×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,192 μηνύματα σε 76,708 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 315 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Περί Νεοφιλελευθερισμού

akritas

Δραστήριο Μέλος

Ο akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 231 μηνύματα.

O akritas έγραψε: στις 13:11, 02-11-12:

#1
Επειδή κάποιοι αναρωτιούνται τι είναι ο νεοφιλελευθερισμός, καιρός είναι να τους υπενθυμίσουμε τι είναι , τι υποστηρίζει και τι εφαρμόζει στην πράξη;

• ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, δηλαδή την δημοσιονομική πολιτική που εστιάζει όχι στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά στα ελλείμματα, νομισματική πολιτική που καταπολεμά μανιωδώς το παραμικρό ίχνος πληθωρισμού και αυξάνει τα επιτόκια, ακόμη και όταν η ανεργία είναι μαζική, όλα ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πιστωτών, εκείνων που δανείζουν, σε αντίθεση με εκείνους που δανείζονται και/ή εργάζονται για να ζήσουν. Οι δανειστές επιβάλουν στην κυβέρνηση να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των χρεών τους και όχι στην ανάταξη της οικονομίας, και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε απόπειρα, από νομισματικής πλευράς, που είτε στερεί από προσόδους τους ιδιώτες τραπεζίτες και επενδυτές, διατηρώντας χαμηλά τα επιτόκια, είτε διαβρώνει την αξία των απαιτήσεων μέσω του πληθωρισμού.

• AΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ(deregulation) ή ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ(liberalization), δηλαδή άρση, περιορισμός, ελαστικοποίηση όλων των νόμων, όλων των κανόνων, όλων των ελέγχων και όλων των ελεγκτικών αρχών του κράτους που είχαν δημιουργηθεί την περίοδο του διευθυνόμενου φιλελευθερισμού και είχαν σαν στόχο να προστατέψουν την εργασία, την υγεία, το περιβάλλον, τα έσοδα του κράτους, την αγορά προϊόντων και την αγορά χρήματος από την επιθετική επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία, αν αφεθεί ελεύθερη δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα, δεν γνωρίζει φραγμούς, επιβάλλει τους δικούς της νόμους και κανόνες , τους νόμους και τους κανόνες της ζούγκλας.

• ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ(privatization), δηλαδή μεταβίβαση επιχειρήσεων, περιουσιακών στοιχείων και οικονομικών τομέων δραστηριότητας από το δημόσιο στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» , δηλαδή στους επιχειρηματίες. Κυρίως δίνεται προτεραιότητα στις κερδοφόρες και μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Τις ελλειμματικές συνήθως τις α)χρεοκοπούν-κλείνουν και β) τις διασπούν σε καλό-κακό κομμάτι, όπου το κακό κομμάτι το φορτώνουν και πάλι στο κράτος.

• ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, δηλαδή την αναδιανομή του εισοδήματος και του υπάρχοντος κεφαλαίου, από τα χαμηλά προς τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής: α) αύξηση φορολογίας στα μεσαία/κατώτερα εισοδηματικά/ιδιοκτησιακά στρώματα και μείωση στα υψηλά και β) με την εσωτερική υποτίμηση και ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους.

Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται είτε έχει χρεοκοπήσει ο ιδιωτικός τομέας, είτε ο δημόσιος. Τυχαίο; δεν νομίζω.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα όπου έχει εφαρμοστεί ο νεοφιλελευθερισμός; ΤΟ ΧΑΟΣ
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια