Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,724 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 10:32, 01-04-06:

#1
πανευκολη και εντυπωσιακή συνταγή ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ (για 3 καλοφαγάδες ή 4 λιτόφαγους ή 2 φαγανούς )
1 κατσαρόλα μεγάλη, 1 κατσαρόλα μικρή, 1 σουρωτήρι, μαχαίρια πηρούνια κλπ
ζυμαρικά (μακαρόνια θες, κοφτό θες, ταλιατέλες θες, ότι θες τελος πάντων 1 ΠΑΚΕΤΟ
1μικρό κύβο κνορ για ζυμαρικά (μάθετε να τα χρησιμοποιείτε, είναι σούπερ!)
μία κρέμα γάλακτος (υπάρχουν και οι light μήν τρελένεστε )
1 κονσέρβα μανιτάρια (καλλύτερα τεμαχισμένα μην φάτε και κανά δάχτυλο στην προσπάθεια να τα κόψετε )
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγος φρέσκος μαϊδανός
βούτηρο (για να κάψουμε τα ζυμαρικά)
σκόνη σκόρδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο και χοντροκομμένο, τυρί τριμμένο προαιρετικά (κατά προτίμηση κάποιο πικάντικο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Γεμίζουμε με νερό ως τη μέση τη μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια (χωρίς όλα τα πράσινα κοτσάκια, βάζουμε περίπου τα μισά)
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε λίγο μαϊδανό (περίπου το 1/3 απ το ματσάκι του μανάβη)
Πλένουμε τα μανιτάρια απ την κονσέρβα (φυσικά πετάμε το ζουμί τους ) και αν κάναμε το λάθος να τα αγοράσουμε ολόκληρα, τα χοντροκόβουμε

Μαγείρεμα των ζυμαρικών
όταν πάρει βράση το νερό στη μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα 1-2 κύβους για ζυμαρικά και μια κουταλιά της σούπας αλάτι... μόλις ξαναβράσει ΚΑΛΑ ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας και ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ το καπάκι της κατσαρόλας γιατί βγάζουν αφρούς τα ζυμαρικά που θα ξεχυλίσουν θα μας κάνουν την κουζίνα χάλι και δε θα θέλουμε να ξαναμειρέψουμε ΠΟΤΕ (απλά μισοκλείνουμε το καπάκι()
Ανακατεύουμε πολύ συχνά και κυρίως στην αρχή για να μην κολλήσουν μεταξύ τους
Για αλτέντε θα πρέπει να τα αφήσουμε γυρω στα 7-10 λεπτά μετά που θα αρχίσει το νερό πάλι να βράζει ΔΥΝΑΤΑ απ την ώρα που ρίξαμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
(ξεχάστε τις πρακτικές αν κολλήσει στο πλακάκι είναι έτοιμο.... κάνει χάλια τα πλακάκια και δεν είσαι και ποτέ σίγουρος.... απλά βγάλτε ένα καταραμένο μακαρόνι απ την κατσαρόλα και δοκιμάστε το!!!! ακόμα και αν δεν είναι ετοιμο δε θα πεθάνετε )
όταν είναι έτοιμα λοιπόν, τα βγάζετε απ το μάτι και τα περνάτε απ το σουρωτήρι (Αλλιώς γνωστό και ως τρυπητό) και τα ξεβγάζετε με ΛΙΓΟ ζεστό νερό
Αφήνετε τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι και στην ίδια κατσαρόλα αφού την ξεβγάλετε ΛΙΓΟ βάζετε μια γερή κουταλιά της σούπας βούτηρο και την ξαναβάζετε στο αναμένο μάτι που έβραζε πριν.
Όταν το βούτηρο κάψει (όχι να αρχίσει να βγάζει καπνούς και φωτιές.... απλά να ζεσταθεί παραπάνω από καλά) ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύετε έντονα και κυρίως απ την βάση ώστε να έρθουν πολλές φορές τούμπα και να "ζεματιστούν " όλα με βούτηρο.
Τα βγάζετε απ το μάτι (της κουζίνας ) και είναι έτοιμα να υποδεχτουν την σάλτσα (που αν είσαστε αλάνια την έχετε ξεκινήσει ταυτόχτρονα και ενώ βράζουν τα ζυμαρικά) βέβαια αυτή είναι μαγειρική για προχωρημένους

Η ΣΑΛΤΣΑ
Βάζετε στην μικρή κατσαρόλα μια γερή κουταλιά βούτηρο και τα ήδη ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (ανάβετε και το μάτι ε?)
όταν τα κρεμμυδάκια πάρουν ελαφρώς ξανθοπό χρώμα ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια.... ανακατεύετε συνεχώς και τσιγαρίζετε.... όταν είναι έτοιμα ρίχνετε μέσα και τον μαϊδανό όπου τον φέρνετε μόνο λίγες βόλτες, να μην μαραθεί, ρίχνετε στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος όπου πλέον είστε συνεχώς από πάνω και ανακατεύετε ΣΥΝΕΧΩΣ (γιατί αλλιώς θα κολλήσει η κρέμα στην κατσαρόλα και θα με βλαστημάτε για πάντα για την συνταγή μου )
ταυτόχρονα ρίχνετε και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και λιιιιιιγο πιπέρι
όταν ΠΗΞΕΙ η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη!!!!

Βάζετε σε πιάτο τα ζυμαρικά, βάζετε από πάνω τη σάτσα, το τυράκι σας και πασπαλίζετε επιπλέον με λίγο πιπέρι....

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΖΕΣΤΑ!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 12:55, 20-07-06:

#2
Ρε κουε αει σιχτίρ! Μια συνταγή πήγα να γράψω κι εγώ η καημένη και την έχεις γράψει εσύ (αν κ λίγο διαφορετική)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 14:56, 20-07-06:

#3
ελα ρε! κάνε απάντηση στη δική μου και γράψε τις διαφοροποιήσεις για να το δοκιμάσω και γω! δεν ξέρεις.. μπορεί να είναι πολύ καλύτερη η δική σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 19:01, 01-01-08:

#4
Μακαρόνια με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά:
  • 2 κουτιά μανιτάρια (ή ένα κουτί φρέσκα)
  • 2 κουτιά μικρές κρέμες γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ή λίγο αποξηραμένο, αν δεν έχετε)
  • μισό ποτήρι κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • μακαρόνια

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια όπως συνήθως και τα σουρώνετε.
Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σωτάρετε ελαφρά. Βάζετε τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το κρασί και ανεβάζετε την φωτιά για να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί, βάζετε ελάχιστο νερό και καπακώνετε την κατσαρόλα να πάρουν μια βράση ακόμα τα μανιτάρια. Στο τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χαμηλωνετε πολύ την φωτιά να δέσουν κάπως.
Περιχύνετε τα μακαρόνια με την σάλτσα, βάζετε και λίγη παρμεζάνα τριμμένη αποπάνω και απολαμβάνετε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 23:33, 01-01-08:

#5
Αρχική Δημοσίευση από kajira
Στο τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χαμηλωνετε πολύ την φωτιά να δέσουν κάπως.
ή αγοράζετε εξ αρχής κρέμα γάλακτος ADORO για ζυμαρικά και ξενιάζετε με το θέμα "δέσιμο"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 02:20, 03-01-08:

#6
Γιατί; Αυτή κυκλοφορεί ..δεμένη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 15:25, 03-01-08:

#7
Αρχική Δημοσίευση από kajira
Γιατί; Αυτή κυκλοφορεί ..δεμένη;
εντελώς όμως τόσο δεμένη που εγώ την αραιώνω με καυτό νερό (ελάχιστη ποσότητα) για να την απλώσω και να κάνω το σουφλέ μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους