Άγρια δολοφονία στη Χαλκίδα: Γυναίκα σκότωσε 43χρονο μέσα στη μέση του δρόμου

rafaela11

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,877 μηνύματα.
Οχι δεν λες κατι παράλογο, ειναι αυτο που εβαλε ο Γασπαρ τις προάλλες σε εικονα και το ξερω κι απο την ανδρόσφαιρα

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
― G. Michael Hopf, Those Who Remain
εγω πιστευω τωρα ειμαστε στις δυσκολες εποχες με τους αδυναμους και απαιδευτους ανθρωπους λοιπον.
Ελπιζω να προλαβω να δω την ανοιξη.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,111 μηνύματα.
Καλά, αυτό είναι το ιδανικό, αλλά μεγάλη κουβέντα αυτό που είπες. Όταν ο άλλος βλέπει τη ζωή με μια φιλοσοφία εγωκεντρική και κοιτάει την πάρτη του όπως είπες, εε δε νομίζω να υπάρχει σωτηρία. Αυτό μπορεί να διορθωθεί όπως όλα μόνο με παιδεία, κάτι που στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ δύσκολο να παρασχεθεί.
Συμφωνώ με την Ραφαέλα σε αυτό το κομμάτι - η ελευθερία που έχουμε είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο και κάτι που οι προηγούμενοι ίσως μόνο να ονειρευτούν μπορούσαν. Μήπως όμως από ένα σημείο και μετά χάσαμε την μπάλα και κάπου εκτροχιάστηκε η κατάσταση; Ώστε πλέον να οδηγούμαστε σε τέτοια εγκλήματα;
Αυτό που είπες στο τέλος είναι: παίρνει ο καθένας και από ένα όπλο και πάει να αποδώσει δικαιοσύνη κατά το δοκούν. Κάτσε ρε φίλε ένα λεπτάκι όμως, ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσει για το αν θα ζήσει ή όχι ο άλλος;
Κοίταξε να δεις.

Κάποτε ειχα ακουσει το τσιτάτο πως όποιος θυσιάζει την ελευθερία του για την ασφάλειά του, στο τέλος δεν αξιζει τιποτε απο τα δυο (αν το θυμαμαι σωστά).

Έχει μια βάση. Και ποιος το λέει αυτό, εγω, που στη σκάλα της ελευθερίας και της ασφάλειας θα έθετα την ασφάλεια σε μια καποια μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Δεν ειναι ολες οι ελευθερίες το ίδιο, ούτε είναι καλό να πηγαίνουν μόνες τους, αλλά σε ζευγος με άλλες αρετές, όπως αυτές που ανέφερα πιο πάνω.

Απο την άλλη, η ελευθερία δεν ειναι και κατι που πρέπει να στερηθούμε, γιατι καταλήγουμε σε ατραπούς αυταρχισμού από ανάξιους συνήθως ανθρώπους. Οι καλοήθεις δικτάτορες της Ρωμης με την εννοια της απαραίτητης "αγραναπαυσης" της ανομίας και της επαναφοράς ενός καλώς δομημένου ήθους και κράτους σε αγαστή συνεργασία και αρμονία μεταξύ τους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Πρέπει η ελευθερία να έρχεται παρέα με την αρετή. Το ενα ειναι απαραιτητο για το άλλο. Και έχουμε συνηθισει να τα μοιράζουμε αφειδώς σ αυτον τον τόπο, ελευθερίες, τσαμπουκά, όλα.

Έχει προχωρήσει η καρδιά, το πάθος και το μυαλό έχει μεινει πίσω. Το μυαλο δεν πρέπει να μενει άλλο πίσω.
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,805 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,154 μηνύματα.
Season 3 What GIF by On My Block
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,143 μηνύματα.
Κάποτε ειχα ακουσει το τσιτάτο πως όποιος θυσιάζει την ελευθερία του για την ασφάλειά του, στο τέλος δεν αξιζει τιποτε απο τα δυο (αν το θυμαμαι σωστά).
Για την ιστορία και μόνο:

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety"
-Benjamin Franklin
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top