" Κρούετε και θέλει σας ανοιχθεί...", πράγματι!
να η χαρις του θεου εκει που επερισευεν η αμαρτια
Κάποιος άνδρας Ανανίας, που η γυναίκα του λεγόταν Σαπφείρα, πούλησε κάποιο κτήμα, και σφετερίστηκε ένα μέρος από τα χρήματα, με τη σύμφωνη γνώμη και της γυναίκας του, και έφερε μέρος της τιμής, βάζοντας τα χρήματα στα πόδια των αποστόλων.
Τότε του είπε ο Πέτρος: "Ανανία, γιατί γέμισε ο Σατανάς την καρδιά σου, να πεις ψέματα στο Άγιο Πνεύμα, και να σφετερισθείς από την τιμή του κτήματος; Όταν το κτήμα ήταν δικό σου, δεν ήταν στην εξουσία σου το τι θα κάνεις με αυτό; Γιατί έβαλες στην καρδιά σου αυτό το πράγμα; Δεν είπες ψέματα σε ανθρώπους, αλλά στον Θεό".
Ακούγοντας ο Ανανίας τα λόγια αυτά, έπεσε και ξεψύχησε, και έγινε μεγάλος φόβος σε όλους όσους τα άκουσαν αυτά.
Σηκώθηκαν λοιπόν οι νεώτεροι, τον τύλιξαν, και βγάζοντάς τον από την πόλη τον έθαψαν.
Μετά από διάστημα τριών ωρών περίπου, ήλθε και η γυναίκα του, μη γνωρίζοντας το γεγονός. Αποκρίθηκε σε αυτήν ο Πέτρος: "Πες μου, τόσα χρήματα πουλήσατε το κτήμα;" Και εκείνη είπε: "Ναι, τόσα".
Τότε ο Πέτρος είπε σ' αυτήν: "Γιατί συμφωνήσατε να πειράξετε το Πνεύμα του Κυρίου; Να, στην πόρτα (ακούγονται) τα πόδια αυτών που έθαψαν τον άνδρα σου. Και θα θάψουν κι εσένα.
Και έπεσε αμέσως δίπλα στα πόδια του και ξεψύχησε. Μπαίνοντας λοιπόν οι νεαροί, την βρήκαν νεκρή, και την έβγαλαν και την έθαψαν κοντά στον άνδρα της.
Και έγινε μεγάλος φόβος σε όλη την Εκκλησία, και σε όλους όσους τα άκουσαν