Αν κάτσουν μπροστά απ' το χαζοκούτι παίζοντας lineage, χάνουν τον χρόνο τους (διασκεδάζουν κιόλας βέβαια), καθόλου ασήμαντο για εμένα, εάν πάνε στην εκκλησία όχι απλώς σπαταλούν τον χρόνο τους (γνώμη μου είναι) αλλά και τρώνε προπαγάνδα στο φουλ (εάν μπορέσουν να καταλάβουν αυτά που λένε τα "ιερά" κείμενά τους). Σημαντική διαφορά.
Πραγματικά απορώ εάν εκείνοι που δηλώνουν, με καμάρι κιόλας, χριστιανοί, κάθισαν ποτέ να ψάξουν όσα λέει στην πραγματικότητα η θρησκεία τους. Εγώ τα απαρνήθηκα γιατί ούτως ή άλλως δεν συμβάδιζαν με την φιλοσοφία μου, και από τότε όσο πιο πολύ ασχολούμουν με τα κείμενα τους, τόσο πιο πολύ γινόμουν σίγουρη ότι αυτό που επέλεξα ήταν το σωστό. Ειλικρινά, αν τα δει κανείς όλα αυτά χωρίς να έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου (αν όχι από την οικογένεια, ίσως από το σχολείο, τους φίλους και την κοινωνία γενικότερα) μοιάζουν παράλογα... έως γελοία.
Και μιας το θέμα αφορά την εκκλησία και όχι τόσο την θρησκεία αυτή καθ' αυτή έχω να προτείνω ένα βιβλιαράκι, ίσως να φανεί λίγο δυσάρεστο και ειρωνικό στους θρήσκους αλλά είμαστε και ρεαλιστές άνθρωποι:
Βλάσσης Ρασσιάς - «Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως»
Για να δείτε με πόση «αγάπη» κατάφερε να επιβληθεί αυτή η θρησκεία.
Επίσης, η «Περί θεού αυταπάτη» του Richard Dawkins είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αλλά υποθέτω ο τίτλος και μόνο αποτρέπει τους πιστούς από το να το διαβάσουν, το συνιστώ πάντως γιατί δεν λέει αερολογίες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.