Υιοθεσία ορφανών παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια

Υιοθεσία ορφανών παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια. Συμφωνείτε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 94)
 • Ναι

  Ψήφοι: 57 60.6%
 • Όχι

  Ψήφοι: 34 36.2%
 • ΔΞ/ΔΑ

  Ψήφοι: 3 3.2%

pluton

New member

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 551 μηνύματα.
«Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω. Εάν δε ταύτα τις ποιή, καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω ».

Δηλαδή:
αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ομοφυλοφιλική σχέση με άλλον θα έχει τις εξής κυρώσεις:


1. Δεν του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων
2. Δεν του επιτρέπεται να εκλεγεί ιερέας
3. Δεν του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού
4. Δεν επιτρέπεται να ασκεί εξουσία εντός ή εκτός της Αθήνας
5. Δεν επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου
6. δεν επιτρέπεται να εκθέσει γνώμη (ως άμουσος - ανισόρροπος)
7. Δεν επιτρέπεται να μπει σε (δημόσιους) Ναούς
8. Δεν επιτρέπεται να στεφανωθεί στις στεφανοφορίες
9. Δεν επιτρέπεται να μπαίνει στον ιερό χώρο της αγοράς
Όποιος λοιπόν έχει καταδικαστεί ως ομοφυλόφιλος αλλά ενεργήσει αντίθετα των διατάξεων του νόμου θα τιμωρείται με Θάνατο !
(ΣΟΛΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ Βιβλίο 5 κεφάλαιο 5 άρθρο 332).


Αυτά έλεγαν οι νόμοι .... οι φιλόσοφοι όμως τα μαστόρεψαν διαφορετικά.παιδεραστής ακουμπά τα γεννητικά όργανα του ερωμένου του αγοριού. (Κύλικα, περ. 480 π.Χ., Οξφόρδη). 
Τελευταία επεξεργασία:

grtt

Well-known member

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 326 μηνύματα.
Την ώρα που μου στείλατε την απάντηση δημοσίευσα και κάτι συμπληρωματικά δείτε το.

Ο άνθρωπος γεννιέται από αρσενικό και θηλυκό, από ωάριο και σπέρμα, από πατέρα και μητέρα.
Ποτέ δύο ωάρια δεν έφτιαξαν παιδί, ποτέ δύο σπέρματα δεν έφτιαξαν παιδί.
Η ομοφυλοφιλία είναι μια μανούβρα για να υπάρχει ηδονή και ικανοποίηση. Μέχρι εκεί. Δεν ξέρω στις κοινωνίες των πρωτοζώων ή στις αμοιβάδες πως λειτουργεί η ομοφυλική οικογένεια αλλά στους ανθρώπους όταν λέμε οικογένεια υπάρχει σώβρακο και κυλόττα, μήλο του Αδάμ και στήθος τα λοιπά μόνο στο επίπεδο της σεξουαλικής παρεκτροπής, της ηδονής (καύλ@ς) έχουν κάποια θέση... η οικογένεια όμως είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να πειραματιστούν σεξουαλικά ανώμαλοι, εδώ πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν ομαλοί, βάλε με το μυαλό σου τι θα συμβεί με όσους κουβαλούν κουσούρι.
Λυπάμαι που θα το πω αλλά τα παραπάνω αποτελούν αναπαραγωγή στερεότυπων που έχουν έτσι κι αλλιώς καταρριφθεί.
Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ομοφυλόφιλοι, εφόσον το επιθυμούν, σωματικά μπορούν να αναπαραχθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που μερικές φορές ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες, γίνονται γονείς με τα ίδια τους τα σπερματοζωάρια και ωάρια αντιστοίχως για να έχουν ακόμα και βιολογικό παιδί.
Όσο φορά την ομοφυλοφιλία ως ηδονή, προφανώς αναφέρεσαι στο ομοφυλοφιλικό σεξ καθώς η ομοφυλοφιλία αυτή καθαυτή μπορεί να θεωρηθεί τόσο ηδονική όσο και το να είναι κανείς ετεροφυλόφιλος. Κατά τον συλλογισμό σου, επομένως, η ηδονή και η ικανοποίηση δεν πρέπει να υπάρχει στο σεξ; Καθώς από ό,τι ξέρω, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό, ακόμα και των ετεροφυλικών σεξουαλικών επαφών έχουν ως σκοπό την τεκνοποίηση, οι περισσότερες σεξουαλικές επαφές γίνονται καθαρά για ηδονή. Αλλιώς θα έπρεπε να θεωρήσουμε διεστραμμένες όλες εκείνες τις επαφές οι οποίες δεν έχουν σκοπό την αναπαραγωγή ή εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να έχουν αναπαραγωγικό αποτέλεσμα (στοματική επαφή, παρά φύση επαφή, επαφή με προφυλακτικά κλπ) (ξέρω, έπρεπε να βάλω σήμανση ότι το post είναι ακατάλληλο για ανηλίκους).
Γενικά, φυσικά, ασφαλώς και ο ερωτικός προσανατολισμός κάποιου δεν μπορει να χαρακτηριστεί ως μανούβρα για ηδονή και ικανοποίηση!!!
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό ανώμαλοι, μάλλον η πλειοψηφία των επιστημόνων διαφωνεί μαζί σου. Αν ένας γονιός πάει το παιδί του σε ψυχολόγο επειδή θεωρεί ότι το παιδί του είναι gay καθήκον του ψυχολόγου είναι να κάνει το παιδί να αποδεχθεί τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και τον γονιό να αποδεχθεί το παιδί του.


Και για να μη θεωρηθώ ότι είμαι παλαιών αρχών σας παραθέτω πως το έβλεπε το θέμα η πιο επαναστατική μορφή των τελευταίων χρόνων.


Θα σε στεναχωρήσω αλλά αυτό είναι ένα από τα πολλά hoax που κυκλοφορούν για ρητά που δήθεν είπαν διάφοροι. Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το είπε. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://ellinikahoaxes.gr/2017/10/11/che-guevara-gay-quote/

«Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω. Εάν δε ταύτα τις ποιή, καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω ».

Δηλαδή:
αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ομοφυλοφιλική σχέση με άλλον θα έχει τις εξής κυρώσεις:
Η ερμηνεία, η οποία επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αποτελεί επίσης διαστρέβλωση του αρχαίου κειμένου (εντάξει έχω δει και ακόμα πιο τραβηγμένες μεταφράσεις, κάποιος το μετέφρασε και ως: Αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ενεργητική ή παθητική ομοφυλοφυλική σχέση...)..

Επί της ουσίας φυσικά το κείμενο δεν αναφέρεται γενικώς στην ομοφυλοφιλία, αλλιώς αν εφαρμόζονταν όλες αυτές οι κυρώσεις, οι μισοί Αθηναίοι θα είχαν...σοβαρό πρόβλημα. Στην πραγματικότητα αναφερόταν στην αρσενική πορνεία, εξού και το ρήμα, εταιρήση, από το εταίρος/α. Βλέπετε εκείνη την εποχή και οι αρσενικοί πόρνοι δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο. Συνήθως ήταν νεαρά αγόρια που πρόσφεραν τις υπηρεσίες του επί χρήμασι. Την αρσενική πορνεία απαγορεύει το άρθρο. Περισσότερα για την πορνεία αγοριών στην αρχαία Αθήνα εδώ: https://freeinquiry.gr/single-post.php?id=3610
Πέρα βεβαίως ότι δεν υπάρχει ιστορικά καταγεγραμμένη, εξ όσων γνωρίζω, ποινή που να εφαρμόστηκε με βάση τον παραπάνω νόμο.

Κατά τ' άλλα οφείλω να πω ότι βρήκα τις πληροφορίες για το Μητέρα, άκρως ενημερωτικές και ενδιαφέρουσες...
 

Samael

Συντονιστής

Ο Samael αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,769 μηνύματα.
Την ώρα που μου στείλατε την απάντηση δημοσίευσα και κάτι συμπληρωματικά δείτε το.

Ο άνθρωπος γεννιέται από αρσενικό και θηλυκό, από ωάριο και σπέρμα, από πατέρα και μητέρα.
Ποτέ δύο ωάρια δεν έφτιαξαν παιδί, ποτέ δύο σπέρματα δεν έφτιαξαν παιδί.
Η ομοφυλοφιλία είναι μια μανούβρα για να υπάρχει ηδονή και ικανοποίηση. Μέχρι εκεί. Δεν ξέρω στις κοινωνίες των πρωτοζώων ή στις αμοιβάδες πως λειτουργεί η ομοφυλική οικογένεια αλλά στους ανθρώπους όταν λέμε οικογένεια υπάρχει σώβρακο και κυλόττα, μήλο του Αδάμ και στήθος τα λοιπά μόνο στο επίπεδο της σεξουαλικής παρεκτροπής, της ηδονής (καύλ@ς) έχουν κάποια θέση... η οικογένεια όμως είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, που πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν όλοι.

