Νομίζω ότι πρώτα απ' όλα πρέπει να ορίσουμε το "νιώθω άντρας".
Το
νιώθω άντρας, για μένα είναι το να αποδέχεται ο άλλος τα σωματικά του χαρακτηριστικά & να μην ταυτίζεται στο ίδιο του το μυαλό με το γυναικείο φύλο ενώ κάνει σεξ (στον τρόπο που
σκέφτεται,
όχι που πράττει).
Τα αντίστοιχα ισχύουν και για τη γυναίκα. Καλώς ή κακώς αυτοί οι δύο ορισμοί υπάρχουν (άντρας - γυναίκα) σχετικά με το βιολογικό φύλο και προσπαθούμε να περιγράψουμε την "αποκλίνουσα από τη γραμμή" συμπεριφορά (είτε σε gay είτε σε str8 ) με φράσεις τύπου "νιώθω" ( =αυτοπροσδιορίζομαι) κάτι.
Αρχική Δημοσίευση από fandago:
Και μιας και φαίνεται να γνωρίζεις το θέμα, γιατί οι ομοφυλόφιλοι θηλυπρεπούν, αν όχι γιατί ορμονικά και εγκεφαλικά είναι μερικώς γυναίκες;
Η δική μου άποψη σε αυτό έχει να κάνει με τα κοινωνικά πρότυπα που λαμβάνει το άτομο όταν είναι σε μικρή ηλικία. Όταν δηλαδή ο άντρας στην προσπάθειά του να εναρμονιστεί με τον κόσμο, διαπιστώνει ότι διαφέρει σε κάτι (πχ είναι αμιγώς παθητικός στο κρεβάτι και ελκύεται από άντρες) και διαφοροποιεί με αυτόματο τρόπο και αυτό με το οποίο προσπαθεί να τον ταυτίσει η κοινωνία. Συνεπώς, εφόσον διαπιστώνει ότι η ψυχολογία του είναι "γυναικεία" (πώς αλλιώς να την ορίσει σε τέτοια ηλικία; ), υιοθετεί αυτομάτως τη θηλυκή συμπεριφορά (ομιλία και κίνηση) που του "προσφέρει" το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει.
Αυτό θαρρώ ότι ισχύει και για τις γυναίκες με "ενεργητικό" προσανατολισμό.
- Υπάρχουν bottom που
δε νιώθουν άντρες αλλά και bottoms που
νιώθουν (και αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι έχοντας συνειδητοποιήσει τη διαφορά τους- ακόμη και η αμιγής παθητικότητα μπορεί να πάρει διαφορετική αντίληψη στο μυαλό κάποιου από αυτή που επικρατεί περισσότερο).
- Οι versatiles νιώθουν άντρες (τουλάχιστον οι περισσότεροι αν όχι όλοι

)
- Οι tops νιώθουν άντρες (τουλάχιστον οι περισσότεροι αν όχι όλοι

)
Και δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαψεύσει τον όρο "άντρας" σε έναν gay. Τα βιολογικά χαρακτηριστικά
ισχύουν. Ο όρος άντρας στη προκειμένη χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι το ιδεατό και για το λόγο αυτό είμαι υπέρ της άποψης ότι "νιώθω = είμαι".
-petros