Δεν είχατε δει πρόσφατα μια εκπομπή (του Ευαγγελάτου νομίζω) με κρυφές κάμερες σε τέτοιους χώρους "σεμιναρίων"; Μαζεύονται πολλοί, όπως λέει και η kleftra, υπάρχει και μουσική υπόκρουση (!) και χειροκροτήματα

και παρουσιάζονται διάφοροι δήθεν επιτυχημένοι συνεργάτες που λένε ότι "τον προηγούμενο μήνα κέρδισα 2,500 ευρώ" και οι οποίοι όχι μόνο επιτυχημένοι δεν είναι, αλλά έχουν πάρει κανά 20ευρω για να πουλήσουν παραμύθι.
Η δική μου συμβουλή για αναζήτηση εργασίας είναι η εξης:
1. Ξεκαθαρίζουμε όσο μπορούμε τι ζητάμε από μια δουλειά (είδος, ωράριο, τόπος εργασίας, μισθός), π.χ. εγώ δεν ήθελα με τίποτα telemarketing και υπηρεσίες τραπεζών που τηλεφωνούν σε πελάτες της τράπεζας για να τους ενημερώσουν για αυτά που χρωστούν.
2. Αν πάρουμε εφημερίδα, τύπου Ασημένια Ευκαιρία, κοιτάμε πρώτα τις αγγελίες που βρίσκονται σε πλαίσιο . Όσο περισσότερες πληροφορίες δίνει η αγγελία, σχετικές με την εταιρία, τόσο το καλύτερο. Στις υπόλοιπες αγγελίες εκτός πλαισίου, κοιτάμε όσες φαίνονται πιο σοβαρές και καλό είναι σε αυτές να υπάρχει κάποιο e-mail από το οποίο να φαίνεται η επωνυμία της εταιρίας, π.χ.
info@επωνυμία_εταιρείας.gr. Αν το mail είναι του στυλ
info@yahoo.gr εμένα δε μου λέει και πολλά.
3. Όταν καταλήξουμε σε κάποιες αγγελίες που μας φάνηκαν αξιοπρεπείς, πηγαίνουμε στο internet και ψάχνουμε βάσει τηλεφώνου (
www.whitepages.gr) ή e-mail να βρούμε κάποιο site της εταιρίας ή την περιοχή όπου βρίσκεται... προσωπικά, βλέποντας site εταιριών, έπεφτα πάντα "μέσα" για το στυλ της εταιρίας.
4. Γενικά προτιμάμε να ψάχνουμε στα γνωστά site ευρέσεως εργασίας (π.χ.
www.skywalker.gr) τις αγγελίες από μεγάλες εταιρίες, όπως επίσης να ψάχνουμε και μόνοι μας μέσω net ευκαιρίες απασχόλησης γνωστών εταιριών, π.χ. tim, forthnet κλπ κλπ.
Πάντως για μένα και η περίπτωση να πάω σε μια συνέντευξη, που τελικά αποδειχτεί ότι ήταν η τέλεια μουφοεταιρία

, σκέφτομαι ότι ήταν μια εμπειρία και ένας τρόπος να δω τι πρέπει να προσέχω για να μη χάνω το χρόνο μου
Και σε όσους ψάχνουν (ίσως από το e-steki) καλή επιτυχία!