Φορολογία & Νέα μέτρα

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Ο επαναπροσδιορισμός και η μείωση των συντελεστών του περιλαμβάνονται στις αλλαγές στη φορολογία που σχεδιάζει να κάνει από το φθινόπωρο η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.
Από τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου προκύπτει ότι στο τραπέζι βρίσκεται η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ οι οποίοι θα είναι 10% και 20% αντίστοιχα, μειωμένοι δηλαδή κατά 3 μονάδες από τα σημερινά επίπεδα του κανονικού συντελεστή 23% και του χαμηλού 13%. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχει και ο πολύ χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 6,5%, ο οποίος επιβάλλεται για μία μικρή κατηγορία προϊόντων.
Οι αλλαγές στο ΦΠΑ δεν θα αφορούν μόνο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εντάσσονται σ' αυτόν αλλά και τα ακίνητα. Έτσι, στα σενάρια που εξετάζονται είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 20% να ισχύσει και για το ΦΠΑ που επιβάλλεται στην αγορά καινούργιων διαμερισμάτων προκαλώντας έτσι σημαντικό όφελος για την αγορά ακινήτων. Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι μέσω των αλλαγών στη φορολογία να υπάρξει ενίσχυση της αγοράς ακινήτων που θα μπορούσε να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Έτσι εξετάζεται ένα πλέγμα άλλων πρόσθετων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή όπως η μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις και τις γονικές παροχές ακινήτων η οποία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι αλλαγές στην φορολογία θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεταξύ των μέτρων του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνεται και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων με στόχο να λαμβάνονται υπόψη οικογενειακά κριτήρια καθώς και η παλαιότητα του αυτοκινήτου.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, καθώς και μεγάλες περικοπές στις φοροαπαλλαγές νομικών και φυσικών προσώπων, καθώς και μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από το 20% στο 15%.

Πηγή : tvxs.gr
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,866 μηνύματα.
Μπράβο τους :)
 

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
 

aergos

New member

Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 383 μηνύματα.
Αν νομίζετε ότι αυτό είναι μέτρο που εφαρμόζεται με τη λογική ότι έτσι θα πέσουν οι τιμές και θα κινηθεί η αγορά τότε μάλλον είστε γελασμένοι.:P

ΑΝ εφαρμοστεί, τότε θα πρόκειται για ένα λαϊκίστικο μέτρο, και φυσικά ταυτόχρονα θα πάρουν άλλα αντισταθμιστικά μέτρα, πχ μεταφορά προϊόντων από χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ σε υψηλό.


https://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4643928
"Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του παραπάνω σεναρίου είναι το ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή οι όποιες αλλαγές στους συντελεστές να αντισταθμίζονται από έσοδα τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από άλλες παρεμβάσεις."

Μπράβο τους :)


:)
 

Mittenwald

New member

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Τελικά δεν ξέρουν τι θα κάνουν
Σε προηγούμενο δημοσίευμα, είχα αναφέρει για την μείωση του ΦΠΑ, και τώρα θα βάλουν ΦΠΑ και στο νερό!!

Επέκταση της επιβολής ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους Δήμους, καθώς και στο νερό για την άρδευσης αγροτικών εκτάσεων, προβλέπεται σε συνολικά 38 τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου.
Σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους Δήμους ή συνδέσμους τους, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτήν.
Παράλληλα, με άλλη διάταξη καθορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμων δηλώσεων φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, μεταβιβάσεων και άλλων φόρων.
Η ρύθμιση επεκτείνεται και στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών που δεν υποβλήθηκαν μέχρι και το 2010.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε και νομοθετική παρέμβαση για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια -τυχερά και μη-, τονίζοντας πως η ρύθμιση που περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο δεν συνιστά ολοκληρωμένη πολιτική στον συγκεκριμένο χώρο.
Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο κ. Οικονόμου απάντησε προς την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου, η οποία νωρίτερα κατά την εξέταση του πολυνομοσχεδίου τοποθετήθηκε αρνητικά για την ρύθμιση λέγοντας πως τάσσεται εναντίον της γενίκευσης του τζόγου και προσθέτοντας πως είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος.

Πηγή : tvxs
 

Ceres Victoria

New member

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,708 μηνύματα.
Κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχει καν ΦΠΑ στα βασικα αγαθα (τροφιμα) ποσο μαλλον στο νερο!
 

Ceres Victoria

New member

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,708 μηνύματα.
Μπράβο τους :)
Μην ανησυχεις, θα βαλουν αλλου φορους... πχ νεο φόρο στα πιτογυρα (για το καλο σας θα το κανουν βρε κουτα, να καταπολεμησουν την παχυσαρκια), φορο κάθε φορα που θα εχουμε λιακαδα και θα χαιρομαστε, φορο καθε φορα που θα χρησιμοποιουμε την τουαλετα (αυτος θα λεγεται πρασινος φορος), ο φορος κατοικιας θα ειναι ανα τετραγωνικο εκατοστο, και φυσικα φορο στις ταβερνες (αυτος ο φορος θα πηγαινει στις τσεπες των βουλευτων για να λενε οτι τα φαγαμε μαζι).
 

love_angel

New member

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

Άγγελος

New member

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,647 μηνύματα.
φπα στο κατουρημα εχει?

ρε τα καθικια,,εδω απο το βουνο τσαμπα βασικα ερχεται το νερο,,και θα πληρωνουμε φπα,,γιατι?

γιατι ετσι γουσταρουν..:wall::wall::wall:
 

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Χρηματιστηριακό κόλπο του Γουόρεν Μπάφετ γλιτώνει εκ. από φόρους στους πελάτες του

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι από τους πρώτους στον 'αγώνα' για επιπλέον φορολογία στους πλούσιους αλλά είναι άλλο να λες κάτι άλλο να το εννοείς και άλλο να το κάνεις πράξη. Με ένα χρηματιστηριακό τέχνασμα ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός εξασφαλίζει, πάντως, ότι οι πελάτες του και μέτοχοι της Berkshire Hathaway θα πάρουν μεγάλα κέρδη αποφεύγοντας ταυτόχρονα την υψηλή φορολογία.
Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Με το να προχωρήσει σε επαναγορές ιδίων μετοχών. Ο λόγος είναι απλός: Με την επαναγορά μετοχών ο Μπάφετ επιστρέφει στους μετόχους μετρητά χωρίς να τους υποχρεώσει να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους και να πληρώσουν φόρο, ενώ ακόμη και αν αποφασίσουν να το κάνουν αυτό ο φόρος είναι μικρός. Αντίθετα, αν έπραττε αυτό που είναι η φυσιολογική χρηματιστηριακή κίνηση, δηλαδή πλήρωνε στους μετόχους μέρισμα, τότε θα έπρεπε να καταβάλλουν άμεσα φόρο.
Έτσι, η μετοχή της εταιρίας απογειώθηκε κατά 8%, οι μέτοχοι έγιναν πλουσιότεροι και το κράτος πήρε ένα μεγάλο .. τίποτα. Ωραίος τρόπος από κάποιον που επιμένει ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν φόρο, σωστά;

Πηγή : XrimaNews
 

H-M

New member

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.
Αν αγοράσετε γλυκό από ζαχαροπλαστείο και το... δαγκώσετε μέσα στο κατάστημα, ενδέχεται εν αγνοία σας να καταστήσετε τον καταστηματάρχη υπόλογο για φορολογική παράβαση. Σύμφωνα με τις νέες διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα γλυκά και τα παγωτά που καταναλώνονται εκτός καταστήματος (ακόμα και εάν τα πήρε κάποιος στο χέρι) φορολογούνται με ΦΠΑ 13%, εάν όμως καταναλωθούν εντός του καταστήματος πρέπει να μπει ΦΠΑ 23%! Είναι μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα από τα κωμικοτραγικά που περιγράφονται στη νέα «διευκρινιστική» κατά τα άλλα εγκύκλιο για τους συντελεστές ΦΠΑ της εστίασης.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της γλυκιάς και της αλμυρής μπουγάτσας οι οποίες θα φορολογούνται με διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ. Οι τυρόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες και όλα τα σφολιατοειδή γενικότερα, θα έχουν ΦΠΑ 23%. Σε περίπτωση όμως που τα προϊόντα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, υποστηρίζει η εγκύκλιος, όπως για παράδειγμα η μπουγάτσα με κρέμα, αυτά θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο 13%. Όταν βέβαια δεν καταναλώνονται στο κατάστημα και τα παίρνετε για το σπίτι.
Φορο - ελεγκτής και στην... τοστιέρα
Το τυποποιημένο σάντουιτς που αγοράζετε από το μαγαζί υπάγεται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%. Εάν κάνετε το λάθος και ζητήσετε να σας το ζεστάνουν στο μαγαζί, ή το καταναλώσετε μπροστά στον ιδιοκτήτη, τον επιβαρύνετε με άλλο 10% καθώς σε αυτήν την περίπτωση ο συντελεστής ΦΠΑ που σύμφωνα με το υπουργείο, πρέπει να εφαρμοστεί είναι το 23%.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα πως ο φορολογικός έλεγχος θα υποδείξει ποιο σαντουιτς ζεστάθηκε και ποιο όχι.
Επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις catering οι σερβιτόροι
Στις περιπτώσεις των εταιρειών catering που παρέχουν προϊόντα προς κατανάλωση, το κάθε ένα θα φορολογείται με τον συντελεστή που προβλέπει ο νόμος. Για παράδειγμα γλυκά, φυσικό μεταλλικό νερό και ψωμί με 13%. Εαν όμως η εταιρεία παρέχει έναν υπάλληλο της για υπηρεσίες σερβιρίσματος, τα παραπάνω αγαθά θα φορολογηθούν με 23%.

Πηγή : enet.gr
 

Rainbow Blues

New member

Η Rainbow Blues αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Έμπορος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 227 μηνύματα.
Πωωω Πωωωω.....:confused:

Έλα να το εξηγήσεις τώρα αυτό στον μπαρμπα αποστόλη που έχει το μπουγατσατζίδικο στη γωνία.....:D
Θα του πέσουν τα αυτιά του ανθρώπου...

Μ' αρέσει που σ αυτή τη χώρα αντί να προσπαθούν να ξεμπλέξουν αυτό το κουβάρι (για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς) που ονομάζεται Νομοθεσία, μέρα με τη μέρα κάνουν την κατάσταση χειρότερη...
 

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.
Πωωω Πωωωω.....:confused:...

Μ' αρέσει που σ αυτή τη χώρα ...
:redface::redface::redface:: Και μένα, που σ' αυτή τη χώρα επιτρέπουμε να τη κυβερνάει το δίδυμο Τζέφρυ και Μπένυ, δύο τύποι βγαλμένοι κατ' ευθείαν απο τη αμερικανοευρωπαϊκή έκδοση της Ντίσνεϋλαντ!:mad::mad::mad:
 

alis

New member

Η alis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,011 μηνύματα.
Χαχαχαχα... Έλεος ποιος τα σκέφτεται αυτά; Άκουσα μάλιστα ότι το ΦΠΑ αλλάζει ανάλογα με το τι μπουγάτσα θα πάρεις. Άλλο ΦΠΑ η αλμυρή, με το τυρί, άλλο η γλυκιά, με την κρέμα. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε στο μέλλον...
 

ΚΟΡΩΝΕΥΣ

Active member

Ο ΚΟΡΩΝΕΥΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 330 μηνύματα.
οταν παιρνουν αποφασεις ανθρωποι που ειναι εκτος της κοινωνιας τετοιες λακαμιες γινονται . τι να πεις οπου φτωχος και η μοιρα του
 

D_G

Well-known member

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,618 μηνύματα.
Τα μυζυθροπιτάκια που δεν είναι ούτε αλμυρά ούτε γλυκά, θα φορολογούνται στο ενδιάμεσο ;
(Μη βαράτε, μια απορία έκφρασα) :hmm:
 

talismans

New member

Ο talismans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Στη Θεσσαλονίκη είναι που θα μπερδευτούν περισσότερο

Μπουγάτσα με τυρί με κύμα με, με, με,
 

Ceres Victoria

New member

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,708 μηνύματα.
αν πασπαλίζουν την μπουγάτσα με τυρί με ζάχαρη άχνη και κανέλλα θα θεωρείται γλυκιά ή αλμυρή;
 

Great Chaos

Well-known member

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,526 μηνύματα.
Στη Θεσσαλονίκη είναι που θα μπερδευτούν περισσότερο

Μπουγάτσα με τυρί με κύμα με, με, με,
Ε είπαμε ρε καρντάσι, βάζουμε διάφορα μέσα στην μπουγάτσα, όμως το κύμα προτιμάμε να το αφήνουμε στον Θερμαϊκό ή στη Χαλκιδική...:clapup:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top