότι όλα χρειάζονται με μέτρο, και ότι πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές τύπου κόβω οτιδήποτε έχει ζάχαρη, ή όλους τους υδατάνθρακες κτλ κτλ. Είναι ψυχαναγκαστικό και αν δεν είναι, γίνεται στο τέλος. Κανένα φαγητό δεν είναι «κακό» ή «καλό».
Πολύ σωστά. Ακόμα και να προσέχεις σε βασικό επίπεδο το ψείρισμα και η ψύχωση είναι πολύ κακό πράγμα. Άλλωστε ακόμα και δίαιτα να κάνεις κάποιος έχει ένα τσιτ ντέι. :P
 

NastStorm

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η NastStorm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 334 μηνύματα.
Το ζεστό τσάι δεν με αρέσει καθόλου, πίνω μόνο αναγκαστικά με μέλι όταν είμαι άρρωστη και ο λαιμός χάλια. Αλλά μαρμελάδα ρε φίλε; :hehe: Για τον καφέ συμφωνώ δεν μπορώ να βάλω ζάχαρη με φαίνεται αηδία. Αν και η μετάβαση δεν είναι εύκολη όταν πίνεις γλυκό καφέ (τότε με φαινόταν πικρός ακόμα και με 2-3 κουταλιές ζάχαρη) σταδιακά άρχισε να με αρέσει περισσότερο η γεύση του καφέ παρά της ζάχαρης μέχρι που από τη μείωση σταμάτησα να βάζω τελείως. Και κάπου εκεί άρχισα να εκτιμώ την πικρή σοκολάτα. :look:

Πολύ σωστά. Ακόμα και να προσέχεις σε βασικό επίπεδο το ψείρισμα και η ψύχωση είναι πολύ κακό πράγμα. Άλλωστε ακόμα και δίαιτα να κάνεις κάποιος έχει ένα τσιτ ντέι. :P


Πόσο συμφωνω με αυτο που είπες... Η ζάχαρη πολλές φορες αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματος... Για αυτο απο την αρχή εμένα μου κακοφαινόταν να βάζω ζαχαρη τόσο στο τσάι όσο και στον καφέ... Τον καφέ καλύτερα να τον πίνεις σκέτο γιατί η πολλή ζάχαρη όντως βλάπτει και είναι δύσκολο να μεταβείς απο γλυκό καφέ σε πικρό ( πάρτε παράδειγμα την γιαγιά μου που έπινε παντοτε τον καφέ πολύ γλυκό, οταν έμαθε οτι έχει ζάχαρο τον έκανε πικρό.Της πήρε πολύ καιρό να τον συνηθίσει)... Εγώ ανέκαθεν εκτιμούσα τις πικρές γεύσεις και πολλές φορες να πω την αλήθεια έχω συνδυάσει τον καφε μου με μαύρη σοκολάτα

Υ.Γ. Και όσοι λένε οτι η μαυρη σοκολάτα είναι για τα σκουπίδια να δοκιμάσουν αυτες με τα φρούτα...Είναι υπέροχες
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Πόσο συμφωνω με αυτο που είπες... Η ζάχαρη πολλές φορες αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματος... Για αυτο απο την αρχή εμένα μου κακοφαινόταν να βάζω ζαχαρη τόσο στο τσάι όσο και στον καφέ... Τον καφέ καλύτερα να τον πίνεις σκέτο γιατί η πολλή ζάχαρη όντως βλάπτει και είναι δύσκολο να μεταβείς απο γλυκό καφέ σε πικρό ( πάρτε παράδειγμα την γιαγιά μου που έπινε παντοτε τον καφέ πολύ γλυκό, οταν έμαθε οτι έχει ζάχαρο τον έκανε πικρό.Της πήρε πολύ καιρό να τον συνηθίσει)... Εγώ ανέκαθεν εκτιμούσα τις πικρές γεύσεις και πολλές φορες να πω την αλήθεια έχω συνδυάσει τον καφε μου με μαύρη σοκολάτα

Υ.Γ. Και όσοι λένε οτι η μαυρη σοκολάτα είναι για τα σκουπίδια να δοκιμάσουν αυτες με τα φρούτα...Είναι υπέροχες
Το καταλαβαίνω πάντως γιατί και μένα στην αρχή με φαινόταν τρομερά πικρός ο καφές και ας έβαζα ζάχαρη. Να πας από τον γλυκό στον σκέτο κατευθείαν με φαίνεται πολύ βάρβαρο. :no:
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,415 μηνύματα.
Ο καφές με ζάχαρη δεν είναι καφές.
And here's the one, folks! :upside:
Μη με παρεξηγείς, το ξέρεις και εσύ βαθιά μέσα σου, ότι παντού υπάρχει ένας άνθρωπος που θα κάνει αυτό το σχόλιο, λες και το ενδεχόμενο ζάχαρης σε κάποιον καφέ που δεν είναι ο δικός του είναι προσωπική προσβολή! :hehe: Χαίρομαι που σε γνωρίζω! =)
Πόσο συμφωνω με αυτο που είπες... Η ζάχαρη πολλές φορες αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματος... Για αυτο απο την αρχή εμένα μου κακοφαινόταν να βάζω ζαχαρη τόσο στο τσάι όσο και στον καφέ... Τον καφέ καλύτερα να τον πίνεις σκέτο γιατί η πολλή ζάχαρη όντως βλάπτει και είναι δύσκολο να μεταβείς απο γλυκό καφέ σε πικρό ( πάρτε παράδειγμα την γιαγιά μου που έπινε παντοτε τον καφέ πολύ γλυκό, οταν έμαθε οτι έχει ζάχαρο τον έκανε πικρό.Της πήρε πολύ καιρό να τον συνηθίσει)... Εγώ ανέκαθεν εκτιμούσα τις πικρές γεύσεις και πολλές φορες να πω την αλήθεια έχω συνδυάσει τον καφε μου με μαύρη σοκολάτα

Υ.Γ. Και όσοι λένε οτι η μαυρη σοκολάτα είναι για τα σκουπίδια να δοκιμάσουν αυτες με τα φρούτα...Είναι υπέροχες

Here's the thing. Υπάρχει η υπερβολή, υπάρχει και το μέτρο. Το πώς προτιμά κάποιος το ρόφημα της επιλογής του είναι θέμα συνήθειας και γούστου. Εγώ είμαι ομολογουμένως αρκετά παράξενη στον καφέ μου. Έχω δοκιμάσει πολλά είδη καφέ και έχω διαφορετικές προτιμήσεις. Δεν βάζω πουθενά λευκή ζάχαρη, και αν μου φτιάξουν καφέ με λευκή ζάχαρη θα το καταλάβω. Βάζω μία μικρή κουταλιά μαύρη ή καστανή ζάχαρη γιατί ειδικά στον εσπρέσσο αναδεικνύει πιο ωραία τη γεύση του καφέ. Η γλυκύτητα της καστανής ζάχαρης είναι πιο διακριτική.
Το αστείο είναι ότι ενώ πουθενά δεν ανέφερα πολλή ζάχαρη, αυτόματα το πήγατε όλοι στο άλλο άκρο. :hehe:

Είναι σαν το αλάτι: Αν βάλεις μία πρέζα, νοστιμίζει το φαγητό, αν βάλεις παραπάνω το φαγητό δεν τρώγεται και αν δεν βάλεις καθόλου είναι λιγάκι σαν νοσοκομειακό ;-) Μέτρον άριστον λοιπόν! :flowers:
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,493 μηνύματα.
και μολις αποδειχθηκε οτι το μπερδευτηκα σαν αντιδραση ειναι τελειως φειλ
πρωτη φορα στη ζωη μου οντως το εβαλα γι αυτο που ειναι
γουατ δε φοοοοοκ
εχω ακουσει για βουτυρα στον καφε και τετοια και γαλα στο τσαι που παει στο διαολο αλλα η μαρμελαδα με ξεπερασε


εδω ειμαστε να σας εκπλήσσουμε συνεχως
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,768 μηνύματα.
Το τσάι δεν είναι εντελώς άνοστο χωρίς κάποια γλυκαντική ουσία; Κάθε φορά που θα πιώ κάποια αφέψιμο, σχεδόν κάθε μέρα εδώ και 2 μήνες, πρώτα δοκιμάζω λίγο χωρίς μέλι, βλέπω ότι δεν αξίζει, και ύστερα προσθέτω την ελάχιστα δυνατή ποσότητα ώστε να αποκτήσει το ενδιαφέρον που θέλω. Ενώ η οσμή του τσαγιού είναι πολύ ωραία, η γεύση είναι αδιάφορα προς κακή χωρίς γλυκαντικό. Αισθάνομαι πώς η γλυκήτητα "ξεκλειδώνει" τη γεύση.
Ανάλογα την γεύση του τσαγιού, δεν μου φαίνονται όλα αγευστα. Πχ στο τσάι μέντας δεν βάζω ποτέ κάτι γιατί μου φαίνεται ότι ήδη έχει αρκετά έντονη γεύση.
Γενικά όμως έχεις δίκιο, οι περισσότερες ποικιλίες δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο.
Επισης χθες έγραψα ότι δεν βάζω μέλι στο τσάι και ξέχασα τελείως ότι συχνά βάζω γάλα :hehe:

Διαβάζω μέλια,μαρμελάδες....Ρε ταχίνι έχετε δοκιμάσει να βάλετε?
Με ή χωρίς σταφίδες;
 

Panos188

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ριχάρδος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,052 μηνύματα.
Ανάλογα την γεύση του τσαγιού, δεν μου φαίνονται όλα αγευστα. Πχ στο τσάι μέντας δεν βάζω ποτέ κάτι γιατί μου φαίνεται ότι ήδη έχει αρκετά έντονη γεύση.
Γενικά όμως έχεις δίκιο, οι περισσότερες ποικιλίες δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο.
Επισης χθες έγραψα ότι δεν βάζω μέλι στο τσάι και ξέχασα τελείως ότι συχνά βάζω γάλα :hehe:


Χαχαχα!
Σταμάτησα να παίρνω φακελάκια, είναι ένα ψέμα. Τώρα πια παίρνω αποξηραμένα, και είμαι στη φάση που δοκιμάζω συνδυασμούς.
Όταν είμαι έξω, θα προτιμήσω τσάι όχι σε φακελάκι, αλλά σε "σακουλάκι", δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Κάποιες φορές είναι ωραίο, κάποιες φορές όχι.

Γάλα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, υποθέτω πως ήρθε η ώρα. Είναι τόσο απλό όσο το φαντάζομαι; Βράζεις μια μικρή ποσότητα και το ρίχνεις; Επίσης, πιστεύω πώς δε θα ταιριάζει με όλα τα είδη τσαγιού.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top