• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Διαδικασίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Εσείς θα είστε η εξαίρεση, εγώ το έχω πληρώσει κανονικά όλες τις φορές και το ταμείο δεν τα δίνει πίσω (ΤΑΠΟΤΕ). Ασε που ανάλογα με το νοσοκομείο, κάποιοι απλά μου κόβουν χαρτάκι από το βιβλιάριο και δεν πληρώνω και άλλοι με βάζουν να πληρώσω και να πάω στο ταμείο να τα πάρω πίσω (για εξετάσεις ή μικροεπεμβάσεις).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Πνέουν τα λοίσθια τα απογευματινά ιατρεία στο ΕΣΥ. Ο αριθμός των ασθενών που επιλέγουν να εξεταστούν στα απογευματινά ιατρεία κάποιου δημόσιου νοσοκομείου συρρικνώνεται συνεχώς καθώς η οικονομική κρίση έχει καταστήσει απαγορευτική την επίσκεψη στους πανεπιστημιακούς ή μη γιατρούς του ΕΣΥ που δέχθηκαν να ενταχθούν στο σύστημα των απογευματινών ιατρείων ή ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων. Σημειώνεται ότι το κόστος της επίσκεψης κυμαίνεται από 35 έως 90 ευρώ για την ιατρική επίσκεψη.

Τα στοιχεία του ESY.net για τα 21 νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής είναι ενδεικτικά για τη μείωση των επισκέψεων των ασθενών: το 2010 ο μέσος όρος εξετασθέντων ασθενών ανά μήνα ήταν 13.234 ενώ το 2012 «έκλεισε» με 11.730 επισκέψεις τον μήνα. Αυτό μεταφράζεται σε «απώλεια» περίπου 18.500 ασθενών κατά την τελευταία διετία.

Σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής καταγράφεται μείωση των επισκέψεων, εκτός από τα νοσοκομεία «Αγία Όλγα», Γενικό νοσοκομείο Πατησίων, «Αλεξάνδρα» και Οφθαλμιατρείο Αθηνών, που έχουν αυξήσει, έστω οριακά, τους ασθενείς. Στον αντίποδα, τους περισσότερους ασθενείς, σε σχέση με το 2011, τους «έχασαν» τα νοσοκομεία KAT, Ιπποκράτειο, Λαϊκό και Ευαγγελισμός.

Αναλόγως πήραν την… κατιούσα και τα έσοδα από τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων.
Το ταμείο για τα 21 νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ «έκλεισε» με 4,2 εκατ. ευρώ κέρδη το 2010, έπεσε στα 3,9 εκατ ευρώ το 2011 και 1,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 (για το δεύτερο εξάμηνο δεν είναι διαθέσιμα ακόμη τα στοιχεία). Ευλόγως συμπεραίνει κανείς όμως ότι στο τέλος του 2012 οι συνολικές εισπράξεις θα υπολείπονται κατά πολύ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αφού ο αριθμός των επισκέψεων των ασθενών βαίνει διαρκώς μειούμενος.

Ο «Ευαγγελισμός» και το «Αγία Όλγα» εμφανίζουν οικονομική ζημία ύψους 527.000 ευρώ και 35.000 ευρώ αντίστοιχα για το πρώτο εξάμηνο του 2012, μόνον από τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων.
Σχεδόν τα μισά νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής εμφανίζουν μηδενικές εισπράξεις από εργαστηριακές εξετάσεις. Ενδεικτικά, το μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» και το «Ιπποκράτειο» δεν εμφανίζουν καμία σχετική είσπραξη για το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Κέρδη καταγράφουν από τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων το «Σισμανόγλειο», το «Αμαλία Φλέμιγκ» και το Γενικό Κρατικό Αθηνών. Anytime Health Value, Κορυφαία νοσοκομεία & μοναδικές υπηρεσίες!















Σχόλια Χρηστών
4

katia | 15/01/2013 19:41

ειναι πολυ ακριβα τα απογευματινα ιατρεία το κανείς από ανάγκη για να έχεις καλύτερη πρόσβαση στα νοσοκομεία αλλά οι γιατροί κάνουν ότι θέλουν σε βλέπουν στο ιατρείο τους και δίνουν αποδείξει του νοσοκομείου τους ελέγχει κανείς.


Χ | 15/01/2013 18:11

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ.


tt | 15/01/2013 17:04

Τα απογευματινά ιατρεία τα επισκέπτεται κανείς για να βρει καλό γιατρό. Αυτοί είναι κατά τεκμήριο οι πανεπηστημιακοί. Οι εσίτες προσπαθούν να επιβιώσουν στα παράνομα ιατρεία τους.


Απλά τα πράγματα | 15/01/2013 16:43

Ο σημαντικότερος παράγοντας μείωσης των απογευματινών ιατρείων είναι το γεγονός ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν πλέον τη δυνατότητα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο (νόμος Διαμαντοπούλου). Αποτέλεσμα; Οι ασθενείς τους πάνε πλέον στο ιδιωτικό ιατρείο και όχι στο απογευματινό του δημόσιου νοσοκομείου.
https://www.protothema.gr/greece/article/?aid=250177
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top