Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος 2022-2024

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,245 μηνύματα.
Ισως η μοναδικη φορα που συμφωνουμε τοσο.
Στο μεταξυ τα λεει ο αναλυτης Φιλης.
ΟΤΑΝ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΝΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΛΕΜΕ.
Ε.....θα το πληρωσουμε πολυ ακριβα ολο αυτο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Διοτι οι ΗΠΑ φιλε σαμαελ...ειναι πολυ μακρια.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Δυστυχώς όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης απο το πως έχουν χειριστεί την κατάσταση ως τώρα.
Δεν λέω καλά τα πατριωτικά λόγια και τα εμείς θα τους κάνουμε θα τους ράνουμε αλλά...ειλικρινά αξίζει κανείς να χάσει την ζωή του λόγω υπερηφάνιας; Διότι περί αυτού πρόκειται πλέον...υπερηφάνια. Όταν σε έχουν στριμώξει το να πεις εγώ θα πολεμήσω μέχρι εσχάτων είναι αυτοκαταστροφικό. Ειδικά όταν έχεις οικογένεια,φίλους,παιδιά,κοπέλα κτλπ. Το χώμα είναι χώμα,ας το πάρουν να το κάνουν ότι θέλουν, τους προαναφερόμενους πρέπει να έχεις έγνοια να προστατέψεις πρώτα. Φτάσαμε στο σημείο που έχουν πείσει τον κόσμο οτι έχει αξία το να πεθάνεις για μάταιο σκοπό αλλά όχι να ζήσεις για έναν ουσιαστικό.

Πλέον υπάρχουν λύσεις , δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Είναι επιλογή μας το εαν θα κάνουμε πόλεμο ή όχι. Όπως είπες ο απλός λαός την πληρώνει πάντα με τους πολέμους. Αυτοί θα δίνουν εντολές απο τα bunker τους...

Έχουν περάσει αιώνες και ακόμα δεν έχουμε μάθει να επικοινωνούμε. Ακόμα δεν έχουμε μάθει να βάζουμε σε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, πέρα απο τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε. Αντί να επενδύουμε τα λεφτά μας σε τρόπους να πάει η ανθρωπότητα 100 χρόνια μπροστά, τα επενδύουμε στο πως να πάμε στην εποχή του λίθου.

Ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν συμφέρει κανέναν, γιατί δεν θα υπάρξει νικητής. Και ακόμα και εαν υπάρξει, δεν θα έχει μείνει τίποτα να ελέγξει. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί είναι όλοι να έχουν λόγους να μην θέλουν έναν πόλεμο. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο εαν το κάθε κράτος είναι μέσα στην ευμάρεια. Η δική μας ευτυχία και επιβίωση βασίζεται άμεσα στην ύπαρξη και επιβίωση των γειτόνων. Σωστό λάθος...δεν έχει σημασία,έτσι έχουν τα πράγματα. Οπότε ναι, πρέπει να τους δώσουν διέξοδο απο όλο αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Αφου βάζουμε το newsbeast
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,017 μηνύματα.
Δεν λέω καλά τα πατριωτικά λόγια και τα εμείς θα τους κάνουμε θα τους ράνουμε αλλά...ειλικρινά αξίζει κανείς να χάσει την ζωή του λόγω υπερηφάνιας; Διότι περί αυτού πρόκειται πλέον...υπερηφάνια.
Προκειται περι επιθυμιας του αμερικανικου παραγοντα να μη διακοπει η αντιπαραθεση. Συμφωνα με τον Μπαιντεν και το επιτελειο του, η γραμμη φαινεται να ειναι η επ αοριστον συνεχιση του πολεμου μεχρι να φθαρει η Ρωσια στρατιωτικα και οικονομικα. Παρα το αδειασμα που εφαγε ο Μπαιντεν μετα τις σχετικες δηλωσεις του, ειναι ευσεβης ποθος των ΗΠΑ η πολιτειακη αλλαγη στη Ρωσια, με ενα καθεστως εμφανως φιλοδυτικοτερο. Για αυτο λοιπον και οι δηλωσεις των Αμερικανων περι αναγκαιοτητας νικης της Ουκρανιας και ο συνεχης εφοδιασμος με βαρυ πλεον οπλισμο, ο οποιος μπορει να πληξει στρατιωτικους στοχους εντος του Ρωσικου εδαφους. Φυσικα, τη δυνατοτητα να προβει σε τετοιες ενεργεις η Αμερικη, τη δινει η γεωγραφικη θεση και η οικονομικη της ισχυ, ενω σε πληρη αντιθεση οι περισσοτερες χωρες της ΕΕ πιεζουν για αμεσο τερματισμο της συρραξης υπο τον φοβο βαρυτατων συνεπειων στις οικονομιες τους. Ομως, οπως ειθισται η αντιδραση των τελευταιων ειναι αναιμικη και εναρμονιζεται, με ελαχιστες αποκλισεις (πχ απροθυμια Γερμανιας να αποστειλει εξοπλισμο, η οποια εν τελει καμφθηκε σε μεγαλο βαθμο), με τις επιταγες των "συμμαχων" μας στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,795 μηνύματα.
Καλά τον βαρύ οπλισμό ας μη το ακούμε και χαιρόμαστε. Η Δύση πράγματι θέλει ο πόλεμος να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να στραγγαλίσει οικονομικά την Ρωσσία αλλά αυτά περί βαρέως οπλισμού είναι για να γελάμε. Τα άρματα μάχης που θα αποστείλει η Γερμανία στην Ουκρανία είναι πραγματικά πανάρχαια. Ο,τι άχρηστο τους είχε απομείνει το δίνουν. Για αυτούς περίγελος είναι ο Βολοντυμύρ Ζελένσκυ. Γελάνε μαζί του.

Τα περισσότερα βέβαια που στέλνει η Δύση με το που μπαίνουν σε Ουκρανικό έδαφος βομβαρδίζονται και διαλύονται από τους Ρώσσους για αυτό αποκαλύφθηκε πλέον ότι οι Δυτικοί άρχισαν να στέλνουν στην Ουκρανία οπλισμό μέσω πολιτικών πτήσεων στις οποίες συμμετέχουν και σημαντικά πρόσωπα. Κάτι που είναι πολύ ύπουλο γιατί η Ρωσσία προφανώς δεν μπορεί να τα βαρέσει αυτά καθώς θα κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Το ερώτημα δεν είναι μόνο αν η Γερμανία μπορεί να επιβιώσει χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και αν η Ρωσία μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις εξαγωγές της, εκτιμούν οι αναλυτές της ARD: «Σήμερα το 18% των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου διοχετεύεται στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για τη Ρωσία», υπενθυμίζουν. Ο Ματίας Κόιπ, οικονομολόγος στην στρατιωτική ακαδημία του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης (ETH), υποστηρίζει ότι το μποϊκοτάζ της Ρωσίας απέναντι στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, χώρες που ούτως ή άλλως «δεν είναι σημαντικές αγορές για το φυσικό αέριο» αποτελεί κατά κύριο λόγο «μία κίνηση εκφοβισμού για χώρες όπως η Γερμανία, η οποία όμως δεν είναι αξιόπιστη». Μακροπρόθεσμα, υποστηρίζει ο Κόιπ, η Ρωσία «είναι σαν να πυροβολεί το γονατό της» με την τακτική αυτή, καθώς αποδεικνύει ότι είναι αναξιόπιστος πάροχος ενέργειας και συνομιλητής. «Στο μέλλον, οποιοσδήποτε έχει μία εναλλακτική λύση, θα αποφεύγει τη Ρωσία», προειδοποιεί ο γερμανός αναλυτής.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Οι Ρώσοι είχαν πει ή άμεσα πληρωμή σε ρούβλια ή ανοίξτε λογαριασμό στην gazprombank να βάζετε τα δολάρια/ευρώ εκεί και να τα μετατρέπουμε εμείς σε ρούβλια. Η gazprombank έχει εξαιρεθεί από τις κυρώσεις συνεπώς έχει πρόσβαση στις αγορές και μπορεί να κάνει την μετατροπή.

4 Ευρωπαίοι πλήρωσαν σε ρούβλια, 10 άνοιξαν λογαριασμό στην gazprombank.
2 δεν το έκαναν και τους έκοψαν το αέριο.
Ποιοί να είναι οι άλλοι;

Ευρωπαική αλληλεγγύη σου λέει και οι μισοί έχουν υποκύψει.
Δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση σε αυτούς που υπέκυψαν να είναι οι περισσότερες πλούσιες χώρες της ΕΕ αφήνοντας τους μικρούς στην τύχη τους...

Υ.Γ. Η Αγγλία πριν μερικές μέρες έμμεσα παραδέχθηκε ότι υπέκυψε, τουλάχιστον ως 31 Μαίου.
Και η πρωτότυπη πηγή
Ευρωπαική αλληλεγγύη λέμε...

Μετά τους 14 που συμμορφώθηκαν, Γερμανία και Ιταλία, οι 2 χώρες της ΕΕ με την μεγαλύτερη εξάρτηση από την Ρωσία ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο.

Βλέπω να μένουν Βούλγαροι, Πολωνοί και 2-3 άλλοι να κρατάνε την σημαία.
Που και αυτοί δηλαδή εκ του ασφαλούς, γιατί έχουν μικρές σχετικά καταναλώσεις και μπορούν να αγοράσουν αέριο από το απόθεμα γειτονικών τους χωρών.
Italian energy giant Eni SpA is preparing to open ruble accounts at Gazprombank JSC, allowing it to potentially comply with Russian demands that gas must be paid for in local currency, according to people familiar with the matter.

The move is precautionary as Eni seeks more guidance from the Italian government and European authorities on whether -- and under what conditions -- it may use the accounts to buy Russian gas, the people said.

A spokesman for Eni declined to comment.

European Commission President Ursula von der Leyen warned companies on Wednesday not to bend to Russia’s demands to pay for gas in rubles, saying that doing so would breach sanctions. Europe’s ability to maintain a united front against Moscow is set to be tested in the coming weeks as countries have to decide whether to accept Vladimir Putin’s demands or risk having to ration gas at home.

That unity may already be fraying. According to a person close to Russian gas giant Gazprom PJSC, four European gas buyers have paid in rubles and 10 have opened the accounts at Gazprombank needed to meet the new payment demands.

Eni hasn’t used the new mechanism, and has so far only paid in euros, the people said. The next round of payments isn’t due until the second half of May.

The EU has said that paying in rubles would breach sanctions. But companies continue to seek workarounds and the bloc has issued guidelines that appear to encourage that.

A Q&A issued by the EU last week said companies should carry on paying in euros, but noted that the Russian decree didn’t preclude exemptions. It told companies to seek confirmation from Moscow that paying in euros was still possible. Eni wants more clarity on the guidelines and will comply with sanctions, the people said.

Uniper SE, a massive German buyer of Russian gas, has also said it believes it can keep making purchases without violating sanctions.

Italy gets about 40% of its gas from Russia, though Prime Minister Mario Draghi has been scouring the globe for replacements and has secured new agreements with suppliers particularly in North Africa.
German utility Uniper SE said it can keep buying Russian gas by making payments in euros to Gazprombank JSC which it argued wouldn’t violate European sanctions.

Uniper, one of Europe’s biggest buyers of the fuel from Russia, said it’s in talks with supplier Gazprom PJSC, and is in “very close contact” with the German government after Moscow halted supplies to Poland and Bulgaria for failure to comply with new rules calling for payments in rubles.

“We consider the amendment of the payment process complies with the sanctions law and so the payments are possible,” Uniper’s Chief Financial Officer Tiina Tuomela said on a call with analysts.

The stakes have suddenly increased for Germany, which depends on Moscow for about 40% of its supplies, after Russia followed through on its warning that flows to Europe would be cut if the new payment mechanism isn’t accepted. Germany wouldn’t be able to handle a halt in Russian gas supply because unlike its neighbor Poland the economy is still very dependent on it, a spokesman for Uniper said.

President Vladimir Putin has decreed that buyers set up two accounts -- one in a foreign currency and another in rubles -- with Gazprombank, and the Russian bank would convert the payments into the local currency. The European Union said last week the arrangement would be a breach of sanctions on Russia -- though it also left the door open to exemptions.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Ευρωπαική αλληλεγγύη λέμε...

Μετά τους 14 που συμμορφώθηκαν, Γερμανία και Ιταλία, οι 2 χώρες της ΕΕ με την μεγαλύτερη εξάρτηση από την Ρωσία ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο.

Βλέπω να μένουν Βούλγαροι, Πολωνοί και 2-3 άλλοι να κρατάνε την σημαία.
Που και αυτοί δηλαδή εκ του ασφαλούς, γιατί έχουν μικρές σχετικά καταναλώσεις και μπορούν να αγοράσουν αέριο από το απόθεμα γειτονικών τους χωρών.


Γενικότερα, βλέπουμε πως η ίδια η ιδέα της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας απέχει ακόμα πολύ από την πραγματικότητα...στις δύσκολες στιγμές ο καθένας τη πάρτη του κοιτάει
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
70 μέρες και η Ρωσία που είναι η 2η μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη δεν μπορεί να νικήσει τον πόλεμο ενάντια μιας Ουκρανίας που δεν έχει ούτε το 1/100 της δύναμης της πρώτης.😉😉
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,795 μηνύματα.
Όσες αναλύσεις και να κάνουμε εδώ μέσα τα ίδια και τα ίδια. Ε καθίστε κάντε το δικό σας eco chamber...
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Τσάμπα πήγαν εντωμεταξύ τα ρούβλια στη Λεπέν. 😄😄
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,795 μηνύματα.
Που κολλάει η Λε Πεν εδώ μέσα είναι επίσης μεγάλο αστείο. Και μ'αρεσει που μας χαλάει που πήρε δάνειο από Ρωσσική τράπεζα ( αφού οι Γαλλικές τράπεζες της αρνούνταν να πάρει δάνειο χάρις τον προδότη Μακρόν ) αλλά δεν μας χαλάει που όλα τα γελοία κεντροαριστερά και κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης είναι χρεωμένα φουλ σε δάνεια από ευρωπαϊκές τράπεζες. Πφφφ α ρε Ρωσσία που χρειάζεται στην Ευρώπη.

Άιντε να κλείσει μια και καλή η στρόφιγγα στην Ευρώπη να βάλει μυαλό. Αργεί ο Πούτιν.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όσες αναλύσεις και να κάνουμε εδώ μέσα τα ίδια και τα ίδια. Ε καθίστε κάντε το δικό σας eco chamber...
Καλά, δεν είναι μόνο σε αυτό το thread. Γενικά όλο το φόρουμ έχει γίνει ένα echo chamber τρολιάς και παράνοιας, εδώ και καιρό. Δυστυχώς.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Που κολλάει η Λε Πεν εδώ μέσα είναι επίσης μεγάλο αστείο. Και μ'αρεσει που μας χαλάει που πήρε δάνειο από Ρωσσική τράπεζα ( αφού οι Γαλλικές τράπεζες της αρνούνταν να πάρει δάνειο χάρις τον προδότη Μακρόν ) αλλά δεν μας χαλάει που όλα τα γελοία κεντροαριστερά και κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης είναι χρεωμένα φουλ σε δάνεια από ευρωπαϊκές τράπεζες. Πφφφ α ρε Ρωσσία που χρειάζεται στην Ευρώπη.

Άιντε να κλείσει μια και καλή η στρόφιγγα στην Ευρώπη να βάλει μυαλό. Αργεί ο Πούτιν.
Μου αρέσει που είσαι σταθερός στις απόψεις σου. Μια με την Ουκρανία και τώρα με την Ρωσία επειδή έχασε η Λεπέν. Αντε και μετά με την Βόρεια Κορέα 😗😗
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,795 μηνύματα.
Καλά, δεν είναι μόνο σε αυτό το thread. Γενικά όλο τον φόρουμ έχει γίνει ένα echo chamber τρολιάς και παράνοιας, εδώ και καιρό. Δυστυχώς.
Καλά σίγουρα απλά εγώ αναφέρομαι κυρίως σε αυτό και στη πολιτική όπου συγκεκριμένα άτομα λένε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια ή έχουμε την υποκρισία στο μεγαλείο της. Να το παίζουν μερικοί ανθρωπιστές επειδή τάσσονται υπέρ της Ουκρανίας ενώ συνάμα πανηγυρίζουν με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη ( επειδή είναι Δυτικής προελεύσεως ) και αρνούνται να καταδικάσουν το αιματοκύλισμα των λαών επειδή προήλθε από την Δύση. Τι να συζητήσεις σοβαρά με τέτοια άτομα;

Μου αρέσει που είσαι σταθερός στις απόψεις σου. Μια με την Ουκρανία και τώρα με την Ρωσία επειδή έχασε η Λεπέν. Αντε και μετά με την Βόρεια Κορέα 😗😗
Ρε αγόρι μου συνδυάζεις εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα. Που κολλάει η Λε Πεν με την Ρωσσία; Επειδή πήρε ένα δάνειο και είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να την προσεγγίσει; Ουαου δηλαδή. Και ναι αν το δεύτερο είχε γίνει εξ αρχής ( επί Μπόρις Γιέλτσιν που η Ρωσσία ήθελε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ) τότε τώρα δεν θα τα ζούσαμε ούτε αυτά ούτε άλλα πόσα που θα έρθουν στο μέλλον. Επίσης το ότι στηρίζω τον Ουκρανικό Λαό δεν σημαίνει ότι με κάνει να στηρίζω την Ουκρανική κυβέρνηση μαριονέττα ούτε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Από τα πρώτα μηνύματα σε αυτό το θρεντ τα έγραφα αυτά. Για εμένα Ουκρανική κυβέρνηση, ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/ΕΕ είναι η αιτία των συμφορών που βιώνει τώρα ο Ουκρανικός λαός.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,277 μηνύματα.
Καλά σίγουρα απλά εγώ αναφέρομαι κυρίως σε αυτό και στη πολιτική όπου συγκεκριμένα άτομα λένε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια ή έχουμε την υποκρισία στο μεγαλείο της. Να το παίζουν μερικοί ανθρωπιστές επειδή τάσσονται υπέρ της Ουκρανίας ενώ συνάμα πανηγυρίζουν με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη ( επειδή είναι Δυτικής προελεύσεως ) και αρνούνται να καταδικάσουν το αιματοκύλισμα των λαών επειδή προήλθε από την Δύση. Τι να συζητήσεις σοβαρά με τέτοια άτομα;


Ρε αγόρι μου συνδυάζεις εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα. Που κολλάει η Λε Πεν με την Ρωσσία; Επειδή πήρε ένα δάνειο και είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να την προσεγγίσει; Ουαου δηλαδή. Και ναι αν το δεύτερο είχε γίνει εξ αρχής ( επί Μπόρις Γιέλτσιν που η Ρωσσία ήθελε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ) τότε τώρα δεν θα τα ζούσαμε ούτε αυτά ούτε άλλα πόσα που θα έρθουν στο μέλλον. Επίσης το ότι στηρίζω τον Ουκρανικό Λαό δεν σημαίνει ότι με κάνει να στηρίζω την Ουκρανική κυβέρνηση μαριονέττα ούτε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Από τα πρώτα μηνύματα σε αυτό το θρεντ τα έγραφα αυτά. Για εμένα Ουκρανική κυβέρνηση, ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/ΕΕ είναι η αιτία των συμφορών που βιώνει τώρα ο Ουκρανικός λαός.
Γιάννη λες πράγματα παράλογα που είναι out of this world με μόνο στόχο να κάνεις conflict με τη δύση που στο κάτω κάτω σε αυτήν ζεις και όχι στη Ρωσία. Κάθεσαι και μας λες για τη Ρωσία η οποία απειλεί ανοικτά πλέον ανεξάρτητες οικονομίες που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ όπως είναι η Σουηδία και η Φινλανδία. Αλλά σου ξαναλέω αν δεν σου αρέσει η Ευρωπαϊκή ένωση και οι πολιτικές που εφαρμόζει μπορείς άνετα να πας σε μία άλλη χώρα να ζήσεις, δεν σε κρατάει κανένας και τίποτα εδώ.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,795 μηνύματα.
Γιάννη λες πράγματα παράλογα που είναι out of this world με μόνο στόχο να κάνεις conflict με τη δύση που στο κάτω κάτω σε αυτήν ζεις και όχι στη Ρωσία. Κάθεσαι και μας λες για τη Ρωσία η οποία απειλεί ανοικτά πλέον ανεξάρτητες οικονομίες που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ όπως είναι η Σουηδία και η Φινλανδία. Αλλά σου ξαναλέω αν δεν σου αρέσει η Ευρωπαϊκή ένωση και οι πολιτικές που εφαρμόζει μπορείς άνετα να πας σε μία άλλη χώρα να ζήσεις, δεν σε κρατάει κανένας και τίποτα εδώ.
Ας πρόσεχε το ΝΑΤΟ που πάει να μπλέξει. Ο πόλεμος αυτός είναι πόλεμος ενάντια στην ύπαρξη της ίδιας της Ρωσσίας. Οι Ρώσσοι δεν παίζουν με τα θέματα ασφάλειας τους όπως δεν έπαιξαν και οι Αμερικανοί τότε στη πυραυλική κρίση της Κούβας. Ας φρόντιζε η Δύση να έδειχνε ότι το ΝΑΤΟ είναι πράγματι μια αμυντική συμμαχία και όχι επιθετική όπως είναι πια. Δεν μπορείς να μιλάς για τη Ρωσσία όταν το ΝΑΤΟ αθέτησε τις δεσμεύσεις του και έπαιξε με τα όρια της Ρωσσίας μέχρι που στο τέλος την ανάγκασε να μπει σε πόλεμο ( άλλως τε αυτό ήθελε η Δύση να συμβεί ).

Δεν χρειάζεται να μεταναστεύσω σε άλλη χώρα. Η θέση μου είναι εδώ και να σώσω τη χώρα μου από αυτούς τους φονιάδες εκμεταλλευτές. Θέλουμε μια Ελλάδα ούτε αμερικανοδουλη ούτε ρωσσοδουλη.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top