Αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...
δεν θα απομείνει καμιά ελπίδα για εμάς αύριο!



Για εμάς, έτσι κι αλλιώς, ελπίδα δεν υπάρχει, αλλά το χειρότερο είναι που δεν θα έχουν και σοβαρούς λόγους να μας θυμούνται, ούτε τα παιδιά μας, πόσο μάλλον τα εγγόνια μας:redface::redface::redface:...Ντροπή μας:(!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Οι συγκεντρωθέντες στις πλατείες, ας προσέξουν αρκετά.
Προφανώς, επειδή κάποιοι κομματικοί μηχανισμοί δεν κατάφεραν να "καπελώσουν" (ή τουλάχιστον να προσεταιριστούν) τις συγκεντρώσεις, άρχισαν να προσπαθούν να τις αποδιοργανώσουν.
Με τις γνωστές διασπορές ψευδών ειδήσεων:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1302333
Καταψηφίστηκε πρόταση να επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο Σϋνταγμα
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών… Δεν φιμώνεται! Δεν καταστέλεται!
Στη συζήτηση της συνέλευσης του Συντάγματος την Τετάρτη 8 Ιούνη κάποιοι είπαν να μπει σε ψηφοφορία αν θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στους χώρους της κατάληψης. ¨Εγινε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν επιτρέπεται; Error 404?
¨Ηταν μια αρκετά επεισοδιακή Γενική Συνέλευση. Αρκετά παιδιά είχαν κατέβει από τα "πάνω", επικρατούσε ένταση. Η συνέλευση αποφάσισε να παραπέμψει αρκετά θέματα προς συζήτηση για άλλη μέρα. Μπαίνει το θέμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στους χώρους του Συντάγματος που θα έπρεπε να θεωρείται apriori θεμελιακή κατάκτηση κάθε δημοκρατικού εγχειρήματος. Και μόνο που μπήκε ένα τέτοιο θέμα σε ψηφοφορία δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Επικράτησε μια σύγχυση σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια, τραπέζια, φυλλάδια κ.τ.λ και η πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση να επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, χωρίς να καταλάβουν οι περισσότεροι καν τι ακριβώς παίχτηκε και ακολούθησε ένα σάστισμα. Πρώτον ένα τέτοιο θέμα είναι πολύ σοβαρό και οι αρχές της ελευθερίας δεν μπορούν να παίρνουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και δεύτερον ποιος αναρχικός, ελευθεριακός, κομμουνιστής, αριστερός ή οποιοσδήποτε προοδευτικός άνθρωπος πραγματικά μπορεί να ψηφίσει κατά; Σε τέτοια ζητήματα πρέπει να παίρνουμε θέσεις ανεξάρτητα από παρουσία συγκεκριμένων ρευμάτων, τραπεζιών και πανό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Επειδή πολλοί μας έχουν χαρακτηρίσει ως άδικους ή υπερβολικούς, ακόμη και λαϊκιστές και ψεύτες, σας παρουσιάζω άλλη μια απόδειξη της αθλιότητας και της προδοσίας η οποία διεξάγεται σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για κάτι που καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα, τα οποία έχουν παρουσιάσει τόσον καιρό τα "επίσημα" ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, που μιλάνε για σωτηρία της χώρας και μας λένε πως όσα έγιναν, συνέβησαν για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Ιδού λοιπόν:

Δήλωση-βόμβα Κουκουλόπουλου: «Έχουν συμφωνήσει για χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια»

Δήλωση-βόμβα έκανε γνωστός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να μεταθέσει τη χρεοκοπία της σε 3-4 χρόνια. Δείτε βίντεο με τη δήλωση-βόμβα.

Απίστευτη δήλωση έκανε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο ιστορικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, είπε επί λέξει: «Έχουν συμφωνήσει να γίνει χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια μεταφέροντας το χρέος σε θεσμικούς επενδυτές.»

Η άποψη αυτή συμφωνεί με την άποψη πολλών αγανακτισμένων ότι η εταίροι μας θέλουν να εξαγοράσουν πρώτα τη χώρα και μετά να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία.

Η αντίθετη βέβαια άποψη υποστηρίζει οτι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν συμφέρει κανέναν. Ιδιαίτερα καθώς μια ενδεχόμενη χρεοκοπία θα ζημιώσει πολύ περισσότερο την τρόικα και τους εταίρους μας, που θα χάσουν όσα μας έχουν δανείσει, από την ίδια την Ελλάδα.
Πηγή

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις Κουκουλόπολου για χρεοκοπία της Ελλάδας:


Προσέξτε την έκρηξη του Παπαδάκη. Έτοιμος να κατέβει στο Σύνταγμα μαζί με τους υπόλοιπους Αγανακτισμένους...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Στα δύσκολα πολλοί την κάνουν. Είναι οι λεγόμενοι χαμαιλέοντες όσου φυσάει ο άνεμος. Το αποκλείετε να αντιδρούν έτσι όπως αντιδρούν κάτι τέτοιοι πολιτικοί τώρα τελευταία από φόβο για να μην τους πάρει μπάλα η "επανάσταση" και χάσουν ψήφους ; Ακόμα, τί σχέση έχει ο εν λόγος κύριος με την εσωκοματική αντιπολίτευση ; θα με ενδιέφερε όχι τι λέει ο καθένας αλλά ποιός είναι αυτός που το λέει. Επίσης, αποδείξεις για αυτό που λέει έχει ; Ποιές είναι οι πηγές του ; Ασφαλώς όμως θα ζημιώσει την Ευρώπη η χρεοκοπία μας και δεν συμφέρει κανέναν. Ιστορικός βουλευτής κιόλας ε ; πω πω ανατρίχιασα, εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,883 μηνύματα.
Ο "ιστορικός" βουλευτής Κουκουλόπουλος στην ίδια εκπομπή αφού πρώτα λιδώρησε τον Μίκη Θεοδωράκη, είπε το αλησμόνητο:

Δουλεύουμε εμείς για να μην παραδώσουμε την Ελλάδα στους τεμπέληδες (της Πλατείας). :upside:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, «ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!


Καταγγελία του Μνημονίου, αλλαγή πολιτικής και κήρυξηστάσης πληρωμών στους εξωτερικούς δανειστές της χώρας ζητούν με επιστολή που έχουν αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές 68 ακαδημαϊκοί.

Η πανθομολογούμενη παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου, η προοπτική ξεπουλήματος της χώρας και η άγρια λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνιστούν ένα μείγμα ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταστρέφει τον τόπο και υποθηκεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο η μοναδική λύση είναι η απαλλαγή της χώρας από τα άδικα και επαχθή βάρηαυτού του χρέους και η ανασυγκρότηση της με μία εναλλακτική προοδευτική αναπτυξιακήπολιτική.

Περισσότερα...

Οι παραπάνω είναι προφανώς οι γνωστοί άσχετοι και αχάριστοι Ελληναράδες, οι οποίοι μαθημένοι τόσα χρόνια στο τσάμπα και στην τεμπελιά, προτρέπουν τους συνέλληνες να κάνουν αμάκα το χρέος, όπως ισχυρίζονται κατά πάγια τακτική τα παπαγαλάκια της κατοχικής κυβέρνησης και της τύποις αντιπολίτευσης.

Τι; Ορισμένοι από αυτούς είναι καθηγητές σε αμερικάνικα πανεπιστήμια; :eek: Απαράδεκτον!! Ν' απολυθούν αμέσως τα ρεμάλια...:whistle:

Όμως εδώ έχω να σας συστήσω έναν ακόμη μεγάλο Ελληναρά τσαμπατζή και αμάκα, ο οποίος είναι συγγενής του Νωέα και κυκλοφορεί δυστυχώς ακόμη ελεύθερος, με το ύποπτο μασητικό όνομα Νόαμ Τσόμσκι:

Στην ελληνική οικονομική κρίση, αλλά και τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων πολιτών αναφέρθηκε ο γνωστός Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Τσόμσκι βρέθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας για μια σειρά διαλέξεων ως επίτιμος καθηγητής στην έδρα Albertus Magnus. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μαρίας Ρηγούτσου για τη Deutshe Welle, ο Νόαμ Τσόμσκι εκτίμησε πως για την Ελλάδα «υπάρχουν λίγες μόνο επιλογές. Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη όπως η Γερμανία να αναλάβουν τα χρέη και να τα πληρώσουν. Η άλλη επιλογή είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της.



Δεν είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κράτη που το έχουν κάνει στο παρελθόν με επιτυχία. Πριν από περίπου δέκα χρόνια το έκανε η Αργεντινή. Ήταν η ‘αγαπημένη’ του ΔΝΤ. Όμως κάποια στιγμή κατέρρευσε και αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη της. Το ΔΝΤ και διάφοροι οικονομολόγοι απειλούσαν πως θα επερχόταν η καταστροφή αλλά στην πραγματικότητα λειτούργησε πολύ καλά. Αργότερα υπήρξε μια μεγάλη ανάπτυξη. Αυτή είναι μια πιθανότητα αλλά δεν είναι η μοναδική. Φυσικά είναι σκληρό για τις τράπεζες και τους επενδυτές γιατί θα χάσουν τα χρήματά τους αλλά πρέπει κανείς να επιλέξει. Και η τρίτη επιλογή θα ήταν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη ώστε να έχει την ευκαιρία να κάνει τη δική της οικονομική πολιτική, να υποτιμήσει το νόμισμα και να βγει από την κρίση. Υπάρχουν μόνο αυτές οι τρεις επιλογές και καμία από αυτές δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των πολιτών στη χώρα, ο 83χρονος καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) σημείωσε: «Πριν από δύο περίπου εβδομάδες υπήρξε μια πολύ μεγάλη διαδήλωση, άνθρωποι που ήταν στους δρόμους και απεργούσαν. Όμως τα μίντια δεν μιλούν πολύ για αυτό. Το ενδιαφέρον τους δεν είναι μεγάλο για τις απεργίες. Η εφημερίδα Guardian του Λονδίνου, η οποία θεωρείται μια προοδευτική εφημερίδα, είχε την επόμενη μέρα μια φωτογραφία μπροστά από το κοινοβούλιο, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η φωτογραφία ήταν όμως έτσι τραβηγμένη ώστε να μην φαίνεται το πλήθος».

Απορώ πώς στραβώθηκαν και τον επέλεξαν στο ΜΙΤ, σίγουρα με μέσον αφού έτσι κάνουν και στο εξωτερικό οι Ελληναράδες, ενώ είναι καταφανέστατα άσχετος με τις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες. :whistle:

Τι να ξέρουν όλοι οι παραπάνω. Ρωτήστε καλύτερα στο capital.gr ή ακόμη καλύτερα τον Δόκτορα και τη Μαρίνα. Αυτοί ξέρουν!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Και τώρα μια μικρή έκπληξη για τα ημέτερα παπαγαλάκια:

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΝΤ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

GUARDIAN: H ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα τόσο της Ελλάδας, όσο και της ΕΕ, συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, παρομοιάζοντας μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών του δημόσιου χρέους, με "οικονομική αυτοκτονία". Παρόλα αυτά εμπερική μελέτη δύο οικονομολόγων του ΔΝΤ, πάνω σε εκατοντάδες αθετήσεις πληρωμής του χρέους κρατών από το 1824 έως και το 2004, δείχνει μια τελείως διαφορετική εικόνα: οι όποιες αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις είναι και ήπιες (ύφεση 1,2% - 2,6%, όταν το 2010 στην Ελλάδα η ύφεση ήταν 4,5%), αλλά και βραχυχρόνιες (1-2 έτη).

Με σκοπό τη σφαιρικότερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε το ρεπορτάζ του Μπάμπη Μιχάλη, από την Ελευθεροτυπία της Τετάρτης 25 Μάη, το οποίο παρουσιάζει συνοπτικά τα εξόχως διαφωτιστικά συμπεράσματα της εν λόγω μελέτης.

ΔΕΝ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΛΕΝΕ 2 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

«Βραχυχρόνιες οι συνέπειες από μια στάση πληρωμών»

του ΜΠΑΜΠΗ ΜΙΧΑΛΗ

Κάθε άλλο παρά αυτοκτονία μπορεί να είναι η στάση πληρωμών από ένα κράτος. Εκθεση οικονομολόγων του ΔΝΤ («The Costs of Sovereign Default», Eduardo Borensztein - Ugo Panizza, 2008), που επικαλείται σε άρθρο του ο χθεσινός Guardian, δείχνει ότι αντίθετα με όσα διατυμπανίζει σήμερα η ΕΚΤ και η επικρατούσα οικονομική σκέψη για την ελληνική κρίση χρέους, τα κόστη μιας αθέτησης πληρωμών, αν και σημαντικά, διαρκούν το πολύ ένα με δύο χρόνια.

«Σχεδόν ποτέ δεν ανιχνεύονται επιπτώσεις, πέραν αυτού του χρονικού διαστήματος», καταλήγει η έκθεση. Αντίθετα, πιο σημαντικές είναι οι πολιτικές συνέπειες για τις κυβερνήσεις και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία.

Περισσότερα...

Με τις υγείες σας μικρά μου πράσινα εξωτικά πλασματάκια. Με πολλή αγάπη σας χαρίζω το παρακάτω πολύ όμορφο παιδικό τραγουδάκι:


Κάνουν ό,τι πουν οι αρχηγοί τους, τρώνε κι όλο το φαΐ τους...:/:


3333, yeah man!!:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Morelo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,475 μηνύματα.
Μα ο Γιώργος λέι για να αποφύγουμε την στάση πληρωμών πρέπει να συναινέσουμε όλοι στο μεσοπρόθεσμο,να ξεπουλήσουμε την Δ.Π σε εξευτελιστικές χρηματιστηριακές τιμές,και να πάρουμε την πολυπόθητη 5η δόση του δντ του οποίου όλα τα χρήματα πάνε απευθείας στην πραγματική οικονομία της χώρας και στην ανάπτυξη,και για να πληρωθούν μισθοί και συνταξείς βεβαίως.
Και όποιος έχει αντίθετη άποψη και ενστερνίζεται απόψεις κάποιων τυχάρπαστων τύπων που τυχαίνει να είναι επιστήμονες και καθηγητές π.χ Καζάκης είναι απλά συνομοσιολόγος και αφελής.
Εγώ τον Γιώργο πιστευώ



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Πάντως δεν αξίζει να την λέμε ο ένας στον άλλο... Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.


Είδατε τι αποφάσισαν οι Ισλανδοί; Θέτουν ως βασική προϋπόθεση της αποπληρωμής
την ανάκαμψη της Οικονομίας τους :P


Πρωτοφανές; Ναι...
...Προφανές; :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Και όποιος έχει αντίθετη άποψη και ενστερνίζεται απόψεις κάποιων τυχάρπαστων τύπων που τυχαίνει να είναι επιστήμονες και καθηγητές π.χ Καζάκης είναι απλά συνομοσιολόγος και αφελής.
Εγώ τον Γιώργο πιστευώ
Οτι χειρότερο και απεχθέστερο έχει να παρουσιάσει στην Ελλάδα, ο πολιτικός κόσμος, απο το 1821 ως σήμερα.

Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ο σχεδιασμός, αλλά και η αριστοτεχνική εκτέλεση της, σε ότι πιστέψαμε και εννοώ την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Ιδρυση κεντρικής τράπεζας και ο στόχος είναι αφ' ενός μεν η επιφανειακή ευημερία των λαών μοιράζοντας αφειδώς χρήματα, αφ' ετέρου δε ο περιορισμός της ρευστότητας με τα αποτελέσματα που βιώνουμε στην πατρίδα μας, αλά και γενικά σε όλη την Ευρώπη.

Τόσο χρήμα, κάτω απο ποιες ασφαλιστικές δικλείδες κόπηκε;
Κάτω απο ποιες εξουσιοδοτήσεις;
Και με τι
[FONT=&quot]αντίκρισμα[/FONT];
Πάντως κάθε άλλο παρά την ομαλή λειτουργία της Ευρώπης εξυπηρετεί. Τουλάχιστον ως σήμερα.
Δεν γνωρίζω τα μελλοντικά τους σχέδια, αλλά αν κρίνω απο αυτό που μας συμβαίνει, πολύ φοβάμαι οτι σαν σχέδιο είναι μεγαλοφυέστατο και αποφέρει τεράστια κέρδη σε αυτούς που το υλοποιούν και ωθεί σε έναν νέο μεσαίωνα τους λαούς της Ευρώπης.
Πρωτίστως τον Ελληνικό λαό, βέβαια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
πομπώδες δημοσιεύσεις και λαϊκισμοί.
αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν οτι κάτι όντος αλλάζει στην κοινωνία, τότε οι αγανακτισμένοι θα έχουν πετύχει.
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών… Δεν φιμώνεται! Δεν καταστέλεται!
Στη συζήτηση της συνέλευσης του Συντάγματος την Τετάρτη 8 Ιούνη κάποιοι είπαν να μπει σε ψηφοφορία αν θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στους χώρους της κατάληψης. ¨Εγινε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν επιτρέπεται;
αν αυτά περι ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο σύνταγμα είναι ένα ''άσυλο σε στύλ πανεπιστημίου'' τότε είναι τραγικά γελοία, και ειδικά όταν ακούγονται απο ανθρώπους της ηλικίας σας...
να κάνεις άσυλο την πλατεία συντάγματος.. οτι πιο γελοίο άκουσα στο όλο θέμα με το κίνημα.
να θέλεις να μεταφέρεις το μπάχαλο του πανεπιστημιακού ασύλου στην μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας.
τώρα στο σύνταγμα και παντού στην ελλάδα, υπάρχει κάποιος περιορισμός όσο αφορά τις ιδέες του καθενός?


για άλλη μια αφορά αποδείχτηκε πόσο ουσιαστικές είναι αυτές οι συνελεύσεις. ένα μάτσο κρυμμένα κομματόσκυλα απο κόμματα και αποκόμματα, και ο καθένας έχει μία παπάρα να προσφέρει στον διψασμένο όχλο. οχλαγωγοί..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
πομπώδες δημοσιεύσεις και λαϊκισμοί.


άσε μας βρε Κόμητα Γκάσπαρ της Αχαϊας

σε λίγο θα μας πείς ότι και το να μιλάει ο κόσμος αναμεταξύ τους είναι λαϊκισμός
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
άσε μας βρε Κόμητα Γκάσπαρ της Αττικής

σε λίγο θα μας πείς ότι και το να μιλάει ο κόσμος αναμεταξύ τους είναι λαϊκισμός
κάποιοι την έιδαν τσε γκε βάρα στις συνελέυσεις, και έχουν όνειρο να μπούνε στην βουλή να την κάψουν, και απο πίσω ο λαός να κραυγάζει.:clapup:
και αυτοί να γευονται την ηδονή της επανάστασης και την επιτυχίας τους ώς οχλαγωγοί..

