Κρίση στο Ισραήλ 2023-2024

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,938 μηνύματα.
Κάποιος moderator να κάνει pin αυτό το ποστ για να γνωρίζει ο κόσμος σε ποιον να μην χάνει το χρόνο του να απαντάει από δω και πέρα.

Έχει την ίδια βαρύτητα, με το «Και οι πέτρες ξέρουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός και δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα».
Εσύ είσαι αυτός που έλεγε ότι δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό παρά μόνο κάποιες χιλιάδες, οκ, εντάξει αγόρι μου. :empathy:

Πάντως δεν καταλαβαίνω τι σου φάνηκε αστείο. Μάλλον υπονοείς ότι δεν είσαι πέτρα.

Σωστά, μπορεί να είσαι τούβλο! :D
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,105 μηνύματα.
Οπως ρατσιστικοι ειναι και οι παιδικοι σταθμοι επειδη μαγειρευουν με χοιρινο, τα σχολεια επειδη εχουν κρεμασμενους στους τοιχους σταυρους ενω κανουν μαζι μαθηματα κολυμβησης αγορια-κοριτσια κοκ.
Η λιστα με δαυτους δεν εχει τελειωμο.
Ε, ναι, το θέμα αυτό χρίζει σοβαρής κοινωνιολογικής έρευνας. Οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη χοιρινού σε μέρη με πολλούς μουσουλμάνους, που δικαιολογούν με «βαθυστόχαστες» αναλύσεις το πόσο δεν πειράζει, για παράδειγμα, το ότι οι μουσουλμάνοι είναι εχθρικοί απέναντι στους λοατκι, γιατί «έτσι έμαθαν οι άνθρωποι, τι να κάνουμε» θα πέσουν με νύχια και με δόντια σε έναν αθλητή που θα επικαλεστεί λόγους πίστης να μην φορέσει το κορδελάκι του pride, εφόσον βέβαια, ο αθλητής αυτός είναι Χριστιανός.
 

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,037 μηνύματα.
Εσύ είσαι αυτός που έλεγε ότι δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό παρά μόνο κάποιες χιλιάδες, οκ, εντάξει αγόρι μου
0 και στην ανάγνωση γραπτού λόγου, όπως και στην ιστορία.
Οποίος σου απαντάει από δω και πέρα είναι άξιος της μοίρας του.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,122 μηνύματα.
εμένα μου είχε κάνει πολλή εντύπωση και το ότι οι ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν τις ελιές των παλαιστινίων. ολόκληροι ελαιώνες καρατομημένοι. απόκοσμο τοπίο. θέλουν να τους αφανήσουν.



 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,938 μηνύματα.

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,741 μηνύματα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους» - Το απόρρητο σχέδιο της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία και κέντρο νεότητας​

 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,519 μηνύματα.

Τι εγινε προοδευτικουλή? Συμμαχουμε με τους παλαβους και τους ηλιθιους τωρα για να δικαιολογησουμε την ιδεολογια μας?
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,392 μηνύματα.
Νομίζω ότι το instagram μπλοκάρει σκοπίμως stories που αφορούν το θέμα...λογοκρισία στα καλύτερα της.
 

Nascentes morimur

Διάσημο μέλος

Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,525 μηνύματα.


Ο παλαιστίνιος γιατρός Σουλεϊμάν Τζαμίλ, περιέγραφε σε τηλεοπτική εκπομπή την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο που εργάζεται στη Γάζα:
Έχουν κλείσει μερικά νοσοκομεία, δεν έχουμε ακόμα φάρμακα και ζητάμε βοήθεια απ’ όλο τον κόσμο για να μας φέρουν φάρμακα, να μπορούμε να συνεχίσουμε να σώζουμε αυτούς που τραυματίζονται. Πριν από λίγο ήμουν στο κεντρικό νοσοκομείο και δεν περιγράφεται. Άνθρωποι τραυματισμένοι, πτώματα κάτω από τις σκάλες, γιατί δεν έχουν πού να τα βάλουν. Είναι μυρωδιά του θανάτου γιατί όπου και να πας έχει αίματα και θα βρεις σπίτια γκρεμισμένα, και δρόμους κλειστούς. Ό,τι βλέπουν τα μάτια μας δεν το πιστεύουμε ούτε εμείς. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό
Τελευταία ενημέρωση από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το νοσοκομείο Al-Awda των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας είναι ακόμα όρθιο. Αφού περάσαμε μέρος της νύχτας στο δρόμο με τις βόμβες να πέφτουν σε κοντινή απόσταση, πληροφορούμαστε ότι μέρους του ιατρικού προσωπικού και οι ασθενείς μας κατάφεραν να μετακινηθούν, αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά περίπλοκη και χαοτική. Καλούμε το Ισραήλ για άλλη μια φορά να σταματήσει την αδιάκριτη αιματοχυσία, να αποσύρει το τελεσίγραφο και να προστατεύσει τις ιατρικές δομές και τους αμάχους.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,820 μηνύματα.
Μπηκε σαν ειδηση..αλλα καλο ειναι να μπει και σαν αρθρο...για οποιον δεν κανει τον κοπο να το ανοιξει,μαλλον γιατι δεν θα θελει να δει τι σκατα υποστηριζει.

Τι αποκαλύπτουν διαβαθμισμένα έγγραφα και χάρτες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το NBC - Στόχος το κιμπούτς Κφαρ Σαάντ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα​

Το φρικαλέο πρόσωπο της Χαμάς αποτυπώνεται σε απόρρητα έγγραφα της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης, που περιήλθαν στην κατοχή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Καθώς αποκαλύπτονται, σταδιακά, τα πλάνα της Χαμάς για την εισβολή στο Ισραήλ και πώς αυτή οργανώθηκε, τα νέα ντοκουμέντα περιλαμβάνουν χάρτες με αεροφωτογραφίες για επιθέσεις σε σχολεία και ένα κέντρο νεότητας στο κιμπούτς Κφαρ Σαάντ. Η οδηγία-«εντολή» προς τους τρομοκράτες της Χαμάς δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Σκοτώστε όσους περισσότερους μπορείτε, πάρτε ομήρους και φύγετε γρήγορα για τη Γάζα».

Χάρτες και έγγραφα που ανέκτησαν οι ισραηλινές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης από τα πτώματα των τρομοκρατών της Χαμάς αποκαλύπτουν ένα συντονισμένο σχέδιο για την εξόντωση και την αρπαγή μικρών παιδιών στο κιμπούτς Κφαρ Σαάντ, κοντά στηΓάζα. Τα έγγραφα έχουν την επισήμανση «Top Secret» στα αραβικά και απευθύνονται σε «υψηλά εκπαιδευμένα μέλη» της Χαμάς.

xartis-hamas1


Το σχέδιο επίθεσης που περιγράφεται στα απόρρητα έγγραφα είχε δύο σκέλη:

1. Οι τρομοκράτες της Χαμάς να περικυκλώσουν και να διεισδύσουν σε χωριά, στοχεύοντας σε τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

2: Στη συνέχεια, όχι μόνο να ανοίξουν πυρ κατά αμάχων, αλλά και να απαγάγουν όσους μπορούν, ακόμη και παιδά δημοτικού.

Μία σελίδα διαβαθισμένων εγγράφων, υπό τον τίτλο «Άκρως απόρρητο», εξηγεί ότι το ένα σχέδιο επίθεσης αφορά το κιμπούτς «Kfar Sa'ad», επισημαίνοντας ότι η «Μονάδα Μάχης 1» θα επιτεθεί στο νέο σχολείο«Da'at», ενώ η «Μονάδα Μάχης 2» θα αναλάβει την αρπαγή των ομήρων. Η Χαμάς, εκτός από το δημοτικό σχολείο που είχε βάλει στο «μάτι», σχεδίαζε να επιτεθεί και κατά του κέντρου νεότητας «Bnei Akiva».

Σε άλλη σελίδα με χάρτη, υπό τον τίτλο «Top Secret Maneuver», η Χαμάς δίνει οδηγίες σε μία μονάδα να ασφαλίσει την έφοδό της στο Κφαρ Σαάντ στα ανατολικά, ενώ άλλη μονάδα θα ελέγχει τη δυτική πλευρά. «Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους» είναι η οδηγία που κυριαρχεί.


xartis-hamas1



Όλοι οι χάρτες, σύμφωνα με το NBC, είναι στα χέρια των ισραηλινών αρχών. Σύμφωνα με πηγή του καναλιού, τους χάρτες έχει τόσο ο στρατός όσο και η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ.
Βίντεο που ανέβηκε στα social media έδειξe την έφοδο των ανδρών της Χαμάς σε κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου, κάτι που επιβεβαιώνει τις εντολές και τις κινήσεις τους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του χάρτη, σχολιάζει το δίκτυο.

Αξιωματούχοι στο Ισραήλ αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν παρόμοια στοιχεία με πλάνα επιθέσεων σε χωριά και οδηγίες για γενικότερη στοχοποίηση σε γυναικόπαιδα.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,746 μηνύματα.
Λες πραγματα που δεν ισχυουν:

1) συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα, με τον ορο Φιλισταιοι περιγραφονται πληθυσμοι της Ανατολικης μεσογειου, με ποικιλη εθνοτικη συσταση και καταγωγη, καθως και με διαφορη κοινωνικοπολιτικη και πολιτισμικη δομη, οι οποιοι ζουσαν και εδρασαν την εποχη του Χαλκου. Ανηκουν στα λεγομενα πειρατικα φυλα της εποχης εκεινης(λαοι της θαλασσας συμφωνα με αιγυπτιακες πηγες) με απροσδιοριστη καταγωγη. Οποτε, ουτε κρητικης καταγωγης ηταν, κατ αυτην την εννοια, ουτε ποσο μαλλον προγονοι των Σημιτων Αραβων.
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις.
Οι Φιλιασταίοι ή Πελσέτ ήταν αυτοί που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

2) Οι Αραβες λιγη σχεση εχουν μ ολα τα παραπανω αυτα
Από την Αίγυπτο περι το 13ο-12ο αιωάνω π.Χ. Σημητικοί λαοί από μέρη της Αιγύπτου μετακινούνται στην περιοχή που ονομάζεται Χαναάν μέχρι Συρία. Στους λαούς αυτούς βρίσκονται Ισραηλίτες και αραβικές φυλές όπως οι Μηναίοι.

Ο όρος Παλαιστίνιος είναι γεωγραφικός χώρος και ονομάστηκαν έτσι επειδή κατοικούσαν στα μέρη των Πελεσέτ/ Φιλισταίων, δηλαδή της Παλαιστίνης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κάνει τέτοια πράγματα το Ισραήλ ;

 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,180 μηνύματα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους» - Το απόρρητο σχέδιο της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία και κέντρο νεότητας​

Σιγά το απόρρητο σχέδιο...
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,938 μηνύματα.
Συγκινητική η βοήθεια των Αιγυπτίων που συρρέουν κατά χιλιάδες και παρά τις απειλές των Ισραηλινών να βομβαρδίσουν το συνοριοπέρασμα μεταφέρουν νερό και τροφή μέσω της ερήμου στον δεινοπαθούντα πληθυσμό της Γάζας! Φορτωμένοι σαν καμήλες στην έρημο...

1697292922608.png


 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,180 μηνύματα.
Ενώ κανένας λαός δεν βοηθούσε ποτέ τους Ισραηλινούς που περιβάλλονται μόνο από Άραβες.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,180 μηνύματα.
«Πυροβολούσαν ανθρώπους. Πυροβολούσαν τα παιδιά», θυμάται η Νέτα, μιλώντας στο BBC με λυγμούς από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Τελ Αβίβ. «Και ο κόσμος φώναζε, «Παρακαλώ όχι, παρακαλώ όχι.» Προσπάθησα να κρατήσω τις αισθήσεις μου γιατί δεν ήθελα να πεθάνω».
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,820 μηνύματα.
Το δαχτυλο βαλτο στον κωλο σου καλυτερα αγαπουλα....
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,178 μηνύματα.
Όλο αυτό βέβαια θα γυρίσει μπούμερανγκ. Η Αίγυπτος ήδη έκλεισε τελείως τα σύνορα της. Που θα κατευθυνθούν όλοι αυτοί εάν ξεσπιτωθούν από την Γάζα; Θα μας έρθουν εδώ ΚΑΙ αυτοί;

Ενίσχυση της Frontex, κλείσιμο χερσαίων συνόρων, pushbacks θαλάσσης. Όχι άλλο κάρβουνο....
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,820 μηνύματα.
Όλο αυτό βέβαια θα γυρίσει μπούμερανγκ. Η Αίγυπτος ήδη έκλεισε τελείως τα σύνορα της. Που θα κατευθυνθούν όλοι αυτοί εάν ξεσπιτωθούν από την Γάζα; Θα μας έρθουν εδώ ΚΑΙ αυτοί;

Ενίσχυση της Frontex, κλείσιμο χερσαίων συνόρων, pushbacks θαλάσσης. Όχι άλλο κάρβουνο....
Οσοι παλαιστινιοι εφυγαν... εφυγαν.Η χαμας πριν λιγο εβγαλε ανακοινωση οτι κανενας παλαιστινιος δεν προκειται να εγκαταλειψει τη γαζα.
Τελεία.
Μπορει κανεις να βγαλει κιχ;Σε βλεπουν στο δρομο με μπαγκαζια και σε μπουμπουνιζουν απλα.
Κιχ λεμε.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top