×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,792 μέλη και 2,440,626 μηνύματα σε 76,684 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 295 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Διαχείριση αξιολογήσεων για κενά δεξιοτήτων (skill-gap analysis)

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 02:54, 16-08-11:

#1
Πως θα πραγματοποιηθεί η γεφύρωση του "χάσματος" μεταξύ των τεχνολογικά "αναλφάβητων" και των τεχνολογικά καταρτισμένων στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη;
Ποιες είναι οι προτάσεις στρατηγικής για την μετάβαση από τον αναλφαβητισμό στην κατάρτιση;


Απόσπασμα από το "Βασικές ικανότητες για έναν κόσμο που αλλάζει: εφαρμογή του προγράμματος εργασίας «εκπαίδευση και κατάρτιση 2010"

"...ζητεί να δοθεί προσοχή όχι μόνο στις αποκαλούμενες νέες «πράσινες θέσεις εργασίας», αλλά και στις μη χειρωνακτικές θέσεις εργασίας· επισημαίνει ότι μέχρι το 2030 το ποσοστό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών σε σχέση με τα άτομα ηλικίας 15-64 ετών θα αυξηθεί από 26 % το 2008 σε 38 % μέχρι το 2030· σημειώνει, συνεπώς, ότι καθίστανται ολοένα πιο αναγκαίες κοινά αποδεκτές πολιτικές για την παράταση του επαγγελματικού βίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτοβουλίες καταπολέμησης του αναλφαβητισμού, ανάκτησης και ανανέωσης των βασικών δεξιοτήτων στον τομέα των ΤΠΕ, για να αντιμετωπιστεί το ψηφιακό χάσμα, το οποίο αποτελεί ολοένα και πιο συχνή αιτία κοινωνικού αποκλεισμού των ηλικιωμένων..."
"...θεωρεί απαραίτητη την καθιέρωση, σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης, της απόκτησης ψηφιακών γνώσεων και γνώσεων για τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και την παροχή εισαγωγικών γνώσεων στις νέες τεχνολογίες και την εκμάθηση από όλους της χρησιμοποίησης σύγχρονων μορφών επικοινωνίας και υλικού και νέων τεχνολογιών από τα μέσα ενημέρωσης τόσο με γνώση όσο και με κριτική ικανότητα· υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη βελτίωσης των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων όλων των ευρωπαίων πολιτών· επισημαίνει ότι η κατάρτιση και η εκπαίδευση στον τομέα των ΤΠΕ, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ, συνιστά αναγκαιότητα, δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας των εν λόγω δεξιοτήτων στην εξελισσόμενη αγορά εργασίας..."πηγήΑπόσπασμα από το "Οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη ψηφιακή σύγκλιση των Ο.Τ.Α. και τη μετάβαση της Τ.Α. στην Τοπική Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση"

Η είσοδος της χώρας στην Κοινωνία της Πληροφορίας αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή για την επίτευξη σταθερής οικονομικής ανάπτυξης και σύγκλισης με τις οικονομίες των ευρωπαίων εταίρων μας. Η ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει την Ευρώπη σε κοινωνία και οικονομία όπου οι προηγμένες τεχνολογίες θα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας όλων των πολιτών.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, ευημερία και ποιότητα ζωής. Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογικές αλλαγές, η ταχεία ανάπτυξη και διάδοση της Κοινωνίας της Πληροφορίας επηρεάζει όλους τους οικονομικούς τομείς, τις οργανωτικές και εργασιακές δομές, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.


πηγή


Έλληνες, οι διαδικτυακά αναλφάβητοι Ευρωπαίοι
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 21:38, 01-04-12:

#2
Τι ωραίο θέμα;
Αρχική Δημοσίευση από venividivici
Πως θα πραγματοποιηθεί η γεφύρωση του "χάσματος" μεταξύ των τεχνολογικά "αναλφάβητων" και των τεχνολογικά καταρτισμένων στην Ελλάδα;
Εξαρτάτε, τι εννοούμε;
Μιλάμε για εξοικείωση; Έστω και σε επαγγελματικό επίπεδο; Δηλαδή να λέει το αφεντικό ας αναπτύξουμε λίγο δημόσιες σχέσεις σε κοινότητες και social networks και οι υπάλληλοι να μην σφυρίζουν αδιάφορα; Εύκολα, βελτιώνουμε την εκπαίδευση από δημοτικό μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και ναι χρειάζεται και το δημοτικό να αποκτήσει πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας. Και δυστυχώς το επιχείρημα ότι κάποια παιδάκια μπορεί να μην έχουν υπολογιστή και πρόσβαση στο internet, μπορεί να ευσταθεί αλλά αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. Ίσως να υπάρχουν παιδιά τα όποια να μην έχουν πρόσβαση στην γραφική ύλη, ή έστω οι γονείς να την συνυπολογίζουν στα έξοδα του νοικοκυριού αλλά δεν νομίζω κάνεις να προτείνει να μπαίνουν εργασίες στο σπίτι για αυτό το λόγο. Και όταν λέω αναβάθμιση της εκπαίδευσης, όχι τόσο να μπουν μαθήματα (έχουμε μπουχτίσει από μαθήματα) γύρω από την τεχνολογία αλλά η πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας. Π.χ. κάποιες εργασίες να στέλνονται στον δάσκαλο με email.

Αν μιλάμε όμως η μειωθεί σε επίπεδο γνώσης το χάσμα, δηλαδή να μην ξέρουμε απλά το facebook, το email και τους IM αλλά γνωρίζουμε για αυτά το τι, πως και γιατί τότε φοβάμαι ότι την μπάλα την έχουμε χάσει. Δυστυχώς η Ελλάδα έχασα και αυτή την επανάσταση. Αναφέρομαι σε εκείνο το επίπεδο σκέψης όπου οι Έλληνες θα μπορούν να σκέφτονται γύρω από την κοινωνία της πληροφορικής και στην συνέχεια να καινοτομούν. Για αυτό χρειάζονται τεράστια κονδύλια, πολύ μεγαλύτερα από αυτά του ΕΣΠΑ, χρειάζεται πυγμή και αποφασιστικότητα. Να, για παράδειγμα η τουρκιά έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του Silicon Village της ανατολής (link)
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Κενά στα μαθήματα - Από Tania_K
   Το θέμα έχει λάβει 38 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Β' Λυκείου.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 12-11-16 στις 17:31.
  • Διαχειριση χρονου - Από zidane4ever
   Το θέμα έχει λάβει 5 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γ' Λυκείου & Απόφοιτοι.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 22-09-08 στις 05:43.
  • Κενά μνήμης - Από mania
   Το θέμα έχει λάβει 19 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Διάφορα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 27-10-07 στις 03:20.
  • Κένα ασφαλείας στο Acrobat - Από iJohnnyCash
   Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Software.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 19-06-05 στις 00:53.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα