×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,806 μέλη και 2,441,372 μηνύματα σε 76,718 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 114 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Fro-yo : To σπιτικό

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 03:01, 05-09-12:

#1
Επανήλθα και μετά από εκτενή συζήτηση, ιδού η συνταγή του περίφημου παγωτού γιαούρτι ή κατά κόσμον frozen yogurt.
Η συνταγή πανεύκολη και με λίγα υλικά.
Παγωτομηχανή δεν χρειάζεται.

Υλικά
700 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (όχι light-Δε θα βγει)
180 με 250 γρ άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
2 βανίλιες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε με αυγοδάρτη το γιαούρτι με την άχνη + τις βανίλιες για περίπου 5-6 λεπτά.
Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός κάθε μία-μιση ώρα ανάλογα με το πόσο ισχυρό καταψύκτη έχετε.

Αυτή είναι η βασική συνταγή. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε, όπως βύσσινο σιρόπι ή και γλυκά κουταλιού μέσα, όχι όμως από την αρχή αλλά στην 2η και την 3η φορά που θα το βγάλετε από την κατάψυξη.

Bon appétit
(Η πρώτη φωτογραφία είναι αφού το έβγαλα από την κατάψυξη μετά από 5 ώρες, δεν είναι πολύ αρτιστίκ γιατί ήμουν κουρασμένη. Αρκεί που το έφαγα και ήταν νοστιμότατο μπορώ να πω Δεξιά είναι λίγο πριν το βάλω για 2η φορά στην κατάψυξη)
Εγώ πρόσθεσα βύσσινο και σιρόπι αυτού.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCN1821.jpg
Εμφανίσεις:  101
Μέγεθος:  1,35 MB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCN1815.jpg
Εμφανίσεις:  131
Μέγεθος:  1,43 MB  
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δαλιδά : 05-09-12 στις 03:23.

Miss Brightside (Ahri)

Περιβόητο Μέλος

H Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Επενδυτής . Έχει γράψει 1,279 μηνύματα.

H Miss Brightside έγραψε: στις 03:31, 05-09-12:

#2
Ίσως λίγο χαζή απορία: Μπορούμε από την αρχή να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός αντί για αυγοδάρτη?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 14:04, 05-09-12:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Miss Brightside
Ίσως λίγο χαζή απορία: Μπορούμε από την αρχή να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός αντί για αυγοδάρτη?
Ναι αλλά δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Αλλά αφού θα το λερώσεις που θα το λερώσεις το μίξερ, γιατί όχι;
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 14:09, 05-09-12:

#4
Εγώ που τρώω παγωμένο γιαούρτι σ αυτές τις αλυσίδες καταστημάτων που έχουν ανοίξει σε κάθε γωνία, μου είπαν ότι δεν πρόκειται για παγωτό γιαούριτ, αλλά για παγωμένο γιαούρτι, το οποίο είναι αγελαδινό με 2% λιπαρά, και μάλιστα σε 3 διαφορετικά καταστήματα μου είπαν το ίδιο ότι είχε περίπου 120 θερμίδες το κεσεδάκι των 200 γρ.
Νομίζω αυτό που περιγράφεις είναι παγωτό γιαούρτι, αφού έχει και τη ζάχαρη άχνη, σωστά?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 14:22, 05-09-12:

#5
Όχι, η συνταγή είναι για παγωμένο γιαούρτι. Οι αλυσίδες βάζουν ζάχαρη σε διάφορες μορφές (το συχνότερο είναι σιρόπι γλυκόζης).
Δοκίμασε να παγώσεις και σε παγωτομηχανή απλά γιαούρτι (πόσω μάλλον 2%) χωρίς τίποτα μέσα και πες μου αν θα γίνει όπως στα μαγαζιά. Θα γίνει μια πέτρα απλώς.
Η άχνη που χρησιμοποιείται στη συνταγή έχει κυρίως ρόλο να αφρατέψει το μίγμα όσο παγώνει, λόγω του αμύλου που περιέχει. Στις αλυσίδες, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αφού μια φίλη μου δουλεύει εκεί, χρησιμοποιούν χημικά σκευάσματα για να έχει το ίδιο "αφράτο" αποτέλεσμα .

Αντίθετα, το παγωτό γιαούρτι (με έμφαση στο παγωτό) περιέχει ζαχαρούχο γάλα και φυτική σαντιγί (στο τενεκεδάκι). Αυτή η συνταγή ναι, έχει και πάρα πολλά λιπαρά και θερμίδες.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 15:12, 05-09-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Όχι, η συνταγή είναι για παγωμένο γιαούρτι. Οι αλυσίδες βάζουν ζάχαρη σε διάφορες μορφές (το συχνότερο είναι σιρόπι γλυκόζης).
Δοκίμασε να παγώσεις και σε παγωτομηχανή απλά γιαούρτι (πόσω μάλλον 2%) χωρίς τίποτα μέσα και πες μου αν θα γίνει όπως στα μαγαζιά. Θα γίνει μια πέτρα απλώς.
Η άχνη που χρησιμοποιείται στη συνταγή έχει κυρίως ρόλο να αφρατέψει το μίγμα όσο παγώνει, λόγω του αμύλου που περιέχει. Στις αλυσίδες, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αφού μια φίλη μου δουλεύει εκεί, χρησιμοποιούν χημικά σκευάσματα για να έχει το ίδιο "αφράτο" αποτέλεσμα .

Αντίθετα, το παγωτό γιαούρτι (με έμφαση στο παγωτό) περιέχει ζαχαρούχο γάλα και φυτική σαντιγί (στο τενεκεδάκι). Αυτή η συνταγή ναι, έχει και πάρα πολλά λιπαρά και θερμίδες.
Δηλαδή όταν τρώω παγωμένο γιαούρτι από αυτές τις αλυσίδες, τρώω και ζάχαρη άχνη???
Εκνευρίζομαι γιατί κάνω πολύ αυστηρή διατροφή και όταν τους είχα ρωτήσει αν έχει οποιοδήποτε γλυκαντικό, μου είχαν απαντήσει αρνητικά. Φοβόμουν την ασπαρτάμη περισσότερο.
Α να χαθούν!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 16:31, 05-09-12:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Δηλαδή όταν τρώω παγωμένο γιαούρτι από αυτές τις αλυσίδες, τρώω και ζάχαρη άχνη???
Εκνευρίζομαι γιατί κάνω πολύ αυστηρή διατροφή και όταν τους είχα ρωτήσει αν έχει οποιοδήποτε γλυκαντικό, μου είχαν απαντήσει αρνητικά. Φοβόμουν την ασπαρτάμη περισσότερο.
Α να χαθούν!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Άχνη δεν τρως, δε θα ήταν τόσο κακό. Τροποποιημένο άμυλο ή άμυλο ταπιόκας ή ακακίας πιο πιθανό.
Δεν τα λένε αυτά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 17:09, 05-09-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Άχνη δεν τρως, δε θα ήταν τόσο κακό. Τροποποιημένο άμυλο ή άμυλο ταπιόκας ή ακακίας πιο πιθανό.
Δεν τα λένε αυτά.
Κατάλαβα, πάει και το γιαουρτάκι..
Θα δοκιμάσω τη δική σου συνταγή..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

rakels (Ράκελ)

Πολύ δραστήριο μέλος

H Ράκελ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 560 μηνύματα.

H rakels δεν υπάρχουν κανόνες, μα μόνο εξαιρέσεις έγραψε: στις 16:02, 10-09-12:

#9
Το έφτιαξα και είναι τέλειο!
Βέβαια, έβαλα πολύ λιγότερη άχνη ζάχαρη από την προτεινόμενη. (γούστα είναι αυτά!)
Παρ' όλα αυτά, γευστικά είναι υπέεεεροχο και μου πήρε ελάχιστη ώρα να το φτιάξω!

ps: Είμαι και πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που ''μαγείρεψα''.
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

H Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H Backdrop έγραψε: στις 16:12, 10-09-12:

#10
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Τροποποιημένο άμυλο ή άμυλο ταπιόκας ή ακακίας
΄Την αλήθεια μου θα την πω... ποτέ δεν έχω δοκιμάσει το παγωμένο γιαούρτι .. ίσως επειδή γιαουρτι έχω και σπίτι!!
Αλλά επειδή είδα το θέμα τι έιναι αυτά τα συστατικά?? Πρώτη φορά τα βλέπω!! Υοάρχουν και σε άλλα προιοντα?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 16:31, 10-09-12:

#11
Στα συστατικά της συνταγής αναφέρεσαι ή σε αυτά που έγραψε η κοπέλα ότι έχει το frozen yogurt?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 17:22, 10-09-12:

#12
Εντάξει καλέ, άμυλο είναι. Σχεδόν παντού υπάρχει άμυλο, μην κάνετε έτσι.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 17:28, 10-09-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Lizsa
΄Την αλήθεια μου θα την πω... ποτέ δεν έχω δοκιμάσει το παγωμένο γιαούρτι .. ίσως επειδή γιαουρτι έχω και σπίτι!!
Αλλά επειδή είδα το θέμα τι έιναι αυτά τα συστατικά?? Πρώτη φορά τα βλέπω!! Υοάρχουν και σε άλλα προιοντα?
Όχι, παντού υπάρχουν αυτά. Απλά να μην τα πλασάρουν σαν διαίτης προιόντα, εφόσον μέσα υπάρχει το άμυλο. Κακό δεν είναι.
Aλλά όταν το απλό γιαούρτι με 2% λιπαρά έχει μόνο του 150 θερμίδες, είσαι χαζός αν πιστεύεις ότι το παγωμένο γιαούρτι που θα πάρεις από το μαγαζί έχει 100 θερμίδες (ενώ μέσα μπορεί να έχει είτε άμυλο είτε ζάχαρη).
Τα "άμυλα" αυτά κοινώς "δένουν" και κρατούν "αφράτα" τα μίγματα. Υπάρχουν παντού. Τροποποιημένο άμυλο για παράδειγμα έχει και το κέτσαπ για να είναι έτσι πηχτό.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 17:32, 10-09-12:

#14
Κοίτα, αν 100 ml σκέτο γιαούρτι έχει χ θερμίδες, 100ml παγωμένο αφρατεμένο γιαούρτι θα έχει 3/5χ θερμίδες στο περίπου, οπότε αν βάλεις και την αξία των πρόσθετων, 100ml παγωμένο γιαούρτι μπορεί να έχει τα 2/3 των θερμίδων του σκέτου σε ίδιο όγκο.
Αλλά αμα προσθέσεις τα σιρόπια, τα μπισκοτάκια και τα σκατάκια, εκεί ξεφεύγουμε.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 17:46, 10-09-12:

#15
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Κοίτα, αν 100 ml σκέτο γιαούρτι έχει χ θερμίδες, 100ml παγωμένο αφρατεμένο γιαούρτι θα έχει 3/5χ θερμίδες στο περίπου, οπότε αν βάλεις και την αξία των πρόσθετων, 100ml παγωμένο γιαούρτι μπορεί να έχει τα 2/3 των θερμίδων του σκέτου σε ίδιο όγκο.
Αλλά αμα προσθέσεις τα σιρόπια, τα μπισκοτάκια και τα σκατάκια, εκεί ξεφεύγουμε.
Εγώ έβαζα φρούτα του δάσους. Ούτε σιρόπια, ούτε σκατάκια. Νόστιμο ήταν το άτιμο.
Αλήθεια, τώρα το χειμώνα τί θα κάνουν αυτά τα μαγαζιά?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 18:02, 10-09-12:

#16
Μια χαρά πουλάνε τα παγωτά και το χειμώνα, φαντάζομαι θα αρχίσουν να φτιάχνουν και τίποτα κρέπες/βάφλες (όσα δεν κάνουν ήδη) και θα κρατηθούν έτσι.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 18:18, 10-09-12:

#17
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Μια χαρά πουλάνε τα παγωτά και το χειμώνα, φαντάζομαι θα αρχίσουν να φτιάχνουν και τίποτα κρέπες/βάφλες (όσα δεν κάνουν ήδη) και θα κρατηθούν έτσι.
Ναι ένα που χα ρωτήσει στον Πειραιά, μου χε πει ότι θα προσέθετε βάφλες.
Ένα που χουμε στην Κηφισιά, έχει απίστευτη δουλειά, όλο βλέπεις κόσμο να περνάει με κουτάκι απ το μαγαζί τους.
Μεγάλη μόδα το γιαούρτι φέτος!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Miss Brightside (Ahri)

Περιβόητο Μέλος

H Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Επενδυτής . Έχει γράψει 1,279 μηνύματα.

H Miss Brightside έγραψε: στις 02:11, 18-09-12:

#18
Επειδή σκοπεύω να το φτιάξω το σαββατοκύριακο, απορία: Πες το φτιάχνεις, ακολουθείς όλα όσα λένε οι οδηγίες, το χτυπάς ανά μισάωρο, το βγάζεις, το τρως και μετά σου μένει και το βάζεις στην κατάψυξη για την επόμενη μέρα. Δε θα παγώσει υπερβολικά? :\
Δε ξέρω αν έγινα κατανοητή σε αυτό που ήθελα να πω
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 02:39, 18-09-12:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Miss Brightside
Επειδή σκοπεύω να το φτιάξω το σαββατοκύριακο, απορία: Πες το φτιάχνεις, ακολουθείς όλα όσα λένε οι οδηγίες, το χτυπάς ανά μισάωρο, το βγάζεις, το τρως και μετά σου μένει και το βάζεις στην κατάψυξη για την επόμενη μέρα. Δε θα παγώσει υπερβολικά? :\
Δε ξέρω αν έγινα κατανοητή σε αυτό που ήθελα να πω
Ναι θα παγώσει, απλά βγάζεις ένα κομμάτι και το αφήνεις να ξεπαγώσει λίγο περισσότερο έξω.
Αν και η ποσότητα αυτή είναι σχετικά μικρή. Αν έχεις σκοπό να το φας μόνη κάνε τη μισή δόση.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Miss Brightside (Ahri)

Περιβόητο Μέλος

H Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Επενδυτής . Έχει γράψει 1,279 μηνύματα.

H Miss Brightside έγραψε: στις 02:42, 18-09-12:

#20
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Ναι θα παγώσει, απλά βγάζεις ένα κομμάτι και το αφήνεις να ξεπαγώσει λίγο περισσότερο έξω.
Αν και η ποσότητα αυτή είναι σχετικά μικρή. Αν έχεις σκοπό να το φας μόνη κάνε τη μισή δόση.

Ευχαριστώ πολύ!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια