iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Τι είναι για εσάς τέτοια Project; Πόσο εμπιστεύεστε τις πληροφορίες που διακινούνται στην wikipedia αλλά και σε άλλα παρόμοια project; Τις πληροφορίες αυτές τις χρησιμοποιείτε μόνο για "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις ή για επαγγελματικούς σκοπούς αλλά και για εκπαιδευτικούς (εργασίες κτλ);
Αν δεν εμπιστεύεστε τις πληροφορίες αυτές, τι θα έπρεπε να αλλάξει έτσι ώστε να αλλάξετε και εσείς στάση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Μ' αρέσει να υπάρχει ένας ιστότοπος με συγκεντρωμένα.... τα ΠΑΝΤΑ. Έχω βρει ό,τι πληροφορία μπορείς να φανταστείς και σε διάφορες εργασίες μου με βοήθησε πάρα πολύ.
Εντούτοις διστάζω να το χρησιμοποιήσω (αν και το 'χω βάλει αρκετές φορές) στη βιβλιογραφία των εργασιών μου, μιας και υπάρχει κόσμος που δεν τη δέχεται σαν αξιόπιστη πηγή, καθώς έχουν στα περισσότερα άρθρα, δικαίωμα όλοι ή σχεδον όλοι να τα επεξεργαστούν - αν και παρ' ολ' αυτά, υπάρχει edit history, καταγραφή IPs, κοκ.
Αλλά κατ' εμέ έτσι είναι, τα πετυχημένα projects πάντα θα έχουν και πολέμιους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsiloboy
Νεοφερμένο μέλος

Insomniac
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλωστε εχει ειπωθει οτι εχει περιπου τον ιδιο αριθμο λαθων με την Enyclopedia Britannica, το οποιο κατι λεει (ασχετως αν εινα απολυτα αληθες, δινει μια ταξη μεγεθους).

Το καλό με τη wikipedia είναι ότι το περιεχόμενο που προστίθεται ελέγχεται τακτικά.
Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Niyia
Διάσημο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Η οποία αν είναι λάθος ... θα διορθωθεί σε 10sec.Το κακό με τη wikipedia είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει επεξεργασία και να γράψει τη δική του εκδοχή...
Βάζω το χέρι μου στην φωτιά, ότι δεν είναι αλήθεια το παραπάνωΚαι μάλιστα, κάπου διάβασα ότι ο ιδρυτής της wikipedia έχει δηλώσει ότι το εν λόγω project έχει ξεφύγει και ότι στην τωρινή του μορφή δεν είναι αξιόπιστο

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Σε τουλάχιστον 2 μαθήματα ως τώρα πάντως (σχετιζόμενα με τα μαθηματικά) διάβασα πάρα πολλούς όρους από την wikipedia και ήταν απόλυτα σωστοί

Η wikipedia είναι λιγότερο αξιόπιστη σε θέματα ιστορίας/πολιτικής γιατί απλά υπάρχουν διάφορα στρατόπεδα σκέψης (και συμφέροντα φυσικά!)

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Θα ανατρέξω σε αυτήν για κάτι που έχω απορία (άσχετη-κουλή κτλ), θα ανατρέξω για μια πρώτη ιδέα σε κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά αν θέλω να είμαι σίγουρη για αυτό που γράφω (όπως πχ όταν γράφω μια εργασία) θα προτιμήσω να διασταυρώσω αυτό που διάβασα εκεί σε κάποια άλλη πηγή (είτε βιβλίο, είτε κάποιον άλλο ιστότοπο)
Με καλύπτει η Resident.
Για γενική κατατόπιση είναι οκ... αλλά αν ψάχνω για πηγές για κάποιο επιστημονικό κείμενό μου ή για εργασία, διασταυρώνω με έντυπη ή έγκυρη εγκυκλοπαίδεια.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Υγ. Και η Φρικηπαίδεια καλή είναι: https://frikipaideia.wikia.com/wiki/
underwater
Περιβόητο μέλος

Kakerlak
Περιβόητο μέλος

Την χρησιμοποιώ, αλλά όπως αναφέρθηκε κι από τους περισσότερους, συνδυαστικά με άλλες πηγές. Άλλωστε η wikipedia συνηθίζει να δίνει και βιβλιογραφία. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που την έχω χρησιμοποιήσει σαν βασική πηγή, για ορισμούς που μου φάνηκαν πετυχημένοι ή για γενικά στοιχεία που χρειάστηκα (στοιχεία δήμων ας πούμε!).
παρομοίως.

Circadian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν και νομιζω οτι και στις εγκυκλοπαίδειες που χρησιμοποιούμε, υπάρχει κάποια οπτική γωνία που εχει καταγραφεί το θέμα.
blk88memorz
Εκκολαπτόμενο μέλος

αλλά αν για κάτι δεν είμαι σίγουρος θα τσεκάρω και κάπου αλλού.
Θα γούσταρα πολύ να κάτσω και να γράψω και στην ελληνική έκδοση
γιατί είναι πολύ ελλιπής αλλά βαριέμαι ρε σεις.
Οπότε μένω στην αγγλική έκδοση

Επίσης ως καμένος χρησιμοποιώ την Lostpedia.

Θα γούσταρα πολύ να κάτσω και να γράψω και στην ελληνική έκδοση
γιατί είναι πολύ ελλιπής αλλά βαριέμαι ρε σεις.
Οπότε μένω στην αγγλική έκδοση
Επίσης ως καμένος χρησιμοποιώ την Lostpedia.![]()
Η ελληνική όντως θέλει πολύ δουλειά.
Μετα την Lostpedia δες και frikipedia

blk88memorz
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη της.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.