• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,188 μηνύματα.
Φυσικά, θα μου πείτε ναι έχει τεράστια σημασία η μείωση των διασωληνώσεωνκαι των θανάτων, τόσο για το ΕΣΥ, όσο και για την πορεία της Πανδημίας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να φανεί σύντομα θέλω να πιστεύω και μείωση των γενικότερων κρουσμάτων, πχ να πέσουμε κάτω από χίλια αρχικά σε τριψήφιο αριθμό και σταδικά προς την άνοιξη σε διψήφιο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα σπεύσουν οι εναπομείναντες ανεμβολίαστοι, να εμβολιαστούν μαζικά
Ποσοστό θετικότητας έχει σημασία όχι ο αριθμός κρουσμάτων αυτός καθ'αυτός.
Αν κάναμε 8.000 τεστ όπως κάναμε το 2020 οριακά τριψήφια κρούσματα θα είχαμε.

Ποτέ δεν θα φτάσουμε ούτε εμείς ούτε κανείς σε περίπου μηδενικά κρούσματα δηλαδή να κάνεις 200.000 τεστ και να βγάζεις 40-50 κρούσματα.
Όχι μόνο με τον κορωνοιό, οποιονδήποτε μεταδοτικό ιο. Ακόμα και για την γρίπη που πρακτικά εξαφανίζεται το καλοκαίρι, αν έκανες κατακαλόκαιρο 200.000 τεστ ένα 100αρι θετικούς μπορεί να τους έβρισκες. Μιλάμε για θετικότητα 0.05%.

Στην εξελικτική πορεία των ιων βασιζόμαστε, ότι διαχρονικά σε όλους τους ιους επικρατούν περισσότερο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες μεταλλάξεις.
Μέχρι να γίνει αυτό σε βαθμό που να μην μας πειράζει θα περάσει κάποιος καιρός για αυτό λένε ότι χρειάζεται μεσοπρόθεση στήριξη των συστημάτων υγείας.

Δηλαδή μπορεί μέχρι το 2023-2024 να ζούμε μεν χωρίς μέτρα(οι περισσότεροι λένε ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ο τελευταίος με τον κορωνοιό ως πανδημία στις ανεπτυγμένες χώρες) αλλά τους χειμώνες στο πικ θα έχεις αυξημένο αριθμό διασωληνωμένων.

Για την Ελλάδα πχ, να μπορεί να αντέχει κάθε χειμώνα στο πικ του ιου να έχει 300-400 διασωληνωμένους με κορωνοιό+τους διασωληνωμένους με γρίπη+τους διασωληνωμένους για οτιδήποτε άλλο χωρίς να επηρεάζονται τα χειρουργεία και τα λοιπά του συστήματος υγείας.
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,871 μηνύματα.
Η πλάκα είναι ότι όπως πάμε θα φτάσουμε σε ένα σημείο που και να θέλουν να κάνουν lockdown(που αν το κάνουν θα το βαφτίσουν αλλιώς όπως κάποιοι άλλοι είχαν βαφτίσει την τρόικα θεσμούς) πλέον θα είναι πολύ αργά για να έχει αποτέλεσμα.

Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται περίπου 10 ανα ημέρα και αυτός ο ρυθμός για τις επόμενες 20-30 μέρες τουλάχιστον μόνο να αυξηθεί μπορεί(και θα αυξηθεί αφού αυξάνονταν τα κρούσματα και οι εισαγωγές ολο το προηγούμενο διάστημα) όχι να μειωθεί.

Στο μεταξύ οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς μετά το 6μηνο δεν έχουν προστασία.
Δηλαδή τώρα θα έπρεπε να πάνε για τρίτη δόση όσοι τέλειωσαν τον εμβολιασμό μέχρι τον Απρίλιο. Τέλη Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 70+, οι 80-85+ είχαν ξεκινήσει από Γενάρη οπότε μιλάμε για όλους αυτούς+τους ευπαθείς.

Κι όμως μόνο 444 χιλιάδες έχουν κάνει τρίτη δόση όταν μόνο ευπαθείς που δικαιούνται να κάνουν είναι 285.000
Αν γίνει λοκνταουν όπως λες κάποια στιγμή πιστεύεις θα έχει την ίδια αυστηρότητα με πέρυσι και αν ναι,πως θα το ονομάσουν;
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,188 μηνύματα.
Αν γίνει λοκνταουν όπως λες κάποια στιγμή πιστεύεις θα έχει την ίδια αυστηρότητα με πέρυσι και αν ναι,πως θα το ονομάσουν;
Μέτρα περιορισμού της διασποράς, υγειονομικές προσαρμογές,νεο υγειονομικό πρωτόκολλο και ότι τραβάει η όρεξη σου. Φαντασία να υπάρχει.

Δεν πρόκειται να είναι όσο αυστηρό ήταν πέρσι ότι και να γίνει.
Θα προσπαθήσουν να μην επηρεάσουν τους εμβολιασμένους.

Πιστεύω το πιο ακραίο που θα μπορούσαν να κάνουν θα ήταν ένα άτυπο lockdown κυρίως για ανεμβολίαστους.
Δηλαδή εστίαση μόνο με εβόλιο(ούτε καν τεστ σε εξωτερικούς χώρους), ανεμβολίαστοι υποχρεωτικά τηλεργασία όπου γίνεται, ίσως και να μην ισχύουν πιστοποιητικά για όσους έχει περάσει 8μηνο από όταν εμβολιάστηκαν, ίσως μόνο καθιστοί στην εστίαση και ίσως απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για όλους ή μόνο για ανεμβολίαστους.

Δεν νομίζω κάτι περισσότερο. Για κλεισίματα μαγαζιών κλπ εκτός από τους φόρους που θα χαθούν το κράτος θα έπρεπε να δώσει κι άλλα λεφτά σε επιστρεπτέες και αποζημιώσεις των σε αναστολή εργαζομένων.
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Μπορούν να το πουν "το σκατό στην κάλτσα" (περιγραφικός ορισμός, απλός και κατανοητός από όλους).
 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,871 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,140 μηνύματα.
Καλα αυτα τα νεα.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Τι δείχνει κλινική μελέτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έπειτα από έξι μήνες

Την ανανεωμένη κλινική μελέτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό, που έχει αναπτύξει η Pfizer, αναδημοσίευσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στα social media. Όπως επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, πρόκειται για δεδομένα εξαμήνου, που δείχνουν “χωρίς καμία αμφιβολία” ότι έπειτα από “6 μήνες τα εμβόλια παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά”.

Αναλυτικά, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έγραψε στο Facebook:

“Οι κλινικές δοκιμές αποτελούν τις πιο αξιόπιστες πηγές που έχουμε για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων. Πρόσφατα βλέπουμε μελέτες παρατήρησης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, οι οποίες ωστόσο είναι ευάλωτες και θέλουν προσοχή στην ερμηνεία τους. Με απλά λόγια πρώτα εμπιστευόμαστε τις κλινικές μελέτες και οι μελέτες παρατήρησης λειτουργούν συμπληρωματικά.

Η πρόσφατη, λοιπόν, ανανεωμένη κλινική μελέτη της αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer με δεδομένα εξαμήνου δείχνει χωρίς ΚΑΜΙΑ αμφιβολία (διότι είναι διπλά τυφλή τυχαιοποιημένη) ότι μετά από 6 μήνες τα εμβόλια παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά.

Κρατήστε την εικόνα όπου η επίδραση του εμβολίου έκανε kick-in στις 9 με 10 ημέρες μετά από την πρώτη δόση”.

 

brizoulis

Δραστήριο μέλος

Ο Άκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
Άλλο ένα μαύρο ρεκόρ σήμερα με 7.335 κρούσματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αριθμός τεστ είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλες φορές (περίπου 115 χιλιάδες σήμερα)
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,140 μηνύματα.

Θετικοτητα 6.5% !!!

Νέο “μαύρο” ρεκόρ με 7.335 κρούσματα κορονοϊού – 65 νεκροί και 477 διασωληνωμένοι​

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού και τα τελευταία στοιχεία για τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν να σημειώνεται νέα “έκρηξη” στις ημερήσιες μολύνσεις, ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία και για τους νεκρούς αλλά και για τους διασωληνωμένους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 7.335 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Επιπλέον, 65 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, μέσα σε μία ημέρα. Σε 477 ανήλθαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς, έναντι 470 που ανακοινώθηκαν χθες.

Νέα κρούσματα κορονοϊού: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ​

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.335, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 792.239 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.542 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.361 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (58.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.356 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 407 (ημερήσια μεταβολή +5.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 360 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό

 

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,871 μηνύματα.
Βλέπω να έχουμε ολικό λοκνταουν ,τι λες @back2967 ;Δες πόσα είχαμε.Λες όντως να μην είναι τόσο αυστηρο μετά από τέτοια αύξηση σημερα;
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,090 μηνύματα.
Άμα πάει κάνα 4ημερο σερί σε τέτοια ποσοστά η θετικότητα μάσκα έξω, 2πλη ή ffp2 στα ΜΜΜ και περαιτέρω δυσκολίες σε ανεμβολίαστους είναι δεδομένα.
Μετά θα χτυπηθεί η εστίαση, και μετά θα δούμε λογικά για curfew πάλι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,871 μηνύματα.
Άμα πάει κάνα 4ημερο σερί σε τέτοια ποσοστά η θετικότητα μάσκα έξω, 2πλη ή ffp στα ΜΜΜ και περαιτέρω δυσκολίες σε ανεμβολίαστους είναι δεδομένα.
Μετά θα χτυπηθεί η εστίαση, και μετά θα δούμε λογικά για curfew πάλι.
Όταν λες curfew εννοείς απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ πχ ή ολικό λοκνταουν;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,140 μηνύματα.
Άμα πάει κάνα 4ημερο σερί σε τέτοια ποσοστά η θετικότητα μάσκα έξω
Στο μεταξυ καποιοι ειναι πραγματικα απαραδεχτοι! Πηγα πριν μερικες μερες στο κτηνιατριο.
Μικρο ειναι.
Η γιατρος κανονικα γραφει εξω απο την πορτα να μπαινουμε ενας ενας και ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ.
Μπηκε μια ,ολο χαρα.,καν μασκα δεν ειχε,δεν μιλαμε για πηγουνι,η μασκα απλα δεν υπηρχε....ενω ηδη ημουν μεσα εγω,πηγαινοερχοταν,καλα για αποστασεις ουτε κατα διαννοια,μας μιλαγε ωραιοτατα.Η καημενη η κτηνιατρος οκ τι να της πει ;Εκεινη την ωρα κοιταζε και εναν σκυλακο.

Ηρθε διπλα μου και μου μιλαγε,της λέω οκ αλλα εξω δεν ειδατε οτι μπαινουμε μεσα ενας ενας και φοραμε υποχρεωτικα μασκα;
Το επαιξε κινεζα,δεν μου απαντησε και ξετσιπωτα εκατσε στον καναπε.
ΜΕΤΑ αυτοι οι ιδιοι θα βριζουν για το λοκνταουν.
Νταξει..για πολυ ξυλο ομως.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,870 μηνύματα.
Μίλησε ο Πλεύρης στο ραδιόφωνο και είπε οτι τα χάπια για τον κορωνοϊό δεν θα είναι για όλους αλλά για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών που θα αποφασιστεί από την επιτροπή: ανοσοκατεσταλμένοι, ηλικιακά κριτήρια αλλά και συγγένεια με υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ. Makes sense.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,090 μηνύματα.

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,871 μηνύματα.
Νυχτερινό.
Απ' αυτά που πήγαιναν στο Βέρτη 8 η ώρα το απόγευμα γιατί κλείνανε 1 ξέρωγω.
Ο,τι πρέπει ένα ουισκακι μαζί με το βραδινό στις 8 και παρέα τον Οικονομόπουλο 😂 *ας ευθυμησουμε λίγο,με τόσο άγχος που έχουμε*
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,140 μηνύματα.
:hehe: :hehe: :hehe:

1636392639844.png
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,140 μηνύματα.
Το ελπιζω και εγω.Το βαρεθηκα στην κυριολεξια.Τα σχολεια δεν νομιζω να κλεισουν,μια χαρα τα παμε σε σχεση με αλλου.
Αλλα για σκληροτερα μετρα δεν νομιζω να το γλυτωσουμε.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top