Και για να μη θεωρηθώ ότι είμαι παλαιών αρχών σας παραθέτω πως το έβλεπε το θέμα η πιο επαναστατική μορφή των τελευταίων χρόνων.

Συγχωρέστε με αλλά δεν ήξερα πως να αποτυπώσω πιο ευγενικά το φαινόμενο και τις σοβαρές επιπτώσεις του.

Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, διότι μπορεί να τεθεί το ερώτημα: "Καλά αν ο γιος σου βγει ομοφυλόφιλος τι κάνεις;" Ευτυχώς δεν είχα τέτοιο ζήτημα, το σκέφτηκα όμως, τι να έκανα θα έκανα γαργάρα την υπόθεση και θα κοίταζα όσο μπορούσα να τον βοηθήσω... θα του έλεγα διάφορα αλλά μέσα μου θα έλεγα "γαμώ την γκαντεμιά μου σε μένα έλαχε;". Δηλαδή ο γονιός αυτό κάνει και με μια σειρά πράγματα σε σχέση με τα παιδιά του.
Δεν νομιζω οτι κανενα παιδι θα αξιζε να ηταν "υπο" στα ματια των γονιων του.Το λετε σαν να να ειχε γεννηθει με καποιο σοβαρο προβλημα υγειας και αχ τι παθαμε :loltooth: .

Οπως εχει ξαναπει και ο Τασος στο παρελθον πιθανοτατα υπαρχει καποια εξηγηση για την διαφοροποιηση των σεξουαλικων προτιμησεων.Θα κανω μια εκλαικευση αλλα οπως το εαν ενα παιδι θα γεννηθει αγορι η κοριτσι καθοριζεται απο μια απλη διαφοροποιηση στα χρωμοσωματα ετσι και οι σεξουαλικες προτιμησεις ειναι μια αναλογη διαφοροποιηση(οχι στα χρωμοσωματα η καπου αλλου).

Αγαπαει ενας γονιος περισσοτερο το παιδι του εαν γεννηθει το ενα η το αλλο φυλο;Δεν νομιζω,ισως λοιπον προκειται για αλλον εναν τομεα που περιμενει να δεχτει μεγαλη αλλαγη στις αποψεις της κοινωνιας
Στο κατω κατω δεν μπορει καποιος να κατηγορησει καποιον λογω αυτου που νιωθει.

Υπαρχουν αλλα πραγματα που ειναι ταξεις μεγεθους πιο δυσκολα να αποδεχτει καποιος,οπως μια διαγνωση σοβαρης παθησης.Οποτε πιστευω η κατασταση δεν ειναι τοσο "τραγικη" .Μπορουμε να πηγαινουμε μπροστα μονο οταν αρχισουμε να μιλαμε ανοικτα και να λεμε τις μας προβληματιζει και τι θα θελαμε.Αρκει να το κανουμε με ευσεβη τροπο και να μην δημιουργουμε συγκρουσεις μεταξυ θεμελιωδων δικαιωματων δικων μας και των συνανθρωπων μας.

Καταλαβαινω οτι ορισμενα πραγματα ισως φαινονται καινουρια,και εν γενει παραξενα η δυσνοητα στους πιο παλιους ομως ποτε δεν προκειται να δουμε σε τι καλο θα μπορουσε να εξελιχθει κατι εαν δεν του ριξουμε διαφορετικες ματιες.Νομιζω οτι ειναι κατι που ισχυει γενικα και οχι στοχευμενα εδω.Ολα αυτα τα λεω χωρις καμια διαθεση να σας χαρακτηρισω συντηρητικο η ρατσιστη που εχω δει ορισμενες φορες οτι πιστευετε οτι θεωρουνται οι αποψεις σας απο οσους ειναι υπερ, ενω εσεις οχι. Διοτι κακα τα ψεματα ακομα και οι νεοι ερχονται αντιμετωποι με νεες καταστασεις και εχουν και εκεινοι καποιες ας πουμε επιφυλαξεις η ενδοιασμους για το τι ειναι ηθικο η σωστο. Κανεις δεν θελει να ειναι ρατσιστης,δεν ειναι στην φυση του ανθρωπου.Αντιθετα ο φοβος για νεες και αγνωστες καταστασεις ειναι,και φυσικα ειναι απολυτα φυσιολογικος ως εναν βαθμο και επιθυμητος θα ελεγα.Μεσα απο τον διαλογο ομως ολοι μπορουμε να τον κατευθυνουμε και να τον ενισχυσουμε εκει που πρεπει ενω ταυτοχρονα να τον περιορισουμε εκει που δεν χρειαζεται :)
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

klean

New member

Ο Κλεάνθης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2,704 μηνύματα.
Καιρός ήταν να πεταχτεί κι εδώ το hoax για τον Τσε. Και άργησε νομίζω να έρθει.
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,177 μηνύματα.
Καλημέρα και καλό μήνα!!

Πριν λίγο καιρό ήμουνα και εγώ αυτή που τασσόμουν ότι η ομοφυλία δεν είναι φυσιολογική. Σκέφτηκα όμως ότι ό,τι δεν είναι συνηθισμένο το θεωρούμε αφύσικο. Πιστεύω πως βρισκόμαστε πια στον 21ο αιώνα και πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε ομοφοβικές τάσεις και αντιλήψεις και προκαταλήψεις περασμένων αιώνων.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να είναι όπως θέλει να είναι, να πιστεύει και να ακολουθεί όποιον σεξουαλικό προσανατολισμό θέλει, εμείς δεν μπορούμε ούτε να του το απαγορεύσουμε ούτε και να τον περιθωριοποιήσουμε. Πιστεύω πως το παιδί δεν γίνεται ομοφυλόφιλος, αλλά γεννιέται έτσι. Είναι πολύ άσχημο θεωρώ να του επιβάλλουμε να αλλάξει στάση απέναντί σε αυτό και όντας ομοφυλόφιλος να το περιθωριοποιούμε. Με στεναχωρεί πολύ η λογική αυτή που το διαφορετικό το απομακρύνουμε δεν το θέλουμε και το κατακρίνουμε. Θεωρώ πως τόσο οι γονείς όσο το σχολείο και ανάλογοι εκπαιδευτικοί φορείς πρέπει να μάθουν στα παιδιά να αγαπάνε το διαφορετικό και να το αποδέχονται αγκαλιάζοντάς το και όχι πχ εάν ένα παιδί στο δημοτικό ή γυμνάσιο δείχνει τάσεις ομοφυλίας να δέχεται bullying για αυτό. Είναι απλά "διαφορετικός" δεν είναι κακό.

Εφόσον ο άλλος δε ενοχλεί τον άλλον στον σεξουαλικό του προσανατολισμό δεν καταλαβαίνω πού υπάρχει το πρόβλημα. Όπως εμάς, μας φαντάζει παράξενο και περίεργο η ομοφυλοφιλία έτσι και για αυτούς ίσως τους φαντάζει παράξενο η ετεροφυλία!
Είμαι ΥΠΕΡ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια με 2 σημαντικότατες προϋποθέσεις που βέβαια αυτές ισχύουν για τα ετερόφυλα.

1. Να αγαπούν το παιδί και να το μεγαλώσουν με αξίες, ήθη, σεβασμό και να του μάθουν να αποδέχεται το διαφορετικό.

2. Να μην επιβάλλουν στο παιδί να αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτό που επιθυμεί.

Τώρα όσο για την άποψη ότι "δεν είναι ό,τι και το καλύτερο για τους γονείς" ισχύει στην μερίδα των γονιών και των ανθρώπων κατά προέκταση που πιστεύουν ότι θα τους κοροϊδεύουν και θα τους κατακρίνει αρνητικά ο περίγυρός τους, επειδή το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο. Και ξέρετε γιατί ; Διότι και αυτοί επικρίνουν μία τέτοια κατάσταση, δεν έχουν μάθει να σέβονται και να υποστηρίζουν το διαφορετικό. Εάν το είχαν κάνει αρχικά θα είχαν ξεπεράσει αυτά τα κόμπλεξ θα υποστήριζαν το παιδί στην προτίμησή του και δεν θα τους ένοιαζε τι θα πει ο έξω κόσμος. Το παιδί είναι ευχαριστημένο; ΑΡΚΕΙ ΤΕΛΟΣ.

Για ποιον λόγο να καταδικάσουμε και να επιβάλλουμε σε ένα παιδί τον προσανατολισμό το δικό μας και είναι δυσσαρεστημένο για την υπόλοιπη ζωή τους περνώντας του το μήνυμα εάν δεν το κάνει, δεν θα το αγαπάμε και είναι διαφορετικό οπότε να πιστεύει ότι δεν θα λαμβάνει ίσης μεταχείρισης ;
 

The Mountain

Well-known member

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 509 μηνύματα.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καν οι θεσμικές και κοινωνικές δομές ώστε να υποστηριχθεί η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Αν ποτέ αυτές αναπτυχθούν δε θα είμαι αντίθετος.

Καλώς ή κακώς, υπό τις παρούσες συνθήκες δε γίνεται να πεις σε παιδί "Γιαννάκη από εδώ ο μπαμπάς και από εδώ ο άλλος μπαμπάς".
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,458 μηνύματα.
Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το θέμα του Thessaloniki Pride.:thumbup:


"Ακρως οικογενειακόν" το 7ο Thessaloniki Pride

Από τις 20 μέχρι και τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ Thessaloniki Pride, "για την αγάπη και την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, bi, τρανς, queer και intersex ανθρώπων", όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές του.
"Με σύνθημα ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΝ το 7o Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στις οικογένειές μας", ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης Θάνος Βλαχογιάννης, εξηγώντας πως "από τη μία είναι αφιερωμένο στις οικογένειες που δημιουργούμε ως ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι, οι οποίες όμως συχνά βρίσκονται στην αφάνεια στην προσπάθειά μας να τις προστατεύσουμε" και "από την άλλη αφιερώνεται και στην οικογένεια μέσα στην οποία μεγαλώνουμε, πολλές φορές με δυσκολία καθώς οι οικογενειακές μας σχέσεις διαταράσσονται από τα αρνητικά στερεότυπα και τον στιγματισμό από τα οποία υποφέρει η κοινότητά μας".
"Από τη μη πρόβλεψη τεκνοθεσίας στο νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης μέχρι τον αποκλεισμό των έγγαμων τρανς ανθρώπων από τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, η οικογενειακή ζωή των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων συνεχίζει να αγνοείται θεσμικά και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο", σημείωσε ο κ. Βλαχογιάννης, διευκρινίζοντας ότι "το πρόσφατο νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια είναι σίγουρα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, σε καμία περίπτωση όμως δεν προστατεύει τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομογονεϊκές οικογένειες και που νομικά στερούνται τον ένα τους γονέα".
"Η διαφορετικότητα είναι ένα καθεστώς, το οποίο το δεχόμαστε", είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, υπενθυμίζοντας ότι "ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή στήριξε αυτή την προσπάθεια και τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η πόλη επιλέχθηκε να γίνει πρωτεύουσα Europride το 2020, κόντρα σε άλλες "δυνατές" υποψηφιότητες, όπως του Αμβούργου, των Βρυξελλών και του Μπέργκεν της Νορβηγίας, κάτι που θα ενισχύσει τον τουρισμό, την επισκεψιμότητα της πόλης".
"Είναι δύσκολο να περάσει μια νέα αντίληψη, αυτή της ανεκτικότητας, σε μια κοινωνία που είναι κατά βάθος συντηρητική, σε μια κοινωνία η οποία δεν σκέφτεται και πολλά - πολλά, ό,τι της μοιάζει είναι καλό, ό,τι δεν της μοιάζει, δεν είναι καλό", παραδέχθηκε, εκτιμώντας ότι "το πρόβλημα είναι πώς θα καταφέρουμε σιγά - σιγά να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, να αντιμετωπίζονται όλοι οι άνθρωποι επί ίσοις όροις ασχέτως φύλου, ασχέτως πεποιθήσεων".
Ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Νίκος Φωτίου τόνισε την πορεία τέτοιων κινημάτων από την αρχή της δεκαετίας του 1980 υπενθυμίζοντας την ύπαρξη του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλοφίλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ) και σχολίασε: "ήταν η πρώτη φορά που έγιναν προσπάθειες κάμψης στις αντιστάσεις μιας συντηρητικής κοινωνίας και μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος ενώ στο πλαίσιο αυτό εκδίδονταν τότε το περιοδικό "Αμφί" με σοβαρή αρθρογράφηση και ποικίλα φιλοσοφικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Στη συνέχεια έδωσε αγώνες και η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα".
Το φεστιβάλ ανοίγει την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, με ένα υπαίθριο πάρτι στη Ζεύξιδος από την Θετική Φωνή και συνεχίζεται την Πέμπτη με δύο προβολές ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών και την Thessaloniki Animation Film Festival. Η Παρασκευή, 22 Ιουνίου, περιλαμβάνει το παραδοσιακό Pride Forum στο Δημαρχείο στο οποίο θα συμμετέχουν οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, οι Υπερήφανοι Γονείς και επιστημονικοί υπεύθυνοι του 11528 - της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης για ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους. Η βραδιά της Παρασκευής συνεχίζεται με το καθιερωμένο Street Party στην πλ. Χρηματιστηρίου, ενώ το Σάββατο, 23 Ιουνίου, το φεστιβάλ μεταφέρεται στο Λευκό Πύργο από τις 12 το μεσημέρι. Από εκεί ξεκινάει και η μεγάλη παρέλαση στις 7μμ, για να καταλήξει στο ίδιο μέρος δύο ώρες μετά, οπότε και θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία (Pride Concert) με την οποία θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ.

Μού άρεσε τρομερά η φράση "Είναι δύσκολο να περάσει μια νέα αντίληψη, αυτή της ανεκτικότητας, σε μια κοινωνία που είναι κατά βάθος συντηρητική, σε μια κοινωνία η οποία δεν σκέφτεται και πολλά - πολλά, ό,τι της μοιάζει είναι καλό, ό,τι δεν της μοιάζει, δεν είναι καλό" η οποία κατά τη γνώμη μου συνοψίζει την ομοφοβικότητα αλλά και την οποιαδήποτε άλλη φοβία προς το διαφορετικό.
 

McManus

New member

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος . Έχει γράψει 586 μηνύματα.
Προσωπικά δεν θα ήθελα να με υιοθετήσει ομόφυλο ζευγάρι.

Νομίζω ότι θα αποκτούσα κόμπλεξ...

:yes:
 

Vold

Well-known member

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,565 μηνύματα.

McManus

New member

Ο Τι ώρα να περάσω; αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος . Έχει γράψει 586 μηνύματα.
Προτείνω να βρουμε να ρωτησουμε τέτοιες περιπτωσεις χωρις υπερ ή κατά τους.

Γιατί δηλαδή να μιλάνε άλλοι για αυτά;

Αν ημουν στην θέση τους, δεν θα μου άρεσε!

:)

Τώρα πια πάει...το απέκτησες

Ευχαριστώ. Γλυτωσα κάνα πενηντάρικο για την διάγνωση.


:yes:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ραφαέλα33847

Well-known member

Η Ραφαέλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1,800 μηνύματα.
Κι εγώ πάντως είμαι κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια .
Ένα παιδί για να έχει γερά ''θεμέλια'' , χρειάζεται να έχει τόσο τη πατρική όσο και τη μητρική φιγούρα στην οικογένεια!
 

Guest 186240

Επισκέπτης

G
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Χμ... Εάν αποφάσιζα για την τύχη ενός παιδιού και είχα δύο ζευγάρια(ένα ομόφυλο και ένα ετερόφυλο) όπου και τα δύο έχουν περάσει τους ελέγχους από κοινωνικούς λειτουργούς,ψυχολόγους και λοιπά(δεν ξέρω και ποια είναι η διαδικασία) θα διάλεγα κατευθείαν το ετερόφυλο ζευγάρι.Οπότε μάλλον διαφωνώ στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια..
 

Sapphire

Active member

Η Sapphire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 190 μηνύματα.
Απο το να μενουν τα παιδια σε ιδρυματα μονα τους, γιατι να μην τα παρουν ομοφυλα ζευγαρια που μπορουν να τα μεγαλωσουν σωστα και να δωσουν αγαπη;

Στο εξωτερικο οπου οι κοινωνιες ειναι πιο ανοιχτες αυτο ειναι κατι το αποδεκτο και δεν στιγματιζονται τα παιδια. Στην Ελλαδα πιστευω πως δεν ειμαστε ακομα ετοιμοι να δεχτουμε κατι τετοιο.

Αν το περιβαλλον στο οποιο θα δοθει το παιδι ειναι υγειες και εχουν γινει ολες οι απαραιτητες ερευνες που το κρινουν αυτο, εγω ειμαι υπερ. Υπαρχουν αξιοπρεπεστατα ομοφυλα ζευγαρια που ζουν την ζωη τους ηρεμα χωρις να προκαλουν. Γιατι αυτοι οι ανθρωποι να μην εχουν δικαιωμα στην υιοθεσια και στο να γινουν γονεις;
 

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Mein Name ist Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,537 μηνύματα.
Εγώ είμαι υπέρ αλλα με προϋποθέσεις.
Το μόνο που φοβάμαι είναι το εξής:Θα πει το ομοφυλόφιλο ζευγάρι στο παιδί για την ομοφιλοφιλια;Η θα δεν θα του πουν τίποτα και το παιδι θα γίνει ομοφιλοφιλος όχι γιατί το θέλει αλλα γιατί το βλέπω επο τους γονεις του;Επίσης όταν λέμε ομοφίοφιλο ζευγάρι εννοω σοβαρούς ανθρώπους που εργάζονται και θα αγαπούν το παιδί και όχι για άτομαμε φτερά στο κεφάλι και ανδρες που φοράνε φούστες και κάνουν βλακείες εκεί σίγουρα όχι.
 

olivi@

Συντονίστρια

Η olivi@ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,436 μηνύματα.
Χμ... Εάν αποφάσιζα για την τύχη ενός παιδιού και είχα δύο ζευγάρια(ένα ομόφυλο και ένα ετερόφυλο) όπου και τα δύο έχουν περάσει τους ελέγχους από κοινωνικούς λειτουργούς,ψυχολόγους και λοιπά(δεν ξέρω και ποια είναι η διαδικασία) θα διάλεγα κατευθείαν το ετερόφυλο ζευγάρι.Οπότε μάλλον διαφωνώ στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια..

Στο δίνω ότι αν δύο ζευγάρια πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν παιδί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το ένα ήταν ετερόφυλο και το άλλο ομόφυλο, θα ήταν καλύτερο για το παιδί να δοθεί στο ετερόφυλο απλά και μόνο για την κοινωνική όψη του θέματος. Δυστυχώς η ομοφοβία καλά κρατεί οπότε καλώς ή κακώς το παιδάκι θα γλίτωνε μερικά...όμορφα σχολιάκια.
Όμως η επιλογή δεν είναι αυτή. Εάν ήταν τόσα ορφανά παιδάκια θα είχαν οικογένεια.
Είναι ομόφυλο ζευγάρι ή ίδρυμα. Όποιο παιδάκι σε ίδρυμα και να ρωτήσεις νομίζω θα πετάξει τη σκούφια του να το πάρει στο σπίτι του ένα αγαπημένο ζευγάρι και ας ακούνε και οι δύο στο "κύριος" ή στο "κυρία".

Ο διαχωρισμός που αναφέρεται συχνά πυκνά σε τέτοιες συζητήσεις (όχι από εσένα φυσιογνώμονα) περί μητρικής και πατρικής αγάπης είναι όχι απλά για γέλια, αλλά μάλλον εκούσια παραπληροφόρηση.
Αν ο πατέρας είναι στα καράβια και μεγαλώσει το παιδάκι με τη μαμά του και τη γιαγιά του όλα κομπλέ, αν είναι ορφανό και το μεγαλώσουν οι δύο μεγάλοι του αδελφοί επίσης κομπλέ, το κατά δύναμειν. Άπαξ όμως οι δύο του κηδεμόνες είναι και εραστές, απαπαπα, θα βγει κομπλεξικό ή-θου κύριε-πο*στης! Μάλλον άλλο είναι το πρόβλημα...
 
Τελευταία επεξεργασία:

olivi@

Συντονίστρια

Η olivi@ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,436 μηνύματα.
Εγώ είμαι υπέρ αλλα με προϋποθέσεις.
Το μόνο που φοβάμαι είναι το εξής:Θα πει το ομοφυλόφιλο ζευγάρι στο παιδί για την ομοφιλοφιλια;Η θα δεν θα του πουν τίποτα και το παιδι θα γίνει ομοφιλοφιλος όχι γιατί το θέλει αλλα γιατί το βλέπω επο τους γονεις του;Επίσης όταν λέμε ομοφίοφιλο ζευγάρι εννοω σοβαρούς ανθρώπους που εργάζονται και θα αγαπούν το παιδί και όχι για άτομαμε φτερά στο κεφάλι και ανδρες που φοράνε φούστες και κάνουν βλακείες εκεί σίγουρα όχι.

Με αυτή τη λογική θα έπρεπε από στρέιτ γονείς να βγαίνουν μόνο στρέιτ παιδιά, κάτι που λαμβάνοντας υπόψη τον τραγικά μεγάλο αριθμό ομοφυλόφιλων παιδιών που αποκληρώνονται και πετιούνται απ' τα σπίτια τους γιατί τόλμησαν να είναι γκέι μάλλον δεν ισχύει.
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, νισάφι πια.
 

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Mein Name ist Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,537 μηνύματα.
Το σχόλιο σου είναι τέλειος άκυρο.Φυσικα και να υιοθετούν οι ομοφιλοφιλοι παιδιά,αλλα ανάμεσα στα δυο ζευγάρια που λες (αν τηρούσαν και τα δυο τις προϋποθέσεις) φυσικά και το ετεροφυλο είναι καλύτερο για να υπάρχουν και τα δυο πρότυπα.Αν το ετεροφυλο ζευγάρι είναι καλο το παιδί δεν γίνεται ρατσιστής σοβαρέψου λίγο δεν είναι όλοι ρατσιστές.
 

olivi@

Συντονίστρια

Η olivi@ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,436 μηνύματα.
Το σχόλιο σου είναι τέλειος άκυρο.Φυσικα και να υιοθετούν οι ομοφιλοφιλοι παιδιά,αλλα ανάμεσα στα δυο ζευγάρια που λες (αν τηρούσαν και τα δυο τις προϋποθέσεις) φυσικά και το ετεροφυλο είναι καλύτερο για να υπάρχουν και τα δυο πρότυπα.Αν το ετεροφυλο ζευγάρι είναι καλο το παιδί δεν γίνεται ρατσιστής σοβαρέψου λίγο δεν είναι όλοι ρατσιστές.
Που κολλάει οτιδήποτε από όσα λες περί ρατσισμού με οτιδήποτε από όσα είπα;
Επίσης για εξήγησε λίγο ποια δύο πρότυπα εννοείς.
 

GoddamnRight

Well-known member

Ο GoddamnRight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 266 μηνύματα.
Καταρχάς πιστεύω ότι ομοφυλόφιλος μπορεί να γίνει κανείς, όχι μόνο επειδή έτσι γεννήθηκε, αλλά από επιρροές κ.λ.π. Η επιρροή και το περιβάλλον παίζει ρόλο. Σίγουρα είναι και η προδιάθεση και για αυτό από στρέιτ γονείς βγαίνουν γκέι παιδιά. Αλλά το να αποκλείεις την επιρροή του περιβάλλοντος, είτε είναι γονείς, είτε κοινωνία κ.λ.π. πιστεύω είναι λάθος. Αν γίνει κάποιο πείραμα και μάθουν σε 100 παιδιά μέχρι την ηλικία των 8 ξέρω γω, πως περισσότεροι είναι γκέι παρά στρέιτ, δηλαδή με λίγα λόγια αντιστραφούν τελείως τα πράγματα, από περιβάλλον, media, γονείς κ.λ.π. η λογική μου λέει, ότι περισσότεροι θα κάνουν κάτι με άτομα ίδιου φύλου. Και ακόμα και αν τελικά τους αρέσει το αντίθετο φύλο, τουλάχιστον θα είναι ανεκτοί και στα 2 φύλα. Σοβαρή απόδειξη του στυλ "δεν επηρεάζεσαι, έτσι γεννιέσαι κ.λ.π." δεν έχει υπάρξει και πολύ δύσκολο να υπάρξει.

Και τώρα ον τοπικ, ναι, είμαι υπέρ της υιοθεσίας ορφανών παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Γιατί όχι άλλωστε? Αν είναι ικανοί και σωστοί γονείς, μακάρι να πάρουν κανένα από τα ορφανά και να βγάλουν στο τέλος καλούς ανθρώπους.

Τώρα στο ακραίο παράδειγμα, που έχουμε 2 ζευγάρια, ένα ζευγάρι ομοφυλοφιλικό και ένα ετεροφυλικό, που είναι ας πούμε ακριβώς το ίδιο, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει, θα προτιμήσω το 2ο, μόνο και μόνο επειδή η κοινωνία δεν ξέρω αν είναι έτοιμη, αλλά ακόμα και να ήταν (που για να γίνει ποτέ πρέπει να αρχίζουν ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν), δεν ξέρω την επίδραση που θα έχει το να είναι οι 2 γονείς το ίδιο φύλο. Η λογική λέει πως η αγάπη φτάνει, αλλά ποιος ξέρει πραγματικά. Το δείγμα είναι ελάχιστο και χρειάζεται χρόνος και αξιολογήσεις. Αλλά είμαι ανοιχτός σε τέτοιους πειραματισμούς.
 

Volkswagen Fan

Well-known member

Ο Mein Name ist Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,537 μηνύματα.
Που κολλάει οτιδήποτε από όσα λες περί ρατσισμού με οτιδήποτε από όσα είπα;
Επίσης για εξήγησε λίγο ποια δύο πρότυπα εννοείς.
Εννοω ότι το παιδί πρέπει να έχει και το πρότυπο της μητέρας και του πατέρα,μπορεί εσύ να είσαι υπερβολικά ανοιχτόμυαλη αλλα σκέψου λίγο λογικά και μην γράφεις κάτι μόνο και μόνο για να σε σχολιάσουμε.Φυσικαι και να υιοθετούν οι ομοφιλοφιλοι παιδιά (άλλωστε τόσο ορφανά υπάρχουν) πρέπει όμως βαν εξηγήσουν στα παιδιά ότι υπάρχουν δυο πρότυπα της μητέρας και του πατέρα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
  Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
 • Φορτώνει...
Top