[06/12/2008] Νεκρός 16χρονος στα Εξάρχεια

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Καλλίτερα από εδώ παρά από τη τηλεόραση... Γνώμη μου...:/:
Όσο για το υπογραμμισμένο, ρε συ Φαν, δε μπορεί να μιλάς σοβαρά! Νομίζεις πως είναι το ίδιο;:confused:
Καλύτερα εδώ, αρκεί να μην κάνουμε προτροπές, να μην δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Δεν είδα πουθενά στις ειδήσεις να λένε "καλά κάνουν και τα σπάνε, μόνο έτσι θα γίνει αλλαγή", να προτρέπουν ουσιαστικά τον κόσμο να βγει να τα σπάσει.

Επίσης σαφώς και δεν είναι το ίδιο. Για το θάνατο του παιδιού, έχουμε τον εγκληματία, θα τιμωρηθεί και ίσως πιο αυστηρά για παραδειγματισμό και για να δικαιώσει ηθικά η κυβέρνηση τους πολίτες. Για τους άλλους θανάτους δεν έχουμε κανέναν εγκληματία να δικάζεται κανείς δεν κατηγορείται για τις κακοτεχνίες στους δρόμους κτλ. Σαφώς λοιπόν και οι 10 άλλοι θάνατοι δεν είναι σοβαρότεροι μόνο γιατί είναι αριθμητικά περισσότεροι, αλλά γιατί για αυτούς ΟΛΟΙ μας ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ και τους θεωρούμε και δεδομένους! :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Idril

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Idril αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1,435 μηνύματα.
ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

Από τους Κουμή, Κανελλοπούλου και Καλτεζά στον 15χρονο μαθητή

Ο 15χρονος Αλέξανδρος Ανδρέας Γρηγορόπουλος, που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου νεκρός στα Εξάρχεια από τα πυρά του ειδικού φρουρού, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των πολιτών-θυμάτων της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί «πιστολέρο» έχουν βαρέσει στο ψαχνό. Χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τον Δεκέμβριο του 2003 μετά τη δολοφονία του Ηρ. Μαραγκάκη από άντρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Γκούσκος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησής του στο Κοινοβούλιο, ανέφερε: «Φοβούμαστε ότι το επεισόδιο αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο ούτε έγινε από λάθος. Για πολλοστή φορά αστυνομικοί πυροβολούν από πίσω σε πολύ μικρή απόσταση άοπλο νεαρό...» και επισήμανε σε άλλο σημείο: «Εχουμε εβδομήντα νεκρούς την τελευταία περίπου δεκαετία (σ.σ. 1993-2003)». Ενδεικτική, χωρίς να είναι πλήρης, η καταγραφή που ακολουθεί:

* Τον Νοέμβριο του 1980 δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής. Απομονώνουν την πρώτη στη βιτρίνα, στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, και την χτυπούν με κλομπ αλύπητα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Με κλομπ συνέτριψαν το κρανίο του Κουμή.

* Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.

* Τον Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.

* Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.

* Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

* Τον Απρίλιο του 1993 ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.

* Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.

* Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.

* Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.

* Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.

* Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.

* Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.

* Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.

* Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.

* Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο. Μ.Δ.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dtg

Νεοφερμένος

Ο dtg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Από ότι φάινεται τα πράγματα χειροτερεύουν.
Και όταν ακοώ -τώρα- τον Τράγκα να λέει ότι Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάλυπτε διεφθαρμένους υπουργούς και καταπίεζε το λαό και ότι αυτά που γίνονται είναι εκτόνωση του λαού προς τη διαφθορ΄ακαι την κυβερνητική ανικανότητα, και ότι αύριο πρέπει να παραιτηθεί -μάλλον ο πρωθυπουργός φαντάζομαι- μένω έκπληκτος και το προσυπογράφω.
Νομίζω ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί σωστά την δολοφονία του παιδιού [έπρεπε να αποπέμψει τους υπέυθυνους] χειροτέρεψε τα πράγματα.
ε: αν φοράτε παντελόνια παραιτηθείται μόνοι σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ophelia

Διάσημο μέλος

Η Μάρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,434 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από fandago:
Ωραία, αυτά τα κίνητρα που λες λοιπόν δόθηκαν. Ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους, σπάει μαγαζιά, σχολές, κλέβουν όπλα και πολιορκούν την Βουλή. Θα αρχίσουν και αυτοί να χρησιμοποιούν όπλα, θα μπουν στην Βουλή και θα γίνει τι; ΤΙ;;;;;;;;

Ποιος κόσμος ρε συ Θωδορή...οι γνωστοί-άγνωστοι τα σπάνε!! Γιατί μην μου πεις ότι ο κάθε αγανακτισμένος και μπουχτισμένος πολίτης θα αρπάξει την μολότωφ και το καδρόνι και θα αρχίσει να βαράει και να αναποδογυρίζει αυτοκίνητα...:worry:...ο κοσμάκις φοβάται να βγει από τα σπίτια του!!

Και μεταξύ μας, τόσο η συμπεριφορά των μπάτσων ( τρε σικ!!) όσο και των αντιεξουσιαστών μου θυμίζει πάαααρα πολύ έντονα τις περιγραφές της Χούντας που έχω ακούσει...εκεί φτάσαμε λοιπόν, να φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας, να διαδηλώσουμε, να φωνάξουμε ρε αδελφέ...αυτό από μόνο του είναι τραγικό!!:/:

Και μετά σου λέει: ''σημασία δεν έχει η πτώση, αλλά η προσκρουση''...η κοινωνία μας πάει κατά διάολου και στο τέλος θα τα φάει τα μούτρα της είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι. Η δολοφονία του παιδιού είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και κάποιοι θα το εκμεταλλευτούν πάλι για να ''εντυπωσιάσουν''...δυστυχώς!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Ναι καλα,τωρα... Τ Ω Ρ Α βγαινει ο καθε Τραγκας και ο καθε ενας τηλεορασιολαγνος (sic) που περιφερεται στα καναλια οπως περιφερονται οι αστεγοι δεξια κι αριστερα (αλλα οι τελευταιοι εχουν και ξαιοπρεπεια) να μας πει τι?
Τι να μας πεις ρε Φραγκα,Τραγκα και ολο το συναφι σας?
Οτι "ξερεις" πραγματα απο..."μεσα?"
Να τα χ@σω κι εσενα κι αυτα που λες ΤΩΡΑ!!!!
Που ησουν τοσο καιρο κι εσυ και ολοι σας οταν γλυφατε τον καθε βουλευτη, υπουργο και πρωθυπουργο?
Γιατι δεν μιλαγες?
Που ηταν ολοι τους τοσο καιρο?
Ολοι ξερουν κατι και κανεις δεν λεει τιποτα.
Και οταν πεσει ο πελεκυς, μετα βγαινουν ολοι να πουν οτι "ηξερα" αλλα δεν μιλαγα, για να σωσουν οσα δεν σωζονται.
Ντροπη σας!
Σας εχω σιχαθει πλεον ολους σας!:mad:
Τοσα χρονια ολοι σας.Πολιτικαντηδες, δημοσιογραφισκοι,ΜΜΕ...εχετε γινει ο καρκινος ολων πια!
Αλλα δεν φταιτε εσεις εμεις φταιμε που κανουμε συνεχεια τις ιδιες βλακειες.
Γιατι μια παροιμια λεει:
Με κοροιδεψες μια φορα?
Ντροπη σου!
Με κοροιδεψες και δευτερη?
Ντροπη μου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
Το κουράζεις, μα θα κάνω μία προσπάθεια να εξηγήσω...

Δεν είπα ποτέ ότι είναι λιγότερο σημαντικοί. Καμία ζωή δεν είναι λιγότερο σημαντική. Εννοείται. Ο λόγος όμως είναι αυτό που είπες, ότι χάθηκαν από δυστυχήματα. Αν εσένα το συγκεκριμένο περιστατικό, ένας αστυνομικός να σκοτώνει ένα παιδάκι (οκ, σκληρό, αλλά τι άλλη λέξη να χρησιμοποιήσω; )σου κάνει για δυστύχημα, ε οκ τι να πω...

sorry κι όλας αλλα όλα κοινή ριζα έχουν και λέγεται κρατική πολιτική.


άσχημο οδικό δίκτυο, άνθρωποι που δουλεύουν 549085309854098 ώρες τη μέρα για ψίχουλα και με την πρώτη ευκαιρία αργίας προσπαθούν να δραπετεύσουν από πόλεις κλουβιά, αστυνομικοί που κάνουν αυθαιρεσίες και κανεις δεν τους τιμωρεί...

μερικές φορες ο κόσμος με μια αφορμή αντιδράει για πολλά ζητήματα και όχι μονο για το ένα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dtg

Νεοφερμένος

Ο dtg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
The Djinn: Φυσικά δεν εξαίρω τον Τράγκα (ή οποιοδήποτε άλλον), αλλά τόνισα ότι ακόμα κι αυτός είπε κάτι σωστό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Σαφεστατα, και καλα εκανες φιλε dtg.
Kαι προς Θεου μην νομισεις πως το εντονο -αγανακτισης- υφος μου ειχε αποδεκτη εσενα.;)
Απλως ολοι "τους" που πλεον εχουν παθει ερωτα με το "γυαλι" και την δημοσιοτητα, με ενοχλει που 365 μερες τον χρονο βγαινουν καθε μερα, ωρες επι ωρων στο γυαλι για να που οτι μπορεις να φανταστεις και για να δινουν υλικο μονο στον Θεμο με τις γελοιοτητες τους, και οταν πελον φτασουν τα πραγματα στο απροχωρητο, βγαινουν σαν εκ των υστερων Προφητες να μας πουν τι?
Αντε μην πω τι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
sorry κι όλας αλλα όλα κοινή ριζα έχουν και λέγεται κρατική πολιτική.


άσχημο οδικό δίκτυο, άνθρωποι που δουλεύουν 549085309854098 ώρες τη μέρα για ψίχουλα και με την πρώτη ευκαιρία αργίας προσπαθούν να δραπετεύσουν από πόλεις κλουβιά, αστυνομικοί που κάνουν αυθαιρεσίες και κανεις δεν τους τιμωρεί...

μερικές φορες ο κόσμος με μια αφορμή αντιδράει για πολλά ζητήματα και όχι μονο για το ένα

Είπα εγώ όχι; :)
Απάντησα σε αυτό που μου ρωτήθηκε Εδάδι μου- γιατί βάζω στοιχεία για αυτό το παιδί και όχι για όλους τους άλλους που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dtg

Νεοφερμένος

Ο dtg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Κατάλαβα τι ήθελες να πεις και δεν το πήρα σαν υποτιμητικό σχόλειο -μην ανυσηχείς -προσυπογράφω

Αληθεύσει ότι θα τολμήσει η κυβέρνηση να ζητήσει "κύρηξη ακτάκτου ανάγκης"? -Ελπίζω να μην γίενι δεκτό από τα υπόλοιπα κόμματα και να τον πιέσουν ναπαραιτηθεί -βέβαια κι εκείνοι λερωμένη τη φωλιά τους την έχουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
στο φανδαγο πήγαινε :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

AthinaMike

Νεοφερμένος

Η αθηνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γραμματέας και μας γράφει απο Γάζι (Ηράκλειο). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
καλησπερα παιδια.θα ηθελα να μιλησω για ενα επικαιρο θεμα,που πιστευω οτι πρεπει να μας απασχολει ολους μας.για τα αισχη που γινονται στην αθηνα και οχι μονο!:(απο χτες εχουν διαλυσει τους δρομους μαγαζια,ξενες περιουσιες.τραπεζες κ.τ.λ. πιστευω οτι φταιει το συστημα γενικοτερα και οχι μονο!χανονται αδικα ψυχουλες,και μιλαω για το παιδι 16 χρονων που σημερα δεν υπαρχει!:worry:ολοι αυτοι οι τσαμπουκαδες ειναι απαραδεκτοι.δεν ειμαι καθολου συμφωνη με τον τροπο που αντιμετωπιζουνε τα οποια προβληματα!χειροτερευει η κατασταση και τα πραγματα ξεφευγουν ολο και περισσοτερο!η δικη σας γνωμη?:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

AthinaMike

Νεοφερμένος

Η αθηνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γραμματέας και μας γράφει απο Γάζι (Ηράκλειο). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
παιδια το θεμα ειναι τραγικο!απο το κακο στο χειροτερο τα πραγματα!και την πληρωνουν αθωες ψυχες!:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Youki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Youki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,378 μηνύματα.
Μια παρεμβαση απλά για να σας πω αυτά που είμαι σίγουρη πως δεν δείξαν τα κανάλια...τον πραγματικά πάρα πολυ κόσμο που διαδήλωσε ειρηνικά, τον κόσμο που έκλαιγε γιατί καταλάβαινε πολύ καλά για ποιο λόγο βγήκε στο δρόμο, κόσμος καθε ηλικιας, κόσμος που δεν τον φόβησαν τα μπαχαλα, δεν τον πτοησαν τα χημικα και συνεχισε την πορεία του ως το τελος, κόσμος που ελπίζω ότι θα ναι και αύριο κάτω και μεθαύριο και κάθε μέρα!!!

Να σας πω επίσης ότι δεν έβλεπες αστυνομικό (με εξαιρεση τη βουλή και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βεβαιως βεβαιως...) παρα μονο σε κανα 2 στενα πράγμα που με κανει να σκέφτομαι τι εντολες να χουν αραγε απο πανω..."Αφηστε τους να τα κανουν λιμπα...να τα διαλυσουν ολα...για να χουμε ενα καλυτερο αλλοθι για το "αγγουρακι" που ετοιμαζουμε..."

Γιατι η αστυνομία δεν μπορεί να σταματησει τα μπαχαλα. Ουπς σόρυ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ εννοω...

τα υπόλοιπα είμαι σίγουρη ότι σας τα πε ο Τραγκας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

AthinaMike

Νεοφερμένος

Η αθηνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γραμματέας και μας γράφει απο Γάζι (Ηράκλειο). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
ειναι απαραδεκτοι ολοι τους!τα πραγματα εχουν ξεφυγει εντελως ομως!για αλλη μια φορα την πληρωσε μια αθωα ψυχη:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WildCherry

Νεοφερμένος

Η WildCherry αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 99 μηνύματα.
Το Σάββατο το βράδυ είχαμε πάει με την παρέα μου στα Εξάρχεια και έτυχε και γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες το όλου συμβάντος (δεν εννοώ της δολοφονίας του μικρού Αλέξανδρου, αλλά του πώς ξεκίνησε όλη αυτή η διαμαρτυρία από την πλατεία Εξαρχείων και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο σήμερα.....)
Κατ'αρχάς αισθάνομαι θλίψη αλλά και οργή για τον θάνατο του 15χρονου αυτού παιδιού, που ουσιαστικά έπαιξε τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος μιας σάπιας κοινωνίας και μίας εξίσου πιο σάπιας αστυνομίας, που μας γυρνάει χρόνια πίσω! Φυσικά θα ήθελα να αποφύγω τις αυθαίρετες γενικεύσεις και τον φανατισμό, που χαρακτηρίζει δυστυχώς μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι ουκ ολίγα τα ατοπήματα της ελληνικής αστυνομίας κατα το παρελθόν(ενδεικτικά αναφέρω την περίπτωση του παιδιού με τα πράσινα All Star, την περίπτωση της "ζαρντινιέρας" κ.λ.π. όλα ενδείξεις του τραμπουκισμού και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της ελληνικής αστυνομίας!!!)
Όμως δεν είναι κατακριτέα μόνο η συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και των πολιτικών κομμάτων και των αυτοαποκαλούμενων ως αναρχικών!!!
Οι πολιτικοί αρχηγοί με τις δηλώσεις τους έδειξαν ότι ποσώς τους ενδιαφέρει και τους αγγίζει ο θάνατος του μικρού! Για αυτούς είναι ένα ακόμη μέσο και ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ για να πολώσουν την ήδη τετεμένη πολιτική ατμόσφαιρα της χώρας!!! Ντροπή τους και Αίσχος! Είναι σαν να σκωτώνουνε το παιδί δεύτερη φορά..!!! Πραγματικά τους έχω σιχαθεί όλους :mad::mad:!!
Από την άλλη όλοι αυτοί που επί τρεις ημέρες τώρα ρημάζουν την χώρα θεωρούνται αναρχικοί?????? Και τι προσπαθούν να πετύχουν με αυτό???? Θεωρώ ότι είναι πολύ φασιστικό το να καταστρέφουν περιουσίες ανθρώπων που δεν γνωρίζουν με τι κόπο μπορεί να τις έχουν αποκτήσει και ταυτοχρόνως να στερούν το δικαίωμα της εργασίας από τόσους ανθρώπους, που ουσιαστικά δεν φταίνε σε τίποτα!! Πολλοί "ντύνουν" τις πράξεις τους με έννοιες, όπως ιδεολογία και επανάσταση! Για εμένα όμως τουλάχιστον δεν υπάρχει ιδεολογία σε όλες αυτέςτις καταστροφές...υπάρχει απλά η πλιατσικολόγηση και η τυφλή βία...όμως αυτό δείχνει έλλειψη παιδείας και πλήρη παρακμή της δημοκρατίας!!!
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έγιναν βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας...Γιατί?? Μήπως εκεί υπήρχε πραγματική ιδεολογία και αγνή διάθεση για αγώνα και αλλαγή???
Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι ενέργειες δεν αλλάζουν την κατάσταση, αντιθέτως μας σπρώχνουν πιο βαθειά μέσα στο τέλμα μας!!!
Η αλλαγή είναι στο χέρι μας, εμείς καθορίζουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν....πρέπει κάποτε να καταλάβουμε την δύναμη μας έχοντας φυσικά επαναπροσδιορίσει έννοιες όπως δημοκρατία,ελευθερία και άλλα συναφή.....
Το θέμα όμως είναι το πότε θα αποφασίσουμε να ξυπνήσουμε????:hmm::hmm::hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manouela

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η μανουελα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 211 μηνύματα.
δεν ξέρω τι να πω.. είναι κρίμα για το παιδί αλλά και άδικο για όλα αυτάπου γίνονται στην αθήνα και σε όλη την ελλάδα. δεν καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά που κάνουν είναι εις βάρος μας.. και ότι το μετά θα είναι χειρότερο απ όλα αυτά που γίνονται τώρα.. στεναχωριέμαι και ταυτόχρονα εξοργίζομαι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.

Κάποτε οι άνθρωποι σκέφτονταν πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί".
Σήμερα οι άνθρωποι σκέφτονται πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου μαγαζί".
Ελλάς Ελλήνων Καταστηματαρχών. Εκτός από τα καταστήματά σας και τα αυτοκίνητά σας, φροντίστε να ασφαλίσετε και τα παιδιά σας. Πού ξέρετε; Μπορεί να γίνετε πλούσιοι μια μέρα.



Από τον Πιτσιρίκο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Μπραααβο... Ωραία αντίδραση. Να έρθουν λοιπόν οι διμοιρίες ΜΑΤ, να πιάσουν τους αναρχικούς να τους σαπίσουν στο ξύλο και να έρθουν να σου πουν "τι έγινε τώρα, δεν μιλάνε τα αντράκια οι αναρχικοί ε; Μασάνε;" :confused:
Έχεις δει ποτέ αστυνομικούς να πιάνουν μπαχαλάκηδες επί το έργο? ΟΧΙ. Έχεις αναρωτηθεί γιατί? Όχι δεν θέλω να σαπίσουν κανέναν. Θα'θελα μια φορά να φερθούν σαν αστυνομία και να συλλάβουν κάποιον για τον οποίον υπάρχουν αποδείξεις ότι έκανε κάτι. Όχι να μπουζουριάζουν αδιακρίτως και χωρίς αποδείξεις οποιονδήποτε θεωρούν ότι έκανε κάτι προσωπικά εναντίον τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
* Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

Για αυτό το περιστατικό μόλις έμαθα πως ο συγκεκριμένος αστυφύλακας τιμωρήθηκε με...
μετάθεση στη Βέροια! :eek:
Και έπειτα από κάποια χρόνια ξαναγύρισε στην Πρέβεζα.:/:

Ελαβε δράση σε οπλοπωλείο δίπλα από το video club και ο μαθητής επιχείρησε να κλέψει μια καραμπίνα για κυνήγι. Ο αστυφύλακας τρομοκρατήθηκε γιατί λέει τον πέρασε για μέλος της 17 Νοέμβρη, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση είχε εκείνο τον καιρό απασχολήσει με κάποια τρομοκρατική επίθεση. :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top