Το θεμα ειναι ενδιαφερον και η συζητηση οντως εχει καλα σημεια, δε θα ασχοληθω με τα σχολια που εγιναν σε προσωπικό επιπεδο, αλλά θα ηθελα επι του θεματος να ρωτησω αγαπητε Chaos, που ακριβως ειναι το αποτροπαιο και το απαραδεκτο, στα σχολιά μου περι παρηγοριτικης θεραπειας του καρκινου. Ως γνωστον ειναι μια αρκετα διαδεδομενη ασθενεια και πολλοι απο εμας (δυστυχως) εχουν σχετικα βιωματα. Αν λοιπον εχεις μια συγκεκριμενη αποψη/οπτικη γωνια επ αυτου, καλο θα ηταν να την αναφερεις, να καταλαβω κι εγω τι σε ενοχλησε τοσο πολυ απο αυτα που ειπα.
Ας θυμηθούμε τι είχες πει ακριβώς:
Αρχική Δημοσίευση από Lorien:
Δλδ επειδη οι χημειοθεραπιες σπανια εχουν αποτελεσμα και γινονται παρηγορητικά μηπως βοηθηθει λιγο ο αρρωστος μεχρι να πεθανει...παει να πει τι ;
Μου φάνηκε ότι μιλάς χωρίς να έχεις δει από κοντά τι ακριβώς σημαίνει αυτό που γράφεις. Για μένα, που είχα δυστυχώς πολύ πρόσφατα την τραγική εμπειρία και είδα πόσο κουρέλι μπορούν να κάνουν τον ασθενή αυτές οι "παρηγορητικές" θεραπείες, επίσης πόσο μάταιες είναι, ήταν σαν γροθιά στο στομάχι. Ζητώ συγνώμη που παρασύρθηκα από το συναίσθημα, όμως αυτή η φράση μου φάνηκε αποτρόπαιη. Σου εύχομαι ειλικρινά να μην χρειαστεί ποτέ να το δεις αυτό από κοντά. Αν θέλεις να πάρεις μια εικόνα για το θέμα από την ανθρώπινη πλευρά του, σε παραπέμπω στο θέμα "Ημερολόγια Θεραπείας", όπου τόσο εγώ, όσο κι ο Ρεμπεσκές έχουμε καταθέσει τμήμα της πολύ άσχημης εμπειρίας μας. Μερικά πράγματα καλύτερα να μη λέγονται τόσο αβασάνιστα φίλε μου.
Καθολου πειστικη απαντηση δεν αποτελει. Καλως ή κακως, υπαρχουν καποιες μεθοδοι , βασισμενες στην λογικη και τη γνωση, που εχουμε στα χερια μας, για να τεσταρουμε τι “δουλευει” και τι οχι. Ας βρει καποιος μια νεα μεθοδο που θα μας εξασφαλιζει σωστα αποτελεσματα για να μετρησουμε το αποτελεσμα της ομοιοπαθητικης, και τοτε το συζηταμε. Στο μεταξυ, για να μπορεσει καποιος να πει οτι η ομοιοπαθητικη δεν δοκιμαζεται σωστα, ας πληροφορηθει πρωτα, πως την εχουν δοκιμασει, πως λειτουργει, και για ποιο λογο ειναι οντως δυσκολο να αποδωσουμε σε αυτην τα οποια αποτελεσματα.
Οι μέθοδοι αξιολόγησης των ιατρικών και θεραπευτικών πρακτικών, πράγματι στηρίζονται στη λογική και στη μέχρι σήμερα γνώση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέλειες ή ότι μπορούν να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις νέων μεθόδων που δυνητικά θα προκύψουν στο μέλλον. Κάθε πράγμα πρέπει να εξελίσσεται. Αυτό που μας έγραφε ο συνομιλητής σήμαινε κυριολεκτικά πως
ακόμη κι αν η ομοιοπαθητική είχε αποτέλεσμα, πάλι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τεκμηρίωση με τις υπάρχουσες μεθόδους. Ίσως λοιπόν εκεί να οφείλεται το γεγονός ότι έχουμε τόσο αμφιλεγόμενες δημοσιεύσεις επί του θέματος. Δεν σου κάνει εσένα εντύπωση; Κάποια εξήγηση θα πρέπει να υπάρχει και γι' αυτό. Εγώ προσωπικά έχω γεμίσει με περισσότερες απορίες απ' όσες είχα πριν την έναρξη της συζήτησης.
Λεγοντας πως οι εκπροσωποι της ιατρικης σιωπουν μπροστα στα εγκληματα του χωρου, ουσιαστικα αναφερεσαι σε μενα και τον πειρατη. Ειναι αδικοι οι χαρακτηρισμοι, ειδικα οταν δεν αληθευει καν οτι σιωπουμε. Και μαλιστα να αφηνεις αιχμες πως η (υποτιθεμενη) σιωπη ισως και να σημαινει οτι επικροτουμε αυτα τα εγκληματα ! Θελω να πιστευω οτι γραφτηκαν εν θερμω και οχι επειδη ειναι τοσο ασχημη η εικονα που σου εχουμε δωσει ο πειρατης και εγω, οσον αφορα το ηθος και την επιστημη μας.
Δεν είναι έτσι! Απλά παρατήρησα πως στην προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε την επιστήμη που εκπροσωπείτε, από υποτιθέμενους εχθρούς που δεν υπάρχουν, δεν σχολιάσατε εκείνα περί καρκίνου, αλλά επικεντρωθήκατε στην ομοιοπαθητική, η οποία είναι πολύ αμφιλεγόμενη. Τώρα που το βλέπω, ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε λάθος τόπικ, έτσι ώστε εκεί μιλούσαμε για ομοιοπαθητική, ενώ εγώ θεωρούσα πως είχαμε στο μυαλό μας όλο το ζήτημα του Αδίστακτου Κατεστημένου. Μάλλον δεν θα τα έγραφα αυτά, αν η συζήτηση γινόταν εξ αρχής εδώ μέσα. Όχι και επικροτείτε τα εγκλήματα! Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής και θα ήταν άδικο να το πει κανείς για σας.
Δηλαδη τωρα μας κατηγορεις οτι ειμαστε αντιπροσωποι μιας απο τις πλευρες του ιατρικου κατεστημενου που τοσο απεχθανομαστε ολοι μας σε αυτο το τοπικ ; Και αυτο επειδη ειδαμε εχθρικη σταση απεναντι στην ιατρικη ; Δεν εγιναν απλα ερωτησεις για το αν εχει αποτελεσμα η ομοιοπαθητικη. Αν ηταν ετσι, δε θα προκαλουνταν αντιδρασεις. Δεν ειμαστε πια και τοσο κακοβουλοι..Ουτε τρομαξαμε μην μας φαει το ψωμι η ομοιοπαθητική.
Έχω γνωρίσει τόσους πολλούς γιατρούς στη ζωή μου (περισσότερους απ' ό,τι αντέχω

) που τυγχάνει να έχω σφαιρική άποψη περί αυτών. Έχουν μια υπερευαισθησία στην κριτική και θεωρούν ότι αυτός που την κάνει είναι εχθρός των γιατρών, αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Προφανώς έχουν και τα δίκια τους, αφού ο κάθε πικραμένος δικαίως και αδίκως έχει ως εύκολο στόχο του πάντα τους γιατρούς. Από την άλλη πλευρά, η νοοτροπία περιχαράκωσης που καλλιεργείται μέσα στο πανεπιστήμιο και στα νοσοκομεία, από τους παλιότερους γιατρούς στους νεότερους, ότι "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας", αποτελεί κατεστημένη αντίληψη που θα πρέπει να ξεπεραστεί. Όμως πιστεύω πως αυτό ξεπεράστηκε μετά από τις απαντήσεις του Καπετάνιου, οπότε μάλλον κακώς το επαναφέρουμε.
Δε τις αγνοουμε. Αλλά οκ εγινε αυτο σε μια περιπτωση, στην Αυστρια. Η ασθενης ομως μην ξεχναμε οτι ηταν και 6 ετων. Το καταδικαζουμε παντως. Τι αλλο θελεις να πουμε και που θελεις να καταληξεις με αυτο ; Ειναι σημερα παντου υποχρεωτικες οι χημειοθεραπειες και οι ακτινοθεραπειες ; Οχι απ'όσο ξερω. Επομενως ; Τι αποδυκνυει ΕΝΑ περιστατικο ;
Δεν ξέρω το νομικό σύστημα της Ελλάδας τι προβλέπει. Από αυτά που διάβασα στο άρθρο για τον Δρ Χάμμερ όμως, φαίνεται πως τον κυνήγησαν και στη Γαλλία και στη Γερμανία, ήταν κι αυτό το περιστατικό στην Αυστρία, κάτι έγραφε και για τις ΗΠΑ... Δεν ξέρω ρε φίλε, φρικάρω με τον τρόπο που οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν βάλει το Νόμο να τις υπηρετεί. Μακάρι να μην ισχύει και στην Ελλάδα αυτό, ειλικρινά θα χαιρόμουν αν το μάθαινα. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον νομικό στη συζήτηση, ώστε να μας διαφωτίσει.
Απλα ειδα να αμφισβητουμαι χωρις τεκμηριωση και εκανα το ιδιο για να περασω το μηνυμα. Δεν επιασε. Μπορω να απαντησω ομως και να αιτιολογησω καθε θεση μου αν μου
ζητηθει. Και αν αμφισβητησω θεση αλλου, εξηγω απο μονος μου το γιατι. Με στενοχωρει να κοιταμε το δεντρο και να χανουμε το δασος ή να εχουμε 2 μετρα και 2 σταθμα, επηρεασμενοι απο συναισθηματισμους.Ωστοσο, οσες φορες επικεντρωνομαστε ολοι στο θεμα και οχι στις επιθεσεις, οι συζητησεις ειναι παραγωγικες και τοτε ειναι που υπαρχει επιπεδο. Χαριν τετοιων συζητησεων, θα παρακαλουσα να παψουμε επιτελους να ασχολουμαστε με την προσωπικοτητα του συνομιλητη, και να διοχετευουμε την ενεργεια μας σε κατι παραγωγικό, οπως το εκαστοτε τοπικ.
Δεν ξέρω τι ακριβώς ήθελες να πετύχεις μ' εκείνα που σημείωσα, πάντως τα μπααα και τα whateeever δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε μια συζήτηση, αφού δείχνουν κάποια απαξίωση στο συνομιλητή. Αυτό μόνο σημείωσα και είπα ότι λυπάμαι, επειδή κατά τ' άλλα, μέχρις εκείνου του σημείου η συζήτηση διεξαγόταν σε έντονο αλλά κόσμιο ύφος και φοβήθηκα μην εκτραχυνθεί. Νομίζω όμως ότι οι φόβοι μου διαψεύστηκαν, οπότε...whatever!!