οι δημοσκοπήσεις και η ψήφος είναι αυτό που φοβούνται πραγματικά οι κυβερνώντες.
αυτές θα δείξουν πολλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
οι δημοσκοπήσεις και η ψήφος είναι αυτό που φοβούνται πραγματικά οι κυβερνώντες.


γύρνα πλευρό. θα πιαστείς με αυτό που κοιμάσαι συνέχεια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Που ήσουνα Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς:

  • Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου) κατανάλωνες 12% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το εισόδημά σου ήταν 5% κάτω του μέσου όρου και η παραγωγικότητα της εργασίας σου 20% χαμηλότερη;
  • Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου) άρχισες να παίρνεις σύνταξη στα 55 σου παίρνοντας το σκανδαλώδες ποσοστό του 96% των μέσων αποδοχών και επιβαρύνοντας το ΑΕΠ με 13,5% –ενώ αντίστοιχα οι “μη αγανακτισμένοι” μαλάκες στις χώρες του ΟΟΣΑ άρχιζαν να παίρνουν σύνταξη στα 63, έπαιρναν μόλις το 61% των αποδοχών τους και επιβάρυναν το ΑΕΠ με 10%;
  • Όταν εσύ(και/ή οι γονείς σου) είχατε στήσει την μεγάλη φιέστα των απεργιών την δεκαετία του 80 υπονομεύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα της χώρας; Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας κατά την περίοδο 1976-1988 χάθηκαν, εξαιτίας νομίμων απεργιών και μόνο 0,36 εργάσιμες μέρες ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων στην Ελλάδα έναντι 0,06 στις ΗΠΑ και 0,14 στην Ιταλία και την Ισπανία.
  • Όταν ο Ανδρέας έπαιρνε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στις αρχές της δεκαετία του 80 στο 20% και το ανέβαζε μέσα σε μια δεκατία σε 80%;-το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δαπανήθηκε όχι σε επενδύσεις αλλά για τους μισθούς και συντάξεις των «πρασινοφρουρών » με τους οποίους γέμισε το δημόσιο;
  • Όταν Παγκόσμια Τράπεζα κατέτασσε την Ελλάδα 81η από 202 χώρες στην πάταξη της διαφθοράς και η Διεθνής Διαφάνεια την ταξινομούσε το 2009 σαν την χώρα με τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα μεταξύ των EΕ-27;
  • Όταν οι συντεχνίες επέβαλλαν κάθε είδους εμπόδια στην αγορά εργασίας που καταλαμβάνει τη χειρότερη 5η θέση στον ΟΟΣΑ; Με αποτέλεσμα η ανεργία μεταξύ των νέων να φτάνει στο 20%, και να αποθαρρύνονται οι ξένες επενδύσεις;
  • Όταν στην Ελλάδα οι «προοδευτικές δυνάμεις» οικοδομούσαν ένα νομικό πλαίσιο που στοχεύει στην εξόντωση των επενδυτών: Σύμφωνα με την μελέτη Doing Business 2011 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα αξιολογείται 154η μεταξύ 183 χωρών ως προς την ποιότητα και εφαρμογή των νόμων που αφορούν την προστασία των επενδυτών.
  • Όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έστηναν το μεγαλύτερο φαγοπότι που γνώρισε ο πλανήτης δημιουργώντας έναν δημόσιο τομέα όπου οι δαπάνες μισθών και συντάξεων του δημοσίου τo 2009 απορροφούν το 55% των εσόδων του δημοσίου σε σχέση με το 38% αντίστοιχα που απορροφούν στην υπόλοιπη Ευρώπη;
  • Όταν χτιζόταν το τεράστιο Ελληνικό κράτος-δεύτερο σε μέγεθος μετά την Πορτογαλία στην ΕΕ (με βάση τις δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με το κατά κεφαλή ΑΕΠ);
  • Όταν η Ελλάδα δαπανούσε για την δημόσια διοίκηση το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ απ όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ -19.7%-με μέσο όρο ΟΟΣΑ 13,5%(2004)
  • Όταν η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα ήταν στον πάτο μεταξύ των 23 χωρών της ΕΕ (2000);
  • Όταν στην Ελλάδα το κράτος/συντεχνίες ύψωναν τους περισσότερους φραγμούς στην επιχειρηματικότητα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ;
  • Όταν στην Ελλάδα το κράτος/συντεχνίες επέβαλλαν την μεγαλύτερη χρήση διοικητικών μέτρων εναντίων των επιχειρήσεων στην ΕΕ;
  • Όταν στην Ελλάδα το κράτος/συντεχνίες επέβαλλαν το μεγαλύτερο διοικητικό βάρος (κόστος κρατικής γραφειοκρατίας) στις επιχειρήσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ(το 2003 εκτιμάτο μεταξύ 5,4%-6,8% του ΑΕΠ);
  • Όταν τα τελευταία οκτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της στην προτελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ-27;
  • Όταν τον Μάιο πριν από ένα έτος κάτι άλλοι «αγανακτισμένοι» δολοφονούσαν εν ψυχρώ τρεις εργαζόμενους επειδή οι τελευταίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις ντιρεκτίβες τους;
  • Όταν οι πραιτοριανοί του ΚΚΕ συνελάμβαναν το περασμένο έτος τους 900 τουρίστες-εισβολείς του κρουαζιερόπλοιου Ζενίθ επιβάλλοντας στο ισπανικό πρακτορείο να βγάλει την Ελλάδα από το σχεδιασμό των «ιμπεριαλιστικών» κρουαζιερών που οργάνωνε;.
  • Όταν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα μεταξύ των ετών 2003-2008 αντιπροσώπευαν μόνο το 1% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 4,1%;
  • Όταν οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ (με συσσωρευμένες ζημίες 1,7 δις ) στην Ελλάδα πλήρωναν το 2010 μέσο μισθό 40772 ευρώ ανά εργαζόμενο –διπλάσιο από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού;
  • Όταν τα παλληκάρια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απαλλοτρίωναν τους κοινωνικούς πόρους για να κάνουν «αγανακτισμένες» κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή η στις Μπαχάμες;
  • Όταν ο μέσος όρος απόδοσης των Ελληνόπουλων στις διεθνείς εξετάσεις στην PIZA ήταν ο χαμηλότερος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ-με εξαίρεση το Μεξικό και την Τουρκία; Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα απασχολεί τους περισσότερους εκπαιδευτικούς ανά μαθητή σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο;
  • Όταν δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό ΑΕΙ μεταξύ των καλύτερων 100 στον κόσμο;Ότι το πτυχίο του ΑΕΙ βελτιώνει μισθούς κατά μόνο 32%, (έναντι 61% στην ΕΕ) αποφέροντας έτσι απόδοση 3,5% στο κόστος της εκπαίδευσης (έναντι 7% στην ΕΕ);
  • Όταν επί δεκαετίες τώρα άλλοι «αγανακτισμένοι» καταστρέφουν τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, εμποδίζουν τα μαθήματα και εξευτελίζουν τους καθηγητές απαξιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την τριτοβάθμια εκπαίδευση;
  • Όταν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα είναι μόλις 0,2% δηλαδή δέκα φορές λιγότερα από αυτά που της αναλογούν σε σχέση με τον πληθυσμό της;
  • Όταν τέλος, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μεταξύ 183 χωρών, η Ελλάδα κατατάσσεται 84η στους θεσμούς, 123η στο μακροοικονομικό περιβάλλον, 94η στην αποδοτικότητα στην αγορά αγαθών, 93η στην ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής αγοράς, 74η στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων και 79η στις καινοτομίες;
Γιατί Αγανακτισμένε δεν σε είδα ποτέ να διαμαρτύρεσαι για όλα αυτά;
https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7193
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Που ήσουνα Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς:


λολ

αγανακτισμένε με ακούς;
ο γκασπάρ σε τάπωσε.

Με αναδρομική ισχύ, δεν έχεις δικαίωμα στην αγανάκτιση

γύρνα τώρα στο σπίτι σου να παίξεις τάβλι στο γιαχού
δεν πρέπει να υπάρχεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Γιατί Αγανακτισμένε δεν σε είδα ποτέ να διαμαρτύρεσαι για όλα αυτά;
Μήπως γιατί δεν τα ήξερα;
Μήπως γιατί κανένας δεν μου είπε ότι καταναλώνω παραπάνω από αυτά που μπορώ; (Εάν ισχύει κιόλας αυτό).
Μήπως γιατί δεν είμαι οικονομολόγος για να ξέρω το πώς θα πρέπει να σκέφτομαι ώστε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός;
Μήπως γιατί δεν έχω καμμία σχέση με τον ανταγωνισμό;
Μήπως γιατί δεν έχω καμμιά ιδέα για το πως συγκροτούνται ψεύτικοι κρατικοί ισολογισμοί;
Μήπως γιατί μέχρι τώρα με είχαν γεμίσει ψέμματα, κι έπρεπε ή να έχω 53 πτυχία για να το καταλάβω ή να έχω κληρονομικό χάρισμα για να το "διαισθανθώ";

Μήπως γιατί είσαι εγκάθετος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Που ήσουνα Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς

Μη βάζετε δύσκολα στους....όψιμους επαναστάτες και τους χαλάτε το όνειρο! Άλλο τότε, άλλο τώρα! :mad:
Η διαφορά έγκειται στο ότι πλέον δεν υπάρχουν.....συντεχνίες σε πλεονεκτική θέση! Η ψwλι@ εν τω παρόντι χρόνω κατευθύνεται προς ΟΛΟΥΣ χωρίς εξαίρεση, έτσι ο.....λαός αντέδρασε καθολικά!

Μόνο που είναι (πολύ) αργά πια να υψώσεις το λάβαρο της επανάστασης εκφυλισμένε kara goz του κερατά!
Άϊντε να αναβαθμίσεις τον browser και πολύ σου πάει ;)

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Μήπως γιατί δεν τα ήξερα;
Μήπως γιατί κανένας δεν μου είπε ότι καταναλώνω παραπάνω από αυτά που μπορώ; (Εάν ισχύει κιόλας αυτό).
Μήπως γιατί δεν είμαι οικονομολόγος για να ξέρω το πώς θα πρέπει να σκέφτομαι ώστε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός;
Μήπως γιατί δεν έχω καμμία σχέση με τον ανταγωνισμό;
Μήπως γιατί δεν έχω καμμιά ιδέα για το πως συγκροτούνται ψεύτικοι κρατικοί ισολογισμοί;
Μήπως γιατί μέχρι τώρα με είχαν γεμίσει ψέμματα, κι έπρεπε ή να έχω 53 πτυχία για να το καταλάβω ή να έχω κληρονομικό χάρισμα για να το "διαισθανθώ";

Μήπως γιατί είσαι εγκάθετος;
το οτι πλανήθηκες τότε δέν σε κάνει αθώο,
πού ήσουν όταν ο ανδρέας μοίραζε λεφτά με το τσουβάλι, ή όταν έλεγε το τσοβόλα δώστα όλα?
εγώ δέν υπήρχα κάν.

πόσοι σημερινοί αγανακτισμένοι ήταν τότε εκεί?

τους πίνακες τους είδε κανένας όλα αυτά τα χρόνια?

στην επόμενη αγανακτισμένη συνέλευση παπαρολογιών δείτε τα στοιχεία και πείτε κάτι πιο ουσιαστικό για την οικονομία εκτός απο μούτζες, και ηδονικά κυρήγματα οχλαγωγίας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top