Πατρεύς
Περιβόητο μέλος



Σίγουρα βέβαια σε αυτό το θέμα το λόγο έχουν κυρίως οι Θεσσαλονικείς, η πόλη των οποίων φημίζεται μεταξύ των άλλων για τα πατσατζίδικά της.
Για να πω λοιπόν για μένα, εμένα ο πατσάς μ' αρέσει να είναι μοσχαρίσιος (κάνει ωραία κόλλα το ζουμί) ή ανάμεικτος (μοσχαρίσιος κ΄ αρνίσιος), να είναι χοντροκομμένος (ντουζλαμάς όπως τον λένε στα τούρκικα), να έχει φυσικά και ποδαράκια και τον τρώω με μπόλικο σκορδόξιδο και καυτερό μπούκοβο.
Στην Πάτρα δυστυχώς δεν έχει πολλά μαγαζιά στα οποία μπορείς να φας πατσά και ακόμη λιγότερα που διανυκτερεύουν. Από τα μαγαζιά που διανυκτερεύουν, έχω κάτσει σε δύο (αν και μου έχουν πει ότι είναι κι άλλο ένα το οποίο όμως δε γνωρίζω ακριβώς πού είναι). Το ένα είναι κάτω από τα ΤΕΙ στην Οδό Ακρωτηρίου και λέγεται "Ανατολή". Η τιμή του πατσά είναι αρκετά φθηνή (5?) αλλά η ποιότητα όχι κορυφαία (τρώγεται πάντως αρκετά ωραία ιδίως αν έχει προηγηθεί κραιπάλη με ποτό). Το άλλο είναι εκεί που αρχίζει η Βορείου Ηπείρου ψηλά και λέγεται "Παναχαϊκός". Η τιμή είναι κάπως πιο ψηλή (6,5?) αλλά η ποιότητα του πατσά είναι σαφώς ανώτερη από το προηγούμενο. Να σημειώσω ότι εν αντιθέσει με τη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα δεν υπάρχει μαγαζί που να είναι καθαρά πατσατζίδικο καθώς όλα αυτά τα μαγαζιά σερβίρουν κι άλλα φαγητά π.χ. βραστό κρέας, κόκκορα μακαρονάδα, παστίτσιο κλπ, πράγμα το οποίο είναι και θετικό από μία πλευρά καθώς αν είναι μια παρέα στην οποία κάποιοι δεν τρώνε πατσά, αυτοί δεν αποκλείονται.
Σημ. Όσοι σιχαίνεστε το εν λόγω φαγητό (κακώς κατ' εμέ), δεν είναι ανάγκη να μας λέτε συνέχεια τί αηδία είναι αυτά που τρώμε. Δοκιμάστε 2-3 φορές και θα δείτε ότι μπορεί και να σας αρέσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Από κατσίκα πάντως πρώτη φορά ακούω, ήξερα το χοιρινό και το μοσχαρίσιο μόνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος



παντως καλο κανει,,αλλα βρωμαααει ρε παιδια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος


Απόφάσισα να ανοίξω ένα θέμα το οποίο για πολλούς (ιδίως για τις κοπέλες) αποτελεί "ταμπού". Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον πατσά. Πώς σας αρέσει να τον τρώτε; Έχετε να μας πείτε κάποια συνταγή για να γίνει ωραίος; Ποιά είναι τα πιο κατάλληλα μαγαζιά στην περιοχή σας στα οποία κάποιος μπορεί να φάει έναν αξιόλογο πατσά;
Σίγουρα βέβαια σε αυτό το θέμα το λόγο έχουν κυρίως οι Θεσσαλονικείς, η πόλη των οποίων φημίζεται μεταξύ των άλλων για τα πατσατζίδικά της.
Για να πω λοιπόν για μένα, εμένα ο πατσάς μ' αρέσει να είναι μοσχαρίσιος (κάνει ωραία κόλλα το ζουμί) ή ανάμεικτος (μοσχαρίσιος κ΄ αρνίσιος), να είναι χοντροκομμένος (ντουζλαμάς όπως τον λένε στα τούρκικα), να έχει φυσικά και ποδαράκια και τον τρώω με μπόλικο σκορδόξιδο και καυτερό μπούκοβο.
Στην Πάτρα δυστυχώς δεν έχει πολλά μαγαζιά στα οποία μπορείς να φας πατσά και ακόμη λιγότερα που διανυκτερεύουν. Από τα μαγαζιά που διανυκτερεύουν, έχω κάτσει σε δύο (αν και μου έχουν πει ότι είναι κι άλλο ένα το οποίο όμως δε γνωρίζω ακριβώς πού είναι). Το ένα είναι κάτω από τα ΤΕΙ στην Οδό Ακρωτηρίου και λέγεται "Ανατολή". Η τιμή του πατσά είναι αρκετά φθηνή (5?) αλλά η ποιότητα όχι κορυφαία (τρώγεται πάντως αρκετά ωραία ιδίως αν έχει προηγηθεί κραιπάλη με ποτό). Το άλλο είναι εκεί που αρχίζει η Βορείου Ηπείρου ψηλά και λέγεται "Παναχαϊκός". Η τιμή είναι κάπως πιο ψηλή (6,5?) αλλά η ποιότητα του πατσά είναι σαφώς ανώτερη από το προηγούμενο. Να σημειώσω ότι εν αντιθέσει με τη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα δεν υπάρχει μαγαζί που να είναι καθαρά πατσατζίδικο καθώς όλα αυτά τα μαγαζιά σερβίρουν κι άλλα φαγητά π.χ. βραστό κρέας, κόκκορα μακαρονάδα, παστίτσιο κλπ, πράγμα το οποίο είναι και θετικό από μία πλευρά καθώς αν είναι μια παρέα στην οποία κάποιοι δεν τρώνε πατσά, αυτοί δεν αποκλείονται.
Σημ. Όσοι σιχαίνεστε το εν λόγω φαγητό (κακώς κατ' εμέ), δεν είναι ανάγκη να μας λέτε συνέχεια τί αηδία είναι αυτά που τρώμε. Δοκιμάστε 2-3 φορές και θα δείτε ότι μπορεί και να σας αρέσει...![]()
Σκετη αηδια cher ami.....γιατι δεν ανοιγες, αντ'αυτου του εμετικου σκευασμασματος, ενα θεμα για την μπουγιαμπεσσα ή για την αστακομακαροναδα (γιαμ γιαμ..) που δεν αποτελει και για μας τα κοριτσια ταμπου πως την τρωμε


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι ακόμα και η μυρωδιά είναι θέμα συνήθειας από το οικογενειακό μας περιβάλλον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
axinos
Νεοφερμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος


Ενδεχεται να εννοει ψαρι γλωσσες...το λατρευω....αλλαμε πατσα ...θα κανω εμετο...τι γλωσσες?
εγω λατρευω τις αρνισιες και μοσχαρισιες..![]()


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Εκκολαπτόμενο μέλος


και εγω που νομιζα πως λετε για τον πάτσα (πατσατζογλου) τον παλιο παιχτη του ολυμπιακου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος


Χιλιες φορες καλυτερα να συζητουσαμε για κατι τετοιο...αααααααααααααα για τον πατσά λετε ??
και εγω που νομιζα πως λετε για τον πάτσα (πατσατζογλου) τον παλιο παιχτη του ολυμπιακου


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
touvlo
Διάσημο μέλος


τι γευστικές ιδέες είναι τούτες;Ααααα!! Λατρεβω τον πατσα! Δε σου κανω καθολου πλακα! Τον προτιμω απο κατσικα ομως. Δυστιχως στη πολη που μενω, πατσα θα βρει κανεις μονο στα σπιτια κατα την ανοιξη. Αυτο που μου αρεσει στο δικο μας πατσα ομως ειναι το οτι πριν τον σερβιρουμε, περνουμε 2-3 σπυρια απο σκορδο, τα χτυπαμε καλα καλα στο γουδι, και αφοτου εχει γινει σα χυμος το ωαζουμε στο τραμεζι και μετα οποις θελει βαζει μια κουταλια στο πιατο του! Μμμμ!! Αυτο ειναι φαϊ!!
Και μένα σαν παιδί μου μύριζε άσχημα. Πήγα όμως με τον ήμιση σε μια επαρχιακή πόλη και δοκιμάσαμε και ήταν υπέροχη σούπα.
Υπάρχουν ακόμη παραδοσιακά πατσατζίδικα;
Επίσης, τι κρέας παίρνετε;
adams33
Δραστήριο μέλος


Αρκεί να μην τον μυρίζεις όταν μαγειρεύεται και να ξέρεις φυσικά αν είναι καθαρός!!!
Μου θυμίσατε εποχές που μαζευόμασταν στα σπίτια για πρωτοχρονιά ( προ covid)και τις πρωινές ώρες πριν φύγουμε είχαμε τον πατσά!!!
Ειδικά μετά από ξενύχτι αν έχει αυτό το ζελεδακι μέσα (δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλιώς) είναι το καλύτερο για το στομάχι!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.