Πολλά πράγματα που είναι "αμαρτία" απλά έχουν μπεί σε όλες τις θρησκείες για να εξυπηρετίσουν καπιους σκοπούς.
Θρησκεία και εκτελεστική εξουσία
Πρόβλημα: Πληβείος χωρικός που λέει "γιατι εγώ δουλεύω σαν το σκύλο και αυτός είναι βασιλιάς;
Λύσεις:
Αρχαία Αίγυπτος, Φαραώ: "Γιατι εγώ είμαι ο Θεός"
Αρχαία Ελλάδα, Βασιλιάς: "Καλα, δεν είμαι ο Θεός αλλά έχω πατέρα / θείο /παππού το Θεό"
Μεσαίωνας , Βασιλιάς: "Καλα δεν έχω συγγενή το Θεό αλλά μου είπε ο Θεός να γίνω βασιλιάς. Κι αμα δεν πιστέυεις στο Θεό μου το είπε και η Κυρά της Λίμνης και άμα εχεις πρόβλημα σου δείχνω και την εξουσιοδώτηση, απο πολύ
κοντα όμως

"
Θρησκεία και νομοθεσία
Ου μοιχεύσεις
"Καλές μου 7 γυναίκες το ξέρω οτι σας έχω "παραμελημένες" τους τελευταίους 3 μήνες, τώρα που θα φύγω να βοσκήσω τις καμήλες θα έρθει ο Ζίγκος να φέρει το τυρί. Κοιτάχτε μήν του κάνετε τίποτα..."
Αυτές σκέυτονται "Να σκύβεις καλά κάτω απο τους φοίνηκες για να μή βρίσκεις"
Αυτός σκέυτεται "Ώχ, γυάλισε το μάτι τους"
"...γιατι είναι αμαρτία και θα πάτε στην κόλασση!"
Αυτές : "Λες;;" Περνάνε 3000 χρόνια "Μπααα"
Ου κλέψεις
Αρχαίος ευραίος μπάτσος: "Μη κλέβετε ρε ο ενας τα κατσίκια του αλλου, έχουν καταντήσει κοινόχρηστα απο τις αλλαγές. Θα σας κλείσω μέσα!!"
Αρχαίοι ευραίοι κατσικοκλέφτες: "Εκει πάνω στα βουνά που είμαστε, θα μας κλ@σεις το περιτμημένο"
Μπάτσος: "Ναι αλλα σας βλέπει ο Θεός και είναι αμαρτία!"
Κατσικοκλέφτες: "Λες;;" Περνάνε 3000 χρόνια "Μπααα"
Σημείωση editor: Το παρόν θέμα έχει προέλθει από διάσπαση του θέματος "Πιστεύετε στο Θεό;"