Για όποιον θέλει ν' ακούσει αυτούσια την συνέντευξη που δόθηκε στον Χ''νικολάου, υπάρχει ο ακόλουθος σύνδεσμος:
https://www.enikos.gr/politics/23742,O_G_Mpampiniwths_sto_Real_fm.html
Και τώρα που τελειώσαμε με τα διαδικαστικά, ας πάμε στην ουσία.
Τι σημαίνει μόνιμος υπουργός; Τι διάρκεια θα έχει αυτή η ...μονιμότητα; Αρκεί από μόνη της ή χρειάζονται και κάποια άλλα αξιοκρατικά κριτήρια;
Έπειτα, ένας σωστός πολιτικός, θα φρόντιζε να καλέσει τους σωστούς τεχνοκράτες γύρω του ώστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις και ο επόμενος σωστός υπουργός θα φρόντιζε να μην τις αλλάξει, εφόσον δουλεύουν. Δεν φαίνεται να είναι η προσωρινότητα το πρόβλημά μας λοιπόν...
Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί, κι επειδή την ερώτηση του την έκανε ο Χ''νικολάου και δεν το πρότεινε μόνος του, αναρωτιέμαι
σε πόσα άλλα υπουργεία θα σκεφτούν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί , όπως άλλωστε μας κατσίκωσαν και τον Παπαδήμο.
Μήπως στο τέλος θα μας πουν: Γιατί δεν τους κάνουμε όλους μόνιμους τεχνοκράτες να ησυχάσουμε;
(Το ερώτημα του Χ''νικολάου πάντως τέθηκε στον πληθυντικό...υπουργεία είπε, όχι υπουργείο.)
...σε ορισμένες θέσεις δεν χρειάζονται πολιτικοί. Επαγγελματίες χρειάζονται.
Να υποθέσω λοιπόν ότι συμφωνείς και με την επιλογή Παπαδήμου;
Αν κάποιος τεχνοκράτης (ο κ. Μπαμπινιώτης μου φάνηκε πρόθυμος...) θέλει να πάρει την ευθύνη της εξυγίανσης της παιδείας, ευχαρίστως να το κάνει, αλλά ας ήξερε τουλάχιστον ότι θα κριθεί στα δύο χρόνια. Αν βρεθεί ικανός και στο σωστό δρόμο, ας λάβαινε παράταση δύο ετών κ.ο.κ. Έτσι αφηρημένα και αυθαίρετα όπως τέθηκε στον Real η μονιμότητα, σαν την λύση «Παπαδήμος», λυπάμαι, διαφωνώ. Ειδικά κάτω από τη σκιά της είδησης που ξεκίνησε το θέμα...
ο καθένας φυσικά δικαιούται να έχει τη γνώμη του για τα δημόσια πρόσωπα και τις προτάσεις τους, αν και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να αποδεσμευθεί το ένα από το άλλο...
Κανένα πρόβλημα με το πρόσωπο δεν έχω, αφού μόνη μου έχω
μεταφέρει δημοσιεύσεις του στο φόρουμ μας.
Συμφωνώ με την πρόταση...διαβάζοντάς την, είδα "SAT's" και δεν το πίστευα! Υπάρχει μια περίπτωση να εξελιχθεί και η δική μας οπισθοδρομική χώρα και να βελτιωθούν κάποια πράγματα επιτέλους. Αν δε γίνουμε ακριβώς όπως η Αμερική (να αναγνωρίζεται η διδασκαλία από γονείς τύπου home schooling και να μπορεί οποιοσδήποτε, ακόμα και κάτω των 18, να εισάγεται σε πανεπιστήμιο) θα κάνω πάρτι και θα σας κεράσω όλους σαμπάνιες.
Απορώ και ενίσταμαι, διότι αν και δεν ζω βέβαια στις ΗΠΑ, ένα πρόσφατο σχετικό ντοκιμαντέρ μου άφησε εντελώς διαφορετική άποψη για το δημόσιο εκπαιδευτικό τους σύστημα,
Waiting for Superman .
VIDEO
Πολύ δε περισσότερο απορώ με τη χαρά σου περί του home schooling που αγνοεί τελείως μια από τις βασικές λειτουργίες του σχολείου που είναι και η κοινωνικοποίηση του ατόμου και την τριβή με άλλες ιδέες πέρα από αυτές που θα συναντήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Οι ίδιοι οι Αμερικάνοι το καταδικάζουν, διότι πολλές φορές συνδέεται με καταστάσεις σαν αυτές του άλλου ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ, με τίτλο
Jesus Camp :
VIDEO
Να μου έλεγες για την
Ινδία , περισσότερο θα συμφωνούσα. Μακάρι να είχαμε έναν τόσο φωτισμένο άνθρωπο κι εδώ.