Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,100 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,146 μηνύματα σε 74,654 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κρεμώδης χορτόσουπα με ξινόμυλα

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 19:27, 28-06-10:

#1
Στις γιορτές, στα "καλα" τραπέζια συνηθίζουν να τρωνε για πρώτο πιάτο σούπες...Παρτε μια καλη συνταγούλα!

Κρεμώδης χορτόσουπα με ξινόμυλα

Θερμίδες ανα μερίδα:200

Για 6 ατομα χρειαζονται τα εξης υλικά:

500 γρ. διάφορα καθαρισμένα χόρτα, όπως ζοχοί, σταμναγκάθι, ρόκα, αγριοράδικα κ.ά. (στις λαϊκές αγορές, συμβατικές και βιολογικές, αλλά και σε καλά μανάβικα και σούπερ μάρκετ θα βρούμε μεγάλη ποικιλία)
30 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), σε μέτριες ροδέλες
2 μέτριες πατάτες, προτιμάμε βιολογικές, σε κύβους
2 ξινόμηλα, καθαρισμένα, σε μέτριους κύβους
1½ λίτρο ζωμός κότας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι (ή τσαλαφούτι)
γλυκό μπούκοβο (προαιρετικά)


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό. Οταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα ζεματίζουμε για 4 - 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια πιρούνα και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Πετάμε το νερό της κατσαρόλας, τη σκουπίζουμε καλά και ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα πράσα για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα χόρτα, τις πατάτες και τα ξινόμηλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ, σε δόσεις. Για πιο φίνο αποτέλεσμα την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, τη μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας τυρί. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με το μπούκοβο και σερβίρουμε.

Παρεπιπτόντως, επειδή ξεχασα να το αναφερω πιο πάνω...Προκειται για λίγο πιο gourmet συνταγές...

πηγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 28-06-10 στις 20:44. Αιτία: προσθήκη πηγής
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους