×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,440,974 μηνύματα σε 76,702 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 348 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κύπρος: Η επόμενη μέρα

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 20:44, 28-03-13:

#1
Αν και δεν πέρασαν την φορολόγηση των καταθέσεων, οι τράπεζες εκεί ξανά άνοιξαν μόλις σήμερα. Η κατάσταση είναι τέτοια που θεσπίσθηκαν συγκεκριμένοι όροι.
 • Απαγορεύεται η εξαργύρωση επιταγών
 • Απαγορεύεται κάθε χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων εκτός Κύπρου
 • Απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα πάνω από €3000 ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό
 • Η μεταφορά χαρτονομισμάτων στο εξωτερικό σε ευρώ ή ξένο συνάλλαγμα, άνω των 3.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι, ή 5.000 ευρώ με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα έως 5.000 ευρώ (ανά πρόσωπο για κάθε τράπεζα).
 • Η εξαργύρωση των επιταγών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η κατάθεση επιταγών σε λογαριασμό, ενώ απαγορεύεται κάθε πληρωμή χωρίς μετρητά ή και η μεταφορά χρημάτων εκτός της χώρας.
 • Γίνεται υποχρεωτικός (για κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο με έδρα την Κύπρο) ο επαναπατρισμός εντός δύο εβδομάδων από την απόκτησή τους, όλων των χρημάτων που αποκτώνται (μετά την έναρξη ισχύς του Διατάγματος) από εξαγωγές ή και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός της χώρας.
 • πληρωμές απαιτήσεων από ασφαλιστικές εταιρείες
 • άλλες πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί προηγουμένως η έγκριση της Επιτροπής
 • Απαγορεύεται ο τερματισμός κατάθεσης προθεσμίας πριν την καθορισμένη ημερομηνία λήξης της εκτός εάν το προϊόν θα χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή δανείου εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.
 • Απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα πέραν του ποσού των €3000 ή του ισόποσου σε ξένο συνάλλαγμα, ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων μεριμνά για την υλοποίηση του μέτρου αυτού.
 • Χρηματοοικονομική συναλλαγή, πληρωμή ή και μεταφορά, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος Διατάγματος, υπόκειται στα προβλεπόμενα στο παρόν Διατάγματος
 • Απαγορεύεται σε πιστωτικό ίδρυμα να εκτελεί πληρωμές χωρίς μετρητά ή μεταφορές χρημάτων που στοχεύουν στην παράκαμψη των περιοριστικών μέτρων.
Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται πληρωμές:
 • για εισαγωγές, με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων,
 • για έξοδα διαμονής μέχρι 10.000 ευρώ και δίδακτρα ανά τρίμηνο προσώπων που σπουδάζουν στο εξωτερικό και είναι συγγενείς πρώτου βαθμού προσώπων που κατοικούν στη χώρα.
Εξαιρούνται των περιοριστικών μέτρων:
 • Όλα τα χρήματα που μεταφέρονται από την αλλοδαπή προς τη Δημοκρατία.
 • Διπλωματικές αποστολές
 • χρηματοοικονομικές συναλλαγές για ίδιο λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος
 • Πληρωμές που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή∙
 • Η Δημοκρατία
 • Η Κεντρική Τράπεζα

Το Διάταγμα ισχύει για χρονικό διάστημα επτά ημερών, το οποίο αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dgr

Δραστήριο Μέλος

Ο dgr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 266 μηνύματα.

O dgr έγραψε: στις 21:45, 28-03-13:

#2
Τα χακί έμεινε να εμφανιστούν
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

akikos (Ανδρέας)

Επιφανές Μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,004 μηνύματα.

O akikos https://www.e-steki.gr/member.php?u=2517 έγραψε: στις 23:04, 28-03-13:

#3
Αυτά που αποφασίστηκε στην Κύπρο είναι δυνατόν να στέκει νομικά;

Στην τράπεζα Κύπρου οι παλιοί μέτοχοι χάνουν την αξία όλων των μετοχών τους και νέοι μέτοχοι γίνονται οι καταθέτες άνω των 100000 ευρώ ανάλογα με το ποσό που θα τους κουρευτεί. Όλα αυτά χωρίς να έχει χρεωκοπήσει η τράπεζα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 01:39, 31-03-13:

#4
Αρχική Δημοσίευση από akikos
Αυτά που αποφασίστηκε στην Κύπρο είναι δυνατόν να στέκει νομικά;
Τυπικά ναι, αφού πότε δεν υπήρξε η παραμικρή εγγύηση για καταθέσεις άνω των 100.000€

Αρχική Δημοσίευση από akikos
Όλα αυτά χωρίς να έχει χρεωκοπήσει η τράπεζα.
Τυπικά νομίζω ότι τράπεζα θεωρείται ότι χρεοκόπησε και ότι όλο αυτό είναι το σχέδιο για την "διόρθωση" της...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε: στις 07:15, 02-04-13:

#5
ΚΥΠΡΟΣ
Μέχρι και 60% το «κούρεμα» στα Ταμεία
Φουντώνει η αποπροσανατολιστική προπαγάνδα για τις διαχειριστικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζιτών
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7368163

Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, δίδακτρα στα πανεπιστήμια και οριζόντιες περικοπές στην Υγεία, είναι ορισμένα από τα μέτρα που ετοιμάζονται να συνομολογήσουν η τρόικα με την κυβέρνηση της Κύπρου (βλέπε και «Ερώτηση - Απάντηση»).
Για να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει το λαό από τη βαρβαρότητα που του ετοιμάζει, το αστικό πολιτικό σύστημα στην Κύπρο κλιμακώνει την προπαγάνδα για πολιτικές και τεχνοκρατικές «αστοχίες» στη διαχείριση των τραπεζών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την αυταπάτη ότι είναι εφικτή η αυτοκάθαρση του αστικού συστήματος για να γλιτώσει ο λαός από τα βάσανα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες η ονοματολογία για στελέχη όλων των κυπριακών κομμάτων που διέγραψαν δάνεια από τις τράπεζες, ενώ προβάλλονται ιδιαίτερα οι πρωτοβουλίες της δικαιοσύνης σε βάρος όσων διαχειρίστηκαν σαν τεχνοκράτες ή πολιτικοί το τραπεζικό σύστημα.
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Χαραυγή» αναφέρει ότι εταιρεία ιδιοκτησίας εξ αγχιστείας συγγενών του Κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν 21 εκατ. ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα, στις 12 και 13 Μάρτη, λίγο πριν τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, τα οποία έστειλαν στο Λονδίνο. Το ΑKΕΛ απαιτεί διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, όπως και εκείνης ότι και υπουργός της κυβέρνησης έχει μετακινήσει χρήματα στο εξωτερικό. Ο Κύπριος πρόεδρος από την πλευρά του διέψευσε το δημοσίευμα.
Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της και η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή, που διορίστηκε από το υπουργικό Συμβούλιο για να ερευνήσει όλα τα θέματα που αφορούν στον τραπεζικό τομέα και την κατάσταση της οικονομίας από το 2006 έως το 2013. Την ερευνητική επιτροπή θα πλαισιώνει ομάδα εμπειρογνωμόνων, με στόχο η έρευνα να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.
Στο φόντο αυτής της συζήτησης, ανακοινώθηκε χτες ότι το «κούρεμα» των καταθέσεων που διατηρούν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα ταμεία πρόνοιας στην Τράπεζα Κύπρου θα φτάσει το 37,5% ονομαστικά, για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, το «κούρεμα» θα αγγίξει το 60%, επειδή, όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, το 37,5% μετατρέπεται αυτόματα σε μετοχές, ένα επιπλέον ποσοστό 22,5% «παγοποιείται» προσωρινά, χωρίς να διευκρινίζεται το μέλλον του.
Η κυπριακή κυβέρνηση έχει επιχειρήσει να καθησυχάσει τις αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι αναζητούνται τρόποι τα λεφτά που θα χάσουν τα ταμεία πρόνοιας να ισοσταθμιστούν από το κράτος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής.
Με το άνοιγμα των τραπεζών, διαφαίνεται και μαζική φυγή ξένων επενδυτών, που διατηρούσαν υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο. Κυρίως Ρώσοι, δίνουν ήδη οδηγίες για αποχώρηση με την «πρώτη ευκαιρία» την ώρα που ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ιγκόρ Σουβάλοφ, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποζημιώσει τους Ρώσους καταθέτες στην Κύπρο.
Από την πλευρά του ψευδοκράτους, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσούκ, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς και να δεχτούν μία συμφωνία, προκειμένου να προχωρήσουν επενδύσεις αμοιβαίου συμφέροντος και να δοθεί διέξοδος από την κρίση.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,785 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε: στις 14:18, 02-04-13:

#6
τι έγινε ρε, κι εγώ που νόμιζα ότι η Κύπρος ήταν "ειδική περίπτωση" και πως το κούρεμα αρκούσε..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια