Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2022 ήταν Ρομά

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

nearos

Διακεκριμένο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 6,680 μηνύματα.
Σήμερα είσαι εθνικοσοσιαλιστής ή κνιτης ? Να ξερω πως να απαντήσω γιατί έχω μπερδευτεί.
Βασιλοφρων σημερα. Εσυ σημερα εισαι βιολογος, κοινωνιολογος η νομικος
Anyway, ξανά, δεν έχετε καταλάβει Χριστό . Οι αριστεροί, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και δεν δικαιολογούμε έγκλημα ή προβληματικές πρακτικές όπως

ανήλικων παιδιών είτε γίνονται από Ρομα είτε από έναν Ελβετό. Οκ ?
24 σελιδες δικαιολογεις και ξεπλενεις ταχα εγκληματουν γιατι περθιωριοποιουνται και ειναι μερος της κουλτουρας τους

Ζητάμε να εξαλειφθούν συστημικές διακρίσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα, όχι σε αντίσκηνα χωρίς νερό και ρεύμα, να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση κ.α.
Αυτοι επιλεγουν να μενουν σε τσαντιρια κ ειναι εμφανης απο το μπουλιγκ που δεχονται οσοι κανουν τη προσπαθεια να φυγουν απο τη γυφτια
Θα παρέχει την βοήθεια το κράτος και το κεφάλαιο ? Όχι. Γιατί ? Γιατί αυτό απαιτεί λεφτά. Το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία περιθωριοποιημένων ομάδων.
Συμφωνω
Βασικά δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ούτε για τους μη περιθωριοποιημένους αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση
Σωστος

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,295 μηνύματα.
Καθόλου συνένοχος δεν είμαι, σε αντίθεση με εσάς που ζητάτε μαζική δίωξη των ρομα και κυνήγι μαγισσών, εγώ καταλαβαίνω ότι οι ρομα πράγματι παρουσιάζουν πρακτικές που είναι περασμένων αιώνων και προβληματικές, δηλαδή το πάντρεμα ανήλικων παιδιών, όπως έκαναν οι Ευρωπαίοι πριν αιώνες.
Θέλετε φασιστικές πρακτικές για μια μερίδα ενός πληθυσμού.
φασιστικες πρακτικες η φυλακιση των βιαστων? Επισης αριστερος ειμαι και εχω δραση σε ποσες συλλογικοτητες ,αντιθετα με εσενα που μαλλον μονο στο πληκτρολογιο δρας. ;)

Υ.Γ και ενα μυστικο. Σε βιαστη παιδιων σφαιρα στο κεφαλι θελω, οχι στρατοπεδα συγκεντρωσης.:whistle:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,139 μηνύματα.
Όλα τα προνόμια παρέχονται στους Ρομα.
Οι ίδιοι έχουν επιλέξει να ζούνε εκεί.
Κανένα παιδί δεν έχει αποκλειστεί από την εκπαίδευση. Μόνα τους το παρατάνε για να πάνε για χαλκό.

Στον Δενδροποταμο γιατί δεν μπαίνει το Εκάβ; Μήπως γιατί τις τελευταίες φορές που μπήκε και τους επιτέθηκαν και τους έκλεψαν;

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 3,147 μηνύματα.
Πλεύραρος, απόλαυση όπως πάντα <3

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,064 μηνύματα.
Δύσκολα παιδικά χρόνια λογικά. :( :(

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο CEO of Racism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,837 μηνύματα.
Μάλιστα. Ανθρώπινες κουράδες. Ρητορική μίσους και dehumanization.

Επιβάρυνση είναι τα άτομα που εσύ στηρίζεις, οι CEO και οι τεράστιες εταιρίες που δεν ξέρουν τι έχουν από πόρους. Ίση και δίκαιη κατανομή πόρων έτσι ώστε οι ''ανθρώπινες κουράδες'' οπως οι ρομα, να μην ζουν στο περιθώριο και μέσα στη φτώχεια. Αλλά αυτό δε σου αρέσει γιατί είναι κατά...της ελευθερίας.

Και αν σου φαίνονται τα παραπάνω κουράδες ηθικής ή ανθρώπινο κατασκεύασμα, σκέψου το ξανά. Ηθική έχουν και τα ζώα, ψάξε για να δεις τι κάνουν διάφορα είδη όταν υπάρχει κάποια αδικία μέσα στην κοινωνία τους. Άλλη λέξη με την οποία βγάζετε σπυριά οι υπερ-φιλελεδες, κοινωνία. Είμαστε κοινωνικά ζώα, έτσι εξελιχθήκαμε.

Δεν είναι ανάγκη να συμπαθείς όλα τα άτομα μιας κοινότητας για να θες να ζουν αξιοπρεπώς. Και εγώ πχ δεν συμπαθώ κάποια μέλη από εδώ αλλά δεν θέλω να τους δω να ζουν στο περιθώριο και να τους σκοτώνουν μπάτσοι όπως συμβαίνει με τους ρομα.

Ακραίες απόψεις, δηλαδή να ζουν όλοι ανθρώπινα. Μαλλον πρεπει να γίνω πιο ρεαλιστής και να προτείνω στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ναι, ναι, ενταξει. Τι σε χαλαει ομως στο να τα εφαρμοσεις ολα αυτα εσυ? Να στο θεσω πιο απλα, τι θες απο τη ζωη μου, δεν γουσταρω, τι ζορι τραβας? Η προτεραιοτητα σου ποια ειναι τελικα, να επιβαλλεις τη μαλακεια σου ή να λυσεις το προβλημα? Γιατι πιστευω οτι καλα ειναι ολα οσα λες, οσο απλα μιλας για αλλους, αλλα ειπαμε, οχι και να επιβαρυνθεις για αυτα ή να ερθεις σε επαφη με κανεναν γυφτο

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,295 μηνύματα.

xaxaxaxaaxaxxa

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,742 μηνύματα.
Δύσκολα παιδικά χρόνια λογικά. :( :(

@ark178 @chester20080 φταίει η ριμάδα η κοινωνία να φανταστώ και εδώ;

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 6,397 μηνύματα.
δυστυχώς τετοια αποτροπαια περιστατικα συμβαινουν ασχετως φυλης και εθνικοτητας

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,064 μηνύματα.

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,085 μηνύματα.
Ξανά, διαστρέβλωση των όσων έχω γράψει. Κεφάλαιο και κράτος έχει την κύρια ευθύνη.

Μετά ακολουθούν απλοί άνθρωποι οι οποίοι παθητικά αποδέχονται αυτή τη συστημική διάκριση (πχ ψηφίζοντας κόμματα που διαιωνίζουν αυτή την περιθωριοποίηση) και την πιο άμεση την έχουν οι κάθε λογής φασίστες (μπατριώτες, φυλετιστές, οι ''δεν ειμαι ακροδεξιός, αυτοί δεν είναι άνθρωποι'') που στηρίζουν ξεκάθαρα πρακτικές που προωθούν βία όπως η συλλογική ευθύνη για τις πράξεις μεμονωμένων ατόμων.

Fallacy of composition στο 1000% σε αυτό το φορουμ.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.