Άρθρα πάνω στο θέμα της ομοφυλοφιλίας

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Όλη η ιστορία για τα ομοφυλόφιλα γονίδια.Μερικοί συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια προσωπική επιλογή ή το αποτέλεσμα των περιβαλλοντικών επιρροών. Μερικά ενεργά στελέχη δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων επιμένουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι γενετική, ελπίζοντας ότι η απόδειξη από εκείνη την περιοχή θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη αποδοχή. Ακόμα άλλοι, που υποστηρίζουν την ίδια αιτία, αποθαρρύνουν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τη βιολογική προέλευση του σεξουαλικού προσανατολισμού, έντρομοι που τα θετικά αποτελέσματα θα οδηγήσουν στις προσπάθειες να απελευθερωθεί ο κόσμος των πιθανών ομοφυλοφίλων. Μια χούφτα επιστημόνων, εν τούτοις, είναι περίεργη. Για αυτούς, η ανακάλυψη για το πώς ένα άτομο γίνεται ομοφυλόφιλο είναι πιθανό να ρίξει το φως στον τρόπο με τον οποίο τα σχετικά με την σεξουαλικότητα γονίδια χτίζουν τους εγκεφάλους, πώς οι άνθρωποι οποιασδήποτε πειθούς προσελκύονται ο ένας από τον άλλο, και ίσως ακόμη και πώς η ομοφυλοφιλία εξελίχθηκε.

«Ποιος ενδιαφέρεται για τους ομοφυλόφιλους ή τις λεσβίες γυναίκες;» ρωτά ο γενετησιολόγος Sven Bocklandt της Ιατρικής Σχολής του Ντέιβιντ Γκέφεν στο UCLA. «Η σεξουαλική επιλογή καθορίζει την εξέλιξη και τη δημιουργία - τόσο σημαντικός φορέας στον καθορισμό της κοινωνίας - και δεν έχουμε καμία ιδέα πώς λειτουργεί. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από την ύπαρξη ομοφυλοφιλικού γονιδίου, είναι για όλη τη σεξουαλική αναπαραγωγή.»

Ο Bocklandt ήταν μια φορά μοναχικός δημοσιογράφος. Ήταν παραγωγός ενός ντοκιμαντέρ για τη βελγική TV όταν συνάντησε για πρώτη φορά το γενετησιολόγο Dean Hamer. Ο Hamer είχε δημοσιεύσει ακριβώς μια μελέτη που υποστήριζε όχι μόνο ότι τελικά έχει αποδείξει ότι η αρσενική ομοφυλοφιλία ήταν τουλάχιστον μερικώς γενετική αλλά και για να έχει επισημάνει το τέντωμα του χρωμοσώματος όπου ένα από τα σχετικά γονίδια βρισκόταν. Ο Hamer και οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν τις εκτενείς συνεντεύξεις με 76 ζευγάρια των ομοφυλοφιλικών αδελφών και των οικογενειακών μελών τους και διαπίστωσαν ότι η ομοφυλοφιλία φάνηκε να κληρονομείται μέσω της μητρικής γραμμής. Αυτό τον οδήγησε να συγκρίνει το Χ χρωμόσωμα - που μπορεί να κληρονομηθεί μόνο από την μητέρα - στους ίδιους αδελφούς. Εκεί ανακάλυψε έναν κοινό γενετικό δείκτη, ένα μπάλωμα στο DNA αποκαλούμενο ως Xq28. Οι συνεντεύξεις με τα άτομα αυτά αποκάλυψαν επίσης ότι ήταν είτε ομοφυλόφιλα είτε ετεροφυλόφιλα. (Από αυτή την άποψη, οι άνδρες είναι εξ ολοκλήρου διαφορετικοί από τις γυναίκες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αποκρίνονται σε όλους τους τύπους σεξουαλικού προσανατολισμού - όχι μόνο ετεροφυλόφιλου αλλά και ομοφυλόφιλου περιεχομένου εικόνων αλλά ακόμη και σε εκείνες των χιμπατζήδων που έρχονται σε σεξουαλική επαφή.)

Έγινε η συνέντευξη με τον συνεπαρμένο Hamer Bocklandt. Λίγο μετά από αυτό, εγκατέλειψε την εργασία του και κινήθηκε προς την Ουάσιγκτον, για να εργαστεί με τον Hamer. Εκεί έκανε την έρευνα για το χρωμόσωμα Χ, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα έβρισκε το ομοφυλοφιλικό γονίδιο ή τα γονίδια.

Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, ούτε ο Bocklandt ούτε οποιοσδήποτε άλλος ερευνητής δεν έχει επισημάνει τα ακριβή ζευγάρια βάσεων που να καθιστούν έναν άνδρα ομοφυλόφιλο. Μέρος αυτού οφείλεται στην πολιτική της χρηματοδότησης για την έρευνα των φύλων. Για μια μεγάλη περίοδο οι προτάσεις της NIH επιχορήγησης που συμπεριλάμβαναν λέξεις όπως «ομοφυλόφιλος», «προφυλακτικό», ή ακόμα και «σεξουαλικότητα» απορρίφθηκαν, μέσα στην οργή των ερευνητών όπως του Hamer. Αμέσως μόλις δημοσίευσε την ομοφυλοφιλική μελέτη ανάμεσα στα αδέρφια, ο Hamer ολοκλήρωσε μια ομοίως σχεδιασμένη οικογενειακή μελέτη εξετάζοντας μια γενετική αιτία για ένα ορισμένο είδος ανησυχίας. Από τότε έχουν υπάρξει περισσότερες από 400 ανεξάρτητες μελέτες εξετάζοντας εκείνα τα γονίδια. Δεν είχε αποτέλεσμα καμία τέτοια μελέτη για το ομοφυλοφιλικό γονίδιο.

Δεν είναι σαφές εάν ο Hamer και η ομάδα του βρήκαν ότι ο γεωμετρικός τόπος του γενετικού κώδικα αναγκάζει τα άτομα να απομνημονεύουν τις γραμμές από την ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται». Αν και μια ακόλουθη μελέτη από την ομάδα επεξεργάστικε τα συμπεράσματά τους, μια μελέτη από τον George Rice, μια επιστήμονας νευρολογίας στο πανεπιστήμιο του δυτικού Οντάριο, αντέκρουσε τα συμπεράσματα του Hamer εντελώς. Επιπλέον, δύο άλλοι ερευνητές είπαν ότι αυτοί δεν θεωρούν τη μελέτη του Hamer έγκυρη. Ακόμα ο Hamer υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματά του προτείνουν ότι υπάρχει μια σύνδεση με το Xq28 και ότι η μελέτη του Rice ήταν προκατειλημμένη επειδή ένα από τους ομοσυντάκτες είπε στον Hamer ότι δεν πιστεύει πως ένα ομοφυλοφιλικό γονίδιο θα μπορούσε να υπάρχει. Ο Hamer επίσης λέει ότι, εάν διαβαζόταν σωστά, οι δύο άλλες μελέτες επιβεβαιώνουν τα συμπεράσματά του. «Δεν εξέτασαν ακόμη και το ολόκληρο χρωμόσωμα Χ», λέει ο Hamer. «Σταμάτησαν αμέσως». Για τους πολίτες, τους δημοσιογράφους, και τους ερευνητές ακόμα η ερώτηση παραμένει εκκρεμής.

Εάν ένα ομοφυλοφιλικό γονίδιο, ένα σύνολο ομοφυλοφιλικών γονιδίων, ή κάποιος άλλος βιολογικός μηχανισμός βρίσκονται ή όχι, ένα πράγμα είναι σαφές: Το περιβάλλον που ένα παιδί μεγαλώνει μέσα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνει τους περισσότερους ομοφυλόφιλους. Δύο από τις πιο πειστικές μελέτες έχουν αποδείξει αποφασιστικά ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός στα άτομα έχει μια γενετική αιτία.

Ο William Reiner, ένας ψυχίατρος στο πανεπιστήμιο του κέντρου επιστημών υγείας της Οκλαχόμα, ερεύνησε το θέμα των περιβαλλοντικών επιρροών στη σεξουαλικότητα με μια ομάδα που έκαναν εγχείρηση αλλαγής φύλου από αγόρια σε κορίτσια. Αυτά τα αγόρια είχαν γεννηθεί με ορισμένες γεννητικές παραμορφώσεις επειδή είναι ευκολότερο να διαμορφωθεί ένας κόλπος από ένα πέος, τα αγόρια έγιναν χειρουργικά με το που γεννήθηκαν κορίτσια . Σε πολλές περιπτώσεις αναπτύχθηκαν ως κορίτσια, και κρατήθηκε στο σκοτάδι η χειρουργική τους επέμβαση, και θεωρούσαν ότι γεννήθηκαν γυναίκες μετά το πέρας της ενηλικίωσης τους. Αμετάβλητος, ο Reiner διαπίστωσε ότι τα κοριτσάκια αυτά κατέληξαν να προσελκύονται από γυναίκες. Εάν η κοινωνική ώθηση ήταν αυτή που έκανε κάποιον ομοφυλόφιλο, τουλάχιστον ένα από αυτά τα αγόρια θα έπρεπε να έχει μεγαλώσει για να προσελκύεται από άνδρες. Δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη περίπτωση που να έχει συμβεί αυτό.

Η δεύτερη μελέτη ήταν μια εξέταση των διδύμων από τον ψυχολόγο Michael Bailey του Πανεπιστήμιο του Northwestern. Μεταξύ των μονοζυγωτών δίδυμων, διαπίστωσε ότι εάν κάποιος ήταν ομοφυλόφιλος, ο άλλος είχε μια πιθανότητα 50% να είναι ομοφυλόφιλος επίσης. Μεταξύ των δίδυμων ετεροζυγωτών, που δεν μοιράζονται το ίδιο DNA, υπήρξε μόνο μια πιθανότητα 20%.

Με μια πρώτη ματιά, τα αποτελέσματα φαίνεται να δείχνουν ότι τουλάχιστον κάποια ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι γενετική. Οι μονοζυγωτοί δίδυμοι έχουν τα ίδια γονίδια, σωστά; Πώς θα μπορούσε ο ένας να βγεί ομοφυλόφιλος και άλλο να μη βγεί με πιθανότητα 50% κάθε φορά; Υπάρχουν πολλά άλλα γνωρίσματα που είναι όχι πάντα τα ίδια στους μονοζυγωτικούς δίδυμους, εντούτοις, όπως το χρώμα και τα δακτυλικά αποτυπώματα ματιών. Η ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι, πώς από αυτές τις μεγαλύτερες διαφορές προκύπτουν δύο όψεις του ίδιου κώδικα;

Η λύση σε αυτή την ερώτηση είναι ακριβώς αυτό που ο Bocklandt προσπαθεί να βρει. Με την εξέταση όχι του DNA, αλλά όπου το DNA είναι απενεργοποιημένο, ελπίζοντας ότι θα βρει το αληθινό γενετικό αίτιο της ομοφυλοφιλίας. Ο Hamer εξέτασε τις ευρείες περιοχές των χρωμοσωμάτων χρησιμοποιώντας τους γενετικούς δείκτες, ένα αποτέλεσμα χαμηλόυ-ψηφίσματος που λέει κάτι περισσότερο από «κάτι συμβαίνει εδώ!». Ο Bocklandt ελπίζει να εξετάσει με μια πολύ εξονυχιστική ματιά την έρευνα του Hamer ειδικά τις περιοχές που τονίζεται. Εάν πετύχει, θα είναι ένας θρίαμβος όχι μόνο για τη γενετική της ομοφυλοφιλίας αλλά και για της γενετικής έρευνας γενικά.

Ο Bocklandt έχει συλλέξει το DNA από δύο ομάδες 15 ζευγαριών μονοζυγωτικών δίδυμων. Σε μια ομάδα, και τα δύο δίδυμα είναι ομοφυλόφιλα. Στη δεύτερη ομάδα, ο ένας δίδυμος είναι ομοφυλόφιλος, και άλλο είναι ετεροφυλόφιλος. Οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι έχουν το ίδιο DNA, αλλά η δραστηριότητα των γονιδίων τους δεν είναι απαραιτήτως η ίδια. Ο λόγος είναι κάτι που αποκαλείτε μεθυλίωση.

Η μεθυλίωση απενεργοποιεί ορισμένα τμήματα του γενετικού κώδικα. Έτσι ακόμα κι αν κληρονομούμε δύο αντίγραφα κάθε γονίδιου - ένα από τη μητέρα μας, και ένα από τον πατέρας μας - εάν το γονίδιο μεθυλιώνεται συχνά καθορίζει ποιο εκ των δύο γονιδίων θα ανοιχτεί. Η μεθυλίωση κληρονομείται, ακριβώς όπως το DNA. Αλλά αντίθετα από το DNA, που έχει ένα ένζυμο που διορθώνει δοκίμια και τον αρχικό και το αντίγραφο να ελαχιστοποιήσει τα λάθη, η μεθυλίωση δεν έχει κανέναν ενσωματωμένο έλεγχο. Μπορεί να αλλάξει από μια γενεά στην επόμενη και μπορεί να επηρεαστεί από τη διατροφή ή το περιβάλλον. Είναι αυτή η μεταλλαξιμότητα στην οποία ο Bocklandt ελπίζει να βρει το μυστικό, με το να δει που κτύπησε τους γενετικούς διακόπτες συσχετίζει και την ομοφυλοφιλία.

«Για κάθε ζευγάρι αναμένουμε να δούμε ένα συνοθήλευμα πολλών πραγμάτων που είναι εντελώς τυχαία - μερικές φορές κάποιος που καπνίζει, ή το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε για μεγάλες περιόδους» ο Bocklandt λέει. «Αλλά βασικά συγκρίνουμε τα ομοφυλοφιλικά αποτελέσματα με τα ετεροφυλόφιλα και βλέπουμε εάν οποιαδήποτε περιοχή παρουσιάζει πολλαπλότητα για αυτά τα θέματα».

Ο Bocklandt ήταν γρήγορος στο να επισημάνει ότι πιθανότατα δεν υπάρχει κανένα «ομοφυλοφιλικό γονίδιο» - κανένας ενιαίος διακόπτης για το σεξουαλικό προσανατολισμό. Αντ' αυτού, υπάρχει πιθανώς μια χούφτα γονιδίων που λειτουργούν με τρόπους μέχρι τώρα ανεξήγητους. Ακόμα, είναι βέβαιος ότι τα γονίδια που περιλαμβάνονται δεν είναι λίγα, αλλά αρκετά και ότι μπορεί να τα βρει. Αν και η σεξουαλική έλξη μεταξύ των ανθρώπων έχει τα δικά της στοιχεία - κοινωνικούς χορούς, τα φετίχ, το προτιμημένο σωματότυπο – παρόλα αυτά είναι ακόμα αρκετά θεμελιώδη. «Εάν αναπαράγετε τους χοίρους, μπορείτε να αγοράσετε έναν μικρό ψεκαστήρι - ψεκάστε με αυτό σε ένα θηλυκό και θα σταθεί ακόμα σαν να έρχεται σε σεξουαλική επαφή», ο Bocklandt λέει. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για τους ανθρώπους. Προφανώς, η συμπεριφορά είναι σύνθετη – υπάρχει τηλεφωνικό σεξ και φυσικά πορνογραφία - αλλά γενετικά είναι απλό. Υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορείτε να κωδικοποιήσετε σε ένα γονιδίωμα». Σκέφτεται είναι πιθανό ότι ίσως 5 έως 15 γονίδια εξηγούν το σεξουαλικό προσανατολισμό στους περισσότερους ανθρώπους.

Ιδανικά, ο Bocklandt θα ανίχνευε το γονιδίωμα κάθε ατόμου, και ψάχνει ένα σχέδιο μεθυλίωσης οπουδήποτε σε οποιοδήποτε χρωμόσωμα που παρουσιάζει επανειλημμένα στο ομοφυλοφιλικό άτομο κάθε δίδυμου ζευγαριού. Δυστυχώς, προς το παρόν κοστίζει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια το ένα για να χαράξει κάθε ζευγάρι βάσεων των 46 χρωμοσωμάτων, οπότε ο Bocklandt ψάχνει μόνο όπου υποψιάζεται για να ξεθάψει γενετικό «χρυσάφι». Εάν βρει ένα σχέδιο, κατόπιν θα εξετάσει το DNA κάτω από τη μεθυλίωση.

Πραγματικά, ολόκληρο το γονιδίωμα μπορεί να χαρτογραφηθεί για λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια εάν είστε πρόθυμοι να χαραμίσετε το υψηλό βαθμό της έρευνας που ο Bocklandt κυνηγάει. Ο Alan Sanders, ένας αναπληρωτής καθηγητής της ψυχιατρικής σε βορειοδυτικό, θα εξετάζει ολόκληρο το γονιδίωμα περίπου 1.000 ομοφυλοφιλικών αδελφών χρησιμοποιώντας την τεχνική γενετικών δεικτών που ο Hamer χρησιμοποίησε. Ένα δείγμα που μεγάλος πρέπει να αποβάλει τις στατιστικές αδυναμίες που μόλυναν του Hamer. «Υπάρχουν διάφορα πράγματα που πηγαίνουν στην προσπάθεια να υπολογιστεί πόση στατιστική δύναμη διαθέτετε, αλλά μοναδική που είναι στον έλεγχό σας είναι το μέγεθος του δείγματος - οσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο το καλύτερο», λέει ο Sanders. «Αυτό είναι, λοιπόν, που κάνουμε».

Για αρκετά χρόνια ο Sanders έχει συλλέξει το DNA από τα δείγματα αίματος ή σάλιου από τις οικογένειες με δύο ή περισσότερους ομοφυλόφιλους αδελφούς. Εκτός από την αίτηση του οβελού τους, η ομάδα του Sanders υποβάλλει σε κάθε άτομο ένα σύνολο ερωτήσεων παρόμοιων με εκείνο του Hamer που χρησιμοποιείται στη μελέτη του. Κατόπιν αρχίζει τους χρωμοσωμικούς δείκτες των ατόμων που βλέπουν εάν οι αδελφοί είναι παρόμοιοι και από ποια πιθανότητα θα το προέβλεπε. Οπουδήποτε υπάρχει μια σημαντική αύξηση στη διανομή, ο Sanders προγραμματίζει να εξετάσουν τα γονίδια που μπορούν να βρεθούν πλησίον του ιδιαίτερου δείκτη. (Όταν δύο αδελφοί προέρχονται από την ίδια μητέρα και τον πατέρα, περίπου 50% των γονιδίων τους πρέπει να είναι ίδια.) Όχι μόνο είναι το μέγεθος δειγμάτων μεγαλύτερο από του Hamer, αλλά υπάρχουν τώρα πολύ περισσότεροι γενετικοί δείκτες διαθέσιμοι, επιτρέποντας στον Sanders να κινηθεί μέσα στα συγκεκριμένα γονίδια πολύ γρηγορότερα.

Από την καθιέρωση μιας στάσης στις Gay Pride παρελάσεις και η προσέγγιση «gay friendly» ομάδες όπως PFLAG (γονείς, οικογένειες και φίλοι των λεσβιών και των ομοφυλόφιλων), ο Sanders έχει βρει περισσότερους από 4.000 ομοφυλόφιλους με έναν αδελφό που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή. Έχει αρχίσει ήδη χαρτογραφήσει τα πρώτα 500 και υπολογίζει ότι στα μέσα του 2008 ο κόσμος θα ξέρει πού να βρει το ομοφυλοφιλικό γονίδιο.

«Πρέπει σίγουρα να είμαστε σε θέση να βάλουμε το υπόλοιπο με τον ένα τρόπο ή τον άλλο εάν η Xq28 εύρεση είναι αντιγράψιμη», λέει ο Sanders.«Πρέπει να είμαστε σε θέση να απευθύνθουμε προς κάθε ικανοποίηση».Το θέμα εάν υπάρχει ένα γονίδιο για την ομοφυλοφιλία – αν ναι και που βρίσκεται αυτό - είναι μετά βίας η μόνη ερώτηση για το σεξουαλικό προσανατολισμό που παραμένει αναπάντητη. Εάν είτε ο Bocklandt είτε ο Sanders είναι αρκετά τυχερός να επισημάνει τα αρμόδια γονίδια για την ομοφυλοφιλία, θα υπάρξουν πιθανότατα περισσότερες ερωτήσεις που τίθενται από αυτές που απαντώνται. «Ειλικρινά, το μεγαλύτερο πρόβλημα των γενετικών δυνατοτήτων είναι το εξελικτικό πρόβλημα», λέει ο Michael Bailey, ο ερευνητής που διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μπορούν να ερεθιστούν από το οτιδήποτε, στο οποίο εργάζεται τώρα ο Sanders. «Και δεν σκέφτομαι ότι ο Dean Hamer έχει πάρει εκείνο το πρόβλημα αρκετά στα σοβαρά». Άνδρες που έλκονται από άλλους άνδρες είναι προφανώς λιγότερο πιθανό να αναπαράγουν. Ακόμα κι αν οι κοινωνικές πιέσεις μέσω των ηλικιών οδήγησαν μερικούς ομοφυλόφιλους να αποκτήσουν παιδιά, το σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό αναπαραγωγής θα οδηγούσε τελικά στην εξαφάνιση του γονιδίου (όπως Hamer σημειώνει στο βιβλίο του, η επιστήμη της επιθυμίας: Η αναζήτηση του ομοφυλοφιλικού γονιδίου και η βιολογία της συμπεριφοράς).

Οι πιθανές εξηγήσεις αφθονούν, αλλά τώρα τέθηκαν πρόσφατα σε δοκιμή. Ίσως, η θεωρία να είναι οτι μερικά γονίδια, όταν βρίσκονται στους άνδρες, τους καθιστά πιθανότερους να είναι ομοφυλόφιλοι και όταν βρίσκονται στις γυναίκες τους καθιστά πιθανότερους να αποκτήσουν παιδιά. («Γόνιμος» είναι η λέξη που οι ερευνητές χρησιμοποιούν.) Ο αυξανόμενος αριθμός εγγονιών που ένας γονέας να έχει μέσω μιας τέτοιας πολυγόνιμης κόρης θα αντιστάθμιζε οποιαδήποτε απώλεια γενετικού μέλλοντος προέρχεται από την κατοχή ενός ομοφυλοφιλικού γιου.

Πώς ένα τέτοιο γονίδιο μπορεί να λειτουργεί είναι μία εικασία. Ίσως το γονίδιο αυξάνει απλά την έλξη στα άτομα, έτσι ένας άνδρας με το γονίδιο έλκετε από τους άνδρες, και μια γυναίκα με το γονίδιο να έλκετε πραγματικά από τους άνδρες ή γυναίκες. Ανεξαρτήτως του μηχανισμού, προκύπτει από μια ιταλική μελέτη ότι οι γυναίκες με τα ομοφυλόφιλα οικογενειακά μέλη έχουν περισσότερα παιδιά από τις γυναίκες με ετεροφυλόφιλους όλους τους συγγενείς τους. Η Andrea Camperio-Ciani, μια καθηγήτρια της ηθολογίας και της εξελικτικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Πάδοβας, πήρε συνέντευξη από 98 ομοφυλόφιλους και 100 ετεροφυλόφιλα άτομα και διαπίστωσε ότι οι μητέρες των ομοφυλοφίλων είχαν έναν μέσο όρο 2.7 παιδιών, ενώ οι μητέρες των ετεροφυλόφιλων ατόμων είχαν κατά μέσο όρο 2.3.

Εκείνη η μελέτη έχει επικριθεί σε μερικούς κύκλους για τον ίδιο παλαιό λόγο: Το μέγεθος δειγμάτων δεν ήταν αρκετά μεγάλο. Αλλά με το ευρύτερο μέγεθος δειγμάτων ελπίζει να απαντήσει σε εκείνη την ερώτηση επίσης. «Θα εξετάσουμε τον απόγονο των θηλυκών συγγενών των ομοφυλόφιλων ατόμων - ειδικά των αδελφών. Πόσοι από αυτούς έχουν συγκριθεί με τους συγγενείς των ετεροφυλόφιλων ατόμων;» ρωτά ο Sanders. «Προσπαθούμε επίσης να επεξεργαστούμε αυτά τα δεδομένα».

Ένας άλλος τρόπος να δοθεί το φαινομενικά μη αναπαραγωγικό ομοφυλοφιλικό γονίδιο θα ήταν για έναν μη αναπαραγωγικό ομοφυλόφιλο να έχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για να δει που ο απόγονος των αμφιθαλών του επιζεί. Ο βιολόγος Ε. Ο. Wilson υπέβαλε αρχικά αυτήν την ιδέα της επιλογής ως εξήγηση για την ομοφυλοφιλία το 1978, αλλά εδώ και κάποιο καιρό έχει θεωρηθεί απίθανο σενάριο.

Ο Michael Bailey πραγματοποίησε μια μελέτη το 2001 για να ανακαλύψει εάν οι ομοφυλοφιλικοί θείοι ανατρέφουν τους ανιψιούς και τις ανιψιές τους καθόλου καλύτερα από ότι οι ετεροφυλόφιλοι θείοι μεταχειρίζονται τους δικούς τους. Η απάντηση είναι όχι. Σκεπτόμενος ότι ο Bailey δεν έλεγξε το εισοδηματικό επίπεδο στην ερευνα – οι πλουσιότεροι θείοι τείνουν να είναι περισσότερο γενναιόδωροι – Ο Qazi Rahman, ένας καθηγητής της ψυχοβιολογίας στο πανεπιστήμιο του ανατολικού Λονδίνου, προσπάθησε να επεξεργαστεί τη μελέτη στην Αγγλία. Εκτός από την εξέταση το πώς ξόδεψαν τα χρήματά τους, ο Rahman προσπάθησε να δει εάν οι ομοφυλόφιλοι είχαν κάποιο είδος πρόσθετης ψυχολογικής γενναιοδωρίας με το ερώτημα των ερωτήσεων όπως, «υποθέτοντας ότι έχετε ένα εκατομμύριο λίβρες, θα αγόραζε τα δώρα για την οικογένειά σας;» Πάλι, ο Rahman δεν βρήκε καμία διαφορά μεταξύ ετεροφυλόφιλων και των ομοφυλοφίλων. Αναγνωρίζει ότι η εξέταση «παρουσιάζει ουσία» να φανεί ένα ακατέργαστο μέτρο για μια προσαρμογή που επιλέχτηκε για εκατοντάδες χρόνια πριν, αλλά δεν βλέπει κανέναν άλλο τρόπο που μια τέτοια ώθηση θα φανέρωνε ο ίδιος σήμερα.

Αλλά η δυτική κοινωνία του 21ου αιώνα, και οι ομοφυλόφιλοι της εποχής αυτής, θα μπορούσαν να θεωρούνται μια ανωμαλία στη ιστορία της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τον Paul Vasey, αναπληρωτή καθηγητή της ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Lethbridge σε Αλμπέρτα. «Σκέφτομαι ότι τα κοινωνικά πλαίσια είναι λιγότερο αντιπροσωπευτικά του εξελικτικού παρελθόντος μας; Θα έλεγα ναι» ο Vasey λέει. «Το είδος ομοφυλοφίλων και λεσβίων γυναικών που εξοικειωνόμαστε μαζί τους στον δυτικό πολιτισμό διότι εκφράζουν την ομοφυλοφιλία τους δεδομένου ότι δεν διαφοροποιούνται με βάση το φύλλο τους». Σε άλλους χρόνους και άλλους τόπους, ένας σύντροφος υιοθετεί χαρακτηριστικά ενός αρσενικού ρόλου, ενώ ένας άλλος υιοθετεί τα χαρακτηριστικά του θηλυκού ρόλου. Ένα άλλο πρόβλημα με την επιλογή μελέτης συγγένειας που κοιτάζουν στην Αγγλία και όχι μόνο, και ιδιαίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ότι ο δεσμός συγγένειας για τους ομοφυλοφίλους να μην είναι τόσο ισχυρός όσο θα ήταν κάπου αλλού. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βαθιά ομοφοβικές», λέει ο Vasey, «έτσι δεν μπορείτε να την αρνηθούν τα οικογενειακά μέλη εκτός και εάν σας έχουν αποκηρύξει και έχετε κινηθεί προς άλλη άκρη της χώρας».Ο Vasey επομένως έχει μελετήσει μια ομάδα Σαμοανών αποκαλούμενων fa'afafine, και τους περιγράφει ως ένα τέταρτο φύλο (οι ομοφυλόφιλοι είναι το τρίτο φύλο όπως συνήθως αναλύονται). Αυτοί οι άνδρες, που μεγαλώνουν για να ντύνονται και να ενεργούν όπως οι γυναίκες και είναι κανονικότατα ενσωματωμένοι στην κοινωνία την οποία ζουν, θα προσβάλλονταν αν τους περιέγραφαν ως ομοφυλόφιλους. Δεν έρχονται σε σεξουαλική επαφή ο ένας με τον άλλον, και επειδή η εμφάνισή τους δεν είναι ανδρική, δεν θεωρούνται τα άτομα που κοιμούνται με άλλα άτομα. Σε μια αρχική μελέτη, ο Vasey διαπίστωσε ότι οι fa'afafine εκφράζουν καλόκαρδες τάσεις με τις ανιψιές και τους ανιψιούς τους. «Αυτοί τους μεγαλώνουν, αυτοί τους διδάσκουν για τον πολιτισμό, τους δίνουν τα χρήματα κλπ…» λέει. Για να σιγουρευτεί ότι αυτά τα γνωρίσματα αυτά όχι μόνο απεικονίζουν γενικότερο στάση για όλα τα παιδιά, ο Vasey θα διευθύνει σύντομα στη Σαμόα και θα κατευθύνει τη μελέτη.

Για να βάλει φωτιά στην ιδέα ότι η εξέλιξη ενός ομοφυλοφιλικού γονιδίου παρουσιάζει ένα αδιάλυτο αίνιγμα, ο Sergey Gavrilets, ένας θεωρητικός εξελικτικός βιολόγος στο πανεπιστήμιο του Τένεσι, ανέπτυξε ένα μαθηματικό πρότυπο για το πώς ένα σύνολο αυτού που καλεί «σεξουαλικά ανταγωνιστικά γονίδια» εξελίσσονται. «Η σεξουαλικότητα μπορεί να εξηγηθεί όπως ένα παράδειγμα σεξουαλικής σύγκρουσης - είναι γονίδια που είναι ευεργετικά για το ένα φύλο αλλά καταστρεπτικά για άλλο» αυτός λέει. Δεν έβαλε την φυσική επιλογή στην εξίσωση. «Δεν σκέφτομαι ότι λειτουργεί, επειδή εάν δεν έχετε παιδιά και αντισταθμίζετε την απώλεια με τη βοήθεια κάποιου άλλου, αυτή η βοήθεια θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά αποδοτική». Αλλά συμπεριέλαβε τα αποτελέσματα των camperio-Ciani και επίσης υπέθεσε ότι τα ομοφυλοφιλικά γονίδια θα περνούσαν κάτω από την πλευρά της μητέρας, στο χρωμόσωμα Χ, όπως υποδεικνύονται από τον Hamer.

Το πρότυπο δείχνει ότι κατά τη διάρκεια των αιώνων μια επιλογή που θα αποκαλούσατε το παράδοξο των ομοφοβικών ήταν στην εργασία για το ανθρώπινο γονιδίωμα: Πιο αδιάλλακτη η κοινωνία, πιθανότερα πρόκειται να διατηρήσει τα ομοφυλοφιλικά γονίδια. Εάν οι συμβάσεις μιας κοινωνίας κρατούν τους ομοφυλοφίλους στη ντουλάπι, κατόπιν θα είναι πιθανότερο να προσαρμοστούν, να παντρευτούν, και να έχουν τα παιδιά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα ομοφυλοφιλικά γονίδια είναι επίσης αρμόδια να καταστούν τις γυναίκες πιο γόνιμες. Φανταστείτε, για παράδειγμα, ότι για κάθε πρόσθετο παιδί που μια τέτοια γυναίκα που κάνει και φέρει το ομοφυλοφιλικό γονίδιο, ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να έχει ένα λιγότερο και η απαραίτητη ισορροπία για την επιβίωση του γονιδίου διατηρείται ακόμα. Όσα περισσότερα παιδιά έχει, ευχαριστεί σε αυτό το αίτημα των συγχρόνων του, και τόσο λιγότερη είναι η εξελικτική πίεση για τη γυναία να έχει περισσότερα. «Καθώς μια κοινωνία γίνεται πιο αδιάλλακτη, υπάρχει περισσότερη πίεση να υπάρξει ο απόγονος» λέει ο Gavrilets. «Το πραγματικό εξελικτικό κόστος του να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο εάν αναγκάζεστε να έχετε τα παιδιά». Αφ' ενός, όσο πιο ανεκτική είναι η κοινωνία, τόσο περισσότεροι ομοφυλόφιλοι μπορούν να είναι ελεύθεροι και να είναι αυτοί που είναι, έτσι το πιθανότερο θα είναι να μείνει άτεκνος - και τόσο πιο δυσκολότερο αυτό θα είναι για οποιοδήποτε θηλυκό στην οικογένεια να αποζημιώσει την απώλεια.

«Bullshit» λέει ο Bocklandt. «Ένα μαθηματικό πρότυπο είναι μια συμπαθητική άσκηση, ένα ο διανοητικός αυνανισμός για το πώς αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, αλλά έχει καλύτερο νόημα να τα κάνουμε όλα αυτά μόλις ξέρουμε λίγα περισσότερα. Ένα από τα προβλήματα που κανένα από τα μαθηματικά πρότυπα δεν λαμβάνει υπόψη του είναι ότι δεν έχουμε καμία ιδέα τι σήμανε να είναι ομοφυλόφιλος κανείς πριν 10.000 χρόνια. Έχουμε κάποια ιδέα τι σήμανε αυτό 200 χρόνια πριν αλλά όχι πριν 10.000».

Γίνεται επίσης όλο και περισσότερο σαφές ότι τα ομοφυλοφιλικά γονίδια δεν είναι ο μόνος βιολογικός παράγοντας που επηρεάζει την ομοφυλοφιλία. Μερικά ομοφυλοφιλικά άτομα εμφανίζονται να προσανατολίζουν τη σεξουαλικότητά τους όχι από το DNA τους αλλά από το περιβάλλον στη μήτρα όσο αναπτύσσονταν. Ο Ray Blanchard, ένας ψυχιατρικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Τορόντου, βρήκε το 1996 ότι τα άτομα με τους μεγαλύτερους αδελφούς ήταν πιθανότερο να είναι ομοφυλόφιλα από εκείνους χωρίς. Η μελέτη του έδειξε ότι για κάθε μεγαλύτερο αδελφό ένα άτομο έχει, οι πιθανότητες ύπαρξής ομοφυλόφιλου ανεβαίνουν κατά 33%. Εάν η πιθανότητα ότι ο πρώτος γιος ενός ζεύγους θα είναι ομοφυλόφιλος είναι 2% (μια λογική εικασία), ο Blanchard λέει, η πιθανότητα ότι ο 5ος γιος θα είναι ομοφυλόφιλος είναι μόνο 6%. Αλλά εάν κάποια φτωχή γυναίκα έχει 14 γιους, ο 15ος θα είχε μια πιθανότητα 50% να είναι ομοφυλοφιλος.

Η ανακάλυψη του Blanchard έχει επαναληφθεί περισσότερες από 20 φορές. Πρόσφατα, το 2006, ο ψυχολόγος Tony Bogaert του πανεπιστημίου Brock στο Οντάριο κατάργησε στη δυνατότητα ότι η επίδραση των μεγαλύτερων αδελφών προκύπτει από το ότι τα αγόρια, που κτυπιούνται, πειράζονται, ή που επηρεάζονται με οποιωνδήποτε άλλο τρόπο από τα μεγαλύτερα τους αδέρφια. Ο Bogaert συνέλεξε τα στοιχεία από τα άτομα ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων που μεγάλωσαν στις μη βιολογικές τους οικογένειες - στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε υιοθετήθηκαν είτε μεγάλωσαν στις «συνδυασμένες» οικογένειες. «Αυτό μου επέτρεψε να συγκρίνω τις βιολογικές και τις μη βιολογικές εξηγήσεις και πως οι μεν εναντιώνονται στις δε» ο Bogaert λέει. Οι στατιστικές επέτρεψαν το ίδιο πράγμα όπως είχαν στις προηγούμενες μελέτες. «Δεν είναι ο αδελφός με τον οποίο μεγαλώσατε, αλλά είναι το περιβάλλον το οποίο μοιραστήκατε – η μήτρα της μητέρας σος».

Η επίδραση των μεγαλύτερων αδερφών αποτελεί περίπου το 15% με 30% των ομοφυλοφίλων, από εκτιμήσεις του Blanchard. Πώς το να μοιράζεσαι την ίδια βιολογική μητέρα θα μπορούσε να προκαλέσει την ομοφυλοφιλία στα άτομα παραμένει μια ακόμα καθαρή εικασία, εντούτοις. Ο Bogaert και ο Blanchard υποθέτουν ότι με κάθε αγόρι η μητέρα αναπτύσσει μια ασυλία σε ορισμένες αρσενικός-συγκεκριμένες πρωτεΐνες, όπως τα μόρια σχετικά με το χρωμόσωμα Υ. Ίσως το σώμα της τους βλέπει ως ξένους και τοποθετεί μια άνοση επίθεση, η οποία αλλάζει ορισμένες δομές του αρσενικού εγκεφάλου.

Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία της ομοφυλοφιλίας, είτε γενετικής, είτε ορμονικής, είτε ακόμα και κοινωνιολογικής, το αποτέλεσμα είναι μια αλλαγή κάπου στον εγκέφαλο. Ο Simon LeVay, πρώην νευροβιολόγος στο Salk ίδρυμα, πίστευε ότι βρήκε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου το 1991. Συγκρίνοντας το γκρίζο θέμα στα πτώματα των ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών, διαπίστωσε ότι μια περιοχή στον προηγούμενο υποθάλαμο γνωστό ως inah-3 ήταν μικρότερη στους ομοφυλόφιλους, για το μέγεθος που είναι στις γυναίκες. Μια μελέτη από τον William Byne του Mount Sinai της Ιατρικής Σχολής στην πόλη της Νέας Υόρκης εμφάνισε παρόμοια αποτελέσματα.

Ο Michael Baum, ένας βιολόγος στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, έκανε μια πιο λεπτομερή ματιά στη μελέτη των κουναβιών, η των οποίων βιολογία γίνεται πολύ καλά κατανοητή. Έχει δείξει ότι οι υποθάλαμοι των ομοφυλοφίλων και των ετερόφυλων στα κουνάβια - όπως στα αρσενικά και τα θηλυκά κουνάβια - είναι επίσης διαφορετικών μεγεθών. Οι διακρίσεις στην δομή έχουν τις σαφείς συνέπειες στη συμπεριφορά. Τα κουνάβια βρίσκουν τους συντρόφους τους πρώτιστα από τη μυρωδιά. Χρησιμοποιώντας ένα «γονίδιο ανταποκριτή» ο Baum απέδειξε ότι ένας δέκτης στον προηγούμενο υποθάλαμο αποκρίνεται διαφορετικά στην ίδια μυρωδιά ανάλογα με το φύλο του κουναβιού. Η δημιουργία ενός τραύματος σε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου μπορεί να κάνει ένα αρσενικό κουνάβι να προσεγγίζει άλλα αρσενικά. Ο Baum επίσης διαπιστώνει ότι η χορήγηση των σωστών στεροειδών νωρίς στη ζωή μπορεί να αντιστρέψει την απάντηση φύλων των ζώων: Θηλυκά κουνάβια που δέχτηκαν δόση τεστοστερόνη νωρίς στην ζωής τους συμπεριφέρονται ανδροπρεπώς.

Η μυρωδιά δεν έχει επιπτώσεις σε μας τόσο πολύ όσο επηρεάζει τα κουνάβια, αλλά αυτό δεν πρόκειται να πει ότι η μυρωδιά δεν επηρεάζει τη σεξουαλική συμπεριφορά μας. Ο ΗIvanka Savic Berglund, μια επιστήμονας νευρολογίας στο ίδρυμα Karolinska στη Στοκχόλμη, έβαλε τους ομοφυλόφιλους, τους τεροφυλόφιλους άνδρες, και τις γυναίκες σε έναν ανιχνευτή PET (όχι όλες συγχρόνως) και πρόσεξε πώς ο προηγούμενος υποθάλαμός τους ενεργοποιήθηκε όταν στην παρουσία μιας μυρωδιάς παρόμοια με αυτή που βρέθηκε στον ιδρώτα των ανδρών και παρόμοιο με μια μυρωδιά που βρέθηκε στα ούρα των γυναικών. Οι εγκέφαλοι των ομοφυλοφίλων αποκρίθηκαν με τον ίδιο τρόπος όπως οι εγκέφαλοι των γυναικών. «Χάρηκα τόσο πολύ όταν είδα τα αποτελέσματα – μου έφτιαξε τη μέρα», λέει ο Baum. «Αλλά σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερο εάν είχε χρησιμοποιήσει τον πραγματικό ιδρώτα».

Έτσι, λοιπόν, η ανάπτυξη εγκεφάλου είναι τα τελικά σύνορα για την επιδίωξη της αιτίας της ομοφυλοφιλίας; «Στο πρώτο κοκκίνισμα σκεφτείτε, θεέ μου ίσως οι ομοφυλόφιλοι δεν πήραν αρκετή τεστοστερόνη νωρίς στη ζωή τους» λέει ο Marc Breedlove, ένας καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο Πολιτεία του Michigan. «Αλλά δεδομένου ότι βρίσκουμε τους δείκτες που πρέπει να μας πουν για την προγενέθλια τεστοστερόνη, δεν έχουν παρουσιάσει συνεπές σχέδιο». Τέτοιες μελέτες είναι μπερδεύοντας για τον Breedlove, ο οποίος έχει ξοδέψει ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης αποδείξεων σταδιοδρομίας του που για τα πράγματα ζώων είναι πραγματικά αυτό απλό. Οι ευνουχισμένοι αρσενικοί αρουραίοι δεδομένων των ωοθηκικών στεροειδών ως ενήλικοι πηγαίνουν κατ' ευθείαν για άλλους αρσενικούς αρουραίους, ενώ άλλοι δεδομένο φλερτ τεστοστερόνης ακόμα με τα θηλυκά. «Μπορούμε να αναγκάσουμε τα ζώα για να είμαστε τόσο αρρενωποί ή θηλυπρεπείς όσο θέλουμε με το χειρισμό της έκθεσής τους στην τεστοστερόνη» λέει. «Εάν παίρνω ένα θηλυκό κουτάβι αρουραίων και δίνω μόνο μια δόση τεστοστερόνης της, σε μερικές ώρες όλη αυτή η τεστοστερόνη εξαφανίζεται, και όμως για το υπόλοιπο της ζωής της είναι αρρενωπή».

Οι αρουραίοι των εργαστηρίων είναι ευκολότεροι στο να χειριστούν από τους ανθρώπους, εντούτοις. «Αγαπώ τους αρουραίους μου» λέει ο Breedlove, «αλλά δεν είναι πολύ περίπλοκοι». Προφανώς, οι άνθρωποι είναι αντίθετα από το υπόλοιπο του ζωικού Βασιλείου. Ακόμα, η χαμηλή τεστοστερόνη ή η υψηλή τεστοστερόνη θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα που έχει ένα αγόρι να μεγάλωνε και να γίνει ομοφυλόφιλο. Κανένα πείραμα δεν έχει αποκλείσει ακόμα αυτού.

Εάν οι ερευνητές αποδείξουν ότι η τεστοστερόνη δεν μπορεί να αλλάξει το ανθρώπινο σεξουαλικό προσανατολισμός – ομοφυλόφιλο γονίδιο ή κανέναν ομοφυλόφιλο γονίδιο – η δυνατότητα της ομοφυλοφιλίας να γίνει μια πραγματικότητα. Ακόμη και ένας υπαινιγμός εκείνης της επιλογής είναι αρκετός να προκαλέσει μια κατακραυγή μεταξύ των ενεργών στελεχών. Πρόσφατα λεγόμενα κυκλοφορήσαν του Charles Roselli, ένας φυσιολόγος στην υγεία του Όρεγκον και το πανεπιστήμιο επιστήμης, προσπαθούσε να ανακαλύψει πώς οι ορμόνες έχουν επιπτώσεις στους εγκεφάλους των ομοφυλοφιλικών προβάτων. Το αστέρι της αντισφαίρισης και λεσβία ακτιβίστρια η Martina Navratilova έγραψε μια επιστολή στο πανεπιστήμιο, αποκαλώντας την έρευνα ομοφοβική και σκληρή. Κατηγόρησε τους ερευνητές για την προσπάθεια να βρεθεί μια «προγενέθλια επεξεργασία για τους διάφορους σεξουαλικούς προσανατολισμούς».

Αυτό που οδηγεί τους ερευνητές των φύλων (μερικοί των οποίων είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι) είναι η περισσότερη συχνά καθαρή περιέργεια. Θέλουν ακριβώς να ξέρουν. «Οι άνθρωποι τα των οποίων κίνητρα είναι πολιτικά δεν κατανοούν ότι καθένας θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για το γιατί» λέει ο Ray Blanchard. Και αυτός όχι μόνο γιατί είναι ομοφυλόφιλος αλλά για τη σεξουαλικότητα γενικότερα.

«Δεν μπορώ να εστιάσω αρκετά στον τρόπο με τον οποίο αυτά δεν είναι ομοφυλόφιλα γονίδια - αυτά είναι ετεροφυλόφιλα γονίδια», ο Bocklandt λέει. «Εάν θέλετε να βρείτε ένα γονίδιο που σας κάνει να δείτε τα χρώματα, συγκρίνετε τα γονίδια των ανθρώπων που βλέπουν τα χρώματα με τα γονίδια των ανθρώπων που είναι δαλτονικοί. Δεν είναι γονίδια για την αχρωματοψία. Για το τι μιλάμε εδώ είναι το πιο βασικό πράγμα, η πιο βασική ερώτηση. Γιατί ένας κροκόδειλος αναγνωρίζει το αντίθετο φύλο και θέλει συνευρεθεί;».

Πηγή: https://discovermagazine.com/2007/jun/born-gay/article_view?b_start:int=0&-C=
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Σχετικά videos:


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Η σχέση της μητρικής γονιμότητας με την ομοφυλοφιλία.

Μια ιταλική ερευνητική ομάδα, που αποτελείται από τη Andrea Camperio Ciani και το Giovanni Zanzotto στο πανεπιστήμιο Πάδοβας και το Paolo Cermelli στο πανεπιστήμιο του Τουρίνου, διαπίστωσε ότι η εξελικτική προέλευση και η συντήρηση της αρσενικής ομοφυλοφιλίας στον ανθρώπινο πληθυσμό θα μπορούσε να εξηγηθεί από ένα πρότυπο που βασίστηκε γύρω από την ιδέα της σεξουαλικά ανταγωνιστικής επιλογής, στην οποία οι γενετικοί παράγοντες διαδόθηκαν στον πληθυσμό δίνοντας αναπαραγωγικό πλεονέκτημα στο ένα φύλο αδικώντας ταυτόχρονα το άλλο.Η αρσενική ομοφυλοφιλία επηρεάζεται πιθανά και από ψυχοκοινωνικούς παράγοντες, ειδικά όταν υπάρχει ένας γενετικός παράγοντας. Αυτό προτείνεται από την υψηλή συμφωνία του σεξουαλικού προσανατολισμού στις μονοζυγωτούς δίδυμους και το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι πιο κοινή στα αρσενικά που ανήκουν στη μητρική γραμμή αρσενικών ομοφυλοφίλων. Αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν παρουσιαστεί για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, δείχνοντας ότι αυτά τα δύο φαινόμενα μπορούν να έχουν πολύ διαφορετική προέλευση και δυναμική.

Η αρσενική ομοφυλοφιλία είναι δύσκολο να εξηγηθεί κάτω από τα εξελικτικά πρότυπα του Δαρβίνου, επειδή οι φορείς των γονιδίων που προδιαθέτουν προς την αρσενική ομοφυλοφιλία θα ήταν πιθανό να αναπαράγουν λιγότερο από να υπολογίσουν κατά μέσο όρο, που προτείνουν ότι τα αλληλόμορφα γονίδια που επηρεάζουν την ομοφυλοφιλία πρέπει σταδιακά να εξαφανιστούν από έναν πληθυσμό. Αυτό άλλαξε όταν η προηγούμενη δουλειά από τον Camperio Ciani και συνεργάτες, δημοσιεύθηκε το 2004, ότι οι γυναίκες στη μητρική γραμμή αρσενικών ομοφυλοφίλων ήταν πιο γόνιμες από τον μέσο όρο.

Έχοντας δει ως πρόκληση όλα αυτά τα εμπειρικά στοιχεία, οι συντάκτες της νέας μελέτης εξέτασαν μια σειρά διαφορετικών υποθέσεων για τη γενετική διάχυση της αρσενικής ομοφυλοφιλίας. Αυτοί περιέλαβαν: τα γενετικά μητρικά αποτελέσματα στους γιους, το πλεονέκτημα ετεροζυγωτών (όπως βρίσκεται στην αντίσταση ελονοσίας), και «σεξουαλικά ανταγωνιστική επιλογή». Το τελευταίο είναι μια ιδιαίτερη πτυχή της εξέλιξης του Δαρβίνου, στην οποία οι γενετικοί παράγοντες διαδίδονται στον πληθυσμό με το δόσιμο ενός αναπαραγωγικού πλεονεκτήματος στο ένα φύλο αδικώντας το άλλο. Αυτός ο τύπος εξέλιξης έχει βρεθεί προηγουμένως στα έντομα, πουλιά, και σε μερικά θηλαστικά, αλλά ποτέ στους ανθρώπους.

Για να ανακαλύψουν και να διευκρινίσουν τη δυναμική των γενετικών παραγόντων για την ομοφυλοφιλία, οι ερευνητές έπρεπε να καλύψουν ένα μεγάλο σύνολο προτύπων και να τα αποκλείσουν ένα ένα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μόνο πιθανό πρότυπο ήταν αυτό της σεξουαλικά ανταγωνιστικής επιλογής. Τα άλλα πρότυπα δεν επιβεβαίωσαν τα εμπειρικά στοιχεία, είτε που υπονοούν ότι τα αλληλόμορφα γονίδια θα εξαλείφονταν πάρα πολύ εύκολα ή θα εισέβαλλαν στον πληθυσμό, ή την αποτυχία να περιγραφούν τα σχέδια διανομής της αρσενικής ομοφυλοφυλίας και της θηλυκής γονιμότητας που παρατηρούνται στις οικογένειες των ομοφυλοφίλων. Μόνο το πρότυπο της σεξουαλικά ανταγωνιστικής επιλογής που περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο γονίδια -- τουλάχιστον ένας θα πρέπει να είναι στο χρωμόσωμα Χ (που κληρονομείται στα αρσενικά μόνο μέσω της μητέρας τους) – προσμετράτε σε όλα τα γνωστά στοιχεία.

Τα αποτελέσματα αυτού του προτύπου παρουσιάζουν την αλληλεπίδραση της αρσενικής ομοφυλοφυλίας με την αυξανόμενη γυναικεία γονιμότητα μέσα στους ανθρώπινους πληθυσμούς, σύνθετο σε έναν δυναμικό, με συνέπεια τη συντήρηση της αρσενικής ομοφυλοφυλίας στις σταθερές και σχετικά χαμηλές συχνότητες, και να δώσουν έμφαση στα αποτελέσματα της κληρονομικότητας μέσω της μητρικής γραμμής.

Αυτά τα συμπεράσματα παρέχουν τις νέες ιδέες στην αρσενική ομοφυλοφιλία στους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, προωθούν μια μετατόπιση εστίασης στην οποία η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί ως καταστρεπτικό γνώρισμα (λόγω της μειωμένης αρσενικής γονιμότητας προκύπτει), αλλά, μάλλον, πρέπει να εξεταστεί μέσα στο ευρύτερο εξελικτικό πλαίσιο ενός χαρακτηριστικού με τα γένος-συγκεκριμένα οφέλη, και που προωθεί τη γυναικεία γονιμότητα. Αυτό μπορεί καλά να είναι η εξελικτική προέλευση αυτού του γενετικού γνωρίσματος στα ανθρώπινα όντα.

Το πιθανό διαδεδομένο περιστατικό των σεξουαλικά ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών στις εξελικτικές διαδικασίες, που παίζουν το εξελικτικό παιχνίδι τους με το δόσιμο ενός οφέλους γονιμότητας σε ένα φύλο αδικώντας κάτι άλλο, μόνο πρόσφατα έχει αρχίσει να εκτιμάται. Αυτό γίνεται κατανοητό ως βασικός μηχανισμός μέσω του οποίου τα υψηλά επίπεδα της γενετικής παραλλαγής διατηρούνται στους βιολογικούς πληθυσμούς.

Η αρσενική ομοφυλοφιλία είναι ακριβώς το πρώτο παράδειγμα ενός άγνωστου αριθμού των σεξουαλικά ανταγωνιστικών γνωρισμάτων, τα οποία συμβάλλουν στη συντήρηση της φυσικής γενετικής παραλλακτικότητας των ανθρώπων. Τις νέες προοπτικές από τα πρότυπα που αναπτύσσονται που ανοίγουν για τη σεξουαλικά ανταγωνιστική επιλογή μπορούν επίσης να συμβάλουν σε μια καλύτερη κατανόηση των περισσότερων γενετικά-βασισμένων σεξουαλικών συγκρούσεων, οι οποίες είναι, αυτή τη στιγμή, ανεπαρκώς κατανοητές στους ανθρώπους.

Μια απροσδόκητη επίπτωση των νέων μοντέλων αφορά επίδραση που οι σεξουαλικά ανταγωνιστικοί γενετικοί παράγοντες για την αρσενική ομοφυλοφιλία ασκούν στη γενική γονιμότητα ενός πληθυσμού. Τα συμπεράσματα προτείνουν ότι το ποσοστό των αρσενικών ομοφυλοφίλων μπορεί να επισημάνει ένα αντίστοιχο ποσοστό των θηλυκών με την υψηλότερη γονιμότητα. Συνεπώς, αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν πάντα, όλη η άλλη ύπαρξη ίσοι, μια θετική καθαρή αύξηση της γονιμότητας ολόκληρου του πληθυσμού, όταν συγκρίνεται με τους πληθυσμούς στους οποίους τέτοιοι παράγοντες είναι χαμηλότεροι ή απόντες. Αυτή η τάση αυξάνεται καθώς η γονιμότητα βασικών γραμμών πληθυσμών μειώνεται αυτό σημαίνει ότι τα γονίδια που επηρεάζουν την αρσενική ομοφυλοφιλία καταλήγουν να διαδραματίζουν το ρόλο μιας επίδρασης απομόνωσης σε οποιουσδήποτε εξωτερικούς παράγοντες που χαμηλώνουν τη γενική γονιμότητα ολόκληρου του πληθυσμού.

Πηγή: https://www.sciencedaily.com/releases/2008/06/080617204459.htm
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Η ομοφυλοφιλία των διδύμων.

Η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά διαμορφώνεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τη γενετική και λιγότερο από τους τυχαίους περιβαλλοντικούς παράγοντες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τη μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη των διδύμων.Γράφουν στα επιστημονικά άρθρα περιοδικών για τη σεξουαλική συμπεριφορά, ερευνητές από τη σχολή βιολογικών και χημικών επιστημών του Queen Mary, και από το ινστιτούτο Karolinska στην έκθεση της Στοκχόλμης ότι η γενετική και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (που είναι συγκεκριμένοι για ένα άτομο, και μπορούν να περιλάβουν τις βιολογικές διαδικασίες όπως η διαφορετική έκθεση ορμονών στη μήτρα), είναι σημαντικά καθοριστικοί παράγοντες της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς.

Ο Δρ Qazi Rahman, συντάκτης της μελέτης και κύριος επιστήμονας στον ανθρώπινο σεξουαλικό προσανατολισμό, εξηγεί: «Αυτή η μελέτη είναι κρύο ντους σε οποιεσδήποτε ανησυχίες ότι ψάχνουμε ένα ενιαίο «γονίδιο ομοφυλοφιλίας» ή μια ενιαία περιβαλλοντική μεταβλητή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην «έκφραση» της ομοφυλοφιλία - οι παράγοντες που επηρεάζουν το σεξουαλικό προσανατολισμό είναι σύνθετοι. Και δεν μιλάμε απλά για την ομοφυλοφιλία εδώ - η συμπεριφορά ετεροφυλόφιλων επηρεάζεται επίσης από ένα μίγμα γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Η ομάδα που οδηγήθηκε από τον Δρ Niklas Långström στο ινστιτούτο Karolinska πραγματοποίησε την πρώτη ευρέως βασισμένη στον πληθυσμό έρευνα για όλα τα ενήλικα δίδυμα (20-47 χρονών) στη Σουηδία. Οι μελέτες των μονοζυγωτών και ετεροζυγωτών δίδυμων, χρησιμοποιούνται συχνά για να ξεμπερδεψουν τους γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες αρμόδιους για ένα γνώρισμα. Ενώ οι μονοζυγωτοί δίδυμοι μοιράζονται ακριβώς τα ίδια γονίδιά και το ίδιο περιβάλλον, οι δίδυμοι ετεροζυγώτες μοιράζονται μόνο τα μισά από τα γονίδιά τους και το ίδιο περιβάλλον. Επομένως, η μεγαλύτερη ομοιότητα σε ένα γνώρισμα μεταξύ των μονοζυγωτών δίδυμων έναντι των δίδυμων ετεροζυγωτών δείχνει ότι οι γενετικοί παράγοντες είναι εν μέρει αρμόδιοι για το γνώρισμα.

Αυτή η μελέτη εξέτασε 3.826 ίδιου γένους δίδυμα (7.652 άτομα), που ρωτήθηκαν για τον συνολικό αριθμό του αντίθετου και του ίδιου φύλου εραστών που είχαν στη ζωή τους. Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι μόλις το 35% των ατόμων που είχαν εμπειρία με άτομο του ίδιου φύλου (με άλλα λόγια μερικά άτομα δεν έχουν κανέναν ίδιου φύλου εραστή, ενώ μερικοί είχαν έναν ή και περισσότερους) επηρεάζονται από γενετικούς παράγοντες.

Ο Rahman εξηγεί: «Συνολικά, η γενετική επηρεάζει κατά 35% τα άτομα προς την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενώ άλλοι μεμονωμένοι-συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες (όπως μη κοινωνικές τοποθετήσεις, οικογένεια ή καταστάσεις που μοιράζονται τα δίδυμα μεταξύ τους) επηρέασαν περίπου κατά 64%. Με άλλα λόγια, τα άτομα γίνονται ομοφυλόφιλα ή ετεροφυλόφιλα λόγω των διαφορετικών αναπτυξιακών διαβάσεων, και όχι ακολουθώντας ένα μεμονωμένο μονοπάτι».

Για τις γυναίκες, η γενετική εξήγησε κατά προσέγγιση 18% την προτίμηση στη σεξουαλική συμπεριφορά προς το ίδιο φύλο, ενώ μη κοινοί παράγοντες επηρεάζουν κατά προσέγγιση 64% και τέλος κοινοί παράγοντες, όπως το οικογενειακό περιβάλλον, επηρεάζει κατά 16%.

Η μελέτη δείχνει ότι οι γενετικές επιρροές είναι σημαντικές αλλά μέτριες, και ότι οι μη κοινοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, που μπορούν να περιλάβουν τους παράγοντες που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, εξουσιάζουν. Σημαντικά, η κληρονομικότητα είχε κατά προσέγγιση την ίδια επιρροή με τους κοινούς περιβαλλοντικούς παράγοντες στις γυναίκες, ενώ τα τελευταία δεν άσκησαν καμία επίδραση στη σεξουαλική συμπεριφορά στους άνδρες.

Ο Δρ Rahman προσθέτει: «Η μελέτη αυτή έχει φυσικά τους περιορισμούς της - χρησιμοποιήσαμε ένα μέτρο της συμπεριφοράς για τον σεξουαλικό προσανατολισμό που παρόλο που είναι συμβατό στους άνδρες (ειδικότερα με τον ανδρικό ψυχολογικό προσανατολισμό, τη σεξουαλική συμπεριφορά, και τέλος με τις σεξουαλικές απαντήσεις να συσχετίζονται ιδιαίτερα) αλλά ήταν λιγότερο συμβατός για τις γυναίκες (που παρουσιάζουν σαφέστερο χωρισμό μεταξύ αυτών των στοιχείων της σεξουαλικότητας). Παρόλα αυτά, η μελέτη μας παρέχει τις πιο αμερόληπτες εκτιμήσεις που παρουσιάζονται μέχρι τώρα για τους γενετικούς και μη παράγοντες που συμβάλουν στον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου».

Πηγή: https://www.sciencedaily.com/releases/2008/06/080628205430.htm
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Η άρνηση του AIDS - AIDS denialism.

Η άρνηση του AIDS αναφέρεται στις απόψεις μιας αόριστα συνδεδεμένης ομάδας ατόμων και οργανώσεων που αρνούνται ότι ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) είναι η αιτία του συνδρόμου επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (AIDS). Οι HIV/AIDS αρνητές προτιμούν τους όρους «σκεπτικιστές» ή «διαφωνούντες». Μερικές ομάδες αρνητών απορρίπτουν την ύπαρξη του HIV, ενώ άλλες δέχονται ότι ο HIV υπάρχει αλλά υποστηρίζουν ότι είναι ένας αβλαβής ιός και όχι η αιτία του AIDS.Ο αιτιολογικός ρόλος του HIV στην ανάπτυξη του AIDS έχει καθιερωθεί και αποτελεί το αντικείμενο επιστημονικής συναίνεσης. Τα επιχειρήματα των αρνητών θεωρούνται το αποτέλεσμα της ηθελημένης τους επιλογής και διαστρέβλωσης των επιστημονικών στοιχείων του παρελθόντος, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα να διακυβευτεί η δημόσια υγεία με την αποτροπή των ανθρώπων από τη χρησιμοποίηση των αποδεδειγμένων θεραπειών. Με την απόρριψη αυτών των επιχειρημάτων από τη επιστημονική κοινότητα, το υλικό των αρνητών του AIDS διαδίδεται αυτήν την περίοδο κατά ένα μεγάλο μέρος μέσω του διαδικτύου.


Η κοινωνία των αρνητών του AIDS.

Στα άτομα που επικρίνουν την επιστημονική συναίνεση στο AIDS περιλαμβάνονται οροθετικά άτομα, κυβερνητικοί υπάλληλοι, επιστήμονες, γιατροί, και ενεργά στελέχη σε διάφορες χώρες. Ένας από τους διασημότερους επιστήμονες αρνητής του AIDS είναι ο Peter Duesberg, καθηγητής της μοριακής και βιολογίας κυττάρων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ, ο οποίος έχει αμφισβητήσει την επικρατούσα άποψη της αιτιολογίας του AIDS από το 1987. Άλλοι επιστήμονες που συνδέονται με την άρνηση στο AIDS είναι ο βιοχημικός David Rasnick και ο Harvey Bialy. Ο Kary Mullis, που του απονεμήθηκε ένα βραβείο Νόμπελ για το ρόλο του στην ανάπτυξη του PCR, έχει εκφράσει ότι συμμερίζεται τις διαφωνούσες θεωρίες.Άλλοί ξεχωριστοί αρνητές του AIDS ειναι το αυστραλιανό ακαδημαϊκό ηθικολογίας Hiram Caton, ο πρώην μαθηματικός Serge Lang, οι επίτιμοι καθηγητές της χημείας και επιστημονικής έρευνας Henry Bauer, ο δημοσιογράφος Celia Farber και ο ακτιβιστής Christine Maggiore της Βιρτζίνια.

Ο Nate Mendel, ακρογωνιαίος λίθος της ροκ μπάντας Foo, εξέφρασε την υποστήριξη για τις διαφωνούσες ιδέες για το AIDS και οργάνωσε την συναυλία τον Ιανουαρίου του 2000. Οι Foo Fighters δεν υποστηρίζουν πλέον την συναυλία Alive & Well AIDS Alternatives.

Οι οργανώσεις των αρνητών του AIDS περιλαμβάνουν την ομάδα του Perth (που αρχίζουν από διάφορα αυστραλιανά σχήματα στο Perth, δυτική Αυστραλία), και την ομάδα για την επιστημονική επαναξιολόγηση από το HIV/AIDS.

Οι αρνητές του AIDS έχουν λάβει κάποια υποστήριξη από μερικούς συντηριτικούς της πολιτικής των ΗΠΑ. Η εργασία του Duesberg έχει δημοσιευθεί από το συντηρητικό Τύπο Heritage Foundation and Regnery, όπως έχει και το βιβλίο του Tom Bethell με τίτλο «Ο πολιτικά ανακριβής οδηγός της επιστήμης», το οποίο επικύρωνει τους αρνητές του AIDS. Ο Phillip E. Johnson έχει κατηγορήσει τα κέντρα ελέγχου των λοιμωδών ασθενειών για «απάτη» σε σχέση με το HIV/AIDS. Περιγράφοντας τις πολιτικές πτυχές της κίνησης των αρνητών του AIDS, ο Steven Epstein έγραψε στο Impure Science ότι «Η έκκληση του Duesberg και οι συντηρητικές απόψεις του - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εκφράζουν συμπάθεια για την ομοφυλοφιλική κίνηση – ότι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν» Στη σελίδα 158 του Paleolibertarian «Αντι-κράτος/υπέρ-αγορά» στο blog του www.LewRockwell.com έχουν δημοσιευθεί άρθρα ενθαρρυντικά για την άρνηση του AIDS.


Προηγούμενοι αποστάτες.

Διάφοροι προεξέχοντες επιστήμονες που μόλις που είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την επιστήμη του HIV/AIDS έχουν αλλάξει από τότε τις απόψεις τους και έχουν δεχτεί την ιδέα ότι ο HIV διαδραματίζει έναν ρόλο στην δημιουργία του AIDS, ως απάντηση σε μια συσσώρευση των νεώτερων μελετών και στοιχείων. Ο Robert Root-Bernstein, συντάκτης της επανεξέτασης του AIDS: Το τραγικό κόστος της πρόωρης συναίνεσης και στο παρελθόν ένας κριτικός του αιτιολογικού ρόλου του HIV στο AIDS, έχουν απομακρυνθεί από τότε από την κίνηση των αρνητών του AIDS, λέγοντας, «Τόσο αυτοί που ισχυρίζονται ότι το HIV δεν υφίσταται, αλλά και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το AIDS οφείλεται ολοκληρωτικά στον HIV κάνουν λάθος… Οι αρνητές κάνουν αξιώσεις που είναι σαφώς ασυμβίβαστες με τις υπάρχουσες μελέτες. Όταν ελέγχω τις υπάρχουσες μελέτες, δεν συμφωνώ με την ερμηνεία των στοιχείων, ή ακόμα χειρότερα, δεν μπορώ να βρω τις μελέτες πουθενά».

Ο Joseph Sonnabend, ο οποίος θεωρούσε ως τα τέλη της δεκαετίας του '90 το ζήτημα της αιτιολογίας του AIDS ότι εκρεμεί, το έχει επανεξετάσει λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία των νεώτερων αντιρετροικών φαρμάκων, και δήλωσε «Τα σημερινά στοιχεία έντονα υποστηρίζουν τον ρόλο που διαδραματίζει ο HIV… Τα φάρμακα μπορούν να σώσουν τη ζωή σας όμως μπορούν επίσης κάτω από συγγεκριμένες συνθήκες να την τερματίσουν. Αυτή είναι μια διάκριση που οι αρνητές δεν φαίνεται να κατανοούν». Ο Sonnabend έχει επικρίνει επίσης τους αρνητές του AIDS για ψεύδείς υποθέσεις ότι αυτός υποστηρίζει τη θέση τους, λέγοντας:

«Μερικά άτομα που θεωρούν ότι ο HIV δεν διαδραματίζει κανέναν ρόλο στο AIDS έχουν υπονοήσει ότι υποστηρίζω τις ασύνετες απόψεις τους σχετικά με την αιτιολογία του AIDS με τη συμπερίληψη των αναφορών μου στη λογοτεχνία τους και σε σχετικούς ιστοχώρους τους. Προτού να ανακαλυφθεί ο HIV και η σχέση του με το AIDS, είχα την εξ ολοκλήρου κατάλληλη άποψη ότι η αιτία του AIDS ήταν άγνωστη. Έχω θεραπεύσει επιτυχώς εκατοντάδες ασθενών του AIDS με τα αντιρετροικά φάρμακα, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο HIV διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την ασθένεια.»


Ο θάνατος των οροθετικών αρνητών.

Το 2007, το www.aidstruth.org, ένας ιστοχώρος που οργανώθηκε από τους ερευνητές για το HIV στις αντίθετες αξιώσεις των αρνητών, δημοσίευσε έναν κατάλογο αρνητών του AIDS που είχαν πεθάνει των προφανώς με αυτό τον τρόπο ενισχύθηκε η αιτία θανάτου τους. Παραδείγματος χάριν, το περιοδικό Continuum, που κυκλοφόρησε από οροθετικούς αρνητές, έκλεισε όταν πέθαναν όλοι οι συντάκτες του από σχετικές αιτίες με το AIDS. Σε κάθε περίπτωση, η κοινότητα των αρνητών του AIDS απέδωσε τους θανάτους σε άγνωστες αιτίες, τη μυστική χρήση φαρμάκων, ή το άγχος παρά στο HIV/AIDS. Ομοίως, διάφοροι οροθετικοί προηγούμενοι αποστάτες έχουν εκθέσει τον εξοστρακισμό τους από την κοινότητα των αρνητών του Aids αφότου ανέπτυξαν AIDS και αποφάσισαν να ακολουθήσουν την αποτελεσματική αντιρετροική θεραπεία.


Αξιώσεις των αρνητών του AIDS.

Αν και τα μέλη της κοινότητας των αρνητών του AIDS ενώνονται από τη διαφωνία τους με την διαφωνία ότι ο HIV είναι η αιτία του AIDS, οι συγκεκριμένες θέσεις που υποστηρίζονται από τις διάφορες ομάδες διαφέρουν.Τα επιχειρήματα των αρνητών έχουν στραφεί γύρω από τις αξιώσεις ότι ο HIV δεν υπάρχει ή δεν έχει απομονωθεί επαρκώς, επειδή ο ιός δεν εκπληρώνει τα αξιώματα του Kochs, ότι δηλαδή η εξέταση για τον HIV είναι ανακριβής, ή ότι τα αντισώματα στο HIV εξουδετερώνουν τον ιό και τον καθιστούν αβλαβή. Προτεινόμενες εναλλακτικές αιτίες του AIDS περιλαμβάνουν τα ψυχαγωγικά φάρμακα, τον υποσιτισμό και τα πολύ δραστικά αντιρετροικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να μεταχειριστούν το σύνδρομο. Η αξίωση ότι αυτά τα φάρμακα είναι εξαιρετικά τοξικά και προκαλούν τα ίδια τα συμπτώματα είναι υποτιθέμενα για να καθυστερήσουν. Για να υποστηρίξουν αυτήν την αξίωση, αναφέρουν δύο μελέτες από το τέλη δεκαετίας του '80 του οποίου οι συντάκτες είπαν ότι το βρήκαν δύσκολο να διακρίνουν τα δυσμενή γεγονότα που συνδέθηκαν ενδεχομένως με τη χρήση του Retrovir (AZT) από το να κρυφτούν κάτω από τα σημάδια της ασθένειας HIV ή των ευκαιριακών ασθενειών.

Τέτοιες αξιώσεις έχουν εξεταστεί εκτενώς στην ομοιοπαθητική ιατρική και επιστημονική βιβλιογραφία μια επιστημονική συναίνεση έχει προκύψει ότι οι αξιώσεις των αρνητών έχουν ανασκευαστεί πειστικά, και ότι ο HIV πράγματι προκαλεί το AIDS. Στις περιπτώσεις που αναφέρονται από τον Duesberg όπου ο HIV «δεν μπορει να απομονοθεί», η μέθοδος PCR ή άλλες τεχνικές καταδεικνύουν την παρουσία του ιού, και πολλές αξιώσεις τους για την ανακριβή εξέταση του HIV προκύπτουν από μια ανακριβή ή ξεπερασμένη κατανόηση για το πώς η δοκιμή αντισωμάτων HIV εκτελείται και ερμηνεύεται.

Τα πρόωρα επιχειρήματα των αρνητών υποστήριξαν ότι οι περιπτώσεις HIV/AIDS ήταν «πειραγμένα» επειδή δεν είχε οδηγήσει σε αποτελεσματικές θεραπείες. Εντούτοις, η εισαγωγή της ιδιαίτερα ενεργού αντιρετροικής θεραπείας στα μέσα της δεκαετίας του '90 και των δραματικών βελτιώσεων στην επιβίωση των ασθενών HIV/AIDS αντέστρεψε αυτό το επιχείρημα. Η ανάπτυξη της αποτελεσματικής θεραπείας αντι-HIV είναι ένας κύριος παράγοντας να πείσει μερικούς επιστήμονες αρνητές για να δεχτούν τον αιτιολογικό ρόλο του HIV στο AIDS.


Πιθανή ζημιά από την άρνηση του AIDS.

Εμπειρογνώμονες του AIDS και πολλά ενεργά μέλη έχουν ισχυριστεί ότι η κίνηση των αρνητών του AIDS διακινδυνεύει τις ζωές των ανθρώπων με το να τους πείσει να εγκαταλείψουν την ασφαλέστερη οδό ή να αποποιηθούν της δοκιμής της θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ο Ντάρμπαν ότι:Ο HIV προκαλεί το AIDS. Είναι λυπηρό ότι μερικές φωνές συνεχίζουν να αρνούνται τα επιστημονικά στοιχεία. Αυτή τους η θέση θα κοστίσει αμέτρητες ζωές.

Σε απάντηση σε τέτοιες κατηγορίες, η ομάδα των αρνητών του Perth έχει αρνηθεί πρακτικές υψηλού κινδύνου ή τα ναρκωτικών πράγματι, υποστηρίζουν ότι το παθητικό σεξ και τα ναρκωτικών αυξάνει τον κίνδυνο για AIDS και πρέπει να αποφεύγεται. Ο Duesberg υποστηρίζει ότι αν και ο HIV ο ίδιος είναι αβλαβής, οι HIV-μολυσμένοι άνθρωποι θεραπεύονται με τα φάρμακα που δημιουργούν τα συμπτώματα του AIDS επομένως, υποστηρίζει, τη χρήση προφυλακτικών «προστατεύστε τους ανθρώπους που έχουν έναν μέσο όρο 1.000 σεξουαλικών επαφών με τα οροθετικά από τη μόλυνση, και έτσι από το AIDS που προκαλείται από την αντιρετροική θεραπεία».

Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_denialism

Σχετικά Videos:
https://video.google.com/videoplay?docid=-8142733917997460212&hl=el
https://video.google.com/videoplay?docid=-266890172132861595
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Fa'afafine - Τα αγόρια που μεγαλώνουν να είναι κορίτσια.Fa'afafine θεωρείτε το τρίτο φύλο στην κουλτούρα των Σαμοανων. Οι fa'afafine είναι άνδρες που στην παιδική τους ηλικία και τη φύση τους επιλέχθηκαν από τις οικογένειες τους να μεγαλώσουν έχοντας γυναικείους ρόλους, κάτι που δεν αποθαρρύνεται από την Σαμοανή κοινωνία.Η λέξη fa'afafine περιλαμβάνει το πρόθεμα "fa'a" που σημαίνει «με τους τρόπους μιας», και τη λέξη "fafine" που σημαίνει «γυναίκας». Η λέξη αυτή είναι συνώνυμη με άλλες Πολυνησιακές γλώσσες όπως στην νήσο Τόγκα "fakafefine", στα Μαόρι "whakawahine" και στη Χαβάη "mahu". Το Σαμοανικό λαϊκό ιδίωμα "mala" για τον faafafine ή τον ομοφυλόφιλο είναι σε λιγότερη χρήση μιας και είναι προϊόν της σαμοανικής Βίβλου.Οι fa'afafine έχουν καταξιωθεί σε όλες τις πτυχές της Σαμοανικής κοινωνίας ως εργαζόμενοι, διοικητές, εκπαιδευτικοί, διάκονοι εκκλησιών, επιχειρηματίες, και καλλιτέχνες. Είναι επίσης γνωστοί για τη σκληρή δουλειά και την αφιέρωσή τους στην οικογένεια, και είναι συχνά οι προστάτες και αυτοί που φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, καθώς επίσης και ανατρέφουν τα βιολογικά παιδιά των συγγενών τους.Τα τελευταία χρόνια, διάφορες νέες οργανώσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας των fa'afafine παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Samoa Fa'afafine Organization of Apia in independent Samoa, the Island Queens Alliance of Pago Pago in American Samoa, UTOPIA of San Francisco, UTOPIA Hawaii of Honolulu, και τέλος η Faafafine Fono annual international gathering in Auckland, New Zealand.

Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Fa%E2%80%99afafine
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Ένα σχετικό video:


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Ο φιλόλογος που σκανδάλισε τα μεσοπολεμικά ήθη.Ήταν το 1934 όταν κυκλοφόρησε από την Ακαδημία Αθηνών μια έκδοση του «Συμποσίου» του Πλάτωνα με τη μετάφραση και τα σχόλια του φιλόλογου Ιωάννη Συκουτρή, ο οποίος, αν και σε νεαρή ηλικία - είχε γεννηθεί στη Σμύρνη το 1901 από πάμφτωχη οικογένεια - είχε ήδη κερδίσει την εκτίμηση της ευρωπαϊκής διανόησης, κυρίως της γερμανικής, αφού είχε σπουδάσει, μεταξύ άλλων, στο Βερολίνο και στη Λειψία, κοντά σε δυο από τους μεγαλύτερους φιλόλογους του 20ου αιώνα, τον Ulrich von Wilamowitz και τον Werner Jaeger.Οι εργασίες του για τον Δημοσθένη, τον Σπεύσιππο, του Σωκρατικούς και την αρχαία ελληνική και βυζαντινή επιστολογραφία είχαν εντυπωσιάσει τους επιστημονικούς κύκλους. Τα πιο έγκριτα περιοδικά δημοσίευαν άρθρα και κρητικές του. Επιπλέον, ο εκδοτικός οίκος Teubner του είχε από το 1928 αναθέσει τη νέα έκδοση του Δημοσθένη, γεγονός που αποτελούσε τεράστια τιμή και αναγνώριση. Ο Συκουτρής είχε απορρίψει, παρά ταύτα, μια δελεαστική πρόταση από το πανεπιστήμιο της Πράγας, να αναλάβει την έδρα της Κλασικής Φιλολογίας, και είχε προτιμήσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στα προλεγόμενα του «Συμποσίου» (το οποίο αφιέρωνε στην σύζυγο του Χαρά), ο φιλόλογος που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει αντάξιο του Αδαμάντιου Κοραή τόλμησε να μιλήσει και για ένα ζήτημα που και μια απλή αναφορά του μπορούσε τότε - μήπως όχι και σήμερα; - να σκανδαλίσει τα πλήθη: τον παιδικό και ομοφυλοφιλικό έρωτα στην αρχαία Ελλάδα. Ο ίδιος το ήξερε ότι έπαιζε με την φωτιά: «Το θέμα είναι βέβαια πολύ λεπτό», έγραφε στην εισαγωγή του. «Αναφέρεται σε κάτι απολύτως ξένο προς τις συνήθειες και τις ηθικές αντιλήψεις της σημερινής κοινωνίας. Αλλά αυτό δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να το αντικρίσουμε με ψυχραιμία και αγνότητα, την καθιστά ακόμα μεγαλύτερη.»

Ο ασκός του Αιόλου, όμως είχε ήδη ανοίξει παρά τα θετικά σχόλια που είχε εξασφαλίσει η έκδοση από τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Αχιλλέα Τζάρτζανο, τον Αχιλλέα Κύρου της «Εστίας», τον Γρηγόριο Ξενόπουλο. Οι επιθέσεις που δέχτηκε τα επόμενα χρόνια ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Τα λιβελογραφήματα του κίτρινου τύπου ήταν σχεδόν καθημερινά. Το περιοδικό «Επιστημονική Ηχώ» με εκτενή, απανωτά δημοσιεύματα, τον σφυροκοπούσε λυσσαλέα. Η αρχιεπισκοπή επίσης. Και απέναντι του, εκτός από τον μεσοπολεμικό ηθικισμό, είχε έναν ακόμα ορκισμένο εχθρό: το ακαδημαϊκό κατεστημένο. Η υποψηφιότητα του, το 1936, για την έδρα της Αρχαία; Ελληνικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, είχε ενοχλήσει τους υπόλοιπους ισχυρούς «μνηστήρες» της.

Ο Συκουτρής δεν άντεξε. Δεν κατάφερε να βρει μια διέξοδο. Αυτοκτόνησε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1937.

Πηγή: Ένθετο περιοδικό Κ της εφημερίδας καθημερινή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pathiaris

Νεοφερμένος

Ο Pathiaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Η άρνηση του AIDS - AIDS denialism δεν είναι άρθρο για την ομοφυλοφιλία. Αναφέρεται στο φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με τους οροθετικούς να πιστεύουν οτι δεν οφείλεται το AIDS στον HIV, αλλά στα φάρμακα για το HIV/AIDS. Οπότε καλύτερα θα ήταν να υπάρχει μόνο του σαν θέμα.

Ούτε το θέμα Fa'afafine - Τα αγόρια που μεγαλώνουν να είναι κορίτσια έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία. Τα άτομα αυτά είναι transexual.

Διαβάστε τα άρθρα δεν κάνει κακό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,555 μηνύματα.
Ξεκίνησε η εκπομπή του Stephen Fry για την ομοφυλοφιλία, ομοφοβία, και την ποινικοποίηση της σεξουαλικής ταυτότητας σε 84 χώρες. Να το πρώτο επεισόδιο:Μεγάλη ατάκα σε ουγκαντέζο πάστορα: "Why are you obsessed with anuses? I fell in love with a man, not his anus"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top