Μεγάλο πρόβλημα security σε όλες τις εκδόσεις Internet Explorer!

PIL

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα.
Προσοχή! Από την Τετάρτη ξένα site ανέφεραν για ένα πρόβλημα ασφαλείας στον Internet Explorer 7 αλλά από ότι φαίνεται παρά το κόμπιασμα της Microsoft και σύμφωνα με νέα της τελευταίας στιγμής υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ του Internet Explorer.


Σύμφωνα με το Yahoo αλλά -πιο σημαντικά- με το BBC υπάρχει κακόβουλος κώδικας που βρίσκεται σε παραπάνω από 10.000(!) ιστοσελίδες και κλέβει passwords για online παιχνίδια.
Το Yahoo επίσημα συμβουλεύει να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε για ένα διάστημα τον Internet Explorer.


Ειδικοί ασφαλείας -σύμφωνα με το Yahoo- φέρονται να φοβούνται ότι είναι μόνο ζήτημα ελάχιστου χρόνου η ζημιά και το κενό να μεταφερθεί σε άλλους χώρους καθώς ουσιαστικά οποιοσδήποτε κωδικός έρχεται στα χέρια hackers.


Τα anti-virus αυτή την στιγμή στην συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ εντοπίζουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με την virustotal μόνο 4 από τα 22 κύρια antivirus εντόπισαν το πρόβλημα.
Η Microsoft κάνει προτάσεις και ενώ όλοι περιμένουν εναγωνίως ένα patch, σύμφωνα με την Washington Post αυτά που προτείνει η Microsoft ενδεχομένως να ΜΗΝ δουλεύουν ή αρκούν για την ώρα.

Συμπέρασμα:Ο explorer ήταν ανέκαθεν διάτρητος:P

Λύση

Η Microsoft μόλις χθες εξέδωσε εκτάκτως ενημερώσεις ασφάλειας για το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα στον Internet Explorer. Το update αφορά αρκετές εκδόσεις του Internet Explorer από τον 5 έως την Beta 2 του ΙΕ 8.

Για την ακρίβεια η εταιρεία χαρακτηρίζει το πρόβλημα πολύ σοβαρό (critical) για τις ακόλουθες εκδόσεις: Internet Explorer 5.01, Internet Explorer 6, Internet Explorer 6 Service Pack 1 και Internet Explorer 7.

Αν και οι επιθέσεις εξαιτίας του κενού ασφάλειας, που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, είναι μάλλον λίγες, οι ειδικοί του διαδικτύου είχαν εκδηλώσει την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη τροπή που θα μπορούσε να πάρει το πρόβλημα: το exploit έδινε την δυνατότητα σε απομακρυσμένους κακόβουλους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Η Microsoft κάλεσε όλους τους χρήστες του Internet Explorer να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν το patch μέσω του Windows Update όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο μήνες που η Microsoft αναγκάζεται να εκδώσει εκτάκτως security patch, πέραν των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων ασφάλειας. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο και αφορούσε σοβαρό πρόβλημα με το remote procedure call (RPC).

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας, Christopher Budd, θα ακολουθήσουν και νέα patches για την ενίσχυση του Internet Explorer ενώ δήλωσε πως η Microsoft κατάφερε να κινητοποιήσει όλους τους μηχανικούς ασφάλειας της εταιρείας, σε παγκόσμιο επίπεδο και να προσφέρει λύση στο πρόβλημα μέσα σε 8 μέρες, που είναι πρωτοφανής αριθμός.

Mπορείτε να κατεβάσετε το update της Microsoft που αφορά το κενό ασφάλειας που προέκυψε πρόσφατα από την σελίδα του Windows Update
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lak100

Νεοφερμένος

Ο Δημητρης (Μητσος) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Βίτσι (Καστοριά). Έχει γράψει 116 μηνύματα.
μονιμως η m$ εχει προβληματα ασφαλειας με τον IE βαλτε firefox και αφηστε την πατατα της m$
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

koufontinas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο koufontinas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 149 μηνύματα.
Opera και ξερο ψωμι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mavro Provato

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mavro Provato αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 343 μηνύματα.
....ακόμη σερφάρουν με i/e....:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top