×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,129 μηνύματα σε 76,704 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 173 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τα κινητά τηλέφωνα προστατεύουν από το Alzheimer -- Σύγχυση προκαλούν οι έρευνες

A propos (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Φυσικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 11:34, 08-01-10:

#1
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=10494

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια υποδεικνύει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί πιθανόν να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων επιπτώσεων της νόσου Alzheimer, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Μετά από μακροχρόνια έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, ποντίκια που έπασχαν από Alzheimer εμφάνισαν το ίδιο καλή επίδοση σε νοητικά τεστ και τεστ μνήμης σε σχέση με υγιή ποντίκια, σημειώνουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Journal of Alzheimer's Disease.’
Τα αποτελέσματα αποτέλεσαν έκπληξη και υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσουν σε ανάπτυξη μη παρεμβατικών και μη φαρμακευτικών θεραπειών για το Alzheimer, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Gary Arendash, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριδας. Δήλωσε ότι περίμενε πως η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα θα αύξανε την επίπτωση της άνοιας.
Αντίθετα, τα ποντίκια φάνηκε να προστατεύονται στην περίπτωση που η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα ξεκινούσε στην αρχή της ενήλικης ζωής, ενώ αν η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα άρχιζε μετά την εμφάνιση βλάβης στη μνήμη, αναστρεφόταν η βλάβη αυτή, δήλωσε ο Arendash.
Η ερευνητική ομάδα εξέθεσε ποντίκια σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα ισοδύναμα με αυτά που εκλύονται από κινητό τηλέφωνο που ακουμπά σε κεφάλι ανθρώπου για 2 ώρες καθημερινά, για διάστημα 7 έως 9 μηνών.
Στο τέλος του διαστήματος αυτού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα εξουδετέρωσε τη συσσώρευση βήτα αμυλοειδούς, πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί προθάλαμο της νόσου. Τα ποντίκια που έπασχαν από Alzheimer έδειξαν βελτίωση και αναστροφή της παθολογίας του εγκεφάλου .
Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εμποδίζουν τη συσσώρευση της πρωτεΐνης αυτής στον εγκέφαλο, δήλωσε ο Arendash.Πρόσθεσε ότι η ομάδα τροποποιεί το πείραμα για να διαπιστώσει αν μπορούν να αποκτήσει αποτελέσματα πιο σύντομα και να αρχίσει τα πειράματα στους ανθρώπους.
Παρά τις έρευνες δεκαετιών, υπάρχουν λίγες αποτελεσματικές αγωγές και όχι θεραπεία για τη νόσο Alzheimer. Πολλές αγωγές που φάνηκαν υποσχόμενες στα ποντίκια δεν είχαν επίδραση στους ανθρώπους.
Υπάρχει πρόσφατη διχογνωμία σχετικά με το αν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο του εγκεφάλου.
Ο ερευνητής Chuanhai Cao δήλωσε ότι η έρευνα στα ποντίκια αποτελεί περαιτέρω ένδειξη ότι η μακροχρόνια χρήση κινητών τηλεφώνων δεν είναι επιβλαβής για τον εγκέφαλο.
Οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικανική 'Ενωση για τον Καρκίνο και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχουν καταλήξει ότι οι επιστημονικές ενδείξεις μέχρι σήμερα δεν υποστηρίζουν κάποιο αρνητικό πρόβλημα υγείας να σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artId=4554300


Οι έρευνες για την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών στον εγκέφαλό μας συνεχίζονται προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχυση. Έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες υποστηρίζει ότι τα κινητά μπορεί να μας προστατεύουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και να βελτιώνουν τη μνήμη μας. Μια άλλη έρευνα όμως υποστήριζε πριν από λίγο καιρό ότι τα κινητά μπορεί να επισπεύδουν την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα των ΗΠΑ κάνοντας πειράματα σε ποντίκια κατέληξαν σε ένα από τα πιο απρόσμενα επιστημονικά συμπεράσματα: πως τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν τα κινητά θα πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω ως ενισχυτές μνήμης και θεραπεία για το Αλτσχάιμερ. Τα ποντίκια δέχονταν τέτοιου είδους ηλεκτρομαγνητικά κύματα μία ώρα το πρωί και μία ώρα το απόγευμα καθημερινά επί 8 μήνες- η ακτινοβολία δηλαδή στην οποία υποβάλλεται ένας συχνός χρήστης κινητού. Τα μισά από τα ποντίκια είχαν προγραμματιστεί γενετικά να νοσήσουν από Αλτσχάιμερ. Σε αυτά όμως εξαφανίστηκαν οι αμυλοειδείς πλάκες, τα αποθέματα πρωτεϊνών στον εγκέφαλο τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν αιτία της άνοιας. Στα πιο νεαρά ποντίκια, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εμπόδισαν τη δημιουργία των αμυλοειδών πλακών. Όπως δήλωσε η επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών για το Αλτσχάιμερ Ρεμπέκα Γουντ «η έρευνα έγινε σε ποντίκια κι έτσι δεν γνωρίζουμε εάν οι επιπτώσεις σε ανθρώπους θα είναι παρόμοιες. Χρειάζονται πάρα πολλά πειράματα ακόμα για να εξακριβώσουμε εάν υπάρχουν θετικές επιπτώσεις από τη μακρόχρονη έκθεση σε ακτινοβολία. Δεν συνιστούμε να περνά κάποιος 24 ώρες με το κινητό στο αυτί- δεν ξέρουμε τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και οι λογαριασμοί θα είναι τεράστιοι».

Στη Σουηδία
Ιδιαίτερο προβληματισμό όμως προκαλεί αυτή η έρευνα εάν συγκριθεί με άλλη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μάλμοε της Σουηδίας, επίσης σε ποντίκια. Οι Σουηδοί επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η χρήση των κινητών προκαλεί ζημιά στις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μάθηση, τη μνήμη και την κίνηση. Ο καθηγητής Λιφ Σάλφορντ του Πανεπιστημίου του Λουντ έκανε πειράματα σε ποντίκια ηλικίας από 12 έως 26 εβδομάδων, ο εγκέφαλος των οποίων θεωρείται πως βρίσκεται στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης με εκείνο των εφήβων. Καθημερινά τα ποντίκια εκτίθονταν σε δίωρη ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα επί 50 ημέρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνα που είχαν εκτεθεί σε μεσαία και υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας είχαν πάρα πολλά νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα. Ο καθηγητής Σάλφορντ είχε δηλώσει πως «έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε πως όσα συμβαίνουν στον εγκέφαλο των ποντικιών συμβαίνουν και στον ανθρώπινο εγκέφαλο» και είχε προσθέσει ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ακτινοβολία να επισπεύδει την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ σε κάποιους ανθρώπους που έχουν σχετική προδιάθεση».


Κόντρα και για τον καρκίνο στον εγκέφαλο

ΣΥΓΧΥΣΗ έχει προκληθεί και από άλλες δύο αντικρουόμενες έρευνες για τα κινητά. Δανοί επιστήμονες μελέτησαν τους ρυθμούς εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο σε άτομα από 20 έως 79 ετών από τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 οπότε και άρχισε η ευρεία χρήση των κινητών, αλλά βρήκαν ότι δεν έχει σημειωθεί καμία αύξηση στα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου. Όμως τον Σεπτέμβριο, 43 επιφανείς επιστήμονες από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, υπέγραψαν έκθεση με τίτλο «κινητά τηλέφωνα και όγκοι στον εγκέφαλο: 15 λόγοι ανησυχίας».

Στο στόχαστρο
Στην έκθεση αυτή έβαλαν στο στόχαστρο τη μεγαλύτερη επιδημιολογική έρευνα που έχει γίνει σχετικά με το θέμα αυτό, την Ιnterphone, η οποία άρχισε το 2000 σε 13 χώρες ταυτόχρονα από ερευνητικό κέντρο που εντάσσεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κανονικά θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2005, όμως μέχρι σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί μόνο 14 προκαταρκτικές έρευνες με τα τελικά πορίσματα να εκκρεμούν. Επικαλέστηκαν μάλιστα αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι για κάθε έτος χρήσης κινητού τηλεφώνου ο κίνδυνος εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο αυξάνεται κατά 8% και έπειτα από 10 χρόνια αυξάνεται στο 280%. Όμως για τους χρήστες που ήταν έφηβοι ή και μικρότεροι όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητό υπάρχει κίνδυνος της τάξης του 420%.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

eco-warrior (Μπάμπης ή Αμφιάραος)

Διάσημο Μέλος

Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ψυκτικός και μας γράφει απο Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 795 μηνύματα.

O eco-warrior ... έγραψε: στις 13:17, 08-01-10:

#2
Αρχική Δημοσίευση από nikos georg
Οι έρευνες για την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών στον εγκέφαλό μας συνεχίζονται προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχυση. Έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες υποστηρίζει ότι τα κινητά μπορεί να μας προστατεύουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και να βελτιώνουν τη μνήμη μας. Μια άλλη έρευνα όμως υποστήριζε πριν από λίγο καιρό ότι τα κινητά μπορεί να επισπεύδουν την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ.

Πλήρη ταύτιση θέσεων...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

roseberry

Πολύ δραστήριο μέλος

H roseberry αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 484 μηνύματα.

H roseberry έγραψε: στις 18:43, 08-01-10:

#3
πρωτη φορα το αλου αυτο!
κοιτα εκει.....
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

~LoVeR BoY~

Περιβόητο Μέλος

Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,220 μηνύματα.

O ~LoVeR BoY~ E.K.A.M. έγραψε: στις 15:43, 09-01-10:

#4
Άμα είναι να είμαστε συνέχεια με τα κινητά
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Λουκρητία (Ειρήνη.)

Διάσημο Μέλος

H Ειρήνη. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 770 μηνύματα.

H Λουκρητία έγραψε: στις 15:45, 09-01-10:

#5
Καρκινος εγκεφαλου μεν, προστασια απο αλτσχαιμερ δε, υπεροχα. :p
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

roseberry

Πολύ δραστήριο μέλος

H roseberry αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 484 μηνύματα.

H roseberry έγραψε: στις 15:51, 09-01-10:

#6
Αρχική Δημοσίευση από roseberry
πρωτη φορα το αλου αυτο!
κοιτα εκει.....

*ακουω
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,857 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 16:01, 09-01-10:

#7
LoL.
Εγω νομιζα οτι ειναι πιΟ ευκολη η εμφανιση Alzheimer σε αυτους που ασχολουνται παραπανω
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Septagram (Παναγιωτης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Παναγιωτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Πετρούπολη (Αττική). Έχει γράψει 154 μηνύματα.

O Septagram έγραψε: στις 16:02, 09-01-10:

#8
Αυτα συμβαινουν οταν οι "εγκυρες" ερευνες χρηματοδοτουνται απο διαφορες εταιριες.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια